Başın sağolsun Burak abi
Burak Barut' Alıntı:Herkese çok teşekkür ederim.Sağolun var olun.
bugun Türk Dili sınavında karşımıza çıkan iki soruyu paylaşmak istiyorum sizlere.
Hangilerinin yazılışları doğru diye uzman abilermizden de kısa zamanda cevap bekliyorum
Çünkü internette yaptığım araştırmalarda ikisinin de doğru olduğuna kanaat getirdim.
1- a)sağ ol b) baş üstüne 2-a)Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden b)Türkiye'miz . . .
Tugay Aktepe' Alıntı:[quote="Burak Barut":31f9ntwj]Herkese çok teşekkür ederim.Sağolun var olun.
bugun Türk Dili sınavında karşımıza çıkan iki soruyu paylaşmak istiyorum sizlere.
Hangilerinin yazılışları doğru diye uzman abilermizden de kısa zamanda cevap bekliyorum
Çünkü internette yaptığım araştırmalarda ikisinin de doğru olduğuna kanaat getirdim.
1- a)sağ ol b) baş üstüne 2-a)Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden b)Türkiye'miz . . .
Özel isimden türettiğin zaman olmuyor, Burak. Ben böyle biliyorum, ama aklını da karıştırmış olmayayım. Kısacası, Türkiyemiz olacak.Burak Barut' Alıntı:Türkiye'miz
Ümit Yaşar Oğuzcan'ın da bu isimde bi şiiri var olduğunu biliyorum.Benim elimdeli kitaba göre de çoğul ve yapım eklerinden sonra Türkiye gibi isimlerde kesme işareti kullanılmaz.
-miz çekim eki değil mi ? o zaman bence o da doğru olmalı.
2) 1. Aşağıda sıralanan özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır:
Son örneğe (Gimanın) takıldım...Onur BALCI' Alıntı:Burak, cidden zorlamış hocanız.
"Sağ ol", "başüstüne", "Rektörlüğünden" (1) ve "Türkiye'miz" (2) olacak doğruları.
TDK öyle diyor en azından.
1) UYARI: Kurum, kuruluş, kurul ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığına, Gimanın.
Tugay Aktepe' Alıntı:Bugün, rahmetli Alparslan Türkeş'in vefatının yıldönümü.
Rahmet ve özlemle anıyoruz...