Bütçe ve Sponsorluk

Kimse kusura bakmasın ama şu mantık aşırı saçma ''Deli gibi paraları var bu yüzden F4 başarı değil''
Hocam eğer bu mantıkla hareket ediyosan Dursun gibi çapsız başkanları eleştrimeye hakkın yok.Ezeli rakibin yıllarca avrupaya gidememiş şampiyon olamamış sen her yıl sponsor bulmussun şampiyonlar ligine gitmişsin ama sonuc olarak onlar 25m'u basket subesine aktarabilirken sen 6m'u bile arttırmaktan acizsin.
Basketbol yonetim koç oyunculardan olusan 3 ayaklı bir saç ise para bulmak butce arttırmakta bir başarıdır.Dursun gibiler arttıramadıgı sponsor bulamadığı kaynak yaratamadığı için bizim isyanımız.Çok basarılı bir koçumuz var ama para ve kadro olmadan hiç bi işe yaramayacak gelecek sezon

O yuzden sacma sapan mantıkla rakıbın dedikodusunu yapacağınıza yada başarınızı saçma argümanlarla kuculteceğinize cuvaldızı kendimize batırıp biz neden o butceler, yaratamıyoruz dielim.Yoksa koyun gibi seyretmeye rakıple ugrasmaya devam ettiğimiz surece o çapsizlar o koltukları bırakmayacak

Başarı ile başarı hikayesi farklı kavramlar sanıyorum.Ayrıca FB'nin basketboldaki " başarısı " da olağan uluslararası profesyonel standartlarda inşa edilmiş bir yönetim başarı mi yoksa kasaba kültürüne uygun bir yönetim anlayışının bu kültüre uygun bağlamda sadece pragmatik açıdan ve kısmen ve nispeten olumlu sonuçlar doğurmus olması mı emin değilim .

Ayrıca ,"saçma sapan mantık","saçma arguman" ifadelerinde paradoksik bir ifadeler olduğunu düşünuyorum,rakibin dedikodusunu yapıyor olmak ve rakibin başarısını küçültmekde kendi subjektif görüşünü objektif gerçeğin referansı kabul edip başkasının dusuncesıne kıymetı kendınden menkul bir değer biçmek oluyor malesef.

Kim son 4e kalıyorsa başarılıdır bana göre. Neticede harcadığın para farklı olsa da sonuçta sahada oynanıyor maç. Laboral'inki tabiki farklı bir durum ve peri masalı denebilir. Ancak bütçenin üstünde başarı göstermek ayrı şey ; kupayı kazanmak çok daha ayrı birşey diye düşünüyorum.

Şu tartışmadaki tansiyonu biraz düşürüp , Eurocup'tan sonra ne yapılıyor bütçe anlamında onlara dönsek çok daha faydalı bir tartışma olacak...

Kombine ve Store satışları hakkında bilgisi olan var mı?

Ben tribun kombinesine hala çok büyük bir ilgi olacağını sanmıyorum saha içinden belki bir miktar gelir elde edilir.Sponsor konusunda ise hangi akılla içinde EL bonus sartı olmayan yıllık ortalama 3 milyon bile etmeyen sponsorluk anlaşması yaptılar anlamış değilim.1 yıllık anlaşma yapılsa şimdi çok daha iyi sartlarla yeni bir anlaşma yapılırdı belki.Odebankın sözleşmedeki yasal yükümlülüğü ötesinde bir zam yapması bana çok mantıklı gelmiyor.Öyle ya da böyle muhtemelen sadece 1 sene EL'de olacağız ve Odeobank adını tasıyacağız adamların kasalarından ekstra para çıkarması için pek sebep yok.Odeobanktan zam isteme gibi yaratıcı fikirler yerine yakalanan "ivmeyi" daha kucuk co-sponsorlar bulmak için kullanmak gibi sıradan şeyleri denemeleri gerek bence hayır aklına fikir gelmıyorsa Efesi taklit et adamlar tribünlerin isim hakkını sattılar mesela.Kombine alana EL biletinde öncelik demişssin.Basketbol taraftar kat çıkart .Ona da EL biletlerinde öncelik ver.Üzerine storedan biraz indirim.Üç bes yerde indirim vs gibi bir iki avantaj daha kat şampiyonluk tshirti hediyesi ile 50-100 lira arası bir fiyata sat.

