BSL 28. Hafta / Beşiktaş 71-76 Galatasaray Odeabank

Harika bir galibiyet oldu. Mccollum ve Davis'in koyduğu karaktere hayran kaldım. Schilb de son periyot ağırlık koyunca söküp aldık maçı.

Helal olsun aslanlara, müthiş mutlu etti beni bu galibiyet.

Winner karakteri kazandığımızı düşünüyorum gerçekten başka açıklaması yok maça hazırlanamadık bile ortaya konan oyundan memnunum.

Koçun dediği gibi antrenman havasında oynayacaktık maçı ama bjk oyuncularının sertliği ve hakemlerin çapsızlığı bizi uyandırdı .

Aslanla çok oynamayacaksın uyandırırsan ezer geçer ;)

Şampiyon bu takım yok öyle kolay maç

Hissettirmeden, tereyağından kıl çeker gibi bir galibiyet oldu. Seyirci de ne olduğunu anlamadı zaten. Yani, öyle güzel yendik ki küfür edecek güçleri kalmadı insancıkların.

Maçın tekrarını izledim biraz önce. Tebrikler Yenilmez Armada! Seneye Ege'ye ligde süre verilir gerçekten çok iyi mücadele etmiş, ayrı tebrik ona. Tabii ki MVP'miz McCollum önderliğinde ve C.Davis eşliğinde Beşiktaş ve taraflarına güzel bir ders verilmiş.

Uyuyan devi uyandırdı Beşiktaş taraftarı. Küfürün bir takıma nekadar zarar verdiğini, rakibe güç kazandırdığını yine gördük. Bu Beşiktaş seyircisine iyi bir tokat. Ergin hocaya edilen küfürün karşılıksız kalmaması çok iyi oldu. Yine dürttüler aslanı. Şöyle seneyede eurolig de dürtseler aslanı, mesela eurolig başkanı şöyle bir "Galatasaray aslında eurolig takımı değil , normal şartlarda eurolige gelmemesi gerekiyordu, avaraj takımı diye" açıklama yapsa keşke de o gazla eurolig kupasını kaldırsak :) .

Koçumuza küfür edilmesinden rahatsız olup bu küfürler sonrası BJK'nin elindeki maçın bize geçmesinden de çok haz aldık. Şu yaşadığımız durum bile İpekçi'de niye küfür etmememiz gerektiğinin bir kanıtı aslında.
Umarım şu maçtan bizim tribünler de gereken dersi çıkarır da tezahüratlar rakibi ve hakemleri baskı altına alıp, takımımızı ateşlemeye daha çok yarar.

İçime sığmayan bir Mc Collum sevgisi var. Bir Sneijder ve Muslera'yı böyle seviyorum. Akrabalarımı böyle seviyorsam en adiyim. (Prekazi Niyazi)

Dün aslında biz kazanmak içinde değil, eğlenmek için oynuyorduk. Ligde ilk iki artık zor, en önemli hedef olan Eurocup'ı alıp, zafer sarhoşu olmuşuz, birçok oyuncu sakat yada haklı nedenlerle yurtdışında, rakibin play-off için son şansları ve nede olsa deplasmanda derbi maçı. Kısaca yenilsek şu pozisyonda kimse niye yenildin demezdi bizim için. Maç BJK'ın kontrolündeyken, hakemlerin abuk sabuk çalınan ve çalınmayan düdükleri, Ergin Ataman'a verilen teknik faul, BJK taraftarının küfürleri ve anons için oyunu durdurmaları...İşte bu adan itibaren biz eğlenmek için değil, maçı kazanmak oynamaya başladık. Oyunun durması ve anonsların BJK'a maliyete çok büyük oldu. Bu maçtan biz de dersler çıkarmalıyız. Küfür zaten ahlak-etik anlayışına ters, kesinlikle her türlüsüne karşıyım ama madalyonun diğer yüzünde de küfür hiçbir zaman rakip takımın moralini bozmaz, oyuncuları negatif etkilemez, rakip takımı tam tersi ateşler, klubüne zarar verir... Keşke ders çıkarabilsek...

Küfür zaten ahlak-etik anlayışına ters, kesinlikle her türlüsüne karşıyım ama madalyonun diğer yüzünde de küfür hiçbir zaman rakip takımın moralini bozmaz, oyuncuları negatif etkilemez, rakip takımı tam tersi ateşler, klubüne zarar verir... Keşke ders çıkarabilsek...

Beşiktaş taraftarı o küfürlü bölümle aslanı dürttü, maçı verdi. Küfürün her türlüsüne ben de kesinlikle karşıyım ancak doğru zamanda doğru şekilde uygulandığında birçok tezahürattan daha etkili oluyor. Örnek olarak fb-real madrid serisine bakabiliriz, Nocioni'nin (geçen seneki maçla sonuna kadar hakettiği) küfür yediği bölümde ne kadar etkilendiği görebiliriz.

Yanlış olan bir şey doğru zamanda doğru şekilde uygulansa da yanlıştır. Rakibi etki altına almanın çok yolu var. "Su-i misal misal olmaz." Küfürü hiç bir şekilde normalleştirmemek gerek.

Beşiktaş taraftarının ettiği küfürleri eleştirdiğimiz kadar kendimizi de eleştirsek keşke. Strasbourg maçında fb ve bjk ye edilen kufurlerin haddi hesabı yok. En kötüsü de taraftarın bu kufurleri motivasyon olarak kullanması.

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi