BSL 22. Hafta | Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Doğuş

Dar Rotasyon,yorgunluk bize maçı kaybettirdi,onlara da ikinci yarıdaki iyi savunmaları ve semih erdeni durduramamız onlara maçı kazandırdı.
Teknik faul bence ağırdı,Oktay Mahmutinin semihi kenarda fazla tutması bence hatalarından biriydi ve maçı bize kazandırabilirdi ama olmadı,daçka maçı haketmedi diyemem.Ayrıca bizim oyuncularda ve staffta bugün nasıl olsa kazanırız gibi bir rahatlık vardı,ilk yarı hücumdaki iyi oyunumuz da bence bu havada devam etmemize sebep oldu ve daçka da ikinci yarıda iyi savunma yaparak,bizi de uyutarak son topta maçı kazandı,sonuç olarak bir maç kaybettik,önemli bir maç kaybettik ama dar rotasyonun verdiği yorgunlukta bir yerde elbet patlayacaktı,çünkü bu kadar dar rotasyon sağlıklı bişey değil hep söylediğim gibi.Daçka'da dar rotasyonun panzehiri olan geniş rotasyonu iyi kullandı hatta bazı anlarda çok rotasyon kullandığı için ritm bulmakta da zorlandılar ama diğer taraftan da geniş rotasyon onları savunmada bize göre daha diri tuttu.

Eurocup final maçını kazasız belasız geçelim,eurocup şampiyonu olalım ve önümüzdeki sezon Euroleague'e gidelim.Önemli olan bu.
Ligde şampiyonluk konusuna gelince,müthiş olur eğer yapabilirsek ama hep söylediğim gibi bu kadar dar bir rotasyonla bence ligde şampiyonluk zor,Play off'larda rotasyon bence çok daha önemli bir hale geliyor.

Oyunun temposunu kontrol edecegiz diye ikinci yarilarda hucumu gitgitde geç balatiyoruz, bu sure konusunda zorlayici oldugu kadar hucum akiskanligini da baltaliyor, top bazi hucumlarda bir veya iki kez anca el degistiriyor. Dogru sutu bulmak veya sureyi iyi kullanmak her zaman son saniyeyi beklemek degil, bunu bir turlu duzeltemiyoruz. Yoksa bence yorgunluk ana faktor degil. Kendi kendimizi strese sokup enerjimizi tuketiyoruz, olan gucumuzu parkeye yansitmiyoruz boylece. Ilk yari su oyunu oynayabilen takimin top dolastirmayi kesmesi sadece yorgunlukla açiklanamaz ki bir o kadar enerji isteyen savunmada yine diri kaliyoruz (etkili olmasak da her zaman).

Bu maçı ne edip yapıp kazanmalıydık ve sonraki maçlarda FB'nin maç kaybetmesini beklemek zorunda kalmamalıydık çok yazık oldu çekindiğim maçtı ama bu mağlubiyetin sorumlusu olarak Ergin hocayı görüyorum takımı değil,şu dar rotasyon huyundan nefret ediyorum oyuncular yorgunluktan bitap düşmüş rakip bu durumun avantajını yakalamış üstüne geliyor bari Şafak'ı al savunma yaptır akıllı hücum çiz,bir şekilde maçı kazandır kaybettirme ama kaybettik ve çok kötü oldu.
Ergin hoca bazı özellikleriyle başarı kazanır kuşkusuz ama şu dar rotasyon saçmalığı,çok kez zamanında mola almaması,alır iyi hücum çizemez bu ve benzeri sebeplerle bir çok başarıyı elinden kaçırırda bu kadar eleştiriyorum kendisini,

Takım yorgundu ve arada fire vermeside doğaldı. Gene de hepsine helal olsun. Yalnız bu dar kadro muhabbetini anlamıyorum. Hocamızı çok seviyorum ve başarılı buluyorum ancak bu kadro rotasyonu konusunda ve mola almamak konusundaki takıntısını anlamıyorum. Fenerin kalitesinde bir kadroda bile genç oyuncular yer bulabilirken bizde Şafak gibi, Ege gibi oyuncular 2 dk yer alamıyorlar. Bence bizim kadromuz dar falan değil sadece hoca 7 kişi ile oynamayı seviyor...ve yanlış yapıyor....

