Bugün...

Tolga hiç hazzetmediğim şey insanların iletilerine müdahele etmek inan.

İkili tartışmalara girmekte yasak en nihayetinde. O sana at gözlüğünü çıkar diyor sen ona koyun diyorsun hoş mu yani sana bırakıyorum kararı.

Konuşulan konunun siyasi olması için illede particilik yapmaya gerek yok gayette siyasi içerikli konuşmalar oluyor.

Daha öncede yaşadık burada bunu, bu tarz tartışmalar gerçekten çok tatsız oluyor.

Abi ozaman önceki iletiler de silinsin, bana ve benim gibi düsünenlere cahil dendigi icin biraz sinirlendim.

Şimdi Salih, yırtık çoraptan çıkan parmak gibi fırlamışsın olaya. ama ne dendiğinin farkında bile değilsin. Benim dediğimi alıntılamışsın bu halkın bıkbık bık iradesi bık bık bık bişiler demişsin. İşte bak direk söyliyeyim senin gibileri kastettim ben. Oyun evet olmuş hayır olmuş umurumda değil. Ne için ortaya çıktığını bile bilmeden pörtleyenleri kasttettim. Yanımda oslan bu referandumla alakalı sana 3 soru sorardım basit basit simitçinin bilecğei tarz. eminim üçünüde bilemezdin. Buradan sorsam kolay. Maşallah nette herkes Albert herkes thomas.

Hadi sen gene net başındasın. Bugün oy verenlerden evet demiş hayır demiş farketmez çoğunluğu neye hayır dediğini bilmiyor. Evetçilerin yarısı 250 tl almak için bunu yaparken büyük bir kısmı din elden gidiyor diyor. Hayırcıların büyük kısmı ise memleket elden gidiyorcu. Bir kısmıda başbakandan nefret ediyor ondan o ne derse karşıtını işaretliyor. Sende bu durumda bana halk iradesinden bahsediyorsun hadi canım sende.

bu arada bu dediklerimden kafanıza göre bir şeyler çıkarıp "evet çıktı iyi oldu yok kötü oldu hayır çıkmalıydı" dediğim sanılmasın. Ben direk olguya parmak basıyorum. Yoksa bir grup hayırcının dediği gibi "evet diyenler cahil kandırıldılar, ben akıllıyım hayır verdim" gibi düşünen bir gerzek değilim. Aynı toprağın gülleriyiz. Benimki ne kadar kokarsa seninki de o kadar kokar.

Şamil;

163. sayfada Tugay, Tolga, Sühan Abi, Bağdat Hanım ortamı germeden güzel şekilde düşüncelerini dile getirmişler. Hatta çok fazla uzatmadan da bitirmişler konuyu ancak onlar tartışırken bir anda olaya müdahil olunuyor ve ortamda "arıza" çıkartacak mesajlar atılıyor.

Ondan sonra da karşılıklı yazılar geliyor, şimdi neden o mesajlar yok edilip uyarılmıyor mesaj sahipleri? Yukarıda saydığım dört isimde ne bir hakaret etmişler ne de bodozlama dalmışlar konuya, düşüncelerini dile getirmişler. Bu düşünceleri yazmada neden devam edilmesin? Ben ne konuya müdahil oldum ne de yazdım, sadece okudum ama artık bazı şeyleri aşmamız gerek. Hepimiz belli bir yaşın üzerindeyiz, neden bazı insanlar yüzünden böyle muhabbetler olmasın? Bunu sadece sana yönelik yazmıyorum, üstüne direk alma ama hem yönetimin hem de bu konularda yazacak insanların daha esnek olmaları gerekir diye düşünüyorum.

