BSL Play-Off Yarı Final 2. Maç | Fenerbahçe 80-55 Galatasaray Odeabank

İlk maçı 93-79 kaybederek seride 1-0 geriye düştük... Takım 19 sayı geriye düşmesine rağmen geri döndü, bizden daha iyi ve geniş kadrosu olan bir rakibe karşı 19 sayı geriden geldik, McCollum'un basket faulunu yerde veren Engin Kenerman oyuncularımızın emeğini çalmasaydı belkide kazanacaktık... Yine kaybedebilirdik ama daha adaletli bir şekilde kaybetmiş olurduk...

Bu maçta düşük tempoda oynamalıyız, Lasme ve Davis uzun süreler sahada kalması gerekiyor ve sert savunma yapmalıyız... McCollum, Lasme, Davis ve Micov'a zaten çok güveniyorum, Schilb ve Sinan'da iyi oynarsa kazanabiliriz...

Ergin hoca ve takıma inanıyorum, şampiyon olacağız, benim gözümde zaten şampiyonlar...

En önemli şey sinmemek. 30 yaş ortalamalı takımız ve taraftar biraz işin içine girince lise takımı gibi çöküyoruz. Onlar da bizim sahamızda bunu çokca yaşıyor ama saha avantajı onlardaysa bunu kırması gereken de biziz. Bol bol pota altını kullanmalıyız. Udoh-Vesely ikilisinden en azından birini kenara yollamadan pota altında işi dengelememiz imkansız. Bence Sinan'ın biraz oturması gerekiyor, psikolojik olarak iyi görmedim kendisini. Benchten gelirse daha faydalı olur gibi. Bir de Lasme'nin kendini faulden kaçırması gerek. Evet, 10 dakikalık Lasme Avrupa'nın çok uzununa bedel ama 30-32 dakika sahada kalırsa bizi seriyi getirebilecek yegane adam.

Tabii bir de hakem mevzusu var. Dün bir faciadan çıktık. Engin adlı adama çok küfür ettik, çok bela okuduk ama yapacak bir şey yok, lig bunlarla oynanıyor. Umarım biraz vicdanlarını dinleyip yönetirler, dünkünde o da yoktu çünkü. En azından Ergin Ataman'a deplasmanda 30 saniyede teknik faul çalıp Obradovic'in deplasmanda ancak 15 dakikalık aradan atan adaletsizliğin kırılmasını diliyorum.

Allah yardımcınız olsun Aslanlar, arada sizden dahi çürük elmalar çıkıyor ama bu taraftar ne olursa olsun seviyor. Her şeyden önce umarım tüm mücadeleniz ve olgunluğunuzla sahada yer alırsınız. Dünkü gibi hakem maçı çevirecekse aldığınız mağlubiyetler bize galibiyet gibi geliyor. Galatasaray şu kokuşmuş spor dünyasında ancak böyle kaybedebilir. Siz yeter ki dün ikinci yarıdaki mücadelenizi tüm maça yayın. Her zaman bu oyunu ortaya koyarsanız dünkü parazitler de size saygı duymayı bir gün öğrenecektir.

Hani ümitli olmamiza neden olacak bir sebep yok ama ben yarin alicagiz diye hissediyorum

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hadi be Aslanlar, çok zor biliyorum ama hakemi de yenin rezil edelim şunları. Var o yeteneğiniz, yeterki akıllı ve yürekli olalım. İnşallah bugün sonuna kadar yanımızda olan oyun şansı yarın da bizle olur.

Yunanistan finalindeki ilk 2 maci izleyin lutfen. 2 takim da deplasmanda son saniye 3 luk basketi ile yeniyor ve neden yarin biz yapmayalim. Bakin futbol da yendik. Isteyince oluyormus.

Bu maci Ergin hocamiz gurur meselesi yapacaktir. Son topta ya biter ya bitmez uzatmaya gider bu mac. O sekilde bir mac bu. Kimse fark yeriz falan sanmasin. Hoca bu maci nasil kazanabilirimin hesabini kitabini yapip oyunculara asilamistir.

Eğer yarın kazanırsak Aziz yıldırım kalp krizi geçirebilir çok ağır gelir. Bence çok ağır bir atmosferde oynanacak büyük olaylar çıkabilir.

