Bütçe ve Sponsorluk

Ya büyük başarılar kazanacaksın ya da bir şekilde elindeki varlıkları değerlendireceksin.

Düzgün bir yönetimle ayağımızı yorganımıza göre uzatmakta bir seçenek diye düşünüyorum.Çok daha düşük maliyetlerle büyük işler yapabilecek bir potansiyelimiz var.Altyapımız tamamen çöktü, doğru düzgün bir scouting yaptığımız yok(hele yabancı transferi serbestken çok büyük önem kazandı).Tabii bunlar için sizinde dediğiniz gibi şu lisecilik anlayışından kurtulmamız lazım.

Boşuna kendinizi üzüyorsunuz, 40 yıldır bu klüp böyle özellikle son 15-16 yıldır özellikle finansman açısından çok kötü yönetildi. Gelen başkanların hepsi önce taraftara hoş görünmeye çalıştı. Klübün bütün kaynaklarını har vurup harman savurdular. Nasıl olsa kendi paraları değil. Hesap soranda yok. Liseciler bir yandan kendi çıkarları doğrultusunda klübü sömürdüler. Geldiğimiz nokta işte bu. En çok üzüldüğüm noktalardan birisi bu gelen yöneticilerin % 90'ı Galatasaray Lisesi mezunu. Türkiyenin en önemli lisesinden mezun olan adamlar bu kadar mı kötü ve beceriksiz olabilir. Yazık valla.

Bu kafa ile o taşınmazlarda yenilir bitirilir hocam.

Doğrudur valla hocam dediğiniz gibi büyük bütçelere de gerek yok özellikle futbol için..Önümüzde leicester city örneği var,atletico örneği var..Tabi bunları yapmak için de vizyon sahibi insanlar lazım.Umarım alt yapıdan-üst yapıya kadar kulübü baştan aşağı belli bir seviyeye çıkaracak insanlar gelir kulübe üye olur,başkanlık yapar..

Doğrudur valla hocam dediğiniz gibi büyük bütçelere de gerek yok özellikle futbol için..Önümüzde leicester city örneği var,atletico örneği var..Tabi bunları yapmak için de vizyon sahibi insanlar lazım.Umarım alt yapıdan-üst yapıya kadar kulübü baştan aşağı belli bir seviyeye çıkaracak insanlar gelir kulübe üye olur,başkanlık yapar..

Bizde, tarihimizin en büyük başarılarını , altyapıdan gelen ya da çok gençken aldığımız oyunculara 1-2 tane lider özellikli yabancı ekleyerek elde ettik.Bu formülü bırakıp, altyapıdan doğru düzgün birini çıkaramamamız veya yaptığımız genç oyuncu transferlerinin hepsinin isabetsiz olması çok üzücü.

Bizde, tarihimizin en büyük başarılarını , altyapıdan gelen ya da çok gençken aldığımız oyunculara 1-2 tane lider özellikli yabancı ekleyerek elde ettik.Bu formülü bırakıp, altyapıdan doğru düzgün birini çıkaramamamız veya yaptığımız genç oyuncu transferlerinin hepsinin isabetsiz olması çok üzücü.

Evet gerçekten üzücü bir durum.Özellikle basket maçlarında Ege Arar her top aldığında veya sayı bulduğunda eminim herkes daha çok mutlu oluyordur.Futboldaki altyapının hali ortada zaten..Altyapı hocasını A takıma koymuşlar,altta neler dönüyor bilmiyoruz..Gerçi bu yönetim varken bunlara şaşırmamak lazım benim gördüğüm GS tarihinin en kötü yönetimidir!!

Galatasaray futbol takımı 2 sene üst üste şampiyon olup 3 yıl CL gelirini tek başına indirmesine rağmen kar edemedi çünkü absürt bir oyuncu maaşı ödemesi var, sürekli alıyoruz ama giden yok. Bu süreçte Galatasaray her daim şampiyon olmalı. Bu kontratlar bitmeden bize kurtuluş yok.

Yeni salonu bekliyoruz ama bu adamlar yeni salona sponsor bulursa yandigimizin resmidir. Adnan Polat zamaninda imzaladigi sozlesmeyi biliyoruz, hala 5 yil civari kontrat var ama ortada para yok.

Salon isim hakki, takim isim hakki, forma on sponsor, forma arka sponsor ( erkek + bayan ) 15 milyon Euro'dan asagi sponsor bulmamalari lazim.

Dün Mayıs ayı divan toplantısını televizyondan izledim. İzlerken de çok üzüldüm. Kendi adıma eski ve yeni yöneticilere amatör branşlar da başarısız oldukları için kızmamım hata olduğunu anladım. Tüm yöneticilerden özür diliyorum. Kupa divana gelmiş kimsenin ilgisi yok. Başkan söylemese sanki kupayı biz değil de başkaları almış gibi olacak tı. Yazık. Bu divan heyeti başkanları ve yönetimleri seçen; o ekiplerde yer alan kişiler. Bunlar böyle yaparsa yönetim amatör branşlara ilgi gösteril mi. Nasıl bir divan kurulu. Avrupa'nın en önemli kupası gelmiş. Yazıklar olsun. Bunlar Galatasaray kulübünü batırıl. Zaten batmış. Yaklaşık 1,5 milyar tl borç var. Bu divanlar bu yöneticilere aklıyorlar. Daha doğrusu birbirlerini aklıyorlar. Çoğu da Galatasaray liseli mezunları. Bir atasözümüz var. Körler sağırlar birbirini ağırlar diye. Tam bizim divan toplantısını anlatıyor.