Ülkeyi ilgilendiren çok önemli bir olaydı referandum ama biz "basketbol" sitesiyiz diye yazamıyoruz ya da düşüncelerimizi dile getiremiyoruz. Peki 3-5 kişinin yüzünden neden forumda bunlar konuşulmasın? Tamam oturup siyasete yönelelim, sporu bırakalım demiyorum ama bu tür önemli olaylar da da kavga etmeden tartışabilelim. Ben de bu konularda burada tartıştım ama artık öğrenmeliyiz tartışmayı, bu konuda hem üyelerden hem de yönetimden biraz anlayış istiyorum çünkü artık bazı şeyleri aşalım ve konuşalım.

Bu konuda çok yazarım ama kısa keseceğim, yönetimden bu ufak öneriyi düşünmelerini istiyorum, talep ediyorum.

Keşke kavga etmeden, birbirimizi kırmadan, sataşmadan tartışabilseydik bunu belki en çok isteyen benimdir. Ayrıca şunuda söylemeliyimki hepimiz belli bir yaşın üzerinde değiliz Barış.

Burada Atatürk konusunda bile türlü tartışmalar yaşandı o yüzden düzgün tartışalacağına ben inanmıyorum, inanmıyorum değil düzgünce tartışılamaz sonunda da gene insanlar birbirine olmadık laflar söyler, kırar, ikili sataşmalar vs.

Bunları yaşadık daha önce çok çirkin bir şekilde. O yüzden belli bir noktadan sonra iletileri sileceğimi söyledim ve uyarılması gerekenler uyarıldı. Ama genel hatları ile insanlarda söylemek istediğini söyledi, sende hak verirsinki bi raddeden sonra işler kötüye gidiyor, tamda o noktadaydık bence.

Dediğim gibi keşke düzgünce konuşabilsek ama öyle bir şey daha önce mümkün olamadığı gibi şimdide çok mümkün gözükmedi bana açıkçası.

Şamil'cim, böyle yazanlar için dedim o yaş meselesini. Mesela senle ben, tartışsak bile oturup burada birbirimize sövmeyiz herhalde ya da ne bileyim kişiliklerimize hakaret etmeyiz.

Atatürk konusunda tartışma çıktı doğrudur hatta o topicleri açanda bendim ama hiç bir zaman da ağır hakaretlerde bulunmadık. Belki bizde bu şekilde doğruyu bulacağız, ha sana veya diğer yönetime dünkü olay için söz söylenmeye izin vermediniz demiyorum dediğim şey sadece "arıza" çıkaracak kişilerle o tartışanlara aynı uyarı verilmemesi.

Mesela Bağdat Kaynak'ın referandum ile ilgili düşüncesine tamamen karşıyım, hatta hararetli bir şekilde tartışabilirim ama kendisini de burada büyük bir zevkle takip ediyorum, iletileri dikkatimi çekiyor. Keza Sühan Abi'nin ilk geldiği zamanlarda kendisiyle anlaşamadığımız gibi. Ben seninle de tartıştım ama o yazılanlar gibi de birbirimize laf etmedik, hatta ilk geldiğim zamanlarda futbol takımı için bile tartışmıştık ama ne oldu sonunda? Hiç bir şey, diğerleri gibi değildi çünkü..

Bende bu noktada biraz daha esnek olunsun diyorum, belki ince ince eleştiriler, dokundurmalar olacaktır ve olmalıdır ama kavga etmeden bunu başaranlar konuşmalı. Yani diğerleri ile aynı uyarı almamalı, inşallah meramımı anlatabilmişimdir. Yoksa sırf eleştirmek için yazmıyorum, sadece dünkü düşüncelerimi dile getiriyorum. Affola..

Seni anlıyorum Barış ama sonunda muhakkak iş sataşmaya gidecek, Bağdat abla Sühan abi çok güzel konuştular ama diyemezsinki kardeşim buraya Bağdat abla ve Sühan abi dışında kimse yazmasın, ki herkes de yazıyor fikirlerini, sonunda da tatsızlık kaçınılmaz oluyor tatsızlığın nedeni böyle şeyler oluncada derecesi bir kat daha artıyor.

