Bugün...

Dostum kaç yaşındasın sen? O paranın kimin cebine girdiğini çözemiyor musun gerçekten?

Herşeyi Allah'a bırakma dostum, bağış falan yok. O paraları almak için 1001 takla atıp, Hidayet'i gazlayanlar en fazla 5-10 bin dolarını bağışlayabilirler zaten, keşke de bağışlasalar bu kadar ufak bir kısmını da.

Başbakan'ın ıslıklanması da herkesin kendi hür fikridir, vicdanıdır. Bunu yapanlara saygısızlık yapıyor diyemez kimse. Zira ıslıklayanlar ne bu milletin parasını çalmıştır, ne çocuklarına ihaleler paslamıştır, ne din edebiyatıyla bu milleti sömürmüştür. Sadece seçilmiş bir görevliye tepkilerini dile getirmişlerdir, herkesin de demokratik hakkıdır bu. Hani sempatizanı olduğun görüşün bir dönem yaşaşın, giriyoruz diye Ankara'nın göbeğinde havai fişekler patlattığı AB'nin de görüşüdür yani. Herkes demokratik hakkını kullanabilir, buna kimse saygısızlık diyemez. Sana göresi bana göresi yok bunun. O bağıranlara, ıslıklayanlara hayvanlar gibi daldı zaten korumalar, bayan erkek demeden.

Efes Pilsen konusu da çok derin, girdiğimizde boğulur gidersin; bilmediğin çok şey var konuyla alakalı. Ama bahsettiğin şeylerle alakası yok. Bir üstteki postta anlatılmış zaten bir kısmı, oradan başlayabilirsin okumaya, net elinin altında. Ama girebileceğin yerleri tahmin ediyorum, umut yok yani.

Allah aşkına biri şu Eray Demirdöven'i banlasın artık ya? Adamın kim olduğu bilinirken niye hala burada? Yöneticilerin işine karışmak istemem, bundan hoşlanmam ama her yazdığı mesajla beni ve benim gibi düşünenleri zan altında bırakan bir adam kurallara uygun olmayan bir şekilde buraya üyeyse artık elimden geleni yapacağım buraya yazmaması için.

Arkadaşlar;

Bilmem siz de farkında mısınız ama son günlerde , bu referandum atmosferinden olsa gerek, bu forumda ne konuşsak olay siyasete dökülüyor.. Aynı hataya ben de düşüyorum zaman zaman.. Olayları şahsileştirmemek ve abartmamak lazım.. Bu forumda insanların ortak paydaları Galatasaraylı ve basketbolsever olmaları.. En azından genel anlamda diyelim.. Şimdi MOLA başlığı altında BUGÜN alt başlığının içinde rakı özelleştirmesinde yapılan yolsuzluklardan, içkinin yedi büyük günah içinde olduğuna kadar bir çok alakasız post birikiyor.. Neyin hangisinin doğru olduğundan çok, bu tartışmaların burada yapılıp yapılmaması gerektiği konuşulmalı..

Eray'ı banlamak önemli değil.. Eray'ı banlamakla iş bitse uyarılır, banlanır.. Yarın da biri Ahmet'i banla der ama çözüm değil. Bence biraz kendimizi frenlememiz lazım.. Kendimi de dahil ediyorum bu işe.. Şu siyasete varan ikili çekişmelerden uzak durmamız lazım..

Bu tartışmanın devamı halinde ileti silmek zorunda kalacağımı önceden belirtiyorum.

Naçizane olarak uyarmak istedim..

Bende banlanmasına karşıyım. Eray'ın fikirlerini söylemesinden rahatsız olmuyorum. Ama fikirlerini oluştururken objektif olmaya çalışmasını istiyorum. Burada söyleyecek fikirlerini ki biz öyle olmadığı yerleri düzeltelim. Ya da bizim öyle olmayan fikirlerimizi düzeltsin. Ama kendi düşüncesine göre. Başkasının düşünceleri ile değil.

Başbakanın yuhalanmasına bende karşı değilim. Sonuçta ülkedeki bir sorunsala bence gayet olgun bir tepki verilmiş. Sahaya sandalye atılmamış. Küfür edilmemiş. Başbakana domates yumurta atılmamış.

