Efes deshaun thomasla anlasti.Ben barcelonadaykende cok begenmiyordum.Bence yanlis bir transfer.Claverde gelme konusunda niyetli degil.
Yani Fb tamamen şansa çıktı Final-Four'a.Geçen sene tarihin belki de en zayıf Euroleague'i idi. FB ve CSKA bu zayıflığı iyi kullandı. FB oyun kurucu olarak Dixon ve Sloukas gibi vasat isimlerle, CSKA pivot olarak undersize Hines ile finale çıktı. Bu sene Maccabi ve Pana'nın atakları var. Ayrıca Barca ve Real'de iddialı olacaktır. Geçen seneki gibi olmasa da tarihin en zayıf ikinci Euroleague'i de bu sene olacak. NBA neysede Çin Avrupaya büyük darbe vurdu.
Nitekim Udoh ve Vesely'nin abartıldıklarına katılmakla beraber bu yeni Avrupa için oldukça iyi oyuncular oldukları gerçeğini de değiştirmiyor. Udoh ve Vesely eğer 90'ların sonunda yada 2000'li yılların başlarında olsaydı, hiçbir iddialı Euroleague takımında oynayamazdı yada önemsiz rol oyuncuları olurlardı. ama bu euroleague o euroleague değil...
Yani Fb tamamen şansa çıktı Final-Four'a.
Şans denmemiş, genel olarak takım kadroları çok zayıftı denmiş ki ben de katılıyorum. İki pg si dixon ve sloukas olan takım en fazla final 8 yapardı 2000 lerin ortasında falan. Oyuncu kalitesindeki genel düşüş organisazyon kalitesini çok daha fazla öne çıkardı. Bu noktada obradoviç diğer bütün koçlara ağır bastı ve hakederek finale kaldılar. Hakeza emrah beyin dediği gibi cska'da 3ten bozma 4 vorontshevic ve 1.98 lik 5 numara hines ile şampiyon oldu. 4 sene önce oly ye finalde kaybeden cska bu cska yı 20 ye yatırırdı.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yani Fb tamamen şansa çıktı Final-Four'a.
Evet ama 90 ların sonundaki ve 2000 lerin başındaki basketbolla şimdiki basketbol aynı değilki. Eskiden power forvetler bile turnike atarken şimdi guardlar smaçla bitiriyor fastbreakleri. Bence o zamanki iyi pivotların çoğuda şimdi başarılı olamazdı. Düşünün 90 ların başında Tamer Oyguç iyi pivotların arasındaydı.
Birde, 4 yıl önce cska nın kaybettiği finalde oly nin pota altında Antic ve Hines vardı ama Yada başka bir deyişle, bu son sampiyona 20 sayı fark atabilecek takımı yenen takımın pota altı bu senenin finalistlerindeydi.
Uyanır uyanmaz göz gezdirirken yazdım çok fazla irdelemeden saçma bir yaklaşımda bulunmuşum kusura bakmayın.90'lı yıllar ve 2000'li yılların başı ile günümüzün basketbolunu karşılaştırmayı doğru bulmuyorum çünkü gözle görülür bir değişim var o zamanların aksine iyice şuta ve atletizme dayalı bir oyun çıktı ortaya 90lı yılların oyuncuları da bu düzende o kadar değerli olamaybilirdi bunu bilemeyiz.Mesela Nba'den Curry o yıllarda oynasa veya Bodiroga bu zamanlarda oynasa aynı derecede etki yaratabilirmiydi kesin bir cevabı yok. O yüzden her devrin oyuncularının ayrı ayrı ele almalıyız ve Dixon geçen yıl sezonun en kritik anlarında çatır çutur soktu şutlarını anca kaliteli oyuncular çıkabilir öyle anlarda sahneye o yüzden Dixona vasat demek haksızlık bana göre keza Sloukas'da 2 EL şampiyonluğu yaşamış bir oyuncu ve gerçekten Final-Fourlar'daki Olimpiyakos'un geri dönüşlerinde ki katkısı büyüktü onada vasat demek haksızlık.Sözün bittiği yer. Aynı dili konuşmuyorsak sana cevap vermeye gerek duymuyorum...
Ama düşüncemi olur ya merak edenler olabilir. FB geçen sene euroleague'in en iyi basketbolunu (CSKA ile birlikte) oynayarak ve sonuna kadar hakkederek finale çıktı...
Tamer Oyguç örneği olmadı be hocam. Tamer Türkiye'nin en iyi pivotuydu da rakipleri Ömer Saybir ve Ömer Büyükaycan'dı...
Büyük düşünelim Biraz, Sabonis, Radja, Mikailov, Griffith, Aurlucas, Viktor Alexander, Savic, Drobjnak, Godfeard mesela....
Evet ama 90 ların sonundaki ve 2000 lerin başındaki basketbolla şimdiki basketbol aynı değilki. Eskiden power forvetler bile turnike atarken şimdi guardlar smaçla bitiriyor fastbreakleri. Bence o zamanki iyi pivotların çoğuda şimdi başarılı olamazdı. Düşünün 90 ların başında Tamer Oyguç iyi pivotların arasındaydı.
Birde, 4 yıl önce cska nın kaybettiği finalde oly nin pota altında Antic ve Hines vardı ama Yada başka bir deyişle, bu son sampiyona 20 sayı fark atabilecek takımı yenen takımın pota altı bu senenin finalistlerindeydi.
Tamer Oyguç örneği olmadı be hocam. Tamer Türkiye'nin en iyi pivotuydu da rakipleri Ömer Saybir ve Ömer Büyükaycan'dı...
Büyük düşünelim Biraz, Sabonis, Radja, Mikailov, Griffith, Aurlucas, Viktor Alexander, Savic, Drobjnak, Godfeard mesela....