DİBÇEK'in basketbol taraftar kartı var mesela :)

Sühan Bey masal masal diye şikayet edip durmuşsun ancak masal anlatmaya devam ediyorsun. Devam etmemen için ben sana önce bir masalın ve senin anattıklarınla benim söylediklerim arasındaki temel farkları yazayım. Sen önce onu bir kavra.

Örnek 2013 senesi amatör branşlar idari yönetim gideri 45.000.000 TL. Bu konuştuğumuz şey veri oluyor. Kaynağı Gs bütçesi. Bunun tartışacağımız bir yanı olmaz.

2013 senesi Lindsay Whalen'ın ayrılması. Bu bilgi oluyor. Kaynak gözlerimiz. Bununda tartışacağımız bir yanı olmaz.

Kulüp içinde taciz olmuşta. Falan falan bunu kapatmışta. Buda masal oluyor. Çünkü kaynağın seninde anlatırken zaten yazdığın üzere dedikodu. Bununda tartışacağımız bir yanı olmaz. Çünkü ben mahalle karısı değilim.

Aysal'ın başarısına/başarısızlığına benim kendi hatalarından ötürü, seninse iktidarın engellemesinden ötürü olduğunu düşünmene ise fikir denir. Burda bir akıl yürütme ve sonuç çıkarma var. Bir fikir ne kadar çok doğru bilgiye, ne kadar az dedikoduya dayanırsa o kadar sağlıklı olur. Kaynağı dedikodu olan bilginin ve fikrin ne olduğunu İlber Ortaylı'dan dinlersin.

[video=youtube_share;LNeL20wYGL8]https://youtu.be/LNeL20wYGL8?t=1m25s[/video]

Benim yazdığım şeylerin tekraren kaynağımın Fotomaç, Yeni Şafak olduğunu söylüyorsun. Ki ben buna cevap vemiştim. 2 başkanın ağzından gazeteye verip vermediklerini bilmediğimiz demeçlerinden değil tv ekranlarına yansıyan sözlerinden. Tekraren aynı hatayı yaptığına anlayamıyorsun galiba.

Sühan Bey pek çok konu hakında iyiyimdir de burası kendini övmenin yeri değil. Bende onu yapacak biri değilim.

Ben Polat döneminde ödeme problemi, antremana çıkmayan oyuncu, hatırlamıyorum. Belki ihtiyaç duymamıştır.

Kulübe geldiğinde kuruş para yokken diye kimseyi acındırma. Çünkü Son 16 senedir hangi başkan göreve gelse kuruş para yoktu. Aysal giderken düzgün nakit akışımı bıraktı sanki. Tüm başkanlardan bir farkı daha. Diğerleri sezon bitiminde gidiyor. Gelir yok tamam. Ancak gelen yönetim yapıyor bütçeyi. Duygun Yarsuvat Ünal Aysal'ın yaptığı bütçeye geldi çeyrekyılda. Yaptığı bütçedeki paradan eser yok. Ne oldu geçen sene erkek basketbol takımına. Kaç oyuncu kaçtı. Gelir bırakmak bir mesele. Başka ve daha büyük bir mesele sporculara borç bırakmak. Mahalle dedikodusu ile söylemiyorum. Bu sene erkek basketbol takımına transfer yaptığımızda, kapalı olan transfer durumumuz (hani ödedikte açıldı). Hangi sporcunun ödenemeyen alacakları üzerine başvurusuna binayen alınmıştı.

"Çalmayan yönetime sahibiz" ne oldu, diye soruyorsun söyleyim. Başkanın kendi ağzından bütçe disiplinine ilişkin yaptığı tasarrufla (rakamlarda verdi detaya girmeyim önemi yok çünkü) sağladığı kazancın birkaç mislini yaptığı akılsızlıkla, aptallıkla kaybettirdi. Aynı Ünal Aysal'ın yaptığı gibi. Terim yollaması, Hamzaoğlu yollanması. Ne diyordu, Yönetimdeki bir sivri zekalı. Mustafa Denizl'iyi beğenmeyenin alnını karışlıyordu.

Tek yaptığın şey, sporcu ödeme problemlerini ortadan kaldırman gözüküyordu. Meğerse o da yalanmış. Defol git defol.

Kim yazmış üstekini. Bu yönetimin getirdiği noktayı beğenenmi var.