Ben İsviçre milli takımı Türkiye'ye geldiğinde Dolmabahçe'de polisin tek sıra olduğunu ve hemen arkasında gayet medeni şekilde(!) 3 bir elinde 3 bir elinde yumurta ile bekleyen vatanperverleri (!) de gördüm. Polis de Avrupa polisi gibiydi hiç ses çıkarmadı o adamlara :) Bu yüzden ıslık olayını büyütmeye gerek yok. Kendi takımının futbolcusuna küfür eden adamın, benimsemediği bir başbakana küfür etmeyip sadece ıslıklaması, bence hiç büyütülecek bir hadise değil. Oraya Basketsever yerine bir takım kişileri dolduran TBF, önce kendini sorgulasın. Benim gibi adamlar orada olsaydı, Başbakana küfür etmek ıslıklamak aklımızdan geçmezdi takımımızı coşku ile alkışlardık.

Mesele düşüncesinin nasıl olduğu değil.Herkes her görüşe saygı duymalı.Oradaki sorun bana kalırsa yanlış yer ve zamandı.O anda yapılmamalıydı.Onun dışındaki her protestoya saygılıyım. :)

Yapilmasi gereken cok basit. Ya bu konularin konusulmasina izin verilecek HERKES konusabilecek, ya da izin verilmeyecek KiMSE konusamayacak. Izin verilmesi halinde 5 kisinin yorumunun ardindan 6. kisinin yorumu silinmeyecek, izin verilmemesi halinde de yasaga ragmen konusmaya baslayan ilk kisi cezalandirilacak. Ya öyle ya böyle olacak. Ortasi yok bunun.

Salih Coskun' Alıntı:
Yapilmasi gereken cok basit. Ya bu konularin konusulmasina izin verilecek HERKES konusabilecek, ya da izin verilmeyecek KiMSE konusamayacak. Izin verilmesi halinde 5 kisinin yorumunun ardindan 6. kisinin yorumu silinmeyecek, izin verilmemesi halinde de yasaga ragmen konusmaya baslayan ilk kisi cezalandirilacak. Ya öyle ya böyle olacak. Ortasi yok bunun.

Kendi demokrasi anlayışınız ile paralel değil bu anlattıkların Salih, belli ki site yönetimi de ülkeyi yöneten bürokrasiye ayak uyduruyor. Bundan doğal birşey yok ki bilirsiniz; balık baştan kokar.

Ne demişti yakın zamanda zat-ı muhterem; bitaraf olan bertaraf olur. Günümüz Türkçesi ile tarafsız olan yok olur. O halde birilerinin taraf olması gerekiyor. Yöneticilerimizin tarafını belli etmesini de normal karşılaman gerek. Yoksa bertaraf olabilirler. Başbakan sözü bu boşlamaya gelmez...

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":3mgt6nau]Yapilmasi gereken cok basit. Ya bu konularin konusulmasina izin verilecek HERKES konusabilecek, ya da izin verilmeyecek KiMSE konusamayacak. Izin verilmesi halinde 5 kisinin yorumunun ardindan 6. kisinin yorumu silinmeyecek, izin verilmemesi halinde de yasaga ragmen konusmaya baslayan ilk kisi cezalandirilacak. Ya öyle ya böyle olacak. Ortasi yok bunun.

Kendi demokrasi anlayışınız ile paralel değil bu anlattıkların Salih, belli ki site yönetimi de ülkeyi yöneten bürokrasiye ayak uyduruyor. Bundan doğal birşey yok ki bilirsiniz; balık baştan kokar.

Ne demişti yakın zamanda zat-ı muhterem; bitaraf olan bertaraf olur. Günümüz Türkçesi ile tarafsız olan yok olur. O halde birilerinin taraf olması gerekiyor. Yöneticilerimizin tarafını belli etmesini de normal karşılaman gerek. Yoksa bertaraf olabilirler. Başbakan sözü bu boşlamaya gelmez...[/quote:3mgt6nau]
Tugay mümkünse seninle siyaset konusmayalim biz, olan sana olsa neyse de en sonunda ben zararli cikiyorum ceza aliyorum.
O yüzden konusmayalim, sen de cevap yazmazsan iyi olur. Sanirim Galatasaray disinda seninle tek ortak yönümüz Sagopa, en iyisi müzik bölümüne gel Yunus Özyavuz'u konusalim :)

Bugün Türkiye'nin en utanç günlerinden birisinin yıldönümü...

Mekanlarınız CENNET olsun inşallah Adnan MENDERES,Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN :oops:

Umut Öncel' Alıntı:
http://www.milliyet.com.tr/suclular...kiye/sondakika/17.09.2010/1290406/default.htm

Buna ek olarak yuhalayanların dövüldüğüde yazılıyor. :shock: :?

