Odeabank ayıptır be üç senede hayatında isteseler yapamayacakları reklamı yaptık bir zahmet attırsınlar ya
Hoca 10 yeter diyor ama bence de 12yi zorlayabiliriz ve cidden iyi kadro yapılır 12ye...
Az önce Arena'daki Store'daydım forma ve t-shirt almak için ancak ne t shirt ne de Beyaz ve Kırmızı formalarda l beden yoktu. Daha önce de Bayern maçından hemen önce forma almaya gittiğimde formaların İpekçi'ye gittiğini ve ellerinde kalmadığını söylemişlerdi. Anlayacağınız ikidir elim boş çıkmak zorunda kalıyorum. Ben 3. veya 4.kez yine giderim ancak gitmeyenler olabilir. Eğer burayı takip eden yetkililer varsa onlardan ricam ürün satışıyla yakından ilgilenmeleri. En büyük Store bu haldeyse diğer storeların hali nasıl olur bilemiyorum. En basitinden yarın orada 40.000 kişi olacak ama yine yeterli sayıda beden olmayacak. Umarım ilgilenilir.
El de çeyrek final için en az 12m bütçe olması lazım diyenlere sesleniyorum.
Fenerbahçenin "oyuncu" bütçesi 12.5m euro.(toplam 25m) İnanmayanlar oyuncuların aldıkları paraları toplasınlar veya ömer onanın geçen hafta yaptığı açıklamalara baksınlar.
12.5m euro demek 14m dolar demek.
Üstelik çeyrek finalde son şampiyon real madridi evire çevire eleyen vesely haricindeki 11.5m dolarlık takım.
Bize gelirsek silbaştan kadro kurarsak başarılı olma olasılığımızın çok düşük olduğu bir çoğumuzun kabul ettiği bir şey ve bu varsayım üzerinden ilerleyeceğim.
Elimizdeki kadro gayet kaliteli bir kadro ve bu kadrodan takımda tutulacak oyuncular Mccollum, micov,lasme, chuck, şilb, sinan, göksenin, ege. Maliyetleri 5m
Bunun üzerine kadroya 3 yabancı+1-2 türk alacaksın.
Getirdiğin bu yabancılara uçuk paralar verirsen(pargo 1.5-2m verelim diyenler) takımdaki diğer oyunculara haksızlık olmayacak mı? Micov demeyecek mi, ben 2 senedir sırtlıyorum takımı maaşım 700k, sen bu adama 3 katını veriyorsun.
Mccollum demeyecek mi, ben nba'i reddettim burada kalmak için.
Yani lebron james getirmedikten sonra 1.1m den fazla maaş kimseye veremeyiz.
Bu hesaplamaya göre de 3 yabancı max 3m. 1m de yeni yerliler olursa toplam 9m oyuncu+500k ergin ataman ile 9.5m ediyor.
Yani ergin atamanın 9-10m transfer bütçesi derken hadi yükseltelim diye öylesine söylediği bir söz değil. 8-9 cümlesine verdiği büyük tepki de bu nedenle.