Bas provakator simdiden baslamis provokasyona simdi hakem bu herifin korkusundan bile calamaz düdük bunun gibileri Türk sporundan silinmesi lazım

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tv de canli olarak yine ağlıyordu :). Her zamanki gibi kendi tarafı yapınca sıkıntı yok, provakasyon oluyor, ama ona yapılınca ağlama durumlari. :)

Bir keresinde yine futbol da mağlubiyet sonrası özel basın toplantısı yapıp, "Merdivenlere oturuyorlar" demişti, hatırlarmısınız.

Gazeteci soruyor, diyorki ben hakeme parmak salladım, Ergin hoca için bizim seyircimizi provake etti diyor. Alın su maçı gelin Abdi İpekçi'ye...

Bu gece emin oldum, artık Aziz Yıldırım ruhen sağlıklı bir insan değil. Futbol da ki çöküşün ardından Basketbol şampiyonluğu onun için olmazsa olmaz hale geldi. Her türlü pisliği yapacaktır. Yapmaya başladı zaten, biraz önce basına verdiği demeçler tam anlamı ile rezillik başka bir şey değil. Takım olarak çok zor bir maça çıkacağız. Sakin kalan taraf olursak avantaj kesinlikle bize geçecektir.

Yunanistan finalindeki ilk 2 maci izleyin lutfen. 2 takim da deplasmanda son saniye 3 luk basketi ile yeniyor ve neden yarin biz yapmayalim. Bakin futbol da yendik. Isteyince oluyormus.

Adamlarda ortada duran, maçı yönetmekle görevlendirilmiş adil bir adam var abi, bizim gibi değiller ki. Mccollum'un basketi verilse fark 5 olacak ve Lasme'nin de girmesiyle çok rahat farkı kapatıp maçı son topa götürecektik. Onu vermedi döndü Datome'nin 3'lüğüyle 12 oldu. Bizim en büyük hatamız Eurocup sarhoşluğuyla ligi sermek oldu. 2.'liği kaptırmamalıydık. Yapacak bir şey yok, biz içerdeki 2 maçı kazanıp onlardan ter getirelim bana yeter. Ama yarın ilk maçta 2. yarı koyduğumuz yüreği tüm maça yansıtmamız lazım. Ondan sonra hakem onu yapmış, bunu yapmış kendi pisliklerinde boğulsunlar. İlla şu kulübüm haklarını yargıda arayan bir babayiğit de çıkar. Biz şimdilik basketbolumuzu oynayalım, gerisi gelir nasılsa.

Arkadaşlar herkesten ricam forumda hakaret ve küfür içerikli kelimeler kulanılmaması... Biliyorum hepimiz sinirleniyoruz, kızıyoruz ve haklıyız... Ama haklı olduğumuzu belirtirken ifade yöntemimiz hakaret veya küfür olmamalı... Rakip Fenerbahçe ve tansiyon yüksek, forumca bu tansiyona yenik düşmemeliyiz... Küfür ve hakaret etmek bizlere birşey kazandırmaz.

Maça gelince inanıyorum kazanacağız inşallah... Hakemlerin adaletli yönettiği bir maç olmasını diliyorum... Düşük tempoda uyutarak kazanmalıyız, sert savunma yapmamız gerekiyor, maçı düşük skorlarda tutmalıyız, Melih gibi adamı yıldız yapmamalıyız. Başarılar Aslanlar...

Aziz Yıldırım kupa töreninden sonra verdiği röportajda Ergin Ataman'a salladı yine. Provake ediyormuş güya. Göksenin'i de bile bile sokup çıkarmış provakasyon amacıyla. Nasıl sinir oldum adama. Bir de en büyük şikeci Galatasaray'mış. Basketbol taraftarları adam gibi maç izliyormuş. Ergin Ataman işleri çığırından çıkarmış. Sen nasıl bir adamsın Aziz. Ne kadar hazımsız bir adamsın. Senin başkanlık döneminde aldığımız kupalar yetmedi mi? Bırak git artık.

Maalesef işimiz çok zor bu maçta. Ama ne olur alalım ve şu Fener'e gününü gösterilim artık yeter. Deplasmanda kaç yıldır galibiyetimiz yok. Düzgün savunma yapalım. tahriklere kapılmayalım. Özellikle Göksenin sakin kalması lazım. Keşke bir pivotumuz daha olsaydı.Ama yok. Herşeye rağmen inanmak istiyorum ki kazanalım deplasmanda ve Aziz'e en büyük kapak olsun.

