BSL Play-Off Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray Odeabank 67-74 Pınar Karşıyaka

Bu takim Karsiyakayi elese bile bir sonraki turda elenir.O yuzden pek uzulmemek lazim.Eurocup bu kadronun yapabileceginin en iyisiydi.

Euroleague'de Green,Schilb gibi oyuncularla cikmayi dusunen varsa,biz 3 galibiyeti zor aliriz bu oyuncularla devler arenasinda.

Micov-Lasme-Sinan-Goksenin-McCollum-Davis(Avrupada oynar) +6 oyuncu daha lazim. Gelecek 6 oyuncunun 3 tanesi yildiz isim olmasi lazim 2 milyon dolara yakin.Yoksa final-4 unutalim.

Benim üzüldüğüm nokta yenildiğimiz takımın Karşıyaka olması. Ne olursa olsun yarı final oynamalıydık. Daha bitmiş bişey yok belki de böylesi daha iyidir bilmiyorum ama takım organizasyonsuzluktan ölecek yakında

Vallahi bence biz bu seneki hedefe ulaştık. Elbet lig önemli ama şu maç özelinde de ksk çok ekstra şut soktu. Mccolum felaket şut performansı gösterdi. İzmirde zor maç olacak ama keyfini çıkaralım bence, yenebiliriz. Takımın canısağolsun.

Ben iyi gün taraftarıyım galiba :). Bir türlü Ksk yenilgisini normal karşılayamıyorum şu takımdan 3 4 gömlek üstünüz ve ciddiyetsizlikten seri gitti belki de. Eyvallah kupayı kazandık ama benim de taraftar olarak bu hakkım var. Eurocupı apoletini takarlarken bu taraftarın %50+ payı var. Misyonlarını tamamlamadılar yani bu takım geçen sene de çeyrekte gitti şimdi Karşıyakayı elenmek net başarısızlık, Ufuk Sarıca da gayet başarılı bence mesela ama işini ciddiye almış oyuncuları da öyle.

BSL Play-Off Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka

Eleriz veya eleniriz, sonuçtan tamamen bağımsız bazı gerçekler ortaya çıktı bu maç özelinde. İlk olarak sinan güler; bu sene 900 bin usd maaş alıyo zamanında yapılan saçma kontrat ile, seneye maksimum 500-600 bin usd civarı teklif edilmeli, ciddi savunma zaafiyeti var sinanın. Daha önce çoğu kez savunduğum schilb için galiba fikrim değişti. Seneye bir yaş daha yaşlanacak, yerine daha dinamik ve savunmacı bir oyuncu alınmalı. Chuck kesin olarak yedinci veya sekisinci yabancı olarak kalmalı. Son periyod gösterdi ki seneye çok ama çok iyi bir guard ve iyi bir 4 numara gerek. Mccollum için guarda göre hareket edimeli

Bu serinin sonucundan bağımsız olarak bunlar fikirlerim. Son olarak hocanında bugün maçı doğru okuyamadığını düşünüyorum, ama en büyük eksiğimiz guard pozisyonunda oldu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Salondan eve yeni geldim. Oldukça iyi taraftar vardı kimse suçu bize yüklemesin.
Maçı çevremde izleyen grupta basketi anlayan anlamayan herkes maçın gideceğinin farkında takımda set yok bireysel oynuyoruz.

Schilb sene bitince düğünlerde oynayacak sanırım. Mc Collum da kötüydü.

Ufuk Hoca çırpınıyor hakemleri baskı altına alıyor ama Ataman ara ara verdiği tepki dışında yok. Genel olarak takımda Koçta kontak kapamış. Play off'un en kötü iki takımında biri Karşıyaka kimse kusura bakmasın.

Bu arada Ergin Hocam 8-0, 10-0 serilerde mola alınca kimse sülalene sövmüyor.

Biraz sinirliyim kusura bakmayın yenil eyvallah ama böyle olmamalı. Micov ve Davis olmasa boku yemişiz ya. İpekçi'de bu kadar aktif olan Ufuk hocayı tebrik ederim hakemleri baskı altına aldı şimdi İzmir'de Ergin hocaya küfür ederler, oda ortam gerilmesin diye ağzını açamayacak haliyle. Hemen bu kadar eleştiri ne diyenler olabilir. İstersen 15-20 ye ama mücadele et maçın son topunu Lasme'ye veriyoruz ne diyim. Trafik anamızı ağlattı zaten oldukça yoruldum. Herkese iyi geceler.

