BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Vesely-Udoh ikilisinde abarttığımız kadar bir şey olduğunu düşünmüyorum. Evet, ikisi de belli özellikleri olan adamlar ama şu uzun kıtlığı olmasa bu oyuncular eskinin Prikacin, Batiste, Vujcic, Krstic'inin yanından geçemezdi. Oyunun evrimleşmesi diyelim, şu günlerde uçan kaçan her adamın kontratı 1.5-2'den başlıyor. Ben bu oyuncuların oversize olmaları dışında dünya basketbolunda büyük özellikleri olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene Lasme ve basketbola zorla döndürülmüş bir Chuck'la bile şu iki oyuncunun bizim serideki performansı ortadaydı. Obradovic'in şamar oğlanı Melih olmasa, Vesely'i son maçta hakemi kollarından çalkalarken görebiliriz. Bu oyuncularla baş etmek istiyorsan al Gist'i, bütün maçları Gist-Tyus'la oyna ya da kadrona 2 tane Lasme gibi adam kat. Bu oyuncuları inanılmaz savunma taktikleri geliştirip Jordan Rules yapılacak adamlar olarak görmüyorum. 2 tane yürekli ve sağlıklı uzunu olan her takım pota altında Fenerbahçe'yle baş eder.

Vesely-Udoh ikilisinde abarttığımız kadar bir şey olduğunu düşünmüyorum. Evet, ikisi de belli özellikleri olan adamlar ama şu uzun kıtlığı olmasa bu oyuncular eskinin Prikacin, Batiste, Vujcic, Krstic'inin yanından geçemezdi. Oyunun evrimleşmesi diyelim, şu günlerde uçan kaçan her adamın kontratı 1.5-2'den başlıyor. Ben bu oyuncuların oversize olmaları dışında dünya basketbolunda büyük özellikleri olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene Lasme ve basketbola zorla döndürülmüş bir Chuck'la bile şu iki oyuncunun bizim serideki performansı ortadaydı. Obradovic'in şamar oğlanı Melih olmasa, Vesely'i son maçta hakemi kollarından çalkalarken görebiliriz. Bu oyuncularla baş etmek istiyorsan al Gist'i, bütün maçları Gist-Tyus'la oyna ya da kadrona 2 tane Lasme gibi adam kat. Bu oyuncuları inanılmaz savunma taktikleri geliştirip Jordan Rules yapılacak adamlar olarak görmüyorum. 2 tane yürekli ve sağlıklı uzunu olan her takım pota altında Fenerbahçe'yle baş eder.

Bu sene herhangi bir takımın pota altı bu 2 adam karşısında duramadı. Artık neyi abartılıyor bilmiyorum ama hali hazırda avrupa'nın en iyi pota altı kombinasyonu.

Vesely 3 yıllık imzalamış, ya ciddi bir para aldı ya da vizyonsuz. Nba'i bu kadar erken kafasından silmesi kötü olmuş hele ki gelecek senelerde Salary Cap'in daha da artacağını düşünürsek.

Bu sene herhangi bir takımın pota altı bu 2 adam karşısında duramadı. Artık neyi abartılıyor bilmiyorum ama hali hazırda avrupa'nın en iyi pota altı kombinasyonu.

Çünkü Avrupa şampiyonu Cska bile sezonu 1.98'lik Hines'le tamamladı? Ben 2 yıl önce Ayon'un, hatta bu yıl yarı final serisinde Lasme ve Chuck'ın içerdeki maçlarda bile gayet tıkadığını düşünüyorum Fenerbahçe pota altını. Kaybettiğimiz dördüncü maçta bile dış şutlarla kazandı Fenerbahçe. Melih, Dixon ve hayatının maçını oynamış Kalinic'le. Eğer illa bu oyuncuları yavaşlatmak istiyorsan Dusan'ın yüreklisinden 1 oyuncunun yeterli olacağını düşünüyorum. Yoksa önce saydığım Avrupa'nın son 15 yıldaki özel uzunlarından gelmiyorlar bana. NBA'den şutlanmış, Marjanovic kadar kontrat bulamamış iki oyuncu. Boruları anca Avrupa'da öter, çok kafana takıyorsan da alırsın pota altına iki insan fazlası görürsen ne kadar ederi olduklarını.

Vesely 3 yıllık imzalamış, ya ciddi bir para aldı ya da vizyonsuz. Nba'i bu kadar erken kafasından silmesi kötü olmuş hele ki gelecek senelerde Salary Cap'in daha da artacağını düşünürsek.
Her sene kontratında nba çıkış opsiyonu olması lazım, tabi yine de bu sene gitmemesi ilginç oldu 10 milyon dolar civarı teklif gelmesi bekleniyordu. Gelecek sene cap yine artacağı için daha yüksek bir kontrat ile de gidebilir

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Veselynin her yıl Nba çıkışı var.Yaptigi şey mantıklı seneye cap daha da artacak yüklü para bulursa gider.

