Sühan Bey masal masal diye şikayet edip durmuşsun ancak masal anlatmaya devam ediyorsun. Devam etmemen için ben sana önce bir masalın ve senin anattıklarınla benim söylediklerim arasındaki temel farkları yazayım. Sen önce onu bir kavra.
Örnek 2013 senesi amatör branşlar idari yönetim gideri 45.000.000 TL. Bu konuştuğumuz şey veri oluyor. Kaynağı Gs bütçesi. Bunun tartışacağımız bir yanı olmaz.
2013 senesi Lindsay Whalen'ın ayrılması. Bu bilgi oluyor. Kaynak gözlerimiz. Bununda tartışacağımız bir yanı olmaz.
Kulüp içinde taciz olmuşta. Falan falan bunu kapatmışta. Buda masal oluyor. Çünkü kaynağın seninde anlatırken zaten yazdığın üzere dedikodu. Bununda tartışacağımız bir yanı olmaz. Çünkü ben mahalle karısı değilim.
Aysal'ın başarısına/başarısızlığına benim kendi hatalarından ötürü, seninse iktidarın engellemesinden ötürü olduğunu düşünmene ise fikir denir. Burda bir akıl yürütme ve sonuç çıkarma var. Bir fikir ne kadar çok doğru bilgiye, ne kadar az dedikoduya dayanırsa o kadar sağlıklı olur. Kaynağı dedikodu olan bilginin ve fikrin ne olduğunu İlber Ortaylı'dan dinlersin.
[video=youtube_share;LNeL20wYGL8]https://youtu.be/LNeL20wYGL8?t=1m25s[/video]
Benim yazdığım şeylerin tekraren kaynağımın Fotomaç, Yeni Şafak olduğunu söylüyorsun. Ki ben buna cevap vemiştim. 2 başkanın ağzından gazeteye verip vermediklerini bilmediğimiz demeçlerinden değil tv ekranlarına yansıyan sözlerinden. Tekraren aynı hatayı yaptığına anlayamıyorsun galiba.
Sühan Bey pek çok konu hakında iyiyimdir de burası kendini övmenin yeri değil. Bende onu yapacak biri değilim.
Ben Polat döneminde ödeme problemi, antremana çıkmayan oyuncu, hatırlamıyorum. Belki ihtiyaç duymamıştır.
Kulübe geldiğinde kuruş para yokken diye kimseyi acındırma. Çünkü Son 16 senedir hangi başkan göreve gelse kuruş para yoktu. Aysal giderken düzgün nakit akışımı bıraktı sanki. Tüm başkanlardan bir farkı daha. Diğerleri sezon bitiminde gidiyor. Gelir yok tamam. Ancak gelen yönetim yapıyor bütçeyi. Duygun Yarsuvat Ünal Aysal'ın yaptığı bütçeye geldi çeyrekyılda. Yaptığı bütçedeki paradan eser yok. Ne oldu geçen sene erkek basketbol takımına. Kaç oyuncu kaçtı. Gelir bırakmak bir mesele. Başka ve daha büyük bir mesele sporculara borç bırakmak. Mahalle dedikodusu ile söylemiyorum. Bu sene erkek basketbol takımına transfer yaptığımızda, kapalı olan transfer durumumuz (hani ödedikte açıldı). Hangi sporcunun ödenemeyen alacakları üzerine başvurusuna binayen alınmıştı.
"Çalmayan yönetime sahibiz" ne oldu, diye soruyorsun söyleyim. Başkanın kendi ağzından bütçe disiplinine ilişkin yaptığı tasarrufla (rakamlarda verdi detaya girmeyim önemi yok çünkü) sağladığı kazancın birkaç mislini yaptığı akılsızlıkla, aptallıkla kaybettirdi. Aynı Ünal Aysal'ın yaptığı gibi. Terim yollaması, Hamzaoğlu yollanması. Ne diyordu, Yönetimdeki bir sivri zekalı. Mustafa Denizl'iyi beğenmeyenin alnını karışlıyordu.
Tek yaptığın şey, sporcu ödeme problemlerini ortadan kaldırman gözüküyordu. Meğerse o da yalanmış. Defol git defol.
Kim yazmış üstekini. Bu yönetimin getirdiği noktayı beğenenmi var.
.......Gelelim bizim için işin pratiğine. Bizim ülkemizde, genel ekonomik durum ve sosyal alışkanlıklardan ötürü herhangi bir spor kulübünün tüm gelirleri ve giderleri için titizlikle ele alınması gerekir. Yani bazı şeyleri iyi yaparak diğer şeylerden taviz verebileceğini düşünmek büyük hata olur........... İşler sihirbazlıkla falan hallolmaz. İşler akılla, bilgiyle, tecrübeyle hallolur. Aysal'ın sermaye artırımı ve hisse satışı akıllı bir harekettir. Zaten ben itiraz edeni de daha görmedim. Ancak spor kulübünün bunun haricindeki diğer işlerinde bu akıldan eser gösteremezsen...........