Micov ve Davis dışında bütün oyuncularımız kötüydü, yalnız Ergin Ataman bugün hepsinden daha kötüydü. Hoca'nın böyle olması gerçekten üzücü :(

Sinan ve Schilb'in savunmasını Euroleague'de delik deşik ederler. Göksenini unuttu yine koç. Green, Schilb ile yollar ayrılmalı. Jerells zaten gitti James'te dönmez.

Gerçekleri görüp ona göre önce mücadele eden bir takım yaratmalıyız.

Kalite olarak kalbur üstü 1 guard ve 1 pivot şartoğlu şart. Geri kalan transferleri makul ölçüde yapsakta olur.

Biz geçen haftalarda Schilb ile olmaz bu iş daha kaliteli adamlar lazım dediğimizde forumdaki bazı arkadaşlar eleştirmişti..İstatistiklerle gelen oldu, kızılyıldız tecrübesi ile gelen oldu ki o zaman birkaç yaş daha genç bir oyuncuydu Schilb..

Yanlış anlaşılmasın kimseyi eleştirmek niyetinde değilim ama taraftarlar olarak bizlerin, yani GALATASARAY TARAFTARININ her zaman fikir ve vizyon bakımından en üstte olması lazım...Bende biliyorum bütçe en fazla 8-9m usd olacak gibi duruyor ama yönetim bu vizyonsuzluktan yıkılırken bari biz vizyonumuzu bunlar seviyesine çekmeyelim..

BSL Play-Off Çeyrek Final 1. Maç | Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka

Biz geçen haftalarda Schilb ile olmaz bu iş daha kaliteli adamlar lazım dediğimizde forumdaki bazı arkadaşlar eleştirmişti..İstatistiklerle gelen oldu, kızılyıldız tecrübesi ile gelen oldu ki o zaman birkaç yaş daha genç bir oyuncuydu Schilb..

Yanlış anlaşılmasın kimseyi eleştirmek niyetinde değilim ama taraftarlar olarak bizlerin, yani GALATASARAY TARAFTARININ her zaman fikir ve vizyon bakımından en üstte olması lazım...Bende biliyorum bütçe en fazla 8-9m usd olacak gibi duruyor ama yönetim bu vizyonsuzluktan yıkılırken bari biz vizyonumuzu bunlar seviyesine çekmeyelim..

İstatistik yazan benim, hala yazdıklarımın arkasındayım. Bu sezon özelinde Schilb çok doğru bir tercih oldu ve çoğu maçta bunu kanıtladı. Sadece istatistiklere değil ama fiyat kalite performansına bakarak kalması gerektiğini düşünüyordum. Şu anda fikrim değişiyor gibi. Sanki seneye bir yaş daha yaşlı Schilb sıkıntı olabilir. Ama herkes Schilb'e yüklenirken esasında şu anda savunmada kara delik olan oyuncunun Sinan Güler olduğu gerçeği var. Kimi tutsa her seferinde geçiliyor, örneğin Göksenin tutarken sıfır sayıda olan Bracey Sinan'ın tuttuğu beş dakikada 10 sayı attı maça ısındı. Bu noktada hem Sinan hemde Schilb in savunma açısından ciddi sorun yaratacağını düşünüyorum. Ama bir yandan iyi bir oyun kurucu Schilb'in cok farklı özelliklerini ortaya çıkarabilir tabi.
Neyse kısa keseyim, seneye Lasme 34, Micov 31, Sinan 33, Schilb 33 ve kalırsa Chuck 33 yaşında olacak. Bu kadar yaşlı oyuncuların tamamen kilit rol oynadığı takımla yola çıkmak mantıksız gözüküyor. Bunların içinden bence en kolay vazgeçilecek Sinan'ın türk olması sebebiyle Schilb.

Bu arada ben bu maç özelinde oyunculardan ziyade koça sorumluluk yüklüyorum. İki haftadır popstar havasında bir oraya bir buraya durmadan açıklamalar, paneller, programlar. Ondan sonra takım playoffta olduğunu şimdi anladı diyor. Hocam o takımı sen hazırlayacan, senin görevin bu adamlarla beraber rakibi incelemek ve ilerlemek, fakat kendisi iki haftadır bir mesaj verme derdinde. Milli takım ile Galatassaray aynı anda olur diye tuturdu, bekliyor ki Harun ok desin ama demeyecek, diyemeyecek...
Ha bizim çapsız başkan ise hala yalan dolan peşinde, bu durumda hocanın konsantrasyon kayıyor.
Ama olmaması gerek, ne olursa olsun sen bu takımın generali patronusun. Ama işte bi laf var imam cemaat olayı, şimdi sen bu maçtan bir gün önce panele gidip orda Ksk maçı dışında herşeyden konuşursan, oyuncularında bu maça konsantre olamaz.

