BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Bu bir vizyon meselesi her şeyden önce, sadece paraya kalmadı bu oyuncular CSKA ve Daçkaya da gidebilirlerdi. Ama öyle bir takım haline geldi ki futbolda fb nasıl oyuncuyu yok ediyorsa basketbolda oyuncu %300ü ile oynuyor. Bütün yabancı oyuncular can atıyor böyle bir organizasyonda olmak için. Bize gelince euroleaguede sükse yapsak herkesten önce Dursun bütçeyi düşürerek Ergin hocamın işine burnunu sokarak fişimizi çekerdi zaten. Ha Dursunun işi mi var Can Topsakal çıkardı bu sefer sahneye. Karşı tarafta dünyanın en iyi menajerlerinden biri var, Avrupanın en iyi koçu var, organizasyon güzel, para o biçim, kendi salonları vs. NBA'den uçuk bir kontrat gelmediği sürece kim bırakır bu ortamı?
Yalnız bu oyuncular öyle uygun fiyata imza atmıyor. Avrupa'da alabilecekleri en yüksek ücretlere "evet" diyor. David Pick'in yazdığına göre Udoh, ABD dışında en çok kazanan Amerikalı basketbolcu olacakmış. Vesely için de uçuk meblağlar söyleniyordu. Yani sırf organizasyon için kalma durumu söz konusu değil. Bundan daha fazlası ancak NBA'de mümkün. Para için oraya gidip benç oyuncusu olmaktansa, burda kalıp star olmayı tercih etmek çok zor olmasa gerek... Zaten her sene sonu NBA çıkış hakları var. İstedikleri zaman gidebilirler.

Fulkerin nba yapma olasiligi olan 3 adami da kalmis oldu. Bence gene cska ile en buyuk favori durumundalar, cunku ikisi de kadrolarinin tamamini korudular. Bizim ise en iyi iki adamimizi kaybetmis olmamiz uzucu bir durum. Tabi bu yonetim anlayisina bu gene kor topal gidiyoruz. Benim en buyuk merakim acaba gercekten kac para verdiler vesely ile udoh a??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vesely ve Udoh'un, DeColo ile birlikte Avrupa'da en çok kazanan üç oyuncu olduğunu düşünüyorum. Pick'in açıklamasın göre Udoh zaten an itibariyle NBA dışında en çok para kazanan Amerikalıymış.

Eğer Pick, Çin Ligi'ni hesaba katarak bu açıklamayı yaptıysa vay vay vay diyorum

Geçen buralarda bir yerlerde okumuştum tam hatırlamıyorum ama birisi Fenerbahçe Ülker'in bütçesinin 12 milyon Euro olduğunu söylemişti.Vesely'nin alacağı ücret sağda solda konuşuluyor ve inanılmaz rakamlar.Bugün de Udoh'un Nba haricindeki Amerikalılar arasında en fazla kazanan oyuncu olacağını öğrendik.Bu durumda nasıl 12 milyon Euro bütçelerle oluyor bu işler ?

Bogdan-Udoh-Vesely i tutmak istediler Nbaye rağmen tuttular Mccollum-lasme yi biz tutmak istedik öyle yada böyle tutamadık vay anasını.

Geçen buralarda bir yerlerde okumuştum tam hatırlamıyorum ama birisi Fenerbahçe Ülker'in bütçesinin 12 milyon Euro olduğunu söylemişti.Vesely'nin alacağı ücret sağda solda konuşuluyor ve inanılmaz rakamlar.Bugün de Udoh'un Nba haricindeki Amerikalılar arasında en fazla kazanan oyuncu olacağını öğrendik.Bu durumda nasıl 12 milyon Euro bütçelerle oluyor bu işler ?

Yalan 12 milyon euro bütçe olayı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vesely ve Udoh'un, DeColo ile birlikte Avrupa'da en çok kazanan üç oyuncu olduğunu düşünüyorum. Pick'in açıklamasın göre Udoh zaten an itibariyle NBA dışında en çok para kazanan Amerikalıymış.

