BSL Play-Off Yarı Final 1. Maç | Fenerbahçe 93-79 Galatasaray Odeabank

Kıran kırana geçecek bir seri bizleri bekliyor. 2-1 ile geçtiğimiz Karşıyaka serisinden sonra yarı finaldeki rakip Fenerbahçe. Uzun zamandır iki ekip de rakip sahalarda galibiyet alamıyor. Seride saha avantajı Fenerbahçe'de. İlk iki maç Ülker Arena'da oynanacak.

Hakem hatalarının ''az'' olduğu bir seri istiyoruz sadece! McCalebb'in, Markoishvili'ye yaptığı yüzde yüz faulü ''göremeyen'', ''çalamayan'' hakemler umuyoruz ki bu seride salonda olmazlar!

Bir tarih de Ataşehir'den neden çıkmasın? Çok güveniyoruz.

25 Mayıs Çarşamba
20:00
Ülker Arena

Calebb Green bir an önce donmeli. Fenerbahçe geniş uzun rotasyonu ile bu şekilde baş etmek zor. Rotasyon çok kısıtlı

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnşallah İpekçi'ye 1-1'le döneriz.. Takıma da, Ergin Hocama da çok güveniyorum..

Şerefli ve onurlu hakemler de olmazsa olmaz elbette.. Ne yazık ki ülkemizde hakem hatalarının üstünde durulmuyor!

Ayrıca Pınar Karşıyaka serisinin son maçında Tufan'a ne oluyor merak ettim... Karşıyaka'yı maçta tutmak için totemin 100 çeşidini dillendirdi ama ne yazık ki..

Orada maç alma şansımızı çok düşük görüyorum. Kazanırsak müthiş bir iş yapmış oluruz. Asıl kritik olan İpekçi'deki maçlar. Mücadeleden vazgeçmeyelim yeterli. Başarılar takım ve koça.

fb'yi iki mactan birinde yenmemiz cok kuvvetli goruyorum. Green donerse % 90, donmesse % 60 iki mactan birincisini aliriz. 2 mactan birini almak icin bana gore ne yapilmali :

1. Maca kesinlikle Ege veya Dusan ile baslanmali. 4-5 dakika boyunca diger takim saldirgan oynayacaktir. Lasme'yi bu saldirgan yapinin icerisinde ansizin 2 faul aldirmak demek ilerleyen kritik dakikalarda hem kendisinin oyun duzeninden,hemde takimin pota alti gucunun zayiflamasina yol acacaktir. Birakalim Dusan ilk 4-5 diger takimin hucumunda 2 faul alsin. Lasme'nin almasindan iyidir. En azindan Lasme oyunun,temponun dustugu anlarda oyuna girer ve rahat oynar. Aslinda Ege-Dusan ayni anda baslanilsa fena olmaz.Riskmidir evet risk ilk maci deneme yanilma yaparak test edebiliriz bu taktigi.

2. McCollum'a bu macta buyuk gorevler dusuyor. Kesinlikle cok iyi konsantre olmasi lazim ve macin sikistigi anlarda birebir oyunlari ile faul aldirma ozelligini bu macta ortaya cikarmasi lazim. Karsi takimin oyunculari McCollum'a yogunlasip,onu durdurmak isteyecek ve firsatken Micov'a bos dis atislar yaratabiliriz.

3. Sinan'in ilk 2 mac icinde hucumu bu seri icin dusunmesine gerek yok. Gerekirse 0 sayi atsin ama savunmada,Gokseninle inanilmaz konsatre olmalari lazim. 0 sayi, 4 top calma, 4 asiste ben raziyim Sinan'dan.

4. Dixon'un oyunda oldugu sure icerisinde Goksenin'le mutlaka baski yapilmasi gerekiyor kendisine. Cska macinda uzatmalarda Cska'nin baskisi sonucu topu kolay kaybedebildigini gorduk.

5. Alan savunmasini denemek bu macta ise yaramaz.

6. Durmadan potaya giderek oynamaliyiz ve mumkun oldugunca tempoyu dusuk tutup asil isin savunma kismina konsantre olmaliyiz. Iyi bir savunma, Mccollum'un birebirleri sonuc verirse 2 macin kaderide son 1-2 dakika icerisinde belli olur.

Vallahi herkesin ekstranın ekstrası oynaması lazım. Green keşke dönmüş olsa. Fener de bence ekstra formda. Her şeye rağmen rakip kim olursa olsun sahada Cimbom varsa karşı taraf favori olamaz. Atamanın da bunu dile getirmesi güzel ama çok sağduyulu açıklamalar yapıyor. Sanırım milli takım koçu olduğu için...

