BSL 22. Hafta | Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Doğuş

En kritik yerlerde fişi çekememe sebebi taraftar eksikligiydi. Maç başında tek tek isimle cagirilirken bile önceki maçlarda olduğu gibi coşkulu değillerdi. Yorgun ve konsantrasyon eksikliği yaşadıkları anlarda yeterince destek verilemedi. Son çeyrekte hareketlendiler hatta teknik faul bu hareketlenmenin eseriydi. Fakat öncesinde dacka döve döve savunma yaptı. Semih yeterince baskıya alınsa. Bu kadar iyi oynayamazdı.

İlk yarı bittiğinde bile içimde bir huzursuzluk vardı. Neticede korktuğumuz oldu. Sağlık olsun.

İlk cümleden son cümleye kadar düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Taraftar eksikliği de farkettirdi sonucu.

Hala saha avantajını alma şansımız var. Avantajımızı verdik ama pes etmeyelim ve şu salon lütfen dolsun ya. Derbi ve kupa taraftarı olmasak şu şube ihya olacak vallaha. Hadi bugünkü maç haftaiçiydi herkes işinden gücünden çıkamadı ama Karşıyaka ve Telekom maçlarının bahanesi yok. Üniversite öğrencilerinin bile doldurması lazım şu salonu 5 lira 10 liraya dolduramıyoruz ya bundan daha zevkli nasıl bir etkinlik olabilir ki? Sinemanın 4te biri fiyatına maç izleniyor. Bunları yazıyoruz da aynı tas aynı hamam devam edecek tabi.

Bu kadar başarılı bir erkek basletbol takımımızın bu kadar önemli bir maçında salonun dörte birini dolduramamız her iki kupayı da kazansak daha gidecek çok yolumuz bir kez daha gösteriyor.Değil basketboldan anlayan basketbolla ilgili bir kitle oluşturabilmiş değiliz.Dolu maçlarda da izlenense GS erkek basket takımı değil FB,KSK,BJK bir de Avrupa da kupaya yürüyen "bizim takım" .Bu arada salonun çeyreğini doldurmayan kitlenin en az yarısının da maça gelmesinde muhtemelen dağıtan bedava bilet etken.Şöyle bir maça 5 TL vererek geelcek 1000 kişiyi bulamayacak durumdayız.Durumumuz budur.En az yönetimler kadar Galatasaraylılar da sorumlu bugünkü durum kadat şubenin tüm sorunlarından.

Maça gelince Oyucnıların iyi mücadele etti,Atamanın bazı tutumlarını anlamıyorum dar rotasyonla oymayan,oyuncularının dilleri dışarda olan takım biziz ama mola alınmasın iş anlık karara karabole kalsın diyen de biziz.Mental ve fiziksel olarak daha yorgun oyuncular bizim oyuncular böyle bir durumda son toplarda sadece oyuncuların soluklanıp kalp atış hızlarının normale yaklaşması için bile mola almak faydalı olmaz mı.Yani set çizmeye gerek yoksa bile solıklanmak için mola alınması mantıklı değil mi

Çalınması gereken bir sportmenlik dışı düdüğünü çalan hakemler üzerine rakip koça teknik çalınca (ne dedi de teknik aldı bilmiyoruz ama bir kwz daha itiraz ederse teknik alacağı konusunda uyarılmıştı) hakemlik birşey olmamış gibi bir hava oluştu ama kesnlikle doğrandığımızı düşüyorum.Semihin üç saniyeleri ve stepsleri gibi ince kararları geçtim.Birçok çekme,vurma,itme faulu çalmadılar.Gözümün önünde oldu hepsi gözlerinin önünde oldu çalmadılar.Deplasman takımı Daçkaya savunmayı sertleştirdiği ve çok az sayı atabildiğimiz 3. Periyotta yanılmıyorsam 3 faul çaldılar ,bir takımjn faul hakkını doldurmaması çok istisnai bir durum ve böyle birsey olduğunda akla hiç savunma yapmadığı olasılığı gelir adamlar gayet sert savunma yaptılar ve 3 faülde kalmayı başardılar bu normal mi.Çaldığı sportmenlik dısından önce aynısı oldu çalamadı.Çaldığında da önce normal faul gibi tek kol kaldırdı tepkiden sonra diğer el bileğine gitti.