Sorun Fener´in maç kaybetmesi değil, bir maç kaybedebilirler muhtemelen, ama biz maçlarımızı kazanır mıyız işte o soru işareti. Kendi evindeki maçı kaybetmeyeceksin arkadaş, bu kadar basit. Takım yorgun vs ama kazanacaksın. Lig zaten 2. planda öncelik Eurocup ama 2 maç daha kaybederiz gibi geliyor bana.

takım yorgundu ve arada fire vermeside doğaldı. Genede hepsine helal olsun. Yalnız bu dar kadro muhabbetini anlamıyorum. Hocamızı çok seviyorum ve başarılı buluyorum ancak bu kadro rotasyonu konusunda ve mola almamak konusundaki takıntısını anlamıyorum. Fenerin kalitesinde bir kadroda bile genç oyuncular yer bulabilirken bizde Şafak gibi, Ege gibi oyuncular 2 dk yer alamıyorlar. Bence bizim kadromuz dar falan değil sadece hoca 7 kişi ile oynamayı seviyor...ve yanlış yapıyor....

Evet yanlışın alasını yapıyor takıma iyilik değil kötülük yapmış oluyor istemesede,sırf bu yüzden yönetim kulağını çeksin istiyorum ama bunu yapabilecek basketbol bilgisine ve ilgisine sahip ne başkan var nede yönetici böyle olunca oda bildiğinden şaşmıyor ama sahiden sinirleniyorum.
Öyle yada böyle lig'de iddialıyız bunu kendisi bizden bile iyi biliyorken dar rotasyon bahanesine sığınıp her maçta oyuncuları yorgunluktan bezdirmenin ne anlamı varki ? bazı arkadaşların dediği gibi Şafak kötü oyuncu değil oynadığı her maç katkıda verdi hoca sebepsiz yere bu adamı adeta sildi bunu hiç kimseye hiç bir sebeple izah edemez belliki kafa ec finalinde,bu hatalarını taraftar olarak biz hatırlatalım diyeceğimde yazılanlara göre salon boş kalmış kim yapacak bunu ? hoca kendine çeki düzen vermeli artık sıkıyor yani.

Tüm tadımızı kaçıran maç oldu. Çok canımı sıktı bu mağlubiyet. Maalesef hazır değildik maça. Yazacakta bir şey yok aslında. Çok kötü oldu bu...
Bu arada ligte Eurocup kadar önemlidir. Yarı finalde ev sahibi avantajıyla geçeriz FB yi. Ama ev sahibi olabilecekmiyiz orada büyük avantaj kaçtı...

Mağlubiyete üzülmüyorum açıkçası,bir yerde yorgunlukdan dolayı mağlup ayrılıcaktık zaten ama kızdığım Caleb Green'in takımı bu derece baltalaması.şut sokamazsın,gününde olmazsın kabulümde savunma yapmak için hiçmi çabalamazsın arkadaş,4 numarada arkasında jamon kalmışken onu bile kullanamadı.eğer bu negatif performansı devam ederse playofflarda rotasyona takılacak oyuncu bence Caleb olur,insallah tez zamanda kendisine çeki düzen verir..

