fb'yi iki mactan birinde yenmemiz cok kuvvetli goruyorum. Green donerse % 90, donmesse % 60 iki mactan birincisini aliriz. 2 mactan birini almak icin bana gore ne yapilmali :
1. Maca kesinlikle Ege veya Dusan ile baslanmali. 4-5 dakika boyunca diger takim saldirgan oynayacaktir. Lasme'yi bu saldirgan yapinin icerisinde ansizin 2 faul aldirmak demek ilerleyen kritik dakikalarda hem kendisinin oyun duzeninden,hemde takimin pota alti gucunun zayiflamasina yol acacaktir. Birakalim Dusan ilk 4-5 diger takimin hucumunda 2 faul alsin. Lasme'nin almasindan iyidir. En azindan Lasme oyunun,temponun dustugu anlarda oyuna girer ve rahat oynar. Aslinda Ege-Dusan ayni anda baslanilsa fena olmaz.Riskmidir evet risk ilk maci deneme yanilma yaparak test edebiliriz bu taktigi.
2. McCollum'a bu macta buyuk gorevler dusuyor. Kesinlikle cok iyi konsantre olmasi lazim ve macin sikistigi anlarda birebir oyunlari ile faul aldirma ozelligini bu macta ortaya cikarmasi lazim. Karsi takimin oyunculari McCollum'a yogunlasip,onu durdurmak isteyecek ve firsatken Micov'a bos dis atislar yaratabiliriz.
3. Sinan'in ilk 2 mac icinde hucumu bu seri icin dusunmesine gerek yok. Gerekirse 0 sayi atsin ama savunmada,Gokseninle inanilmaz konsatre olmalari lazim. 0 sayi, 4 top calma, 4 asiste ben raziyim Sinan'dan.
4. Dixon'un oyunda oldugu sure icerisinde Goksenin'le mutlaka baski yapilmasi gerekiyor kendisine. Cska macinda uzatmalarda Cska'nin baskisi sonucu topu kolay kaybedebildigini gorduk.
5. Alan savunmasini denemek bu macta ise yaramaz.
6. Durmadan potaya giderek oynamaliyiz ve mumkun oldugunca tempoyu dusuk tutup asil isin savunma kismina konsantre olmaliyiz. Iyi bir savunma, Mccollum'un birebirleri sonuc verirse 2 macin kaderide son 1-2 dakika icerisinde belli olur.