Emekliye ikramiye verilmeye başlandı en azından bu yıl bakalım gelecek sene olacak mı? Asgari ücretten vergi almazsan zaten maaş otomatik o seviyeye çıkıyor. Bana göre bölgesel asgari ücret olmalı. Zaten bunu Anadolu'da dolaylı olarak yapıyorlar. Senin hesabına 1603 tl yatıyor lakin sen gidip 603 tl'yi patrona geri veriyorsun parayı çektikten sonra. İstanbul çok pahalı lakin Anadolu yaşam konusunda çok ucuz.
Bu arada CHP'nin zaten iktidar olamamasının nedeni CHP olması. Anadolu insanı direkt tepkili. Öyle din falan değil de sorun. İkinci dünya savaşı sırasında alınan Toprak Mahsülleri vergisi en başta. Hatta İstiklal Savaşı sırasında çıkan Tekalifi Milliye kanunu bile halkta tepkiye yol açtı.
Misal Düzce halkı neden sevsin CHP'yi ya da Yozgat halkı. Düzce isyanı var İstiklal Savaşı sırasında, Çapanoğlu İsyanı var Yozgat'ta.
O yüzden belki yüzyıl sonra gerçek manada eğitim düzeyi artar ve halk demokrasinin değerini anlar, verdiği verginin nereye harcandığı sorusunu sorma bilincine kavuşursa da o da zor.
Halkta, ozellikle AKP ve onceki sag partilerin de yillar icinde yarattigi bir "ocu CHP" algisi var haklisiniz. Ancak su da var. Bugun Trump gibi, gecmisinde "ABD baskanligi benim yapabilecegim birsey degil" demis, baskan adayi oldugunda ilk basta bunun bir saka oldugu dusunulen, karikaturize bir tip bile, yeterli tanitim imkanlari ve dogru soylemlerle, ABD baskani olabiliyorsa, CHP'de de bu algilari yikip, gunun birinde iktidar olabilir. Soylediginiz, Ismet Inonu doneminde yapilan uygulamlari kimsenin bildigini ve onemsedigini sanmiyorum.