Bugün...

Nietzsche der ki: ''Cahil bir toplum,özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse
dahi hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz.Sadece seçim yaptığını
zanneder.Cahil toplumla seçim yapmak,okuma yazma bilmeyen adama hangi
kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara
gelenler,düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve
madrabaz hainlerdir!

Ayrıca keşke herkes yüzyüze oslaydıda şurda çok basit bir soru sorsaydım bakalım kaç kişi biliyor. Mesela:

Bu referandum ile Anayasa da kaç yasa değişecek? gibi...

Ben şimdi Kasap olsam adam benden bir kilo kıyma istese bende ona "yalnız 900gramı koyun eti 100 gramı domuz eti olacak" desem kabul edermiydi o adam o eti.

Tolga Kaplan' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":nb5xteqh]Halkın isteğine güveniniz bu kadar mı zayıf?
Sonuna kadar DEMOKRASİ!

demokrasiyi araç olarak gördüğünü söyleyen bir lider'in halkı olarak,hangi demokrasiden bahsettiğinizi sormak istiyorum size?

neyse ya,boşa konuşuyorum..[/quote:nb5xteqh]
Evet veya hayır olması önemli değil. Bir karar çıktı ve bu kararı halk verdi. Saygı duymak bu kadar mı zor? Hayır çıksaydı da saygı duymalıydık. Demek ki halkımız başka bir Anayasa istiyor demeliydik. Demokrasi yerine üstünlerin rejimini mi reva görüyoruz halkımıza? Siyasi bir tartışmaya girmek istemiyorum. Hiçbir siyasi lideri savunmak gibi bir gaflete düşmem.

Sühan Cem' Alıntı:
Nietzsche der ki: ''Cahil bir toplum,özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse
madrabaz hainlerdir!

Ayrıca keşke herkes yüzyüze oslaydıda şurda çok basit bir soru sorsaydım bakalım kaç kişi biliyor. Mesela:

Ben şimdi Kasap olsam adam benden bir kilo kıyma istese bende ona "yalnız 900gramı koyun eti 100 gramı domuz eti olacak" desem kabul edermiydi o adam o eti.
Açıkçası Türk halkını bu kadar aşağı görmenizi çok yadırgadım. O zaman her seçim dönemi Seçmenlik Hakkı Kazanma Sınavı düzenlensin. Puana göre oy hakkı kazanılsın. Gerçi soru sızdırmasının önüne geçmek lazım ama.
Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığında kadınlarımızın yüzde kaçı okur-yazardı? Demokrasi sadece seçkinlerin hakkı olarak sınırlandırılamaz. Halk bir karar verdi ve sonuçları kendisini etkileyecek. Bunu kabul etmek bu kadar mı zor?

Benim yazdıkalrım evetçilere veya hayırcılara değil Bağdat. Genele söylüyorum. Al birini vur ötekine. Okumuş olmak yada olmamakla da alakalı değil. Ülke için bir oyumuz var onu kullanacağız kimse maddelerin içeriğini bilmiyor. İçeriği geçtim kaç madde onu bilmeyenlerin oranı %95lerde. Yani o adam evet dese ne hayır dese ne. İki taraf için söylenmiş bir şey benim dediğim. Bu yüzden de parmak demokrasisine inanmam. Meclis tipi demokrasi her zaman daha iyidir.

Kusura bakılmasın ama ben halkın bilinçsizce oluşan şu iradesine güvenmiyorum, güvenmeyeceğim de...

Çıkar ilişkileri olanlar dikkat etsinler, Pensilvanya zannettikleri kadar büyük bir eyalet değil. Ordan öte ahiret var, iki elim var, yakaları var...

Çok şükür ki gördüğüm üzere ülkenin okumuş, bilinçli, aklıselim genç kitlesi var.

Sühan Cem' Alıntı:
Benim yazdıkalrım evetçilere veya hayırcılara değil Bağdat. Genele söylüyorum. Al birini vur ötekine. Okumuş olmak yada olmamakla da alakalı değil. Ülke için bir oyumuz var onu kullanacağız kimse maddelerin içeriğini bilmiyor. İçeriği geçtim kaç madde onu bilmeyenlerin oranı %95lerde. Yani o adam evet dese ne hayır dese ne. İki taraf için söylenmiş bir şey benim dediğim. Bu yüzden de parmak demokrasisine inanmam. Meclis tipi demokrasi her zaman daha iyidir.
Bu içeriği bilmemenin nedeni referandumun genel seçim havasına sokulmaya çalışılmasıydı. Eğer gelişeceksek bu demokrasi ile olacak. Halkımızın artık o kadar da cahil olmadığını düşünüyorum. İnternet'in de etkisi ile artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Okur-yazar oranımız bir çok ülkenin önünde. Seçime katılma oranımız b,r çok ülkenin çok önünde. Üniversite bitirmiş insan oranı çok yüksek. Benim 40.000 nüfuslu ilçemde 1000 öğretmen var. 500'ü oralı. Her yıl 150-200 kişi üniversite kazanır. Ki bu Maraş'ın ilçesi. Batıda bir ilçe de değil.

