Kısa vadede gidilecek noktadan çok uzun vadede gerçekçi hedefler koyup, bunlardan geri adım atmamak önemli. Hakan Üstünberk - Oktay Mahmuti başlangıcıyla adımlar atıldı, Ergin Hoca'yla zirveyi gördük, sonra başladığımız yere geri döndük. 2 yıl ciddi bütçe koyup sonrasında aynı noktaya dönmememiz lazım. Banvit organizasyonunun başındaki kişilerden birini getirmek 1 yılda bizim altyapımızı Banvit altyapısına çevirmeyecek, altyapıya önem veriyorum demekle oradan oyuncu fışkırmayacak. Ortaya konulan paradan altyapıda hem antrenörler için, hem de scouting için ciddi miktarda harcama yapılması gerekli. Banvit Alperen'i Giresun'dan, Şehmus'u Batman'dan çocuk yaşta bulup Bandırma'ya getirmiş, Bandırma Kırmızı gibi bir projeyle bu oyuncuları üst yapıya hazırlamış bir organizasyon. Üst tarafa çıkamayan adını bile duymadığımız kim bilir kaç oyuncuya yatırım yaptılar da içlerinden birkaçı bizim tanıyacağımız seviyeye gelebildi. Benzer adımları bizden de bekliyorum, bu noktada birkaç yıl içinde 2. takım kurmak önemli bir hamle olacaktır.
Bunun dışında hem kadın, hem erkeklerden sorumlu olacak şekilde altyapı genel koordinatörü gibi bir sıfatla Cem Akdağ kulüp bünyesine katılabilir. Yıllarca altyapı milli takımlarında çalışmış, şimdi Suudi Arabistan'da hem altyapı milli takımlar koordinatörü, hem milli takım yardımcı antrenörü olan Taner Günay iyi bir projede ülkeye dönmeye ikna edilebilir. Benim bilmediğim değerli onlarca isim vardır, Basketbol A.Ş. işi sadece birkaç yıl oyuncu bütçesini yükseltmek, 1-2 isimli oyuncu transfer etmekle kısıtlı kalmaz umarım.