BSL Play-Off Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka
Biz geçen haftalarda Schilb ile olmaz bu iş daha kaliteli adamlar lazım dediğimizde forumdaki bazı arkadaşlar eleştirmişti..İstatistiklerle gelen oldu, kızılyıldız tecrübesi ile gelen oldu ki o zaman birkaç yaş daha genç bir oyuncuydu Schilb..
Yanlış anlaşılmasın kimseyi eleştirmek niyetinde değilim ama taraftarlar olarak bizlerin, yani GALATASARAY TARAFTARININ her zaman fikir ve vizyon bakımından en üstte olması lazım...Bende biliyorum bütçe en fazla 8-9m usd olacak gibi duruyor ama yönetim bu vizyonsuzluktan yıkılırken bari biz vizyonumuzu bunlar seviyesine çekmeyelim..
İstatistik yazan benim, hala yazdıklarımın arkasındayım. Bu sezon özelinde Schilb çok doğru bir tercih oldu ve çoğu maçta bunu kanıtladı. Sadece istatistiklere değil ama fiyat kalite performansına bakarak kalması gerektiğini düşünüyordum. Şu anda fikrim değişiyor gibi. Sanki seneye bir yaş daha yaşlı Schilb sıkıntı olabilir. Ama herkes Schilb'e yüklenirken esasında şu anda savunmada kara delik olan oyuncunun Sinan Güler olduğu gerçeği var. Kimi tutsa her seferinde geçiliyor, örneğin Göksenin tutarken sıfır sayıda olan Bracey Sinan'ın tuttuğu beş dakikada 10 sayı attı maça ısındı. Bu noktada hem Sinan hemde Schilb in savunma açısından ciddi sorun yaratacağını düşünüyorum. Ama bir yandan iyi bir oyun kurucu Schilb'in cok farklı özelliklerini ortaya çıkarabilir tabi.
Neyse kısa keseyim, seneye Lasme 34, Micov 31, Sinan 33, Schilb 33 ve kalırsa Chuck 33 yaşında olacak. Bu kadar yaşlı oyuncuların tamamen kilit rol oynadığı takımla yola çıkmak mantıksız gözüküyor. Bunların içinden bence en kolay vazgeçilecek Sinan'ın türk olması sebebiyle Schilb.
Bu arada ben bu maç özelinde oyunculardan ziyade koça sorumluluk yüklüyorum. İki haftadır popstar havasında bir oraya bir buraya durmadan açıklamalar, paneller, programlar. Ondan sonra takım playoffta olduğunu şimdi anladı diyor. Hocam o takımı sen hazırlayacan, senin görevin bu adamlarla beraber rakibi incelemek ve ilerlemek, fakat kendisi iki haftadır bir mesaj verme derdinde. Milli takım ile Galatassaray aynı anda olur diye tuturdu, bekliyor ki Harun ok desin ama demeyecek, diyemeyecek...
Ha bizim çapsız başkan ise hala yalan dolan peşinde, bu durumda hocanın konsantrasyon kayıyor.
Ama olmaması gerek, ne olursa olsun sen bu takımın generali patronusun. Ama işte bi laf var imam cemaat olayı, şimdi sen bu maçtan bir gün önce panele gidip orda Ksk maçı dışında herşeyden konuşursan, oyuncularında bu maça konsantre olamaz.
Bu gece Schilb, Sinan ve kaçan faullerden önce bence ilk sorumlu playof olduğunu unutan koçtur.