Bu gece Schilb, Sinan ve kaçan faullerden önce bence ilk sorumlu playof olduğunu unutan koçtur.

Maçı izleyemedim ama üçüncü maçı kaybedeceğimize bu maçı kaybetmemiz iyi olmuş..Şampiyon takımların yüreğini küçümsememek gerek.Bizimde orada kazanma konusunda ciddi bir şansımız var.

İstatistik yazan benim, hala yazdıklarımın arkasındayım. Bu sezon özelinde schilb çok doğru bir tercih oldu ve çoğu maçta bunu kanıtladı. Sadece istatistiklere değil ama fiyat kalite performansına bakarak kalması gerektiğini düşünüyodum. Şu anda fikrim değişiyo gibi. Sanki seneye bir yaş daha yaşlı schilb sıkıntı olabilir. Ama herkes schilbe yüklenirken esasında şu anda savunmada kara delik olan oyuncunun sinan güler olduğu gerçeği var. Kimi tutsa her seferinde geçiliyor, örneğin göksenin tutarken sıfır sayıda olan bracey sinanın tuttuğu beş dakikada 10 sayı attı maça ısındı. Bu noktada hem sinan hemde schilb in savunma açısından ciddi fark yaratacağını düşğnüyorum. Ama bir yandan iyi bir oyun kurucu schilb in cok farklı özelliklerini ortaya çıkarabilir tabi.
Neyse kısa kesiyim seneye lasme 34 micov 31 sinan 33 schilb 33 ve kalırsa chuck 33 yaşında olucak. Bu kadar yaşlı oyuncuların tamamen kilit rol oynadığı takımla yola çıkmak mantıksız gözüküyor. Bunların içinden bence en kolay vazgeçilecek sinanın türk olması sebebiyle schilb.

Bu arada ben bu maç özelinde oyınculardan ziyade koça sorumluluk yüklüyorum. İki haftadır popstar havasında bir oraya bir buraya durmadan açıklamalar, paneller, programlar. Ondan sonra takım playoff ta olduğunu şimdi anladı diyor. Hocam o takımı sen hazırlıcan, senin görevin bu adamlarla beraber rakibi incelemek ve ilerlemek, iki haftadır bir mesaj verme derdinde. Milli takım ile Galatassaray aynı anda olur diye tuturdu bekliyo ki harun iti ok desin ama demicem diyemicek.
Ha bizim çapsız başkan ise hala yalan dolan peşinde, bu durumda hocanın konsantrasyon kayıyor.
Ama olmaması gerek, ne olursa olsun sen bu takımın generali patronusun. Ama işte bi laf var imam cemaat olayı, şimdi sen bu maçtan bir gğn önce panele gidip orda ksk maçı dışında herşeyden konuşursan, oyuncularda bu maça konsantre olamaz.

Bu gece schilb sinan kaçan fauller falandan önce bence ilk sorumlu playoff olduğunu unutan koçtur.

Söylediklerinize katılıyorum Cem bey, istatistik olur,bazı detay bilgileri olur bunlar hep doğru şeyler bunlara hiç itirazım yok..

Benim bu forumda ilk günden beri yakınıp durduğum olay kalite farkındalığı oldu..Şurası kesin ki takımızın kalite seviyesi eurocup düzeyi ve bunu arttırmamız lazım..Zaten dediğiniz gibi yaşlı bir takıma sahibiz bu açıdan bölgelerine alınabilecek daha iyi oyuncular varken Schilb üzerine bu kadar konuşulmasına bile gerek yok..

Bence de sinan'ın savunması bazı maçlarda çok aksıyor. Hoca konusunda sanırım sorun bütçe olayı gibi geliyor bana umarım öyle değildir..

