BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Efes deshaun thomasla anlasti.Ben barcelonadaykende cok begenmiyordum.Bence yanlis bir transfer.Claverde gelme konusunda niyetli degil.

Geçen sene tarihin belki de en zayıf Euroleague'i idi. FB ve CSKA bu zayıflığı iyi kullandı. FB oyun kurucu olarak Dixon ve Sloukas gibi vasat isimlerle, CSKA pivot olarak undersize Hines ile finale çıktı. Bu sene Maccabi ve Pana'nın atakları var. Ayrıca Barca ve Real'de iddialı olacaktır. Geçen seneki gibi olmasa da tarihin en zayıf ikinci Euroleague'i de bu sene olacak. NBA neysede Çin Avrupaya büyük darbe vurdu.

Nitekim Udoh ve Vesely'nin abartıldıklarına katılmakla beraber bu yeni Avrupa için oldukça iyi oyuncular oldukları gerçeğini de değiştirmiyor. Udoh ve Vesely eğer 90'ların sonunda yada 2000'li yılların başlarında olsaydı, hiçbir iddialı Euroleague takımında oynayamazdı yada önemsiz rol oyuncuları olurlardı. ama bu euroleague o euroleague değil...

Geçen sene tarihin belki de en zayıf Euroleague'i idi. FB ve CSKA bu zayıflığı iyi kullandı. FB oyun kurucu olarak Dixon ve Sloukas gibi vasat isimlerle, CSKA pivot olarak undersize Hines ile finale çıktı. Bu sene Maccabi ve Pana'nın atakları var. Ayrıca Barca ve Real'de iddialı olacaktır. Geçen seneki gibi olmasa da tarihin en zayıf ikinci Euroleague'i de bu sene olacak. NBA neysede Çin Avrupaya büyük darbe vurdu.

Nitekim Udoh ve Vesely'nin abartıldıklarına katılmakla beraber bu yeni Avrupa için oldukça iyi oyuncular oldukları gerçeğini de değiştirmiyor. Udoh ve Vesely eğer 90'ların sonunda yada 2000'li yılların başlarında olsaydı, hiçbir iddialı Euroleague takımında oynayamazdı yada önemsiz rol oyuncuları olurlardı. ama bu euroleague o euroleague değil...
Yani Fb tamamen şansa çıktı Final-Four'a.

Yani Fb tamamen şansa çıktı Final-Four'a.

Şans denmemiş, genel olarak takım kadroları çok zayıftı denmiş ki ben de katılıyorum. İki pg si dixon ve sloukas olan takım en fazla final 8 yapardı 2000 lerin ortasında falan. Oyuncu kalitesindeki genel düşüş organisazyon kalitesini çok daha fazla öne çıkardı. Bu noktada obradoviç diğer bütün koçlara ağır bastı ve hakederek finale kaldılar. Hakeza emrah beyin dediği gibi cska'da 3ten bozma 4 vorontshevic ve 1.98 lik 5 numara hines ile şampiyon oldu. 4 sene önce oly ye finalde kaybeden cska bu cska yı 20 ye yatırırdı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şans denmemiş, genel olarak takım kadroları çok zayıftı denmiş ki ben de katılıyorum. İki pg si dixon ve sloukas olan takım en fazla final 8 yapardı 2000 lerin ortasında falan. Oyuncu kalitesindeki genel düşüş organisazyon kalitesini çok daha fazla öne çıkardı. Bu noktada obradoviç diğer bütün koçlara ağır bastı ve hakederek finale kaldılar. Hakeza emrah beyin dediği gibi cska'da 3ten bozma 4 vorontshevic ve 1.98 lik 5 numara hines ile şampiyon oldu. 4 sene önce oly ye finalde kaybeden cska bu cska yı 20 ye yatırırdı.

Evet ama 90 ların sonundaki ve 2000 lerin başındaki basketbolla şimdiki basketbol aynı değilki. Eskiden power forvetler bile turnike atarken şimdi guardlar smaçla bitiriyor fastbreakleri. Bence o zamanki iyi pivotların çoğuda şimdi başarılı olamazdı. Düşünün 90 ların başında Tamer Oyguç iyi pivotların arasındaydı.

Birde, 4 yıl önce cska nın kaybettiği finalde oly nin pota altında Antic ve Hines vardı ama :) Yada başka bir deyişle, bu son sampiyona 20 sayı fark atabilecek takımı yenen takımın pota altı bu senenin finalistlerindeydi.

Evet ama 90 ların sonundaki ve 2000 lerin başındaki basketbolla şimdiki basketbol aynı değilki. Eskiden power forvetler bile turnike atarken şimdi guardlar smaçla bitiriyor fastbreakleri. Bence o zamanki iyi pivotların çoğuda şimdi başarılı olamazdı. Düşünün 90 ların başında Tamer Oyguç iyi pivotların arasındaydı.

Birde, 4 yıl önce cska nın kaybettiği finalde oly nin pota altında Antic ve Hines vardı ama :) Yada başka bir deyişle, bu son sampiyona 20 sayı fark atabilecek takımı yenen takımın pota altı bu senenin finalistlerindeydi.

Tamer Oyguç örneği olmadı be hocam. Tamer Türkiye'nin en iyi pivotuydu da rakipleri Ömer Saybir ve Ömer Büyükaycan'dı...
Büyük düşünelim Biraz, Sabonis, Radja, Mikailov, Griffith, Aurlucas, Viktor Alexander, Savic, Drobjnak, Godfeard mesela....