Valla vesely-udoh-antic 3 tane iyi uzun.Hack-a-player falan yapalım Vesely'e çok psikolojik oynuyor Cska maçında bunu belli etti bir maçta kaçırsa 6-7 seri boyunca kaçırır.Bunu tabi Duşan ve Ege yapacak becerebilirler mi muamma ama denenebilir hem oyunun temposunu düşürüp Fb'nin hızını keseriz,aynı zamanda Lasme ve Chuck'ı dinlendirmiş oluruz .Malesef hani bu kadro yapısı ile elememiz imkansıza yakın .

Başlığın eşleşme günü açılmasına sevindim. Enes hocam teşekkürler.

Bir oyuncuyu x faktör olarak hazırlamak lazım ilk iki maç için. Real serisindeki Kalinic örneği ortada.
Bilinen düzenlerde oynanirsa seri 3-2 biter. Evde kaybetme hakkını bu seride bitirdi takım daha maç vermez İpekçi'de.

Valla vesely-udoh-antic 3 tane iyi uzun.Hack-a-player falan yapalım Vesely'e çok psikolojik oynuyor Cska maçında bunu belli etti bir maçta kaçırsa 6-7 seri boyunca kaçırır.Bunu tabi Duşan ve Ege yapacak becerebilirler mi muamma ama denenebilir hem oyunun temposunu düşürüp Fb'nin hızını keseriz,aynı zamanda Lasme ve Chuck'ı dinlendirmiş oluruz .Malesef hani bu kadro yapısı ile elememiz imkansıza yakın .

Antic muhtemelen yabancı sınırına takılacak. Hatta kesin de diyebiliriz

Antic tecrübeli ve pislik çıkarıp ortalığı gerip özellik İpekçi'de taraftarı da galeyana getirip maçın seyrine etki edebilecek biri.Bence de ondan vazgeçmezler.Kalinic kesik yer.

Ergin hocamiz Kutxa Laboral'i biraz videolardan analiz ederse, fb macini izlerse iste oynamamiz gereken oyun duzeninin Kutxa gibi olmasi gerektigini bence gorebilir. Burada bizim Bourousis'imiz kim dersek Lasme, Darius Adams'imiz McCollum,

McCollum-Lasme. Bu iki oyuncunun inanilmaz derece dinamik kalmasi lazim.

Kabul edelim onların bizi İpekçide yenme şansları şu durumda daha yüksek. Özellikle pota altında ezici üstünlükleri var rotasyonumuz dar Ergin hocanın bu şekilde maçı 40 dakika kontrol etmesi imkansız. Zaten Lasmenin üstüne oynayıp 3 faul aldırsalar bile kolayca hedeflerine ulaşırlar. Bir 5 bir 4 numaramız dahi yok adamlarda Datome 4ken 3 oynuyor. Ülker Arenada Vesely Udoh ikilisi bariz üstünlük kurmuştu buna nasıl çare buluruz fikrim yok? Çok ekstra işler olmalı mesela Göksenin 15sayı falan atmalı mesela Ekleme:İpekçide yeniliriz demiyorum sadece bizim orda kazanma ihtimalimizden daha yüksek onu kastettim

Altı oyuncuyla bile kaybetmedik İpekçi'de, tek uzunla da kazanırız hiç sorun değil.

Yeter ki Ataşehir'den çıkacak bir galibiyete inanalım.

Schilb'in de savunma defolarına bir çözüm bulmalıyız çok rahat geçiliyor. Bir de hocanın Lasme'yi uyarması lazım tamam canımız ciğerimiz ama gereksiz fauller çok yapıyor, zaten hakemler üflesek faul çalıyorlar aman yani. Duşan ile başlama fikri bence de mantıklı da hoca hayatta yapmaz onu, Maccabi yapmıştı onu şampiyon oldukları sene Zizic ile 5 dk da olsa rahatlatıyor rotasyonu. Turu geçemezsek de Abdi İpekçi serisi bitmesin bana yeter.

Son şampiyon Real Madrid'i içerde dışarda sahadan silmiş, 3-0'la sürklase etmiş bir takıma karşı oynayacağız. Fener'in şuan saha avantajını aldığı takdirde Avrupa'da eleyemeyeceği bir takım yok.

Adamlar CSKA'ya karşı bir devrede 20 sayıdan döndüler, şans yanlarında olsa kupayı alıyorlardı.

Elde bir tek uzun var. O da Lasme. Buna karşın rakibin uzun rotasyonu Vesely, Udoh, Antic. Vesely ile Udoh şu an Avrupa'nın en dominant uzunlarından

Bakıyorum da neredeyse şanslar eşit falan denecek yorumlarda. Sonra 3-0 geldi mi Ergin hoca istifa. Şu seriyi almamız Avrupa'da yılın sürprizi olur.