Eğer Pick, Çin Ligi'ni hesaba katarak bu açıklamayı yaptıysa vay vay vay diyorum

Shved i de eklemek lazım listeye. 3 m euro alıyordu sanırım.

Bimiyorum tam olarak rakamları ama mesela Sinan ın aldığı 900 bin i Dixon dışındaki Türklerin toplamı (Melih, Barış, Berki, Erkan (kesinleşmedi galiba) alıyor sanırım, belki az biraz fazlasını.

Bimiyorum tam olarak rakamları ama mesela Sinan ın aldığı 900 bin i Dixon dışındaki Türklerin toplamı (Melih, Barış, Berki, Erkan (kesinleşmedi galiba) alıyor sanırım, belki az biraz fazlasını.

Bizdede Sinandan başka yüksek alan yok ki ayrıca Dixon türk statüsünde Sinandan çok daha fazla alıyor.

Vesely > C.Green + C.Davis + Ege
Udoh > Lasme
Bogdanovic > Schilb
Datome > Micov
Sloukas > McCollum adamların tum oyunculari bizimkilerden fazla kazanıyor. Hickman ve Anticide saymıyorum FB nin maaş bütçesi 20ye yaklaşıyor bence

Bizdede Sinandan başka yüksek alan yok ki ayrıca Dixon türk statüsünde Sinandan çok daha fazla alıyor.

Udoh > Lasme
Bogdanovic > Schilb
Datome > Micov
Sloukas > McCollum adamların tum oyunculari bizimkilerden fazla kazanıyor. Hickman ve Anticide saymıyorum FB nin maaş bütçesi 20ye yaklaşıyor bence

Dixon 1 Hickman 1.5 Sloukas 900k
Bogdanovic 1.2 Datome 1.7
Kalinic 400? Antic 1.2
Udoh 900k Vesely 2.2

Barış Melih falan maaşları bilmiyorum da yabancıların maaşları böyleydi bu sene Vesely 3 Udoh 2.5 civarı alıyor desek bütçeleri baya artıyor sponsor bulamazlarsa küçülme olur cepten döndürmek kolay değil bu rakamları(Ülker bu sene tamamen çekilecek diye biliyorum geçen sene yine destek oluyordu)

Dixon 1 Hickman 1.5 Sloukas 900k
Bogdanovic 1.2 Datome 1.7
Kalinic 400? Antic 1.2
Udoh 900k Vesely 2.2

Barış Melih falan maaşları bilmiyorum da yabancıların maaşları böyleydi bu sene Vesely 3 Udoh 2.5 civarı alıyor desek bütçeleri baya artıyor sponsor bulamazlarsa küçülme olur cepten döndürmek kolay değil bu rakamları(Ülker bu sene tamamen çekilecek diye biliyorum geçen sene yine destek oluyordu)

Ülker' in tamamen çekilmesinin söz konusu olacağını düşünmüyorum. Murat Ülker' in hayali fb başkanı olmak zaten, bu yüzden bir şekilde desteğe devam eder. Ayrıca godiva, metro gibi marka ve ürünlerinden birinin ismiyle çok kısa süreli anlaşmalarda 15-20 milyon dolar gibi bir ücreti gözü kapalı verebiliyor şubeye.

Udoh > Lasme
Bogdanovic > Schilb
Datome > Micov

o kadar detay bilmiyorum gerçekten.
Dixon hariç demiştim, ama sanırım o da 1 civarı alıyordu.
Udoh da geçen sene 900 alıyordu. Kalinic 500 civarı (1 milyon buyout ayrı tabi)

Antic, Datome, Vesely, Bogdanovic, Hickman, Sloukas (bunu pek bilmiyorum ama fazladır sanırım) 1 üstü alan oyunculardı. Semih, Emir, Oğuz faln gidince bütçede rahatlama oldu, Kenan bile 500 istiyordu.