Sözün bittiği yer. Aynı dili konuşmuyorsak sana cevap vermeye gerek duymuyorum...
Ama düşüncemi olur ya merak edenler olabilir. FB geçen sene euroleague'in en iyi basketbolunu (CSKA ile birlikte) oynayarak ve sonuna kadar hakkederek finale çıktı...
Uyanır uyanmaz göz gezdirirken yazdım çok fazla irdelemeden saçma bir yaklaşımda bulunmuşum kusura bakmayın.90'lı yıllar ve 2000'li yılların başı ile günümüzün basketbolunu karşılaştırmayı doğru bulmuyorum çünkü gözle görülür bir değişim var o zamanların aksine iyice şuta ve atletizme dayalı bir oyun çıktı ortaya 90lı yılların oyuncuları da bu düzende o kadar değerli olamaybilirdi bunu bilemeyiz.Mesela Nba'den Curry o yıllarda oynasa veya Bodiroga bu zamanlarda oynasa aynı derecede etki yaratabilirmiydi kesin bir cevabı yok. O yüzden her devrin oyuncularının ayrı ayrı ele almalıyız ve Dixon geçen yıl sezonun en kritik anlarında çatır çutur soktu şutlarını anca kaliteli oyuncular çıkabilir öyle anlarda sahneye o yüzden Dixona vasat demek haksızlık bana göre keza Sloukas'da 2 EL şampiyonluğu yaşamış bir oyuncu ve gerçekten Final-Fourlar'daki Olimpiyakos'un geri dönüşlerinde ki katkısı büyüktü onada vasat demek haksızlık.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, İtalya Ligi MVP’si James Nunnally transferini bitirmek üzere.
Tam aradigimiz oyuncuydu yalniz...

Tamer Oyguç örneği olmadı be hocam. Tamer Türkiye'nin en iyi pivotuydu da rakipleri Ömer Saybir ve Ömer Büyükaycan'dı...
Büyük düşünelim Biraz, Sabonis, Radja, Mikailov, Griffith, Aurlucas, Viktor Alexander, Savic, Drobjnak, Godfeard mesela....

Yedeği vardı birde, Oktay Öztürk.
Geçmişle kıyaslama çok enteresan birşey aslında, son 3-5 yıl ile ondan önceki 15-20 yıl kıyaslanıyor ki adil değil bu. Sabonis, Radja falan özel adamlar, zaten nba de oynadılar uzun süre. Ama Drobniak ın mesela günümüzde fark yaratacağını sanmıyorum.

Ama guard'ı 4 yaş genç spanoulis ve nba patentli acie law, forveti ertesi yıl barca sonra nba yapan papanikolau pivotu atletik dorsey ve 4 numarası printesiz ve hines olan olympiakos yendi :)

Neyse, demek istediğim hem nba'in etkisi hem de son 3 senedir ortaya çıkmış olan çin pazarı oyuncu havuzunu iyice daralttı. 2000 lerin ortasına kadar ancak kendini kanıtlamış büyük yıldızlar yada çok büyük potansiyeller nba yapabilirken şimdi kendi takımlatında süre almayan genc oyuncular ilk turdan draft oluyor. Eskiden nba den avrupaya düşen abd liler, şimdi arada çinde bir sezon oynayıp sonra bakıyolar duruma.

Tabi basketbol değişti size katılıyorum, ama cska 1.98 lik adamı pivot oynatıyor ve diğer takımlar bunu kullanamıyorsa burda oyuncu kapasiteleri ile alakalı sorun var diye düşünüyorum. Bunları yazarken de kimsenin başarısını küçümsemiyorum yanlış olmasın, her ne kadar karakterini sevmesem de obradoviç iki senedir ve özellikle bu sene çok büyük iş yaptı.

Karşıyaka Muhammed Baygül ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.
Beşiktaş geçen sezon DİBÇEK'te forma giyen Roll'un peşinde.
Dairis Bertans DAÇKA'da.
Fenerbahçe Nunnaly ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

FB'nin bana göre en buyuk sansi para yada Obradovic'den ziyade Maurizio Gherardini. Piyasada cok taninmis bi adam, basketbol bilgisi üst duzeyde ve NBA'de de sayginligi olan biri. Nunnaly transferine bu acidan bakacak olursak zaten onlara karsi sirf bu adam yuzunden sansimiz yoktu. Mükemmel bir transfer yaptilar bence. Savunma ve hucum acisindan oyuna katabilecegi cok sey olan bi adam ve gelisimi icin de en dogru koclardan birinin elinde olacak. FB bir de pf pozisyonuna sut ve atletizmi ortalama duzeyde olan bir back-up bulursa Euroleague standartlarinda kusursuza yakin kadro olacaklar

Emrah'a katılmamak elde değil,saydığın uzunlar kendi zamanlarının kalburüstü oyuncularıydı.Efes ,Zoran Savic'i almıştı fakat ağır bir sakatlıktan çıkmıştı diye hatırlıyorum pek randıman verememişti.Euroleague takımlarının şöyle hali hazırda kadrolarını biraz inceledim.vesely ve udoh harici sağlam uzun olarak patric young gözüme çarptı.Kristic isim ve kariyer olarak bu ligin en iyisi fakat ne kadar,ne oynayacağı tam bir muamma.Sizelı uzun bulmak zor gerçekten.Benim şahsen uzun olarak gelmesini istediğim Alen Omic'ti.Efes kaptı.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Orkide Gediz Üniversitesi’nde forma giyen ABD’li oyuncu Demontez Stitt hayatını kaybetti.
Geçtiğimiz 19.0 sayı, 4.7 ribaunt, 5.0 asist ortalamalarıyla başarılı bir sezon geçiren Stitt, evinde ölü bulundu. 27 yaşında hayatını kaybeden Stitt’in kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi.

"Anadolu Efes Istanbul announced the signing of DeShaun Thomas.
The forward penned a 1+1 deal with the Turkish powerhouse.
Thomas spent last season in NBA D-League."

Efes DeShaun Thomas'la anlasmis.