Geçtiğimiz yıl Fener Doğuş Ülker üçlüsünden ilk ikisi mevcuttu. Onlara karşı oynadığımız maçları sırası karışık olarak 92-74, 79-74, 103-87, 85-80 gibi skorlarla kaybettik. Ondan önceki sezon da oynadığımız altı maçın dördünü kaybetmiştik, zaten deplasmanlara bırak kazanmayı 15 in üzeri fark olmasın diye gidiyor 80-55 gibi skorlarla dönüyorduk. O sıralar Ergin Hoca nın tek bildiği Obradovic beni kendi evimde yenemedi demekti, nitekim üst üste 2 defa yenildi.
Koca sezon FBÜlker e karşı hiç maç kazanamadığımız en son 2007 filandır meşhur Özyer dönemi. Ne yazık ki 10-15 sayı fark yemek bizim için sıradan bir durum haline geldi. Geçtiğimiz yıl oynadığımız dört maçın ikisini 15 ve üzeri farkla kaybettik.
On senedir takımın başında kim varsa destekledim açıkçası. Beni tek pişman eden Okan Çevik olmuştur. Ne Oktay Hoca geldiğinde çok sevindim ne de Ergin Hoca, çünkü istediğim yabancı koçlar vardı ama getirilmedi. Yine de Oktay Hoca ilk sezon şampiyon olamayınca veya Ergin Hoca daha gruplarda Eurocup tan elenince istifa etsinler filan demedim, diyene de rastlamadım. İkisi de iyi koçlardır ve sonuçta biri yükselişi devam ettirerek EL oynattı, sezonu lider bitirdi; diğeri takımı şampiyon yaptı ve EL de pek iş yapamasa da Eurocup ı aldı. Yalnız bunların döneminin bittiğini artık kabul etmek gerek. Oktay Hoca göreceli olarak başarısız oldu, Ergin Hoca ise net şekilde batırıp gitti. Öyle son seneye kadar yine idare ediyordu geyiği yapmaya gerek yok, işte belki skor taraftarlığı yapıyorduk ve söylenmesi gerekenleri söylemedik, suç biraz da bizde. Sonunda kafasına göre suçu kendi getirdiği oyunculara, taraftara, bütçeye getirmeye ve maçlarda favori belirlemeye kadar gitti. Olimpiyat elemelerinde başarısız olsa da Milli Takımdan gönderilmesi ve bugün maruz kaldığı durum ona haksızlık ama son sene kendini bu takımın üstünde görünce onu savunacak insan da bırakmadı.
Erman Hoca iyidir kötüdür sezon sonu belli olacak zaten. Adam daha geldi hemen iki buçuk milyonluk BJK ya EL de ikinci tur oynatması değil Banvit e elenmesi konuşuldu. Kendi oyuncularını getirecek dendi, adam farklı oyuncular getirince bu defa daha iyisi yok muydu dendi. Ergin Hoca Barcelona ya gidecek biz Fransa dan adam getiriyoruz dendi.
Bir de şunu konuşalım: Mesela dört senedir topu beş saniye içinde oyuna sokamayan takım artık bu sorunu yaşamıyor. Evet belki sokamadık ama son pozisyonda doğru düzgün çizilen set gördüm mesela. Ataman ın böyle bir set çizişini en son bizi BJK yla yendiği kupa yarı finalinde Serhat Çetin in bulduğu üçlükle görmüştüm. Yerinde mola alıyoruz, koç trip atmak için mola almıyor... Mesela Kunter e oyun planı yok filan da deniyor ama Ataman ın beş senesinin ilk sezonunun ikinci yarısı-Arroyo sonrası- ve üçüncü sezonun ilk yarısının bir bölümü hariç ne gibi bir oyun planı vardı acaba?
Sorun yok mu? Sorun çok. Maçtan maça değil maç içinde bile yaşanan inişler ve çıkışlar, bazı oyuncuların rollerini yeterince benimsemeyişi, beklediğimiz gelişimi gösteremeyenler, koçun bazen oyuna geç müdahale edişi, tempoyu ayarlayamama ve maç başlarındaki konsantrasyon sorunumuz diye uzar gider.
Benim maçtan beklentim iyi oynamaya çalışan ve mücadele eden bir takım görmek. Aslanlara başarılar.