Ergin Ataman tam olarak 9.5(9-10) bütçe istiyor, ne 1m fazlasını ne 1m eksiğini
Fenerbahce oyunculara uzun süreli kontratlar önerebildiği için yıllık ücrete vurulduğunda avantaj sağlıyor.Kaç yaşındaki Antice 2 ya da 3 yıllık kontrat verdiler ona rağmen bu yıl için aldığı ucret 1.2 milyon euro denıyor tabi normalde boyle uzun surelı kontratlar yaptığında kadronda pahalı ama verim vermeyen oyuncular olur normalde o yuzden yuksek bütçeli takımların bütçeleri iyice şişer ama Fenerin o kadar şişik değil neden çünki Daçka kontratı devam eden tüm yuksek ücretli ama ücretlerine göre verimleri düşük oyuncularını olağandışı bir şekilde topladı adamların son dönemdeki tüm transfer hatalarına reset attı daçka.Aldığı oyuncuların bazılarını hiç oynatmadı(oguz,serhat) oynayan oyuncuların da aldığı dakika verdiği katkı maliyetlerinin çok çok altında (Emir) .Geçen transfer döneminde FB Daçka hattında yasananların gündem olmaması da ayrı bir mesele malesef
Fener açısından konuşmuyorum ama bir takımda transferleri yaparken tek kriter sportif anlamda başarılı olmak için katkı sağlayacak oyuncu olmasıdır. Aynı zamanda transferlerden koçun da haberi olması gerekiyor, onun isteğiyle yapılması gerekiyor. Daçkanın yaptığı transferler Semih hariç tamamen Fenerin o oyunculardan kurtulması içindi. Aynı oyuncular Galatasarayın ya da Beşiktaşın olsaydı almayacaklardı. O açıdan ben Daçkayı eleştiriyorum yaptıkları spor ahlakına uymuyor. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır ileride ne yapacaklar bakalım.Esasında o isimlerin hiçbirisi transfer hatası olarak adlandırılamaz. Bugün Emire 1,5 m vermek çılgınlık gibi görünse de 3+2 kuralının olduğu bir dönemde o parayı vermek için sırada bekleyen başka takımlarda vardı. Daçkanın yaptığı da bence çok da eleştirilecek bir şey değil, bütçesi olan, iddialı olmak isteyen bir takım. Emir (ki bence veriminin düşük olması Mahmudinin tercihleri ve kadronun enteresan oyuncu yapısıyla ilgili), Oğuz da hiç süre almayacak bir isim değil kesinlikle ki sizler bile kadrolarınıza yazdınız zaman zaman. Gönderilen diğer oyuncular içinde bir ödeme yapılmadı, Bjelica, Goudelock, Bojan Bogdaonvic, Zoric.. hep sözleşmesi biten yada kendi istekleriyle giden isimler.
Oyuncular alınırkende Gherardini ve Obradovic in payı çok büyük. Gherardini nba de 6-7 sene çalışmış, ücretler, takım içindeki dengeler vs konusunda çok tecrübeli birisi. Udoh gibi bir oyuncunun 900 bine oynaması önemli bir olay bence. Aynı şekilde Obradovic ismide Bjelica, Bogdanovic gibi isimleri fazla para vermeye gerek kalmadan transfer edebilme imkanı sağladı. Transfer konusunda sadece Kalinic e verilen 1m eleştirilebilir ama onunda yıllık maliyeti 400 binlerde.
Olağanüstü güzel bir açıklamaydı abi. Aysal'ın arkasında doğru dürüst durabilseydik çok şeyler olabilirdi Galatasaray dış ve iç düşmanlar yüzünden en az 10 yıl geriye gitti ve bunlar kaldıkça Aysal gibi biri tekrar gelmedikçe de geriye gitmeye devam edeceğiz gibi duruyor.GS lisesine ve GSK üyelerine ait mail gruplarını okuyorum buralarda ve/veya medyada geçmeyen bir ton iddia var ki delillerle ortaya konan hesaplaşmaların olduğu (ki emin olun çoğunu daha hiç duymadınız) Ama Serdar bey maşallah sözcü Yeni şafak Fotomaç okuyup her konuya hakim ve ben masal anlatıyorum kendisi destan yazıyor. Bu kafaya diyecek şeyim yok. Aysal kulübü batırdı!! Hayatında sermaye artışı mı biliyordun 2011'e kadar! Adnan Polat'ın Canaydın'ın eli armut mu topluyormuş Sermaye artışı yapmamışlar? Kulübe geldiğinde kuruş para yokken hisselerin önce speklüsayon ile değerini arttırıp sattı 2. sermaye artışı ile değeri düşük hisseleri de geri topladı. Bunu neden yapamadı diğerleri! Neymiş başarı varmış! Adnan Polata başarılı olursan kabaetine çomak sokarız mı dedik? Sen mi dedin yoksa? "Adnan efendi bana bak stadı yaptık ama başarılı olmayacaksın!!!" mı dediniz ?