Ne yazıyor yukarda? İşte cevabı. Ancak sizin herhangi birşeyi kavrayabilmeniz için önce şahıs tapınmacılığını bırakmanız lazım.
Terim Dürüst ile haber gönderiyormuş. Geç bu karı dedikodularını. Altaylı'da anlatıyor Ünal Aysal ben salakmıyımki 100 milyon dolar vereceğim demiş Abdurrahim Albayrak'a. Ben dedikoduyla hareket etmem. Çöp bunlar.
Terim zamanı ve ayrıldıktan sonraki transferlerin başarı istatisliklerini başka bir tartışma için çıkarmıştım. Paylaşmamı istermisin? Özet geçeyim. Terim % 90, sonrasi % 5-10.
İktidar engel olmuş sponsorluklara. Bu biliniyormuş. Sallamanın türkçesi bilindiği gibi diye söze başlamak. Kim biliyor ?
Ben bilmiyorum Eroğlu'na verildiğini. Onaylanmış proje başkasına nasıl veriliyor. Göster ruhsat iptalini. Yönetim neden mahkemeye başvurmadı? Varmı evrak? Evrak'ı geçtim. Görüntülü demeç varmı. Onuda geçtim sözlü demeç varmı. Hiçbiri yok. Ya ne var dedikodu.
Gaziosmanpaşadaki arazinin ver bir zahmet Mevki, Ada, Parsel numaralarını (Soruyorum çünkü öylebir anlatıyorsunki. Sanki arazinin emlakçısı sendin.) Benim tapuda yakın akrabam var. Bende gayrimenkul işi ile uğraşıyorum. Doğrulayım arazi ile ilgili ne olmuş ne olmamış. Gazetelere Galatasaray Arnavutköy'de yer bakıyor diye yansıyan ne olduğu belirsiz haberi gerçek diyemi anlatıyorsun yoksa gerçekmi. Yani dedikodumu bilgimi.
Bir mücadeleye gireceksen hasmını da, kendini de tanıyacaksın. Yoksa sonuç her zaman hüsran olur. Neyle uğraştığımızı ben tanımlayayım. Uğraştığımız şey 2-3 adet yanlı yada kötü hakem değil. Uğraştığımız şey komşu ülkede milyonun üzerinde insanın öldürülmesine yardım etmiş, kupon arsa peşindeki zavallı bir diktatörden, şike yapan, yayıncının kablosunu kesen, oyuncusunu dövdüren mafya lideri kulüp başkanına, ülkede yer yerinden oynarken penguen belgeseli oynatacak kadar aşağılık, medya sektörünü parsellemiş iş adamlarına ve onların kucaklarında kamu kaynağını hortumlama görevini yapan kukla federasyon başkanlarından oluşan bir çete. Alternatif siyasetmi. Onları hiç sormayın. Türk spor tarihinin en iğrenç adamına oynayacak kadar mekandan ve zamandan uzaklar. Çoktan ölmüşlerde gömen olmamış.
Velhasıl işin zor hocam. Yönetim senin işin daha da zor. Şu ortamda bu çeteye karşı haklarını korumak büyük marifet. Açıklamanıza çetenin konuyla ilgili bireyleri gülüyordur. Sizde zaten bunu biliyorsunuzdur. Başka ne yaparsınız bilmiyorum. Artı basketbol dünyasındaki gelişmelere bakarsak çetenin ilişkileri dahada yakınlaşacak. Ancak hiçbir şey yapmasanız bile tarihe çok iyi bir not düşün. Çünkü bu günlerde elbet geçecek. En azından sonrasında kendini bize rakip sananlara tarihteki misyonlarını hatırlatır muhatap olmaktan yırtarız.
Sühan Bey yukarıdakini kim yazmış. Senin dedikodularla anlattığının makro planına ben vakıfım zaten. Aysal'ın 2. sermaye artışının nasıl engellendiğini gördüm. Görmediğimiz ancak gezi olayları sırasında Ünal Aysal'ın aldığı pozisyondan dolayı iktidarın nelerimizi engelleyebileciğini bende tahmin ediyorum (% 99'da yanılmıyorum). Ancak bilmek başka şey, dedikodu başka şey, tahmin başka şey. Dedikoduyu kongre tutanağı gibi anlatıyorsun. Bu 1. problem. Ancak bu küçük olanı.