Vesely de Udoh da iyi uzun kimse 10 15 sene önceki gibi değil zaten Avrupada.Avrupada kalite çok düştü ama o zamanın şartlarına bakıp şimdi Udoh Vesely vasat yeaaa demek boş fanatizm kimse kusura bakmasın.Adamlar bize gelse havalara uçar halay çekeriz sırf rakipte diye istemem yan cebime koy aman onlar da kim deniyor.

Biz seriyi son maçta dış atışlar yüzünden kaybettik ama sebebi ilk 3 maçta Fener nispeten çember dovunce içeriye gömüldük kişisel gayretlerle de kapatmaya çalıştık sırf o maçlara bakıp bunlarda iş yok demek de mantıksız bizim seride Fener de biz de normal performans ve kalitemizin altındaydik sezonun geneline bakınca.

Randolph tam olarak 5 bile değil Ayon u bıraktıklarından emin miyiz? Geçen hafta okudum yeni kontrat yaptılar diye.
Vesely neyse de Udoh giderse iyi olur. Orta mesafe ve fundamentali biraz daha iyi ve yüksek yüzdeyle atıyor. Vesely daha çok enerjisiyle oyunu götüren bir oyuncu(kesinlikle balondur demiyorum)
Arkadaşın yazdıklarına katılıyorum lasme karşısında Udoh Vesely göremedim ben. Mesela en basitinden Konya pota altı Jefferson - Williams ın Vesely - Udoh un üzerinden bastığı smaclar ı hala hatırlıyorum bu sezon.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Veselynin her yıl Nba çıkışı var.Yaptigi şey mantıklı seneye cap daha da artacak yüklü para bulursa gider.

Vesely de Udoh da iyi uzun kimse 10 15 sene önceki gibi değil zaten Avrupada.Avrupada kalite çok düştü ama o zamanın şartlarına bakıp şimdi Udoh Vesely vasat yeaaa demek boş fanatizm kimse kusura bakmasın.Adamlar bize gelse havalara uçar halay çekeriz sırf rakipte diye istemem yan cebime koy aman onlar da kim deniyor.

Biz seriyi son maçta dış atışlar yüzünden kaybettik ama sebebi ilk 3 maçta Fener nispeten çember dovunce içeriye gömüldük kişisel gayretlerle de kapatmaya çalıştık sırf o maçlara bakıp bunlarda iş yok demek de mantıksız bizim seride Fener de biz de normal performans ve kalitemizin altındaydik sezonun geneline bakınca.

USta olay zaten iyi ya da kötü olmaları değil ki. İnsanların gözünde durdurulmaz gözükmeleri. Ben diyorum ki üstlerine savunma taktikleri geliştirilecek, 2-3 kişiyle sıkıştırma yapılacak adamlar değiller. Gören de Udoh, Vesely'nin Sabonis, Prikacin gibi inanılmaz Up and Under'lara, Hook Shot'lara, pasör oyunlarına filan sahip olduğunu düşünür. O zaman o adamları durdurmak için basketbolda savunmanın harflerini öğrenmen lazımdı. Bu adamları tutmak istiyorsan bul D-league'den 2-3 tane azman adam karart pota altını. Hadi Udoh'a iyi kötü şutu var dersin, Vesely'e bir kisve yükleyeceksek savunmada yüklerim, yoksa hücumda 2. yılında kendini smaç yarışmalarında kanıtlamaya çalışan sopmohore oyuncularından farkı olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar kafana takıyorsan (ki gün basketbolu için ben de elzem olduğunu düşünüyorum) al Tyus'un yanına Gist gibi adam, her hücumunda rakibi beynini kanat. Vesely-Udoh'u yavaşlatmak için çok daha fazlasına ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. 2-3 yıl önceki Ante Tomic bu oyuncuların yanında Nikola Vujcic gibi kalırdı.

Çünkü Avrupa şampiyonu Cska bile sezonu 1.98'lik Hines'le tamamladı? Ben 2 yıl önce Ayon'un, hatta bu yıl yarı final serisinde Lasme ve Chuck'ın içerdeki maçlarda bile gayet tıkadığını düşünüyorum Fenerbahçe pota altını. Kaybettiğimiz dördüncü maçta bile dış şutlarla kazandı Fenerbahçe. Melih, Dixon ve hayatının maçını oynamış Kalinic'le. Eğer illa bu oyuncuları yavaşlatmak istiyorsan Dusan'ın yüreklisinden 1 oyuncunun yeterli olacağını düşünüyorum. Yoksa önce saydığım Avrupa'nın son 15 yıldaki özel uzunlarından gelmiyorlar bana. NBA'den şutlanmış, Marjanovic kadar kontrat bulamamış iki oyuncu. Boruları anca Avrupa'da öter, çok kafana takıyorsan da alırsın pota altına iki insan fazlası görürsen ne kadar ederi olduklarını.

Bende hali hazırda diyorum. Şu an bulunduğun Avrupa ortamında daha iyi ikili yok. Kimse de çok kafasına takmamış ki önlerinde durabilen olmadı. Baksana aslında ne kadar basitmiş yahu...

Bu arada Vesely değil ama Udoh hücum yönüde baya etkili bir uzun. Ama bu ,ikilinin asıl yarattığı fark savunmada.