Mağlubiyete çok üzüldüm öncelikle. Bir taraftanda bu mağlubiyet hayırlı olabilir diye düşünüyorum. Takım hoca gerekli dersi alacaklardır bence. Deplasman sıkıntımız çok büyük ama benim içimde takım son sözümüzü söylemedik diyecek gibi geliyor. İnşallah bu maç kendimize getirir bizi. Hayırlsı olsun

Oyuncuların hepsi çok karakterli oyuncular şanslıyız o açıdan ona kimse tek laf etmiyor. Ama Sinan mesela bazen değil bu sezon mütemadiyen aksıyor, Schilb istikrarsızlık abidesi, Greenin dizi bitik, Mccollum şutu sokamayınca takımı yıpratıyor doğal olarak. Ne verdiği belli olan 3 oyuncumuz kalıyor geriye. Benim kızdığım nokta Cem abinin yukarıda yazdığı gibi koçun sürekli benzer organizasyonlara katılıp hep aynı sorulara cevap vermesi ve sanki herşey sona ermiş gibi davranması. Futbol takımını yönetir misiniz sorusundan ben sıkıldım artık.Hedefimize ulaştık okey ama biraz konsantrasyon be koç. Eminim İzmirde taş gibi takım göreceğiz kazanırız kaybederiz ayrı. O maçı alırsak 2.bir başlangıç olur bizim için. Son olarak Ege az ya da çok oynasın birazcık Gabrielın karşısında durabilir en azından.

Sinan ve Schilb bu takımın ana 2 yönlendiricisi normal şartlarda fakat uzun zamandır ikisi de kötü durumda. Sinan İpekçi'deki Strasbourg maçı hariç epeydir formsuz, Schilb'in durumu zaten ortada. İkili oyunlar temelli hücum sisteminden uzaklaşıp çareyi her pozisyon Davis'in alçak post'undan arıyorsak burada ciddi sıkıntı var demektir. Takımın ana saldırı odağı Chuck olmamalı, Chuck olağan düzene ilave olarak bu silahını kullanmalı.

Bu maçların benim açımdan taşıdığı değer gelecek yıl adına sinyaller vermesi; 1-Schilb olmamalı 2-Organazsyon lideri guard alıp bu bağlamda Sinan'ı en kritik adam olmaktan uzaklaştırmak. Bunu sadece bu maça bakarak söylemiyorum nereden baksanız 2 aydır var bu durum.

Caleb Green sakatlanınca takım bir duraksamıştı ama Chuck Davis uzun süreler almaya başlayınca sadece Davis ve Mccollumun zorlama oyunlarına kalmaya başladık.Bugünde organizasyon oluşturarak yada koşarak attığımız sayı çok az.Bu takımın rahat oynayabilmesi için çok asist yapması lazım.Micov ve Lasme olmasa şu takım ne hale gelirdi hiç bilmiyorum.Çok rahat geçeceğimizi düşünmüştüm fakat öyle olmadı.İzmirdeki maçı alırsak Abdi İpekçiyi cehenneme çevirmemiz,fenere ve karşıyakaya gereken mesajı vermemiz gerekir.Gökseninin aldığı süreleri saymazsak rotasyon gitgide daraldı.5-6 kişiyle oynuyoruz.Sanırım maçın sonunu ondan çıkaramadık birazda.Umarım en azından fener maçını görürüz yoksa gözümüzde büyüttüğümüz tek umudumuz basket takımı da fos çıkacak.Bu lig buralarda bitmemeli.

Green bu kadar uzun sakat olması belli değilmiydi, en azından Jerrels gönderilmez ve sahada olup Eric'in bukadar uzun süre almamasını sağlardı. Bu iş sadece Micov ile olmaz adam zaten eurocup'ı almamızda en önemli oyuncuydu ama ligde bir yere kadar. Dün Lasme'yi de uzun zamandır bu kadar etkisiz görmedim, Iverson çok yıprattı onu.
Takım karakter koyup ikinci maçı almalı , 2 sene evvelki Beşiktaş serisi gibi.

Green bu kadar uzun sakat olması belli değilmiydi, en azından Jerrels gönderilmez ve sahada olup Eric'in bukadar uzun süre almamasını sağlardı. Bu iş sadece Micov ile olmaz adam zaten eurocup'ı almamızda en önemli oyuncuydu ama ligde bir yere kadar. Dün Lasme'yi de uzun zamandır bu kadar etkisiz görmedim, Iverson çok yıprattı onu.
Takım karakter koyup ikinci maçı almalı , 2 sene evvelki Beşiktaş serisi gibi.

Jerrells'in lisansı yoktu.