Maç bitti evet kaybettik... Bugün bir teşekkür bir de sitemim var taraftaramıza. Teşekkür ile başlayayım; bugün maçı izledim bittikten sonra hemen girmedim foruma muhtemelen yerden yere vuran, takımı ve koçu asıp biçen, eleştirinin dozunu kaçıran bir grup dalmıştır foruma ve uzun bir aradan sonra beklediği fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyordur düşüncesinden ötürü... Maç sonucunun verdiği üzüntüyü bir de saydığım durumlardan kaynaklı bende oluşan öfke ile birleştirip geceyi zehir etmek istemedim. Hiçte öyle olmadı. Sanırım herkes bugüne kadar takımın ve koçun bu sezon bize yaşatmış olduğu heyecan ve mutluluğa bir nevi bu şekilde teşekkür etti. Nazarlık olsun, olur böyle kazalar, asla kızmıyorum, teşekkür borçluyuz gibi yazılar okudum. O kadar mutlu oldum ki bu benim için bazı kupalardan bile değerli emin takım da bunun farkında. Bir de sitemim var. Ben Diyarbakırlıyım ve memleketimde ikamet ediyorum şu an. Basketbol kültürünün ne yazık ki az olduğu hatta hiç olmadığı burada bile ben birkaç arkadaşım ile bir araya gelip kahvehanelerde Yenilmez Armada'nın maçlarını izlemeye çalışıyorum. Yeri geliyor kahvehane sahibi ile 1.lig maçlarını kapatıp basket maçını açsın diye tartışmışlığım bile var. Biz 1500 km uzakta kendi aramızda bu sinerjiyi yakalamaya çalışırken milyonları bulan hatta geçen Gs taraftarının bulunduğu İstanbul'da bunca başarı ve emeğe rağmen böylesine önemli bir maçta nasıl olur da salonun yarısı bile dolmaz inanamıyorum. En azından bundan sonrası için daha dolu tribünler görürüz. Maça gelecek olursak birçoğumuzun kafasındaki 2. olma hayali belkide bitti. Bazı hayaller bitti; ama şimdi yeni bir hikaye başladı, son topla verdiğimiz maçlar; Ülker'in son top ile aldığı maçlar... Bu film bir yerde tersine dönecek umarım buralarda değilde telafisinin asla olamayacağı bir yerde lehimize dönecek ve sezonu iki kupayla bitireceğiz.

Evet yanlışın alasını yapıyor takıma iyilik değil kötülük yapmış oluyor istemesede,sırf bu yüzden yönetim kulağını çeksin istiyorum ama bunu yapabilecek basketbol bilgisine ve ilgisine sahip ne başkan var nede yönetici böyle olunca oda bildiğinden şaşmıyor ama sahiden sinirleniyorum.
Öyle yada böyle lig'de iddialıyız bunu kendisi bizden bile iyi biliyorken dar rotasyon bahanesine sığınıp her maçta oyuncuları yorgunluktan bezdirmenin ne anlamı varki ? bazı arkadaşların dediği gibi Şafak kötü oyuncu değil oynadığı her maç katkıda verdi hoca sebepsiz yere bu adamı adeta sildi bunu hiç kimseye hiç bir sebeple izah edemez belliki kafa ec finalinde,bu hatalarını taraftar olarak biz hatırlatalım diyeceğimde yazılanlara göre salon boş kalmış kim yapacak bunu ? hoca kendine çeki düzen vermeli artık sıkıyor yani.
Kafaların EC finalinde olduğunu düşünmüyorum ben. Koçun bu dar rotasyon sevdası hep vardı ve başarısının sırrı da buydu bir yerde. Kendisi dar rotasyonla daha başarılı olunacağına inanıyor. Bir de kulağının çekilmesi falan ağır olmuş bence. EC finalindeyiz öyle ya da böyle, ligde de kötüyüz diye kim diyebilir şu an? Telekomla Uşakı kazansak gene 2.ydik. Kulağının çekileceği bir durum görmüyorum, 2 aydır performansımız zirve noktasında neredeyse. Green dışınsa her oyuncumuz iyi katkı veriyor bu sürede. Yenilgi olacaktı zaten ama Daçka ve evimizde olması can sıkıcı.