Hadi hepsini geçtim buyrun gayet efendi çalmayan çırpmayan yönetime sahibiz hayırdır ne oldu 150milyon daha arttı borç? Onlar neden yeni finansal araçlar yaratamıyorlar? Aysal kötü! ha kötü anasını satayım! Ee ne kötü? Para kazandık harcadı kardeşim o para nasıl kazanıldı! Bir de garibim Terim yaptı transferleri denmiş ahahahahah Ya bir gidin bakın bakalım terim hangi transferleri yapmış! Bilmiyorum demek dert değil ama kaba etten uydurmak ayıptır kardeşim! Bİlmiyoruz dersiniz olur biter. Ama insnları karalamayın! Agnostik Materyalist idealistmisiniz bilmem. Ama bilmeden birilerine kara çalmak en azından insan olmanın gereği ayıptır.
He ya he Terim transferleri yaptı. 2011'de Stad isim forma isim forma sponsor loca ve kombineler satılmışken (kombineler 1.5 sene localar 3 seneliğine Polat zamanı satıldı) Terim evini Bodrumdaki yazlığını sattı aldık 15 tane futbolcuyu! Selçuk imza parası aldı ama "ağabey ben GS'lıyım sermaye artışı yapacak gibisiniz siz. O sermaye artışı yapılınca bana imza parası verirsiniz!" dedi) Ama o Terim 2010 kasımında Polat çağırmasına rağmen gelmedi! 2011 Mayısının başındaysa Ali DÜrüst ile haber gönderiyordu Aysal'a benimle çalışın projem var başarı gelecek diyordu. Demek 2010 kasımında evi yazlığı satacak müşteri bulamamış Mayısta evi tarlayı satıp geldi 16 oyuncu aldı! Sağolsun Fatih Terim. Aysal ne yaptı ki anasını satayım!
Başlığın amacından sapmamak için kısa geçiyorum. Pek PC'den girmeye zamanım olmuyor bu yüzden biraz geç kalmış da olabilirim bunlara. Aysal'ın hataları var tabii. Bunu kendi aramızda da konuştuk ara ara yazdık da. Basketbolda gaza gelmesi ve Lütfi Arıboğan'in uyarılarına rağmen Ergin Hocaya olabileceğinden fazla bütçe vereceğini söylemesi ayıbıdır mesela. Ha ondan sonra Ortaasya da sponsor avına çıktı.GS'a sponsor olunması yasaklanmıştı o dönem (ki hala var aslında o) BJK harıl harıl sponsorluklar bulurken FB ve GS'ın bulamamasının sebepleri de ayrı yazı konusu aslında. Konunun direk siyasi olduğu biliniyor. Allahtan herkes goygoycu değil. Bunların farkında. zaten Aysal da ayrılırken " GS'ın devam eden projeleri var. onlaırn bitmesi için benim bir süre olmamam lazım onlar da engel kalkarsa ben döneceğim!" diyerek gitti. Bu yüzden divan ve mali genel kurullara geliyor veremeyecek hesabı yok adamın!
