BSL 19. Hafta: Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank

27 Şubat Cumartesi, maç saati 21:00. Yayın, Lig TV 2.

Maçı Mehmet Keseratar, Sinan İşgüder ve Ersan Ergüler hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe ligde 14 galibiyet 4 mağlubiyetle 2. sırada, ekibimiz ise 13 galibiyet 5 mağlubiyetle Fenerbahçe'nin hemen arkasında ligde 3. durumda. Ligin ilk yarısındaki maçı takımımız müthiş tribün desteğiyle 80-63 kazanmış ve Fenerbahçe'yi sahadan silmişti.

Ergin Ataman ve basketbolcularımıza yürekten başarılar.

İstatistiklerimiz;

Sayı ortalaması en yüksek oyuncumuz Micov (18 maç, ortalama 15,6 sayı)
Asist liderimiz Sinan Güler (18 maç, ortalama 4,25 asist)
Blok liderimiz Stephane Lasme (18 maç, ortalama 1,5 blok)
Ribaund ortalaması en yüksek oyuncumuz da Stephane Lasme. (18 maç, ortalama 5,78 ribaund)

Fenerbahçe'de ise;

Sayı ortalaması en yüksek oyuncu Bogdanovic (17 maç, ortalama 14 sayı)
Asist lideri Bobby Dixon (18 maç, ortalama 4,16 asist)
Blok konusunda en iyi isim Jan Vesely (18 maç, ortalama 1,11 blok)
Ribaund ortalaması en yüksek oyuncu Jan Vesely (18 maç, ortalama 5,44 ribaund)

Bu maçtan sonra fenerin fikstür bizimkine nazaran daha zor gözüküyor .Umarım şu güzelim averajı vermeden ve sakatlık olmadan güzel bir sonuçla ayrılırız .

Maçı izleyemedim ama akşam Pana deplasmanında yenildiler, lige nasıl yansır bilmiyorum. Ayrıca sürekli tekrarlamış olsam da bir kere daha yazmak istiyorum: yaklaşık 1-1.5 aydır kötü form grafikleri var oyun olarak. Birçok maçı rakipleri güçsüz olmasına rağmen son topta veya son birkaç dakikada kazandılar.

Ergin Ataman maçı ne kadar isteyecek, oyuncular maçı ne kadar isteyecek bu önemli. Eğer konsantre bir takım sahada olursa vurup geçeriz fenerin de defosu çok. Ama deplasman fobisi, taraftar baskısıyla oluşacak hakem kararları falan çok zor maç. Yenip alta alsak çok iyi olacak umarım yeneriz...

Fenerbahçe Avrupanın en iyi 2 3 takımından biri, ev sahibi avantajıyla da net favoriler. Averajı vereceğimizi düşünmüyorum ama yenebileceğimizi de düşünmüyorum. Fenerbahçe 7 günde 4 maç oynadı yorgunluk da çok fazla ona rağmen dün Pana maçında yine döndüler. Bizim en büyük avantajımız Fenerin yorgunluğu olabilirdi ama Karşıyaka maçını düşünürsek Ataman kayıp maç olarak hesap etmiştir bunu. Kazanırsak şampiyon olacağımıza inancım 10 kat artar inşallah kazanırız. Fenerin ligdeki maçlarının son topa kalmasının en büyük müsebbibi konsantrasyon eksikliği yoksa en iyi günümüzde olsak bile bu maç çok zor

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fenerbahçe Avrupanın en iyi 2 3 takımından biri, ev sahibi avantajıyla da net favoriler. Averajı vereceğimizi düşünmüyorum ama yenebileceğimizi de düşünmüyorum. Fenerbahçe 7 günde 4 maç oynadı yorgunluk da çok fazla ona rağmen dün Pana maçında yine döndüler. Bizim en büyük avantajımız Fenerin yorgunluğu olabilirdi ama Karşıyaka maçını düşünürsek Ataman kayıp maç olarak hesap etmiştir bunu. Kazanırsak şampiyon olacağımıza inancım 10 kat artar inşallah kazanırız. Fenerin ligdeki maçlarının son top kalmasının en büyük müsebbibi konsantrasyon eksikliği yoksa en iyi günümüzde olsak bile bu maç çok zor

süper yorum,bir kaç kelimede ben yazıcaktım ama düşüncelerime tercüman olmuşsun,ellerine sağlık..

Tek Lasme ile Vesely&Udoh ikilisinin olduğu bir takıma direnmek zor. Maçı kafadan vermiş bir şekilde oynamayalım yeterli benim açımdan.