Aziz Yıldırım kupa töreninden sonra verdiği röportajda Ergin Ataman'a salladı yine. Provake ediyormuş güya. Göksenin'i de bile bile sokup çıkarmış provakasyon amacıyla. Nasıl sinir oldum adama. Bir de en büyük şikeci Galatasaray'mış. Basketbol taraftarları adam gibi maç izliyormuş. Ergin Ataman işleri çığırından çıkarmış. Sen nasıl bir adamsın Aziz. Ne kadar hazımsız bir adamsın. Senin başkanlık döneminde aldığımız kupalar yetmedi mi? Bırak git artık.

Maalesef işimiz çok zor bu maçta. Ama ne olur alalım ve şu Fener'e gününü gösterilim artık yeter. Deplasmanda kaç yıldır galibiyetimiz yok. Düzgün savunma yapalım. tahriklere kapılmayalım. Özellikle Göksenin sakin kalması lazım. Keşke bir pivotumuz daha olsaydı.Ama yok. Herşeye rağmen inanmak istiyorum ki kazanalım deplasmanda ve Aziz'e en büyük kapak olsun.
Yaa şu azizin konuşmaları için kazanalım şu maçı. Cidden hasta bu adam, tedaviye ihtiyacı var.

Eğer yarın kazanırsak Aziz yıldırım kalp krizi geçirebilir çok ağır gelir. Bence çok ağır bir atmosferde oynanacak büyük olaylar çıkabilir.

Eğer öyle olacaksa kazanın lütfen. Bize en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Olay çıkarsa da bu Galatasaray'la ilgili olmaz.

Bu gece emin oldum, artık Aziz Yıldırım ruhen sağlıklı bir insan değil. Futbol da ki çöküşün ardından Basketbol şampiyonluğu onun için olmazsa olmaz hale geldi. Her türlü pisliği yapacaktır. Yapmaya başladı zaten, biraz önce basına verdiği demeçler tam anlamı ile rezillik başka bir şey değil. Takım olarak çok zor bir maça çıkacağız. Sakin kalan taraf olursak avantaj kesinlikle bize geçecektir.

Bence çok geç kalmışsın bu sonuca varmakta :) Biz arenanın açılış maçında sizi yendikten sonra Albayrak'ın röportajıyla dalga geçiyorduk ama daha beterini bizim başımızdaki yapıyor. Eminim maçı 10-0 kazansanız bile skor bu adamı dinlemek kadar zevk vermezdi size.

Yaa şu azizin konuşmaları için kazanalım şu maçı. Cidden hasta bu adam, tedaviye ihtiyacı var.

Ne tedavisi ya...

Ergin Ataman'a sallamasını normal karşılayın, 15 sene önceki Sturm Graz maçına bile sallamış :) Herşeyi paralele bağlamış :) Uefayı bile galiba :) Ama onuda yanlış yerden bağlamış, dua ile şampiyon yapmak nedir ya...
Bence de işiniz kolay değil. Arada ciddi fark var ve bu sefer f4 dönüşü Fenerbahçe daha tecrbeli ve konsatre. Her ne kadar 1-2 oyuncuda düşüş olsada hiçbiri geçen seneki Bjelica seviyesinde değil. Bence seri bu sefer abdi ipekçide biter.

Bugün çıkacak her olayın azmettiricisi Aziz Yıldırım'dır.

Kesinlikle. Ama çıkacak hiçbir olay size karşı olmayacak bence. Taraftar kendi içinde bölünecek, aziz yalakaları ve gerçeği görenler olarak. Bu ençok size yarayacak. Umarım seyirci maça konsantre olur ve ne yapacaksa maçtan sonra yapar.

Karşıyaka serisinde ilk maçın ardından forumun üzerindeki kara bulutları dağıtmak için ben ve birçok arkadaş 2 sene önceki Bjk serisini hatırlatmıştık. Çok zor olmuştu ama deplasmanda yenip ardından içerde alıp turu geçmiştik. Ben yine o seneden bir örnek vereyim. Banviti eleyip finale geldiğimizde rakip Fb şartlar ise bugünkü gibiydi ilk maç 10 küsür fark ile kaybetmiş ikinci maç ise Markoya çalınmayan faul ile şampiyonluk alınmıştı. Bugün, o maç gibi bir maç olacak ve son topla mı olur nasıl olur bilmem bir şekilde yeneceğiz gibi hissediyorum umarım Kşk serisinde olduğu gibi bugünde geçmişe yönelik yaşantılar hatırlatarak maçı kazanırız. Biraz totemsi bir mesaj oldu :) ama ben İNANIYORUM.

uAmed