Bütçe ve Sponsorluk

Fenerbahçe Ülker bizim modelimiz olacak olsaydı ne Gsbasket kalırdı ne de 9 yılda toplamda 9 anısı olurdu buradaki insanların. Aradığımız ''gelişim''in tahlilini doğru yapmakta fayda var bence.

Sallama haber..Bahsedilen The9 oyun firması zaten yılda 10-15 milyon dolar arası kazanan bir firma..Oyun firmasının sahibi Jun Shangai Shenhua'nın başkanı ve klübün %30 hissesini elinde tutuyor ve çok güvenilir bir şahsiyet değil..Drogba ile sözleşme imzalayıp parasını ödemeyen de bu kişiydi...Oda Galatasaray Basketbol takımına 100m euro yatırım yapacak bir zenginliğe sahip değil ayrıca...Sanırım beklentileri başka yöne çekmek için çıkarılmış kasıtlı bir haber...

Mesele Fb Ülker modeli değil,mesele basketbolda gerçekten planlı bir şekilde iyi şeyler yapma meselesi,evet ülker modeli hoş değildi oluşumu bakımından fakat bu o kulübün basketbola değer vermediğini göstermez,illa rakip takım diye nefret beslemek zorunda değiliz mesela federasyonla ilgili konularda,haksızlığa uğradığımız konularda bende aşırı sinirleniyorum ama adamlar spor kulübü olmanın hakkını vermeye çalışıyorlar,adamların salonları var,federasyondan yana güçlüler,eurolaegue'de zirveye oynuyorlar aynı olay bizde olsa kötü mü olurdu,keşke aynı şartlarda rekabet edebilsek,aynı şey bjk içinde geçerli keşke onlarda fb ile aynı imkanlara sahip olsalar ve müthiş bir rekabet yaşansa

Mesele Fb Ülker modeli değil,mesele basketbolda gerçekten planlı bir şekilde iyi şeyler yapma meselesi,evet ülker modeli hoş değildi oluşumu bakımından fakat bu o kulübün basketbola değer vermediğini göstermez,illa rakip takım diye nefret beslemek zorunda değiliz mesela federasyonla ilgili konularda,haksızlığa uğradığımız konularda bende aşırı sinirleniyorum ama adamlar spor kulübü olmanın hakkını vermeye çalışıyorlar,adamların salonları var,federasyondan yana güçlüler,eurolaegue'de zirveye oynuyorlar aynı olay bizde olsa kötü mü olurdu,keşke aynı şartlarda rekabet edebilsek,aynı şey bjk içinde geçerli keşke onlarda fb ile aynı imkanlara sahip olsalar ve müthiş bir rekabet yaşansa

Bayram Bey resmi oluşturduğunuz noktaya katılmıyorum. Bu anlatım Trevor Harvey'lerin olduğu takım basamakları adım adım çıkarak günümüzdeki noktaya erişti algısını yaratıyor. Rakibe karşı nefret besliyorum, daha doğrusu kadınlar Euroleague şampiyonluğundan sonra nefret yerini umursamama haline bıraktı. Adamların salonları var dediğiniz salonu Ülker yaptı, o salonda Ülker'in Fenerbahçe'ye karşı kazandığı şampiyonluğun flaması dahi dalgalandı. Salon fiyatlar paralelinde oluşturulan mühendislik çerçevesinde Ataşehir çevresindeki üst zümreye hitap ediyor. Sokaktaki Fenerbahçelinin ne yaşadığına çok kafa yormam yalnız işin kültürüne vakıf insanlar takımlarından kopuyorsa o takımın temel varlık amacı neredeyse yok olmuştur zaten. Abdi İpekçi'nin değerli yanı bu, korumamız gereken tarafı ise takımlarla o veya bu şekilde yakalayabildiğimiz dirsek teması. Gsbasket derken de bunu kast ettim. Ataşehir'de yürüyen merdivenler çıkılan üst tribünde, yani liberal kodların göze sokulduğu ortamda ben kuvvetli anılar, bağlar, tanışıklıklar doğacağını hiç sanmıyorum. Öyle olsaydı AVM'ler paralelinde gelişen sosyallikle ortaya şekil kaygısı ve dedikodu değil oldukça sağlıklı bir toplum çıkardı.