Benim bu takıma ve Ergin hoca kızmaya içim el vermiyor.Ben de mola almamasını veya dar rotasyon huyundan hazetmiyorum ama tarzı bu kabullenmek lazım. Bu takımın şu an bu noktada olmasının yanı Eurocup finali ve ligde FB gibi bence Fvrupanin en iyi oynayan takımının üstünde bitirmek için uğraşıyorsak bu sadece Ergin Ataman sayesindedir. Koç olmak sadece mola almak ,12 kişilik rotasyon ile oynamak değil, böyle haysiyetsiz yönetimler olmasına rağmen bu kadroyu kurmaktır. Mmicov gibi Avrupa´nın her takımında ilk 5´ te sırıtmayacak bir oyuncuyu ücretinde indirime giderek bu takimda olmasini sağlamak da koçluk becerisidir. Parasini alamayan takimi motive etmek de aynı şekilde. O yüzden Ergin Ataman değil, siz sıkıyorsunuz. İlla bir koçun oyun içindeki resitalini izlemek istiyorsaniz Obradovic´i izleyin ne diyim .Ergin Ataman'ın yaptıklarının yanında yapmadıklarını bu şekilde söylemek ayıptan başka bir şey değil.

Kafaların EC finalinde olduğunu düşünmüyorum ben. Koçun bu dar rotasyon sevdası hep vardı ve başarısının sırrı da buydu bir yerde. Kendisi dar rotasyonla daha başarılı olunacağına inanıyor. Bir de kulağının çekilmesi falan ağır olmuş bence. EC finalindeyiz öyle ya da böyle, ligde de kötüyüz diye kim diyebilir şu an? Telekomla Uşakı kazansak gene 2.ydik. Kulağının çekileceği bir durum görmüyorum, 2 aydır performansımız zirve noktasında neredeyse. Green dışınsa her oyuncumuz iyi katkı veriyor bu sürede. Yenilgi olacaktı zaten ama Daçka ve evimizde olması can sıkıcı.

Yazımda belirttim dar rotasyon saçmalığı kimi zaman tutar olmadık zamanda tutmaz heleki zorluk derecesi yüksek maçlarda ve kadrosu geniş takımlar karşısında tutmaması daha büyük ihtimal,eline gelmiş maçı tedbirsiz davranması sebebiyle hemde sahamızda ve onlardan bir gün fazla dinlenmişken bu yenilgi şahsen canımı acıttı yazık oldu yakaladığıımız ivmeye.

Ergin hocamızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz zaten,zaman EC final maçı yaklaşırken destek zamanı bununla birlikte yeri geldiğinde eleştireceğiz ve bugün eleştirilmeyi hak etti ve beni hocalarımızı genelde bu denli eleştirirken göremezsiniz o nedenle eleştirme sebeplerini zaten yazdım.(y)

Yazımda belirttim dar rotasyon saçmalığı kimi zaman tutar olmadık zamanda tutmaz heleki zorluk derecesi yüksek maçlarda ve kadrosu geniş takımlar karşısında tutmaması daha büyük ihtimal,eline gelmiş maçı tedbirsiz davranması sebebiyle hemde sahamızda ve onlardan bir gün fazla dinlenmişken bu yenilgi şahsen canımı acıttı yazık oldu yakaladığıımız ivmeye.

Ergin hocamızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz zaten,zaman EC final maçı yaklaşırken destek zamanı bununla birlikte yeri geldiğinde eleştireceğiz ve bugün eleştirilmeyi hak etti ve beni hocalarımızı genelde bu denli eleştirirken göremezsiniz o nedenle eleştirme sebeplerini zaten yazdım.(y)
Benim takıldığım nokta eleştiri değildi kulağının çekilmesi gerekiyor kısmıydı. Dar rotasyon kısmına da kısmen katılıyorum