Aslında altını çizmek istediğim nokta maaş bütçesinin ne kadar olduğundan çok nasıl harcandığıydı. Yerlilere paraları saçmaya gerek yok, tek önemli vasıfları pasaortları olduğu sürece.
Eski isimlerden Mirsad, İbo, Kerem falan gibi birisi olsa (nba de olanları saymadım) verirsin 1-2 milyon, Mirsad ın mesela bugünkü piyasada avrupada olsa, her takımın isteyeceği birisi olurdu ama şimdi sadece mecburiyetten para veriyoruz. Bence onlarında artık biraz zahmet edip, çalışmaya, kendilerini geliştirmeye başlamaları lazım.

Kimseyi kötülemek ya da yermek için söylemiyorum Fenerbahçe geçen sene gerçekten çok iyi bir performans gösterdi orası ayrı ama ciddi dar rotasyonları var bence hele bu sene sıkışık takvimi düşünürsek, şöyle baktığımızda Dixon-Sloukas-Berk-Melih-Bogdanovic-Kalinic-Datome- Barış- Antic-Vesely-Udoh. Evet geçen sene bütçeyi verimli kullanarak yerli oyuncuları elden çıkardılar ama şunu da unutmamak gerekir ki çok da iyi bir kimya yakaladılar, her sene aynı uyumu yakalamak çok zor bence.

Antic, Datome, Vesely, Bogdanovic, Hickman, Sloukas (bunu pek bilmiyorum ama fazladır sanırım) 1 üstü alan oyunculardı. Semih, Emir, Oğuz faln gidince bütçede rahatlama oldu, Kenan bile 500 istiyordu.

Aslında altını çizmek istediğim nokta maaş bütçesinin ne kadar olduğundan çok nasıl harcandığıydı. Yerlilere paraları saçmaya gerek yok, tek önemli vasıfları pasaortları olduğu sürece.
Eski isimlerden Mirsad, İbo, Kerem falan gibi birisi olsa (nba de olanları saymadım) verirsin 1-2 milyon, Mirsad ın mesela bugünkü piyasada avrupada olsa, her takımın isteyeceği birisi olurdu ama şimdi sadece mecburiyetten para veriyoruz. Bence onlarında artık biraz zahmet edip, çalışmaya, kendilerini geliştirmeye başlamaları lazım.

Ergin Hocayı eleştirenler, Obradovicin sezon boyunca takımı 7 oyu cuyla oynatmasını yerlere göklere sığdıramadılar Ismail Şenol, Murat-Tufan-Barbaros üçlüsü herzamanki gibi.

Özellikle Ismail Şenolun Obradovice aşıkmışcasına anlatım tarzından gına geldi

Haklısın Sinan harici banada kalsa Ege yi tutarım 8 yabancıyla sezonu açarim 10 oyuncu yeterde artar..

Bence Fenerbahçeliler de artık bütçemiz yüksek değil geyiğini bıraksın. Vesely Udoha verilen para bizim bütçenin %70i daha fazlası da olabilir. Bir de Ömer Onan bir oyuncuya 3 milyon verecek durumumuz yoktu diyordu. Yalancılık hususunda son 2 senede baya ihtisas yaptı.

Udoh'a 2 milyonun üzerinde para verdilerse sağlam kazık yemişler. Bence Udoh biraz abartılmış bir oyuncu bunu rakipte olduğu için söylemiyorum Efes'te veya CSKA'da olsada aynı şeyi söylerdim. blok sezgisi çok yüksek ama Lasme kadar atletik değil, ayrıca ribaund sezgisi çok zayıf bir oyuncu. Tabi Avrupa'da oynayacak üst düzey uzun olmadığı için çok değer görüyor ama NBA takımlarının hiçbiri ribaund zayıflığı yüzünden Udoh'u almadılar. O paraya 2 farklı oyuncu alınıp Udoh'un vereceği katkı alınabilir benim görüşüm.

Fenerbahçe NBA'de mi oynayacak? Hayır. O zaman Ekpe Udoh bu kıta için harika bir oyuncu. Fazla vermişler az vermişler bana ne? Zaten Ülker ismini çekse bile 15-16 milyon dolar veriyor. Gerisi de bizi ilgiliendirmez.