Federasyon ve güç demişken Galatasaray bir simgesini yollayıp, sırf TBF'yle ensest bağ kurmak için Milli Takım antrenörünü takımın başına getirecekse ve güç kazanacaksa amiyane tabirle başlarım öyle güce. Galatasaray'ın güç kazanma yöntemi bu olacaksa en başında bir basketbol takımı olmasın bence. Milyonlarca euronun sağlamasını sahadaki performans değil de 2-3 düdük belirleyecekse zaten ortaya getirip getirip kazanamayan bir yapı çıkar ve rakibimizin son yönetim kurulunun oluşturduğu gen bundan ibaret.

Umuyorum ki bir Ülker Arena'mız olmaz ve siz de ben de taraftar kimliğimizin gerçeklenebileceği bir ortamda Galatasaray basketbolunu takip etmeyi sürdürebiliriz.

Şöyle kendi adıma nokta koyayım,Galatasaray'ın salonu olmalı,iyi bütçesi olmalı,sahada ve saha dışında hakkı korunmalı,bu yazdıklarım karşı tarafta var ama onları bir kenara itelim X kulüpte bunlar varsa bu güzeldir,içeriğe gireceksek çok şey yazarız,Fb'nin salonunu görsellik olarak beğeniyorum ama atmosfer 0 , evet zengin kesim salonda ve maçlar tiyatro havasında ama bunlar böyle diye salon istemekten vazgeçmeyiz.Bizimkiside öyle olmaz,tribün yapısı farklı olur.Yani bir takımın fb,bjk,banvit veya şu,bu takım,salonu varsa,iyi sponsoru varsa,hakkı korunuyorsa bu güzel birşeydir,içeriğe gireceksek hepimiz birşey söyleriz,her taraftar rakip takımın sahip olduğu şeye çamur atar genelde,mesela uefa kupamıza tesadüf diyenler,bizde onların basketbolda yaptıkları için ülker yaptı falan diyoruz fakat bir şirket bizede salon yapsa hoşumuza gider,olaya böyle bakarsak hiçbir konunun sonu gelmez,en güzeli sahaya her iki tarafında eşit şartlarda çıkması ( salon,bütçe,lobi ) ve bizlerin sadece saha içinde yaşananlara dair yorumlar yapmamız

Son olarak ben bir Galatasaray'lı olarak
İyi bir yönetim
Basketbola sevdalı bir başkan
Çok güçlü bir sponsor
Yuvamız olacak bir salon
Heyecan verici,euroleague'de zirveye oynayan bir kadro istiyorum,bu hepimizin hayalidir,bu hayale ama öyle ama böyle,içeriğe girmiyorum fb,real madrid,barcelona gibi takımlar ulaşmıştır,ben onların yanına Galatasaray'ın da eklenmesini istiyorum,hepsi bu ..

Benim de son noktam şu olsun, liberal kodlara teslim olup sokaktaki insandan uzaklaşan bir Galatasaray basketbol takımı istemiyorum. Türkiye'de modern salonla kastlaşmanın bir arada olmayacağı bir ortam gelişebileceğine de inanmıyorum.

GALATASARAY'ı halk tarafından(herkes üye olma hakkı) seçilmiş bir başkan gelmedikçe bu düzen değişmez.Salon işine gelince ülkenin her yerine salon ve stadyum yapılıyor bizde hala tık yok 1 telefona bakar yeter ki yapılmak istensin.

Bugün sezonun geri kalanın en önemli maçı var. Ancak, uzun vadede Galatasaray'ın en önemli konusudur sponsorluk ve bütçe. Galatasaray basketbolda son dört yıldır sürekli daralmaya gidiyor ve bu sezon Avrupa'da üst düzey hedefler kovalayan takımlar arasında ortalama ve ortalama altı bir bütçeye sahip şube. Fenerbahçe, Doğuş grubunu tamamen arkasına alacak ve en az 20 milyon avro düzenli bütçe oluşturulacak sezonluk... Galatasaray'da yıllardır bu seviyede bir sponsorluk çıkmadı. Hani bu seviyeleri geçtik, her sezon Galatasaray'ın net 10 milyon dolar bütçe oluşturacak bir sponsor bulması lazım. Bunun için de "bir Galatasaraylı'nın" el atması gerekiyor bu işe!.. Çünkü bu işe çıkar gözüyle değil, taraftar gözüyle bakmassı gerekiyor bir zenginin. Aksi halde Galatasaray'ın basketbolda bu seviyelerde kalması çok zor.

Biz saglam temelleri olan bir sube istiyorsak kesinlikle yurt disi patentli ve guclu bir firma bulmaliyiz. Bu Samsung olur, Huwaei olur, virt olur, zirt olur ama mutlaka yurt disi olmali.