Bilmiyorum ben mi çok garip düşünüyorum da o kadar ülkeden canlı yayınlanan bir törende başbakanı yuhalamak kimseye bir şey kazandırmaz bence. Protestocular için de, ülkemiz için de kötü bir durum. Kimse demez ki dışarıda "vay efendim Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhaladılar."; herkes Türk Başbakanı'na protesto diye verir bu haberi ve bu kimseye bir şey kazandırmaz. Bazı şeyleri kaybettirebileceğini de düşünüyorum(çok büyük şeyler olmasa da) ancak o konuya girersem gelecek farklı bir mesajda konu hepten uzayacak ve farklı mecralara kayacak.

Kimse tutup da oradaki insanların kadın-erkek demeden güvenlikçiler tarafından dövülmesini savunamaz. Ancak haberin içeriğinde oradaki tüm insanların aranıp ceza alacakları değil, olayda bir örgüt bağlantısı olup-olmadığının araştırıldığı yazılırken başlığı suçlular bile böyle aranmıyor diyerek vermek de artniyetten öte bir şey değildir.

Alperen hiç garip düşünmüyorsun.Aksine son derece akl-ı selim düşünüyorsun bana kalırsa.Tamam görüşünü belirtmekte serbestsin , ancak bunun yeri ve zamanı vardır.Orada yapılan iş yanlıştı.Kimseye de birşey kazandırmadı.Hem de kötü bir imaj bıraktı.Yeri değildi yani.Kimse iyi ki yuhaladılar demesin o yüzden..

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Umut Öncel":18dx0y0n]http://www.milliyet.com.tr/suclular...kiye/sondakika/17.09.2010/1290406/default.htm

Buna ek olarak yuhalayanların dövüldüğüde yazılıyor. :shock: :?

Bilmiyorum ben mi çok garip düşünüyorum da o kadar ülkeden canlı yayınlanan bir törende başbakanı yuhalamak kimseye bir şey kazandırmaz bence. Protestocular için de, ülkemiz için de kötü bir durum. Kimse demez ki dışarıda "vay efendim Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhaladılar."; herkes Türk Başbakanı'na protesto diye verir bu haberi ve bu kimseye bir şey kazandırmaz. Bazı şeyleri kaybettirebileceğini de düşünüyorum(çok büyük şeyler olmasa da) ancak o konuya girersem gelecek farklı bir mesajda konu hepten uzayacak ve farklı mecralara kayacak.

Kimse tutup da oradaki insanların kadın-erkek demeden güvenlikçiler tarafından dövülmesini savunamaz. Ancak haberin içeriğinde oradaki tüm insanların aranıp ceza alacakları değil, olayda bir örgüt bağlantısı olup-olmadığının araştırıldığı yazılırken başlığı suçlular bile böyle aranmıyor diyerek vermek de artniyetten öte bir şey değildir.[/quote:18dx0y0n]

Alperen kardeşim olayın içyüzüne inmeden basitçe düşünürsek. Ben bu ülkenin vatandaşıyım, o da benim başbakanım -ki şahsım adına değil ancak resmi olarak öyle- ve beni bertaraf etme hakkını kendinde nasıl buluyorsa ben de dünyanın gözü önünde onu yuhalama hakkımı kullanıyorum.

Abi bertaraf olma konusu upuzun bir konu, o konuya hiç girmeyelim. Aslında uzun da değil de, neyse...

Bir de ben bu RTE muhaliflerini hiç anlamıyorum arkadaş. Adamın o kadar çok eksiği var hala yanlış yerlerden saldırıyorlar. Şehide kelleydi, Apo'ya sayındı şuydu buydu çok prim yapacak şeyler değil ki yapmamalı da. Bence biraz daha yaratıcı olmalarında fayda var zira bu ülkenin iyi bir muhalefete ihtiyacı var. Şehide kelle dedi, başbakanın kellesini isterük diye ortalıkta gezinenler başbakanın sadece oyunu artırıyorlar.

Eray Demirdöven' Alıntı:
Bugün Türkiye'nin en utanç günlerinden birisinin yıldönümü...

Mekanlarınız CENNET olsun inşallah Adnan MENDERES,Fatih Rüştü ZORLUTUNA ve Hasan POLATKAN :oops:

eray, fatin rüştü zorlutuna değil , fatin rüştü zorlu olacak.. Kendisi Galatasaray Lisesi mezunudur..