Benim şahsi derdim, evet denmiş hayır denmiş değil. Hangi karar çıktıysa bunu saygı ile karşılamayı bileceğiz. Demokrası bumudur bilmem ama insanalrın düşünceleirne saygı göstermek demokratik olgunluktur. Bunu başta siyasi liderlerimiz olmak üzere herkesin göstermesi gerekli.

Benim insanalrdan istediğim. Bu tarz durumlarda hayata daha geniş bakabilme yetisini kazanmaları. İnanın hiç düşünmüyorum hayırı eveti kişi istediğini versin. Sonuçta hayır dedim ama çekincelerim var veya evet dedim ama çekincelerim var gibi bir düşünce olmalı insanalrın kafasında. Ama biz toplum olarak bir görüşü savunmaktan ziyade bir görüşe karşı olmayı savunuyoruz. En basit örneği BBG diye bir program vardı mesela. Eray-melih rekabeti oldu. Eraya oy verenler eray için değil melihi sevmedikleirnden.. Melihe oy verenler Eray'ı sevmedikleirnden oy verdiler. Böyle olmamalı bu işler. normal hayatımızda bırakın onu bunu anamızı babamızı sevmiyormuyuz ? Seviyoruz ama onların hatalarını sahiplenmiyoruz. Ya da anne-babamız bizi koşulsuz sevselerde hatalarımıza sahipmi çıkıyorlar? Hata yaptıkmı ailemiz bizi eleştirir bu bizi sevmediklerindne değildir. Ama ülke öyle duruma geldi ki mesela kılıçdaroğlunu eleştirsem tayyipci sayılıyorum. Tayyibi eleştirsem kılıçdaroğlucu sayılıyorum. Hayat bu kadar net çizgilerde değildir. Ben herhangi bir "-ci" değilim. Önceliğim benimdir. Ve ben, bana göre alıyorum kararımı. Tayyip erdoğan veya Kemal Kılıçdaroğlu farketmez. bunların her görüşü bana uyacak diye bir durum yok. İnsanların bunu anlaması ve hayata bu yüzden biraz daha "kendileri " gibi ve geniş bakmayı öğrenmesi gerek. Tek mücadelem bu. Ben üslup olarak sert gözüküyor olabilirim ama sert bir tip dğeilim. Yazdığım bir görüşe kendi görüşüm olduğundan tabii ki arka çıkarım ama birilerinin bana karşı gelmesi beni üzmez. Zaten herkes benim gibi düşünse hayat ne kadar sıkıcı olurdu. Ben bir şey yazardım. Herkes de +1905 yazardı alt alta sonra başka başlığa geçerdik. Tanrım ne sıkıcı olurdu o zaman hayat :)))

Kerem: Onlar ıslığı değil, alkışı hak etti

Sırbistan'la oynanan yarı finalde attığı son saniye basketiyle Türkiye'ye final heyecanı yaşatan Kerem Tunçeri, ödül töreninde Gül ve Erdoğan'ın bir grup tarafından ıslıklanmasına 'Saygıszlık' dedi..

12 Dev Adam'ın sahadaki beyinlerinden biri Kerem Tunçeri. Sırbistan'la oynanan yarı finalde attığı son saniye basketi yıllarca hatırlanacak cinsten. Gümüş madalyanın sevincini yaşayan yıldız oyuncu, madalya töreninde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a yapılan protestoları saygısızlık olarak nitelendiriyor ve ekliyor: "Devlet erkânımız bize çok destek oldu. Islığı değil, alkışı hak ediyorlar."

Dünya Basketbol Şam-piyonası'nda 12 Dev Adam'ın ikinci sırayı alarak gümüş madalya kazanmasının yankıları devam ediyor. Şampiyonada gösterdiği performansla finale kalmamızda büyük pay sahibi olan Kerem Tunçeri'yle şampiyonayı, Hidayet Türkoğlu'nu ve final maçında devlet erkânına yapılan çirkin protestoyu konuştuk.

