Vesely ülker de kalmış, ne kadar verdiler acaba yıllık.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vesely-Udoh ikilisinde abarttığımız kadar bir şey olduğunu düşünmüyorum. Evet, ikisi de belli özellikleri olan adamlar ama şu uzun kıtlığı olmasa bu oyuncular eskinin Prikacin, Batiste, Vujcic, Krstic'inin yanından geçemezdi. Oyunun evrimleşmesi diyelim, şu günlerde uçan kaçan her adamın kontratı 1.5-2'den başlıyor. Ben bu oyuncuların oversize olmaları dışında dünya basketbolunda büyük özellikleri olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene Lasme ve basketbola zorla döndürülmüş bir Chuck'la bile şu iki oyuncunun bizim serideki performansı ortadaydı. Obradovic'in şamar oğlanı Melih olmasa, Vesely'i son maçta hakemi kollarından çalkalarken görebiliriz. Bu oyuncularla baş etmek istiyorsan al Gist'i, bütün maçları Gist-Tyus'la oyna ya da kadrona 2 tane Lasme gibi adam kat. Bu oyuncuları inanılmaz savunma taktikleri geliştirip Jordan Rules yapılacak adamlar olarak görmüyorum. 2 tane yürekli ve sağlıklı uzunu olan her takım pota altında Fenerbahçe'yle baş eder.
Bu sene herhangi bir takımın pota altı bu 2 adam karşısında duramadı. Artık neyi abartılıyor bilmiyorum ama hali hazırda avrupa'nın en iyi pota altı kombinasyonu.
Vesely 3 yıllık imzalamış, ya ciddi bir para aldı ya da vizyonsuz. Nba'i bu kadar erken kafasından silmesi kötü olmuş hele ki gelecek senelerde Salary Cap'in daha da artacağını düşünürsek.
Her sene kontratında nba çıkış opsiyonu olması lazım, tabi yine de bu sene gitmemesi ilginç oldu 10 milyon dolar civarı teklif gelmesi bekleniyordu. Gelecek sene cap yine artacağı için daha yüksek bir kontrat ile de gidebilirVesely 3 yıllık imzalamış, ya ciddi bir para aldı ya da vizyonsuz. Nba'i bu kadar erken kafasından silmesi kötü olmuş hele ki gelecek senelerde Salary Cap'in daha da artacağını düşünürsek.
Veselynin her yıl Nba çıkışı var.Yaptigi şey mantıklı seneye cap daha da artacak yüklü para bulursa gider.
Vesely de Udoh da iyi uzun kimse 10 15 sene önceki gibi değil zaten Avrupada.Avrupada kalite çok düştü ama o zamanın şartlarına bakıp şimdi Udoh Vesely vasat yeaaa demek boş fanatizm kimse kusura bakmasın.Adamlar bize gelse havalara uçar halay çekeriz sırf rakipte diye istemem yan cebime koy aman onlar da kim deniyor.
Biz seriyi son maçta dış atışlar yüzünden kaybettik ama sebebi ilk 3 maçta Fener nispeten çember dovunce içeriye gömüldük kişisel gayretlerle de kapatmaya çalıştık sırf o maçlara bakıp bunlarda iş yok demek de mantıksız bizim seride Fener de biz de normal performans ve kalitemizin altındaydik sezonun geneline bakınca.
Çünkü Avrupa şampiyonu Cska bile sezonu 1.98'lik Hines'le tamamladı? Ben 2 yıl önce Ayon'un, hatta bu yıl yarı final serisinde Lasme ve Chuck'ın içerdeki maçlarda bile gayet tıkadığını düşünüyorum Fenerbahçe pota altını. Kaybettiğimiz dördüncü maçta bile dış şutlarla kazandı Fenerbahçe. Melih, Dixon ve hayatının maçını oynamış Kalinic'le. Eğer illa bu oyuncuları yavaşlatmak istiyorsan Dusan'ın yüreklisinden 1 oyuncunun yeterli olacağını düşünüyorum. Yoksa önce saydığım Avrupa'nın son 15 yıldaki özel uzunlarından gelmiyorlar bana. NBA'den şutlanmış, Marjanovic kadar kontrat bulamamış iki oyuncu. Boruları anca Avrupa'da öter, çok kafana takıyorsan da alırsın pota altına iki insan fazlası görürsen ne kadar ederi olduklarını.
Vesely 3 yıllık imzalamış, ya ciddi bir para aldı ya da vizyonsuz. Nba'i bu kadar erken kafasından silmesi kötü olmuş hele ki gelecek senelerde Salary Cap'in daha da artacağını düşünürsek.