Pana maçını ilk periyot hariç izledim. Fener gerçekten yorgun görünüyor. Vesely'nin o korkunç patlayıcılığı bile baya azalmış görünüyordu. Üzerine bir de 7 kişilik rotasyonla takım iyice yoruldu(Datome hariç). Bobby de bayaa gereksiz zorlayıp bolca hata yaptı. Ayrıca adı ne olursa olsun kupa kazanmış olmamın biraz rehaveti vardı takımda. Biraz umursamaz bir ruh halleri vardı. Sadece kazanma alışkanlıkları olduğu için geri döndüler. Eğer 5 numara transferini gerçekleştirmiş olsaydık sezon boyunca Fener'i yakalayabileceğimiz en kötü zamanlarından birinde yakaladık derdim ama ne yazık ki bizim 3 gün sonrasında Karşıyaka maçımız varken benim de pek umudum yok.
Ama yine de yapılması gerekenleri sayacak olursam; Bobby Dixon'ı Göksenin'le rahatsız etmek çok faydalı olurdu. Dün Calathes yumuşak ama ısrarcı savunmasıyla Bobby'i bayaa düzen dışına çıkarttı.(Bir nevi o eski çok fazla zorlayan Bobby'i gördüm sahada) Diğer yapılacak temel şey de tabi ki dar ve yorgun rotasyonu olan pota altını zorlayıp faul problemine sokmak derdim ama ne yazık ki burda bizim durumumuz daha vahim görünüyor.
Takıma ve hocaya başarılar. Umarım bizi yanıltıp vurur geçerler.

Ataman'ın daha baştan kafasında kaybedeceği ve takıma kaybettireceği bir başka zor deplasman maçı.Beni bir kere yanıltsa keşke.17 sayılık averajıda vereceğimizi ve 20-25 sayı bandında kaybedeceğimizi düşünüyorum.İzleyip boşu boşuna sinir bozmaya değmeyecek bir maç diye düşünüyorum.Yanılmak için neler vermezdim ama nasıl Abdi İpekçide en az 10 fark yaparız diyip yanılmıyorsak,buradada yanılma ihtimalimiz çok düşük.
20 sayının altında bir fark sürpriz olur.

Su iki takimin kadrosunu kiyaslarsak bu maci alamamak tamamen sanssizlik olur. Takimda herkes istese bu maci alirlar. Karsi takin cidden bir gazla oynuyor.Datome,Dixon,Kalinic..bunlari baska coach calistirsa takimlarindan kovulurlar. Bogdanovic ve Vesely disinda yildizlari yok.Ama sansa TBL de falan alistilar 2-3 sayi ile kazanmalara..Inanin Efesin kadrosu daha genis ve tehlikeli..fb oyle bi enteresan ki,degil dixon hani fatih solagi bugun oynatsan orda katki verir.Kaliteli oyuncu oldugu icin degil,bir garip mac kazanma durumu var.

Benim bildiğim FB ile GS'nin anlaşması var ikisi de deplasmanda maç kazanmayacak diye. Belki de tek taraflıdır anlaşma Ataman kendi evinde müthiş motive, deplasmanda ise ne de olsa kaybederiz diyip hiç kullanmadığı gençleri genelde bu maçlarda kullanır. 20 sayı farkla yenilmek muhtemel. Ksk maçını 4 sayı farkla kazanacaksak benim için sorun yok.

Dixon ve Kalinic´e bir şey demem de Datome gibi bir oyuncuyunun hangi koç olursa olsun kovulması enteresan olur Avrupa´da çok özel ve yetenekli oyunculardan biri

İleti silindi.

(Cümleye büyük harfle başlamak, özel isimlerin ilk harfini büyük yazmak ve noktalama işareti kullanmak çok zor olmasa gerek...)

Ergin Ataman isterse kazanıriz.
Deplasman karnemize bakınca sayı averajını kaybetmediğimiz her türlü yenilgiye de tavım ne yalan söyleyeyim.

Ben de Onur arkadaşımıza katılıyorum. Bizim için önemli maç Karşıyaka maçı. Bu yüzden oyuncularımızı fazla yıpratmadan alınacak bir mağlubiyet benim için yeterlidir.

Bizim iki avantajımız var kağıt üzerinde: 1. Daha önce yazdığım gibi Fenerbahçe inanılmaz yorgun 2.Ergin hocanın iyi konsantre olup iyi hazırlandığı maçlarda çok iyi görüntüler verebiliyoruz. Fenerbahçenin avantajları saymaya kalksak muhtemelen bu yazı 1 sayfaya tamamlanır. En önemli avantajları seyirci avantajı tabiki. Bu bile Fenerin favori olması için yeterli. Ayrıca yukarıda saydığım 2 avantajdan biri direk gidiyor bence. Yani Ergin hocanın hedef maçı bu değil, yenilmeyi olağan karşılar. Son olarak belirtmek istediğim şey Fenerin kadrosu bizden daha iyi oyunculardan kurulu ve çok iyi "takım"lar. Bizim takım daha iyi diyerek beklentiyi yukarıya çekip kendimizi aldatmayalım. 9 10 sayı civarı kaybederiz, 17 sayıyı da geçmeleri zor. 17+yapabileceklerini söylemek için elimizde bir done olması lazım ki bence yok. Fener için de 5 10 say yeterli olur çünkü hakikaten çok yorgunlar ve Antic Sloukas yok

Sezon başında bende Fenerin çok yanlış hamleler yaptığını düşündüm. Özellikle Dixon ve Kalinic hamlelerinde. Ancak Kalinic fiyaskosu hariç Obranın kurduğu takım kabul edelim ki Euroleaguein en büyük favorisi görünüyor