Final karşılaşması için hâlâ üzüntülü olduklarını belirten tecrübeli guard, "Buruk duygular yaşıyoruz. Final oynamak çok çok güzel, altın madalyayı kaçırmak ise o kadar kötü. Amerika'yı yenmek mümkündü. Dream team (Rüya takım) olarak nitelendirmiyorum o takımı. Maçın sonlarına 4-5 sayı geride girseydik o atmosferde kazanabilirdik. Sırbistan maçını biraz daha rahat kazanabilsek final farklı olabilirdi. Ben sabah 07.00'de uyudum; 4 saat sonra uyandım. Kahvaltı yaptık, derken maç saati geldi. Bir gün daha ara olsaydı kesinlikle sonuç çok farklı olurdu. Yine de ülkemize büyük bir gurur yaşattığımızı düşünüyorum. Mesela önceki gün bir taksiye bindim. Taksici; 'Ağabey hepinizden Allah razı olsun.' deyince tüylerim diken diken oldu." dedi.

Madalya töreni sırasında devlet büyüklerine yönelik protestoyu da eleştiren Kerem Tunçeri, tören esnasında gösterilen tepkiye anlam veremediklerinin altını çizdi. Milli basketbolcu, "Başbakan'ımız, bize müthiş destek verdi. Böyle bir protesto yaşanmasına takım halinde gerçekten çok üzüldük. Bu üzüntümüzü de Başbakan'ımıza ilettik. Sporla siyaseti karıştırmamak gerek. Evimizde düzenlenen bir şampiyonada böyle olmaması gerekirdi. Sonuçta bu tüm dünyanın izlediği çok büyük bir organizasyonun finaliydi. Yaşananlar, finaldeki yenilgi kadar üzücüydü. O kadar yabancı basının önünde bunun yapılması çok ama çok yanlış. Devlet büyüklerimiz bize çok destek oldular, ıslığı değil alkışı hak ediyorlar." şeklinde konuştu.

Hidayet'in bizi bırakma lüksü yok

Son Dünya Şampiyonası'nı oynadığını söyleyen ve Milli Takım'a veda sinyalleri veren Hidayet Türkoğlu için de, "O iş o kadar kolay değil. Hidayet'e bıraktırmayacağız. Seneye de bizimle olacak. Bu takım Londra Olimpiyatları'na gidecek. Bu seneki büyük özverinin ve istekle çalışmamızın karşılığını aldık. Ama 2010 için. Daha 2011 ve 2012 var." değerlendirmesinde bulundu. Yıldız basketbolcu, Sırbistan maçında attığı son basket ve internette dolaşan ayağının çizgiye bastığı videolar hakkında, "Hayatımın en önemli anıydı. Ama ben attım ve finale kaldık diye bir şey yok. Biz finale takımın inancıyla, hırsıyla geldik. Pozisyon tam bir karambol, çok belli olmuyor. Çok ayak var orada. Hakem de görse çalardı. Sonuçta sahaya bize yardım etmek için çıkmıyorlar." ifadesini kullandı.

Mesut Yıldırım - ZAMAN

Neyseki Kerem Tunçeri bu ayıbı ve saygısızlığı örttü sağolsun...

Örtülen veya örtülmesi gereken bir şey yok ortada. Heralde Kerem Tunçeri, Hidayet, Ersan... vs. mikrofon uzatıldığında böyle konuşacak. Ohh çok iyi yaptılar diyecek adam yoktur orada. Zaten adam başı 2 milyon tl ödül aldılar sırf bu yüzden olumlu konuşursun.
Protestonun yeri ve zamanı değildi ama basketbola desteklerinden dolayı övülenler Efes Pilsen'i pasivize etmeye çalışanlar değil mi? Bende o anda bağırılmasını istemezdim ama bağıranlarıda suçlayamıyorum aldığımız ponpon kız cezasını, Efes olayını, Turgay Demirel'in açıklamalarını(12 eylül'de çifte zafer alırız inşallah) düşündükçe.