Bakın bu sitedeki hemen herkes bilir Aysal zamanı yapılan basketbol salonu projesini! Bu proje onaylandı divanda bunu analttı yapımı başlayacak dedi RTE apar topar o araziyi Eroğluna verdi. Bunu burayı okuyan herkes biliyor. Aynı zamanda Aysal GOP'da TT Arena'nın kuş uçusu 1-1.5 km kuzey batısında bir araziyi topluyordu Florya oraya taşınacaktı tüm alt yapı takımları ve A takımlar orada çalışacak böylece (alon da stadın yanına yapılacağından) salona stada yakın olacaktı tesisler! Ama Bu haber çıkınca BJK ta olaray yüklendi (ya da üflediler) Arazi Arnavutköy'den GOP belediyesine devredildi sonra daGOP belediyesi kimseye vermedi orayı. Orası lsa Florya daki arazinin GS'a ait olan 90 dönümlük bölümüne villa daireleri yapılacaktı. Yani GS'ın bir ton projesi vardı. Bu başkanın büyük projem dediği otel projesi öncesi O mecdiyeköy arazimize 10 katlı 500 metre kare tabanlı bir ofis binası yapılacak önüne de Petrol ofisinin irtifa hakkı ve yıllık 6 milyon dolar vereceği benzinlik yapılacaktı. Emir SArıgül yönetimde olmasına rağmen Şişli'nin yeni bld başkanını nasıl etkilediler bilmiyorum o izinler gelmedi hatta ruhsatlar iptal edildi. Yani buna benzer daha kamuoyuna da yansımayan bir ton proje var.Aysal ve GS'ın önünün nasıl kesildiğinden haberiniz yok!
En absiti stad yapılalı 5.5 sene oldu hala stad GS'a devredilmedi. GS'ı geç daha Toki devralamadı. Varyaplar eksiklerini tamamlayacak ki TOki alsın Toki GSM'ye GSM'de bize devredecek stadı ama stad hala varyaplarda. Bunun bize yıllık zararı nedir biliyor musun? Stadın dış cephesine koyacağımız reklamlar bile en az ından amatör 3 şubeyi finanse edecek büyüklükte.
Ya stadın yolları? Cendere yolu yapım işini iptal edildiler. ÜStüne de proje için "hiç açılmamak üzere" ibaresini koyarak kapattılar. Bak her maç metro kapanıyor. Ne şanssa istanbulun göbeği Dolmabahçede Mahalle arası Saraçoğlunda böyle bişi yok ama bizim stadın metrosu her maç gübü 16:00-21:30 kapanıyor! Bakalım hastane bitince ne tarz zorlu planlayacaklar bilmiyorum. Ama tabii Aysal GS'ı batırdı!
Ya yazacak o kadar şey var ki. Konu başlıklarını yazsam okumak 30 dk sürer. Ama aysal GS'ı batırdı tabi! Bak daha Paralel-Ergenekon-RTE arasındaki güç savaşının meyvelerinden kulüp içnideki aydınlıkçılardan (H.Kozak-Yarsuvat vs) bahsetmedim bile. O 17 Haziran'da takım kimlere rağmen sahaya çıkmadı biliyor musunuz? GS'ın en büyük düşmanı GS'lılar! göz göre göre bile bile yapıyorlar bunu.
Aysal'ın da Yarsuvat'a da dediği gibi çocuk bile 9 ayda oluyor bunlar 5 ayda kulüp düzelttiklerini sanıyorlar. Ama Yarsuvat zamanı futbolculara kuruş ödeme yapılmadı. Basketçilere kuruş ödeme yapılmadı. Tüm yöneticiler sabah akşam ara yok diye ağladı (GS'ı defalarca soyan Albayrak en başta) PEki Aysal zamanı en kötü zamanda gelmiş olmasına rağmen bir kez duydunuz mu para yok dediğini? O sıralar sadece Yönetime Candan Erçetin'in köpeği nedn giriyor onu tartışıyordu kamuoyu!
Neyse Aysal kulübü soydu kardeşim! zarar onun döneminde %9 arttı! Bunlar allahı var soymuyorlar ama zarar şimdiden 150milyon arttı ki ocak haziran rakamları da gelmedi daha!
Neyse ne diyordum?
Haa Aysal GS'ı batırdı
Benim masal bitti kardeşim. Uyutmamışımdır inşallah! Ama unutma sakın Aysal GS'ı batırdı! Şu an Allaha şükür kurtulduk! Neyse beni tutmayın tur atmaya çıkayım GS'ı kurtardılar zafer turu yakışır