Büyük olanı ise benim Aysal'a olan eleştirilerimde iktidar tarafından engellenmiş olabilecek konular yok. Ben Aysal'a Mecidiyeköy'deki yatırımı niye yapmadın demiyorum. Kıbrıs'a alınan araziye bahsedilen yatırım neden yapılmadı demiyorum. Florya'yı neden taşımadınız demiyorum. Metro'yu neden açtırmadınız demiyorum.....
Ben amatör spor idari giderini 5-6 milyon TL'den, 45 milyon TL'ye nasıl çıkarırsın diyorum. Bu müsriflikle olmaz diyorum. Bunudamı Akp yaptırdı. Sen bir takımın teknik sorumlusu varken nasıl oyuncuyla prim pazarlığı yaparsın diyorum. Böyle amatör yönetimle olmaz diyorum. Bunudamı Akp yaptırdı. 5 adete düşecek yabancı kontenjanı varken sen nasıl kadroyu 12 yabancıya çıkartırsın diyorum. Bunudamı Akp yaptırdı. Eleştiri ne. Senin adamı savunmak için getirdiğin argümanlar nerden. Dam üstünde saksağan. Kusura bakma benim aklımla alay edecek dünyada kimse yok. Masal diyorum. Çünkü masal anlatıyorsun.
Üniversiteler susmuş, ordu susmuş, yargı susmuş (bazı barolar hariç), meslek örgütleri susmuş, bürokrasi susmuş............ Sende sadece Gs kulübüsün. Ne sandın. Dünyanın desteklediği bir iktidarı, tüm cepheler susmuşken devireceğinimi. Kusura bakma bunu sanan varsa gerizekalının önde gidenidir.
Olsun Biz Galatasaray'ız. Biz laik cumhuriyetin teminatıyız. Bizim Tevfik Fikret'ten gelen asıl misyonumuz budur. Kupalar kaybetsekte yolumuzdan dönmeyiz diyebilen bir yönetim varsa. Ben arkasındayım. Şampiyonlukta önemli değil. Ama o zaman bunu yaparsın. Biz iktidarın şu engellemeleriyle karşı karşı karşıyayız. Bütçelerimiz şunlar olacak, hedeflerimiz bunlar olacak dersin. % 60-70 durmaz ama ben dururum. Ama maalesef bir düşünce ve davranış birliği yok. Bununla alakalarıda yok zaten. Tezat var tezat. Futbol yönetiminden memnun olmayacaksın ancak muhalif aday çıkmış adama adaylığını geri çek diye rica edeceksin. Yok böyle çelişki, yok böyle kepazelik. Mızrak çuvala sığmaz, burdada sığmıyor.
Yarsuvat zamanı kuruş ödeme yapılmadı diyorsun. Tüm mevzularda olduğu gibi yine sallıyorsun. Çünkü kaynağın sadece dedikodu.
[video=youtube_share;jNhjUo-zDC4]https://youtu.be/jNhjUo-zDC4?t=1m9s[/video]
İzledinmi. Gördünmü söylediğinin yanlış olduğunu. Ha. Hiç ödeme de yapılmayabilirdi. Bu gelen yönetiminde kabahati değil. Adam yarıda ortada varolmayan bütçe ile kaçmış gitmiş. 2014 sezonununun ödemlerinin sorumlusu da kaçan Aysaldır. Yönetim istifa etmiş gitmiş. Sen birilerinin aday olduğuna bile şükret. Ki yönetimde 5 ay için iyi iş çıkardı. Mali açıdan değil. Sportif açıdan. Transfer yapmadılar. Antrenör'de birde zar attılar. Tuttu. Sporu yönetmeyide biliyorlar. Futbol'da şampiyon olduk. Erkek basketbol takımı toparlanmadı. Ancak kadın takımı idare etti. Şampiyon olduk. Tekerlekli sandalye takımı idare etti. Şampiyon olduk. 5 ayda kulüp tabiki düzelmez. Ama sen yönetmeyi bilirsen 4-4 yiyen takımı şampiyon bile yapabiliyormuşsun. Yaptıkları gibi. Aysal'ın açtığı yara 5 senede ancak düzelir.
Aysal'dan para yok diyede duydumda (Ödeme sıkıntılarımız var. Sneijder'in sözleşmesi çok yüksek olduğu için biraz bekleyecek. Tv'den duydum ağzından.) duymamız önemli değil. Sporculardan duymamamız önemli olan. Sprcuların kaçmamsı önemli olan. Ayrılmış sporcuların alacaklarını tahsil edemedikleri için mahkemeye vermememeleri önemli olan.