Bizde olsalar adlarına şarkılar, şiirler yazacağınız adamları gelip gereksiz yere gömmeyin. 2+2=4 - Udoh+Vesely=2016-2016 Avrupa'nın en iyi ikli uzun komninasyonu.

Vesely,Udoh'u Tyus ve Gist gibi vasat oyuncularla nasıl kıyaslıyorsunuz anlamadım.Rakip diye beğenmemeye gerek yok,adamları Euroleague'de kimse durduramamışken Tyus ve Gist nasıl durduracak.Ki daha 2 ay önce Tyus'ı madara etti adamlar.Udoh umarım gider Vesely'i de gitseydi keşke.

Abi çok uzatmak istemiyorum da kimse sırf Vesely-Udoh'u durdurayım diye kendine ayrı bir bütçe yaratmıyor. Bence Fenerbahçe de yanlış bir iş yapıyor. Avrupa'da kendilerine yakın ya da 1 tık altına oyuncular bulabileceği uzunlarına milyonlar bayılırken, oyun kurucu pozisyonunu 34 yaşında bir adama emanet ediyor. Ben her zaman bir takımın guardı kadar olacağını düşünüyorum ki Obra'nın öyle düşündüğü Dimitri'yle asırlarca çalışmasıyla belli. İlginçtir Obra da bugünün Avrupa basketbolunda, 2 tane oversize ve ortalama üstü savunmacı olmaları dışında çok bir numaraları olmayan adamlara takım kurulacak maaş vermekten çekinmiyor. Tabii biraz zenginin malı züğürdün çenesi gibi oluyor da bende öyle para olsa kesinlikle iki oyuncudan birinden vazgeçer, guarda Teo'yu ya da onun ayarında bir adam getirirdim. Bu yıl Euroleague finalinde de gördüğümüz gibi gruplarda başarıyı uzunlar getiriyor ama kupayı genelde iyi kısası olan takımlar kazanıyor.

Bir de en sevmediğim edebiyat, bize gelseydi bilmem ne olurdu olayı. Emin ol taraftar gözüyle bakan bir adam olsaydım, yazın Sinan'ı ruhsuzluğundan dolayı gömmez, Mccollum'un olmayan pasörlüğünü eleştirmezdim. Bugün baktığında skor anlamında Mccollum'un 2-3 gömlek aşağısnda olan Sloukas'ın, Mccollum'dan bir o kadar daha iyi bir oyun kurucu ve lider olduğunu söyleyebilir. Açıkcası benim gözümdeki basketbolda uçan kaçan adamlar, 20 sayı öndeyken alakasız bir şekilde taraftarı ayağa kaldıran holiganizm etkilemez. İyi bir Tomic'i Lasme'ye, Gist'e, Udoh', Vesely'e, Tyus'a tercih ederim. Basketbol bir akıl oyunudur ve oyuncuları belli aralıklarla, form durumlarında yerin dibine sokup göğe çıkarmamak gerekir. Benim gözümde Tomic ve Bourosis ve hatta sağlıklı bir Krstic halen Avrupa'nın en değerli uzunlarıdır. Bu tarzdaki bütün oyuncuları da Harlem Globetrotters kırması adamlara tercih ederim.

Her sene NBA çıkışı varmış zaten öyleyse yaptığı mantıklı. Tahminimce seneye salary cap artınca iyi bir sözleşmeye imza atıp ayrılır.

Öncelikle şunu sözylemek isterim ki basketbol sadece rakip potada oynanan bir oyun değildir.

Misal Cska, maçını dikkatli izleyin Fenerbahçe'nin Ekpe Udoh sayesinde geri döndüğünü görürsünüz. Ve bunu sayı atarak değil yaptığı inanılmaz savunmaya borçlu olduğunu da.

Ante Tomic > Ekpe Udoh ya da X oyuncu > Vesely. Olay bu değil. Olay 2 oyuncunun yanyana geldiğinde yarattığı etki. O etki de çok büyük. Bunu bir yerimden de uydurmuyorum. Açın izleyin geçen seneki Fenerbahçe maçlarını.

Misl Alex Tyus belki yetenek olarak geri görülebilir ama doğru yapıda yaratacağı etki kendisinden kat ve kat yeneklileren fazladır. Bknz. Maccabi Tel Aviv 2013-2014.

Udoh 2010 Vesely 2011 draftlarının 6.sıra seçimleri. Yetenek olarak tartışmaya gerek yok kalas falan demek komedi .Benim aklıma gelmiyor Nbade bu kadar yüksekten draft edilip sonrasında gelip Avrupa'da oynayan.Bu 2 adam da özellikle vesely nası kontrat bulamadı çok ilginç .2 oyuncuda bu seneninde üstüne çıkarlar .

Fener forumlarında bu kadar tartışma olmuyordur. Udohu Veselyden daha çok beğeniyorum umarım o gider. Ayonu alsalar bile o ikilinin yarattığı etkiyi Ayon Vesely zor yaratır. Tabiki Zoc var her şey mümkün :). Bu arada Udohu CSK alırsa bence yüksek ihtimal şampiyon olurlar.