2 yıl aradan sonra salonda izlediğim maç oldu.2.yarı kazanmayı hakedecek hiçbir şey yapmadık son 1 dk ye 3 sayı önde girip maçı kaybettik.Micov ve McCollum yokları oynadılar gerçi takımın çoğu öyleydi.Ligi 3.bitirirsek olası bir çeyrek finalde elenme sürprizine hazırım ben.Yarı finalde ataşehirde maç falan alamayız biz.Onlarda ipekcide alamaz tabi.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok yazık oldu,Beşiktaş ve Daçka maçlarını alırsak saha avantajını Fener'e vermeyiz diye düşünüyordum,Fener'in Madrid'i ezdiği akşam Daçka maçını kaybetmek,özellikle bu şekilde kaybetmek bana çok koydu,gelde şimdi Bogdanoviç'in Giresun,Telekom maçlarındaki son saniye üçlüklerine yanma,kaybettiğimiz Telekom maçına,Uşak maçına yanma.

4.olmamız bizim için avantaj değil dezavantaj olur.Nedenine gelecek olursak Fenerle uzun seride karşılaştığımızda onların bizden maç çalma olasılığı yükselir bana göre. Ama kısa seride Ergin Ataman faktörüyle Ülker Arenada 1 maçtan galibiyet çıkarabiliriz, Ergin hoca sever böyle şeyleri. Tüm bunları unutalım biz 2.bitirebiliriz %30 şansımız var

4.olmamız bizim için avantaj değil dezavantaj olur.Nedenine gelecek olursak Fenerle uzun seride karşılaştığımızda onların bizden maç çalma olasılığı yükselir bana göre. Ama kısa seride Ergin Ataman faktörüyle Ülker Arenada 1 maçtan galibiyet çıkarabiliriz, Ergin hoca sever böyle şeyleri. Tüm bunları unutalım biz 2.bitirebiliriz %30 şansımız var

Zaten biz sikeci degiliz beynimde fırtınalar var sesli düşündüm. Ama bir efes royal maci konsantrasyon olarak avrupa gibi olmaz carpilabilirler

Dünkü maçta takım mental olarak hazır değildi bence. Lasme ve Sinan ile sadece takımın gitmeyeceği belliydi. Micov, Mccolum falan neyse de Green in hiçbir şey oynamaması, sakatlıktan sonra sayı bile atamaması çok ilginç.

Fener'in sahasında biz maç alamayız, bizim sahamızda da onlar maç alamaz. Eğer iki taraftan biri servis kıracaksa biz buna daha yakınız. Fakat şu gerçek var; 2. olmak için herşey bizim elimizdeydi, artık değil. Bundan sonra tüm maçları kazanmak zorundayız. Çünkü Daçka ile fark 1 maça inmiş durumda. Rakip seçme gibi sporun doğasında olmayan bir nevi şike olan bir duruma karışmayız umarım.

Dün maç itibariyle Darüşşafaka'dan çekiniyordum gerek kadro kalitesiden gerek lobisinden. İlk yarıda olduğu gibi gücü yerinde olan, ayakları giden Galatasaray'a, Darüşşafaka'nın rakip olamayacağını net olarak gördük.

Birgün öce ki futbol maçına 40 bin kişi geliyor ama senenin yüzakı takımının çok önemli maçına 1.000 kişi ancak geliyor. Hani ruhsuz, kişiliksiz vs.. diye bir sürü sıfat takacağımız futbol takımının maçına..

Kimse kusura bakmasın, bende başkan olsam futbol dışında ki hiçbir branşı sallamam. Gerekirse o şubelerin parasını ödemem ama futbolcularınkini öderim. Kimsenin umurunda da olmaz. Belli başlı bu işin sevdalıları dışında ses çıkaranda olmaz. Yeter ki futbol takımı iyi olsun.

Dün o seyirciyi görünce şok oldum. Şu takımın daha ne yapması lazım maça seyirci çekmek için. Ama etiket maçlarında salon dolar. Check in de yapıp tweetera koyduk mu bizden havalası olmaz!!

Yazık..