.......Gelelim bizim için işin pratiğine. Bizim ülkemizde, genel ekonomik durum ve sosyal alışkanlıklardan ötürü herhangi bir spor kulübünün tüm gelirleri ve giderleri için titizlikle ele alınması gerekir. Yani bazı şeyleri iyi yaparak diğer şeylerden taviz verebileceğini düşünmek büyük hata olur........... İşler sihirbazlıkla falan hallolmaz. İşler akılla, bilgiyle, tecrübeyle hallolur. Aysal'ın sermaye artırımı ve hisse satışı akıllı bir harekettir. Zaten ben itiraz edeni de daha görmedim. Ancak spor kulübünün bunun haricindeki diğer işlerinde bu akıldan eser gösteremezsen...........

Ne yazıyor yukarda? İşte cevabı. Ancak sizin herhangi birşeyi kavrayabilmeniz için önce şahıs tapınmacılığını bırakmanız lazım.

Terim Dürüst ile haber gönderiyormuş. Geç bu karı dedikodularını. Altaylı'da anlatıyor Ünal Aysal ben salakmıyımki 100 milyon dolar vereceğim demiş Abdurrahim Albayrak'a. Ben dedikoduyla hareket etmem. Çöp bunlar.

Terim zamanı ve ayrıldıktan sonraki transferlerin başarı istatisliklerini başka bir tartışma için çıkarmıştım. Paylaşmamı istermisin? Özet geçeyim. Terim % 90, sonrasi % 5-10.

İktidar engel olmuş sponsorluklara. Bu biliniyormuş. Sallamanın türkçesi bilindiği gibi diye söze başlamak. Kim biliyor ?

Ben bilmiyorum Eroğlu'na verildiğini. Onaylanmış proje başkasına nasıl veriliyor. Göster ruhsat iptalini. Yönetim neden mahkemeye başvurmadı? Varmı evrak? Evrak'ı geçtim. Görüntülü demeç varmı. Onuda geçtim sözlü demeç varmı. Hiçbiri yok. Ya ne var dedikodu.

Gaziosmanpaşadaki arazinin ver bir zahmet Mevki, Ada, Parsel numaralarını (Soruyorum çünkü öylebir anlatıyorsunki. Sanki arazinin emlakçısı sendin.) Benim tapuda yakın akrabam var. Bende gayrimenkul işi ile uğraşıyorum. Doğrulayım arazi ile ilgili ne olmuş ne olmamış. Gazetelere Galatasaray Arnavutköy'de yer bakıyor diye yansıyan ne olduğu belirsiz haberi gerçek diyemi anlatıyorsun yoksa gerçekmi. Yani dedikodumu bilgimi.

Bir mücadeleye gireceksen hasmını da, kendini de tanıyacaksın. Yoksa sonuç her zaman hüsran olur. Neyle uğraştığımızı ben tanımlayayım. Uğraştığımız şey 2-3 adet yanlı yada kötü hakem değil. Uğraştığımız şey komşu ülkede milyonun üzerinde insanın öldürülmesine yardım etmiş, kupon arsa peşindeki zavallı bir diktatörden, şike yapan, yayıncının kablosunu kesen, oyuncusunu dövdüren mafya lideri kulüp başkanına, ülkede yer yerinden oynarken penguen belgeseli oynatacak kadar aşağılık, medya sektörünü parsellemiş iş adamlarına ve onların kucaklarında kamu kaynağını hortumlama görevini yapan kukla federasyon başkanlarından oluşan bir çete. Alternatif siyasetmi. Onları hiç sormayın. Türk spor tarihinin en iğrenç adamına oynayacak kadar mekandan ve zamandan uzaklar. Çoktan ölmüşlerde gömen olmamış.

Velhasıl işin zor hocam. Yönetim senin işin daha da zor. Şu ortamda bu çeteye karşı haklarını korumak büyük marifet. Açıklamanıza çetenin konuyla ilgili bireyleri gülüyordur. Sizde zaten bunu biliyorsunuzdur. Başka ne yaparsınız bilmiyorum. Artı basketbol dünyasındaki gelişmelere bakarsak çetenin ilişkileri dahada yakınlaşacak. Ancak hiçbir şey yapmasanız bile tarihe çok iyi bir not düşün. Çünkü bu günlerde elbet geçecek. En azından sonrasında kendini bize rakip sananlara tarihteki misyonlarını hatırlatır muhatap olmaktan yırtarız.