Bilgisizlik, beceriksizlik,iş bilmezlik büyük sorunlar ama GS basketbol şubesi için bana kalırsa ilk ve temel sorun hevessizlik.Ergin Ataman Mayıs'da mali konuları halletmeliyiz dedikten sonra yaklaşık 15 gün geçti bu uğurda akla gelen ve yapılan iki şey kombine çıkarmak ve ana sponsordan zam talep etmek.Ortada bir heves olsa doğru veya yanlış iş veya kötü yapılan ya da yapılması tasarlanan başka şeyler olurdu.Zaten sadece heves olsa bilgisizlik ve beceriksizliğe rağmen sadece tavsiye alarak ve taklit ederek(Bu konuda iyi olan avrupa klüpleri neleri yapıyor bunu araştırmak çok zor olmasa gerek) yapılabilecek birçok şey var.Tabi bunları yazarken aklıma gelen başka bir sorun da bu konularda başka bir olumsuz etken "iç görü yoksunluğu" tüm bu eksikliklere sahip olan iradenin kendisi ile ilgili algısı muhtemelen bambaşka.

Hepsiburada.com, artık Anadolu Efes'in resmi e-ticaret partneri

Anadolu Efes Spor Kulübü Sponsorluğu | Kahve Dünyası

https://www.anadoluefessk.org/fancard

https://www.facebook.com/TuyapBuyuk...408009747318/1632232377031546/?type=1&theater

Bence konuşulması gereken sponsorluk görüşmelerinin ne aşamada olduğu sponsor olacak firmalar hangileri. Bununla ilgili duyumu bilgisi olan var mı

Artık hatanın bizlerde olduğunu düşünmeye başladım çünkü bizim kafa yorduğumuz konular bunların aklından bile geçmez.Düşünün ya adamlar Odeabank sözleşmesine "euroleague" maddesi koymayı bile akıl edemiyor biz ne konuşsak boş..Tabi herkesin biraz da olsa umudu varsa bunun sebebi Ergin Ataman!!

Dünkü divanda borcun 1.5 milyar TL olarak açıklanmasından sonra,hiç sıkılmadan dursun özbek kalkıyor kendini eurocup başarısı üzerinden korumaya kalkıyor!! Bayern maçı öncesinde bu bütçe ile yola devam edilmez,yarıya düşüreceğiz diye açıklama yapan,bu kupada zerre katkıları bulunmayan insanlar şimdi kupa üzerinden prim sağlama peşinde!! Yazık gerçekten..

Yahu divana gelenlerin çoğunun ilgisi yok ki oradaki konu ile onların derdi ara verilsede içkilerimizi alıp ayaküstü şen şakrak kahkahalarla sohbet edelim sırf bunun için gelenler var

Başkanın divan kurulunda 70 ortalamalı yaşındaki amcalara, teyzelere Eurocupu göstermesi, kendi başarısıymış gibi lanse etmesi Galatasaray'ın en büyük sorunu. Bunlar çözülmedikten sonra hiç bir sponsor bize Ülker gibi destek vermez.

Söylediğiniz gibi arkadaşlar sponsporluk için çaba sarfettiklerine katiyen inanmıyorum. Sponsoru he deyince bulamazsın özellikle şu ortamda hiç bulamazsın sen daha futbol takımına sponspor bulamıyorsan basketbol takımına hayatta bulamazsın çok açık ve net. Bazı yöneticilerin ticari ilişkilerini kullanarak sponsor bulunması için çaba sarfetmeli gs adasına gidip lay lay çekmekle olmuyor arkadaş birazcık çaba.

Kardeşim sen bul sponsoru takım başarı alınca en çok seni göklere çıkartmazsak adam değiliz yeter ki böyle işler yapın aslan payını vermesini biliriz

Şu yönetimden böyle bir şey beklenmez ama madem sponsor bulamıyorsun tüpçü kadar da mı olamıyorsun? Yönetimde kaç kişi var bilmiyorum; diyelim ki 15 kişi. Bunları 2-3 tanesi daha çok profesyonel takılan insanlar olsun, kalır 12-13 işadamı paralı yönetici. 1' er milyon ortaya koysalar, mevcut sponsor+bir kaç yan sponsor eder sana dağ gibi para. Ama nerdeee, onların daha önemli işleri var adada çay simit kaç para olursa koltuk sağlam kalır diye düşünmeleri gerekiyor.

Bizim tek kurtuluşumuz bu resimdeki mantaliteyle yönetilmek.Bu kadar yetenekli,fikir ve proje üretecek insan varken milyonlarca taraftarın söz hakkı bile verilmeyerek klüp mü yönetilir.Sadece bu forumda bile bir sürü fikir üreten insan var.Sen kendi taraftarına bu hakkı vermediğin gibi genel kurulda bunları aşagılıcı kelimeler kullanıyorsun.Bu klübü bir an önce maddi manevi, siyasi bir rant unsuru olmaktan çıkarmak gerekiyor.CiLbXNPW0AAH562.jpg