Eren Aydın' Alıntı:
Örtülen veya örtülmesi gereken bir şey yok ortada. Heralde Kerem Tunçeri, Hidayet, Ersan... vs. mikrofon uzatıldığında böyle konuşacak. Ohh çok iyi yaptılar diyecek adam yoktur orada. Zaten adam başı 2 milyon tl ödül aldılar sırf bu yüzden olumlu konuşursun.
Protestonun yeri ve zamanı değildi ama basketbola desteklerinden dolayı övülenler Efes Pilsen'i pasivize etmeye çalışanlar değil mi? Bende o anda bağırılmasını istemezdim ama bağıranlarıda suçlayamıyorum aldığımız ponpon kız cezasını, Efes olayını, Turgay Demirel'in açıklamalarını(12 eylül'de çifte zafer alırız inşallah) düşündükçe.

Arkadaşlar oyuncular o 28 trilyon mudur milyon euro mudur nedir onu PAKİSTAN'a bağışladılar sağolsunlar...ek bilgi olarak geçeyim...

Ben bu hükümetin sözcüsü ya da grup başkanvekili değilim ama efes pilsen hakkında söylediklerine katılmıyorum malesef. Çünkü 2002den önce kaç çeşit içki rakı vardı imdi kaç çeşit içki rakı var,2002den önce içki ve rakıdan elde edilen gelir ile şimdiki gelir arasında 100 tane Everset dağı fark var,evet belki karşı olabilirler ama yatırımları gelirleri belli,bu yönden eksiklikleri fazla değil...

Nereden duydun bilmiyorum ama bağış konusu doğru değil.

Efes Pilsen noktasında da bağlantıyı çözemedim, daha açık yazabilir misin? Ama öncelikle yapılanları bir ayıp değil, herkesin özgür davranışı olarak idrak edebilirsen cevap yaz bunlara zira diğer türlü anlaşmamız mümkün değil, zaman kaybetmeyelim boş yere.

A.Çağlar Torun' Alıntı:
Nereden duydun bilmiyorum ama bağış konusu doğru değil.

Efes Pilsen noktasında da bağlantıyı çözemedim, daha açık yazabilir misin? Ama öncelikle yapılanları bir ayıp değil, herkesin özgür davranışı olarak idrak edebilirsen cevap yaz bunlara zira diğer türlü anlaşmamız mümkün değil, zaman kaybetmeyelim boş yere.

Yahu iki türk takım karşılaşsa ıslıklasınlar sövsünler banane,ama orada ne kadar yabancı insan var,ne kadar yabancı kanal yayın yapıyor ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAŞBAKANI madalya takma sırasında ıslıklanıyor,size göre saygısızlık değil bana göre saygısızlık bu yüzden...

Ben ciddi bir kaynaktan duyum aldım tabi daha iyisini Allah bilir,ama dediğim gibi kaynak güvenilir...

Yani Efes Pilsen spor kulübünüm kapanması dahilinde bu iktidar içki karşıtı olarak diye değil arada kuvvetle muhtemel başka şeyler vardır...

Eray olayalrı kafana göre yazıp bir de bizi salak yerine koyma. Neymiş o zaman tek içki firması varmış şimdi birden çok varmış:) Yahu AKP kendi adamalrına peşkeş çekmek için bu anlamda özelleştirmeye gittiğini herkes biliyor. Mesela bunların en ünlüsü mey içkidir. Tekel'in alkollü içecekler bölümü satışa çıakrılacaktı. Satışa çıkarılmadan önce 100 milyon dolarlık mal alımı yapıyor Genel müdür.Bunun dışında 15 milyonluk yaş üzüm ve başka kalemlerde var aldığı. Sonra Tekel'in alkollü içecekler bölümü 230 milyon doalra satılıyor (düşün zaten 130 milyon doalrlık bir mal alımı yapılıp devredildi şirket) O şirketi alan mümin(!) ise alkollü mamül üretmenin ve satmanın yasak olduğunu birden idrak ediyor ve 8 ay sonra amerikalılara Mey İçkiyi 900 milyon dolara satıyor. Yani 100e al 900e sat. 8 ayda 800 milyon kar. Ondan sonra da senin gibi arkadaşlarımız burda bizi kandırıyor. İçki özelleşmişte herkese satışı olyuormuş çokk fabrika everesttir nirvanadır dalailamadır.
Efes pilsen'in kapatılmaya çalışılması yalan veya uydurma bir habermi? Efes'in başkanı çıktı konuştu yalanlama mı geldi hükümetten? Hatta Faruk Özak konuşmadımı bunun için?