Bağdat dedikleine hak veriyorum. Okumuş nüfus arttı ama bu, onların cahil olmadığı anlamına gelmez. Ben batmana yaptığım bir ziyaretimde 11 yaşında adamın ellerini öpen bankacı ve öğretmenler gördüm. Hemde bu adamlar ankara istanbuldan gelmişlerdi. 11 yaşında veledin ayakalrına yüz sürüyorlardı şıhım şıhım diyerek.

Genel seçim havasına sokan ise iktidardı. Böylelikle yasaların kaç madde olduğundan, maddelerin içeriğinden bahsetmek yerine, muhalefete yüklenmek kolay oldu. Ufak bir bölgede yaşadığından sen daha iyi bilrisin ki genel seçimlerde insanlar böyle bilinçsiz oy vermez. Partinin milletvekillerine bakarlar. O hırsız, o dürüst, o iyi insan, gibi herkes kendine göre kriterlerle milletvekillerini değerlendirir. Burada ise hiç bir kriter yoktu Gavurlara bırakmayalım ülkeyi veya ülkemizi irana çevirmeyelimciler kapıştı durdu. Ben seyriciyim bu duruma. Bana bişi olmaz. Zaten her zaman yasalara bağlı biriyim. Tuzum kuru iş güç derdim yok. olanalr düşünsün bakalım. Hep ben millet için ağlayacak değilim artık isterse millet benim için ağlasın. Bu saatten sonra bildiğim tek İZM narsizmdir... Çünkü benim halkım çoktan geçti bencil sürece. Boğaz köprüsünden biri atlasa hadi atlayacaksan atla lan!! trafik tıkandı diyen insanalr var artık. Ne zaman bu kadar bencil olduk yarım kilo bulgura 2 torba kömüre sattık kendimizi bilemiyorum.

Bu ülkede kardeşi kardeşe düşüren,insanlara birbirine düşüren 2 olay vardır:Biri Spor diğeri Siyaset ama insanlar birbirlerine hoşgörülü,saygılı olurlarsa asla sorun olmaz.Herkes birbirine saygılı olursa,güle oynaya yaşarız.

Allah bizi uç noktalarda yaşayan,radikalca,holiganca yaşayan insanlardan korusun.

Öyle Emre abi ya Polyanna ile münasebetim olmuş sanırım, acayip iyi niyetliyim :) .
Emre Yüksel' Alıntı:
[quote="Şamil Turançiftçi":2iidqgde]İnşallah bu güzel konuşmalarımızın sonunda birbirimize karşı siyasi sataşmalar olmaz.

şamil, temennilerini çok iyi niyetli buluyorum ..: )
seni, ailecek severek takip ediyoruz : )[/quote:2iidqgde]

Sühan Cem' Alıntı:
madrabaz hainlerdir!

Halkın kararına tahammülsüzlük işte buna denir...

Olay sadece din meselesi. Bir tarafta din düsmanlari bati özentileri, diger tarafta dinciler, yani bizim özümüz. Hepsi bu.

Salih Coskun' Alıntı:
Olay sadece din meselesi. Bir tarafta din düsmanlari bati özentileri, diger tarafta dinciler, yani bizim özümüz. Hepsi bu.
Din ne zamandan beri bizim özümüz olmuştur Salih?Öyle diyorsan ortada bir Şamanizm gerçeği vardır geçmişimizde.

Ayrıca din düşmanı olmak batı özentisi olmak mıdır?

Ben baska yorum yapmiyorum, yoksa tartismaya gidecek. Söylediklerimin de arkasindayim.

Salih Coskun' Alıntı:
Ben baska yorum yapmiyorum, yoksa tartismaya gidecek. Söylediklerimin de arkasindayim.

tamam söylediklerini artık kendine saklasan iyi olur salih.
çünkü 2 cümle kurdun ve tartışmayı bilmediğin ortaya çıktı.
spor forumu,formatına geri dön en iyisi..

Ben gercekleri söyledim sadece tartismaya gerek yok, at gözlügünü cikartan herkes görür bunlari, görüyor da zaten.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Şu dakikadan sonra bu konu ile ilgili yazılan bütün iletileri sileceğim.

Sıradan bir üye olarak şurada en çok nefret ettiğim şey siyasi tartışmadır.

salih'le olan dialoğumda siyasi içerikli bir kelime bulursanız silebilirsiniz..
problem yok.