Yukarda Oğuz beyin dediği gibi Galatasaraylı bir iş adamının olması gerekir. Yoksa bize o bütçeleri kimse vermez. Ama bizde lisecilik anlayışı olduktan sonra da ben hiç bir iş adamının FB de gibi destek olacaklarını zannetmiyorum.

Benim anlamadığım, daha doğrusu anlayıp anlamlandıramadığım; Fenerbahçeli işadamları gönül verdikleri kulübe çatır çatır sponsor olurken, Galatasaraylı işadamları neden rakip takım taraftarlarından gelecek tepki korkusuyla hep uzak kalıyor bu tür işbirliklerine.

Benim anlamadığım, daha doğrusu anlayıp anlamlandıramadığım; Fenerbahçeli işadamları gönül verdikleri kulübe çatır çatır sponsor olurken, Galatasaraylı işadamları neden rakip takım taraftarlarından gelecek tepki korkusuyla hep uzak kalıyor bu tür işbirliklerine.
Yanlış tespit yapmışsınız. Bizim liseliler yüzünden GS'li işadamları sponsor olamıyor. Karşı tarafta ise Aziz Yıldırım Fb'li işadamlarının ayağına kadar gidip sponsor olmalarını sağlıyor. O yüzden amatör şubelerinin bütçesi daha yüksek oluyor. Liseli zihniyeti değişmediği sürece maalesef böyle de devam edecektir.

Sent from my SM-E500H using Tapatalk

Seneye Euroleague katılım hakkını elde edersek ne kadar para alacağız organizasyona katıldığımız için?

Bu soruyu ben sormustum daha once yanilmiyorsam Furkan 4 milyon dolar gibi bir rakamdan bahsetmisti. 3 milyon dolarda sponsordan aliyoruz diye biliyorum buda 7 milyon dolarlik oyuncu butcesi demek. (Kombine, mac gunu bileti, diger sponsorluk ve federasyon gelirleri diger giderler icin yeter diye tahmin ediyorum ) Subenin diri kalabilmesi icin cok degerli bu sezon alacagimiz Eurocup.

Başkan 3 milyon euro bütçe demisti sanırım.4 milyon dolarda EL den gelecekse ve diğer gelirleride eklersek yaklaşık 10 milyon dolarlık bütçemiz olabilir o zaman.
Tek bilek tek yürek kampanyası tarzında sadece basketbol şubesi için bir kampanyada yapılabilir gelirleri sadece bu şubeye kalır böylece.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eurolegue gelirleri ile ilgili çok soru geliyor..Topluca cevaplayayım...

Bu yıl Normal sezon maç başına 15.000 euro (Yenilgi galibiyet farketmiyor) ..Geçtiğimiz sezon normal sezon toplam 70.000 Euroydu.

Top 16 ve Final 8 Galibiyet başına 35.000 Euro (Bu da geçtiğimiz sezon galibiyet başına 7.000 Euroydu).

Şampiyonluk 1m Euro

Önümüzdeki sene IMG'nin sponsorluğunda takımlara minimum olarak 36m Euro dağıtılacak..Bunun içinde henüz TV gelirleri vs sezon başı belli olacak bazı kalemler yok..Furkan'ın söylediği rakam tahmini bir rakam ve büyük ihtimallerde ortalama 4m dolar gibi bir gelir olacak.Bonus olarak nasıl dağıtılacağı da henüz tam olarak belli değil.

Eurolegue gelirleri ile ilgili çok soru geliyor..Topluca cevaplayayım...

Bu yıl Normal sezon maç başına 15.000 euro (Yenilgi galibiyet farketmiyor) ..Geçtiğimiz sezon normal sezon toplam 70.000 Euroydu.

Top 16 ve Final 8 Galibiyet başına 35.000 Euro (Bu da geçtiğimiz sezon galibiyet başına 7.000 Euroydu).

Şampiyonluk 1m Euro

Önümüzdeki sene IMG'nin sponsorluğunda takımlara minimum olarak 36m Euro dağıtılacak..Bunun içinde henüz TV gelirleri vs sezon başı belli olacak bazı kalemler yok..Furkan'ın söylediği rakam tahmini bir rakam ve büyük ihtimallerde ortalama 4m dolar gibi bir gelir olacak.Bonus olarak nasıl dağıtılacağı da henüz tam olarak belli değil.

Eurocup'da para ödülü var mı peki ?