Pakistan'a bağışta bulunacak adam şu an o parayı bağışlasa bile umurumda olmaz. Sabah akşam "maddi manevi" diyip çıldır çıldır modunda üçlü çeken bu adamlar birdenmi Pakistan demeye başladılar. Rica edeceğim istediğini düşün ve inan ama inandığın maallara doğruymuş izlenimi verip burda bizi kandırmaya çalışma. At yalanı sev inananı deriz biz yani ona benzer bişi.

Sühan Cem' Alıntı:
Eray olayalrı kafana göre yazıp bir de bizi salak yerine koyma. Neymiş o zaman tek içki firması varmış şimdi birden çok varmış:) Yahu AKP kendi adamalrına peşkeş çekmek için bu anlamda özelleştirmeye gittiğini herkes biliyor. Mesela bunların en ünlüsü mey içkidir. Tekel'in alkollü içecekler bölümü satışa çıakrılacaktı. Satışa çıkarılmadan önce 100 milyon dolarlık mal alımı yapıyor Genel müdür.Bunun dışında 15 milyonluk yaş üzüm ve başka kalemlerde var aldığı. Sonra Tekel'in alkollü içecekler bölümü 230 milyon doalra satılıyor (düşün zaten 130 milyon doalrlık bir mal alımı yapılıp devredildi şirket) O şirketi alan mümin(!) ise alkollü mamül üretmenin ve satmanın yasak olduğunu birden idrak ediyor ve 8 ay sonra amerikalılara Mey İçkiyi 900 milyon dolara satıyor. Yani 100e al 900e sat. 8 ayda 800 milyon kar. Ondan sonra da senin gibi arkadaşlarımız burda bizi kandırıyor. İçki özelleşmişte herkese satışı olyuormuş çokk fabrika everesttir nirvanadır dalailamadır.
Efes pilsen'in kapatılmaya çalışılması yalan veya uydurma bir habermi? Efes'in başkanı çıktı konuştu yalanlama mı geldi hükümetten? Hatta Faruk Özak konuşmadımı bunun için?

Pakistan'a bağışta bulunacak adam şu an o parayı bağışlasa bile umurumda olmaz. Sabah akşam "maddi manevi" diyip çıldır çıldır modunda üçlü çeken bu adamlar birdenmi Pakistan demeye başladılar. Rica edeceğim istediğini düşün ve inan ama inandığın maallara doğruymuş izlenimi verip burda bizi kandırmaya çalışma. At yalanı sev inananı deriz biz yani ona benzer bişi.

Sühan Bey,benim kesinlikle sizin dediğiniz gibi sizi salak yerine koyma,kandırma gibi bir çabam asla olmadı öncelikle buna açıklık getireyim,bana gelen duyuma göre Sayın Başbakanımız ricada bulunmuş ve oyuncularda bu ricayı kırmamışlar,tabi ben orada değildim ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum ama kaynak güvenilir kaynak bunu da belirteyim...

Yalan hakkında çok güzel söylemişsin ellerine sağlık ama benim içinde yalan 7 Büyük Günahtan birisi olarak geçiyor ve bu yüzden elhamdülillah başvurmamaya çalışırım bu ahlaksızlığa...

Öyle o anlattıklarını pek bilmem ilgilenmediğim için bu yüzden bunlara pek cevap vermeyeceğim ama ne güzel sizin de sevinmeniz lazım 800 milyon dolar ülkenin bankasına giriyor:)