Ya hala yok Ergin Hoca suçlu, yok şu oyuncu suçlu deniyor. Arkadaş oynadığımız takımın bütçesi bizim iki katımız. Bu bütçe ile takımımız iki kulvarda ancak taraftar ile gidebilir. Eğer bu kadar önemli maça 700-800 kişi ancak geliyosa daha neyi konuşuyoruz. Fener maçlarına ya da Eurocup finaline herkes gider, önemli olan bu tip maçlarda takımı itmek, olmayan rotasyona destek vermek.
Bu Yönetim Kurulu çapsız, vizyonsuz tamam ama taraftar bu takıma şubeye sahip çıkmazsa maça gelmezseYönetim Kurulunda vizyon olsa, çap olsa ne yazar.
Maçı son topta kaybetmekten ziyade boş salonda oynamak en acısıydı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Benim bu takıma ve Ergin hoca kızmaya içim el vermiyor.Bende mola almamasını veya dar rotasyon huyundan hazetmiyorum ama tarzı bu kabullenmek lazım bu takımın şuan bu noktada olmasının yanı eurocup finali ve ligde fb gibi bence avrupanin en iyi oynayan takımının üstünde bitirmek için uğraşıyorsak bu sadece Ergin Ataman sayesindedir.Koç olmak sadece mola almak ,12 kişilik rotasyon ile oynamam değil böyle haysiyetsiz yönetimler olmasına rağmen bu kadroyu kurmaktır micov gibi avrupanın her takımında ilk 5 te sırıtmayacak bir oyuncuyu ücretinde indirime giderek bu takimda olmasini sağlamakta koçluk becerisidir parasini alamayan takimi motive etmek de aynı şekilde o yüzden ergin ataman değil siz sıkıyorsunuz. İlla bir koçun oyun içindeki resitalini izlemek istiyorsaniz obradovici izleyin ne diyim .Ergin ataman'ın yaptıklarının yanında yapmadıklarını bu şekilde söylemek ayıptan başka birşey değil.

Göksel kardeşim bazı şeyleri yeri geldiğinde yapabilmeliyiz,lakin şu gerçeği iyi biliyoruz eleştirirkende bu gerçeği unutmadan ve inkar etmeden eleştiriyoruz şöyleki,basketbol erkek takım şubesi eğer bu gün ayaktaysa hem EC'ta hedefe yaklaşmışsak ve lig'tede hala iddialıysak ( sebepleriyle eleştirdiğim bu günkü kaybettiğimiz maç ile birlikte ciddi yara aldık ) yönetime karşı dik duruşuyla çoğu tutan yaptırdığı kadro yapısıyla,hırsıyla kendine özgü bazı özellikleriyle bunun baş mimarı ve kahramanı Ergin hocamızdır bunu kim inkar edebilirki.

Yönetim koçun kulağıni çekeceğine önce ödeme sorunu varsa onu halletsin.
Yönetimin hem Ergin Hoca'ya hem de Ekrem Hoca'ya diyeceği zerre bir şey yok.
Öyle kulak çekme falan da hoş şeyler değil.
Ne kulak çekmesi ne uyarmasi hayırdır ?

Yönetim koçun kulağıni çekeceğine önce ödeme sorunu varsa onu halletsin.
Yönetimin hem Ergin Hoca'ya hem de Ekrem Hoca'ya diyeceği zerre bir şey yok.
Öyle kulak çekme falan da hoş şeyler değil.
Ne kulak çekmesi ne uyarmasi hayırdır ?

Yazılanları iyi okuyun önce,Ekrem Memnun'unda,Ergin Ataman'ında kulağını çekecek basirete,bilgiye, beceriye ve ilgiye sahip başkan ve yönetim yok her şeyden önce bunu özellikle yazdım anlaşılsın diye yeterlimi ?

En kritik yerlerde fişi çekememe sebebi taraftar eksikligiydi. Maç başında tek tek isimle cagirilirken bile önceki maçlarda olduğu gibi coşkulu değillerdi. Yorgun ve konsantrasyon eksikliği yaşadıkları anlarda yeterince destek verilemedi. Son çeyrekte hareketlendiler hatta teknik faul bu hareketlenmenin eseriydi. Fakat öncesinde dacka döve döve savunma yaptı. Semih yeterince baskıya alınsa. Bu kadar iyi oynayamazdı.

İlk yarı bittiğinde bile içimde bir huzursuzluk vardı. Neticede korktuğumuz oldu. Sağlık olsun.