Zaten taraftar baskısı olmadığı için hakemler de daha rahat doğradı. Semih stespleri, Slaughter'in dirsekleri görmezden gelindi. Bize yapılan 3 faulden biri çalındı desek yeridir. Rakip oyuncular üzerinde hiç baskı kurulamadı. Normal şartlarda dün akşam Semih'in hareketleri sonrası baskı altına alıp canından bezdirmemiz gerekiyordu ama baktı ki baskı falan yok Semih de şımarıklıkta sınır tanımadı. Dünkü mağlubiyeti önce gelmeyen taraftara sonra hakemlere yazarım. Yazık oldu.

Dünkü maçta da gözüktüki Duşan dan bir gelişme olmayacak ve seneye de kadromuzda olmamalı. Benim anlamadığım hocanın ilk yarıda daha çok şans verdiği Şafaka uzun zamandır görev vermemesi.

Seyircinin gelmemesi çok üzücü. Seyirci olsa bu maçı alırdık.
2.lik şansımız çok azaldı. Hocanın 4.lüğü seçeceğini sanmıyorum. Efesi geçsek bile fb ile 7 maçlık bir seriyi bu dar rotasyon kaldırmaz.

Bizim artık Eurocupa odaklanmamız lazım. Kupayı mutlaka almalıyız.
Dünkü Madrid maçındaki FB, Vesely de dönerse kupanın en büyük favorisi. Çok iyi koçları var.
CSKA beni şaşırtı dün nerdeyse 1-1 oluyordu.

Strasbourg maçında ters eşleşme yaşamayız diye düşünüyorum. Uzunlarda dezavantajlı gibi görünüyoruz kağıt üstünde. Ama size lı uzunları yok. Yeterki Lasme faul problemine girmesin.

Diğer pozisyonlarda( 4 numara hariç _Green çok formsuz ) bizim oyuncularımız daha iyi.

Ancak mc collum, Schilip ve Green deki düşüş beni endişelendiriyor.

İnşallah Mc Collum ve Schilip deki düşüş yorgunluğa bağlıdır. Green den ise hiç umudum yok.

Taraftarın gelmemesi ayrıca tartışılabilecek bir konu ama bu adamlar parasını bizle paylaşmıyor yahu kaybedilen maçın sorumlusu neden taraftar olsun? Banvit maçında da biz vardık, maç sonu ortada.

2 dakika kala 6 sayı öndeyiz teknik faul dönüşü hücum bizde, maçı bitirecek hücum çizmek yerine saçma sapan 1 on 1 oynuyoruz dönüşü üçlük. Maç hücumunun skandallığına zaten deyinmiyorum.

Bu takımın en büyük sorunu her pozisyonda ayakların yavaş kalması. Bunu hiçbir zaman dile getirmiyoruz niyeyse. Herkes ilk adımda geride kalıyor, lise takımının yemeyeceği basketler yiyoruz sezon başından beri. Ve hiçbir ilerleme yok.

Berbat bir gün oldu hakikaten. İnanılmaz moral bozucu evimizde en önemli maçı kaybetmek. Şu Büyükçekmece maçıyla bunu kayıpsız atlatsaydık çok avantajlı olurduk. Şimdi muhtemel 1 mağlubiyet daha geleceği için saha avantajını kaybettik

Bu maçı alsak önümüz açıktı. Ama elimizle verdik. Lig için bundan sonrası çok zor. Maç sonunu düşündükçe çıldırıyorum gerçekten. Efes'i falan geçtik saçma sapan maç sonu oynama konusunda.

Eurocup'ı da inşallah alırız ama takım çok fazla güven vermiyor. Son 3 dakikaya 15 farkla önde girsek bir anda 20-0'lık seri yiyerek maçı kaybetme potansiyeline sahibiz.

O kadar karamsar değilim. İnşallah yanılmam.

Maç sonuna gelirsek. Naçizane görüşüm , koçun yerinde ben olsam faul yapardım son 7 saniyeyi kendim kullanırdım.

Atmasalar bile maç uzatmaya gidecekti ki bizim de uzatmayı oynayacak enerjimizin kalmadığı çok açık görünüyordu.

Neyse olan oldu. Mutlaka kupayı kazanıp euroleague biletini almalıyız.. Yoksa bu yönetim bütçeyi kuşa çevirir