Sühan Bey yukarıdakini kim yazmış. Senin dedikodularla anlattığının makro planına ben vakıfım zaten. Aysal'ın 2. sermaye artışının nasıl engellendiğini gördüm. Görmediğimiz ancak gezi olayları sırasında Ünal Aysal'ın aldığı pozisyondan dolayı iktidarın nelerimizi engelleyebileciğini bende tahmin ediyorum (% 99'da yanılmıyorum). Ancak bilmek başka şey, dedikodu başka şey, tahmin başka şey. Dedikoduyu kongre tutanağı gibi anlatıyorsun. Bu 1. problem. Ancak bu küçük olanı.

Büyük olanı ise benim Aysal'a olan eleştirilerimde iktidar tarafından engellenmiş olabilecek konular yok. Ben Aysal'a Mecidiyeköy'deki yatırımı niye yapmadın demiyorum. Kıbrıs'a alınan araziye bahsedilen yatırım neden yapılmadı demiyorum. Florya'yı neden taşımadınız demiyorum. Metro'yu neden açtırmadınız demiyorum.....

Ben amatör spor idari giderini 5-6 milyon TL'den, 45 milyon TL'ye nasıl çıkarırsın diyorum. Bu müsriflikle olmaz diyorum. Bunudamı Akp yaptırdı. Sen bir takımın teknik sorumlusu varken nasıl oyuncuyla prim pazarlığı yaparsın diyorum. Böyle amatör yönetimle olmaz diyorum. Bunudamı Akp yaptırdı. 5 adete düşecek yabancı kontenjanı varken sen nasıl kadroyu 12 yabancıya çıkartırsın diyorum. Bunudamı Akp yaptırdı. Eleştiri ne. Senin adamı savunmak için getirdiğin argümanlar nerden. Dam üstünde saksağan. Kusura bakma benim aklımla alay edecek dünyada kimse yok. Masal diyorum. Çünkü masal anlatıyorsun.

Üniversiteler susmuş, ordu susmuş, yargı susmuş (bazı barolar hariç), meslek örgütleri susmuş, bürokrasi susmuş............ Sende sadece Gs kulübüsün. Ne sandın. Dünyanın desteklediği bir iktidarı, tüm cepheler susmuşken devireceğinimi. Kusura bakma bunu sanan varsa gerizekalının önde gidenidir.

Olsun Biz Galatasaray'ız. Biz laik cumhuriyetin teminatıyız. Bizim Tevfik Fikret'ten gelen asıl misyonumuz budur. Kupalar kaybetsekte yolumuzdan dönmeyiz diyebilen bir yönetim varsa. Ben arkasındayım. Şampiyonlukta önemli değil. Ama o zaman bunu yaparsın. Biz iktidarın şu engellemeleriyle karşı karşı karşıyayız. Bütçelerimiz şunlar olacak, hedeflerimiz bunlar olacak dersin. % 60-70 durmaz ama ben dururum. Ama maalesef bir düşünce ve davranış birliği yok. Bununla alakalarıda yok zaten. Tezat var tezat. Futbol yönetiminden memnun olmayacaksın ancak muhalif aday çıkmış adama adaylığını geri çek diye rica edeceksin. Yok böyle çelişki, yok böyle kepazelik. Mızrak çuvala sığmaz, burdada sığmıyor.

Yarsuvat zamanı kuruş ödeme yapılmadı diyorsun. Tüm mevzularda olduğu gibi yine sallıyorsun. Çünkü kaynağın sadece dedikodu.

[video=youtube_share;jNhjUo-zDC4]https://youtu.be/jNhjUo-zDC4?t=1m9s[/video]

İzledinmi. Gördünmü söylediğinin yanlış olduğunu. Ha. Hiç ödeme de yapılmayabilirdi. Bu gelen yönetiminde kabahati değil. Adam yarıda ortada varolmayan bütçe ile kaçmış gitmiş. 2014 sezonununun ödemlerinin sorumlusu da kaçan Aysaldır. Yönetim istifa etmiş gitmiş. Sen birilerinin aday olduğuna bile şükret. Ki yönetimde 5 ay için iyi iş çıkardı. Mali açıdan değil. Sportif açıdan. Transfer yapmadılar. Antrenör'de birde zar attılar. Tuttu. Sporu yönetmeyide biliyorlar. Futbol'da şampiyon olduk. Erkek basketbol takımı toparlanmadı. Ancak kadın takımı idare etti. Şampiyon olduk. Tekerlekli sandalye takımı idare etti. Şampiyon olduk. 5 ayda kulüp tabiki düzelmez. Ama sen yönetmeyi bilirsen 4-4 yiyen takımı şampiyon bile yapabiliyormuşsun. Yaptıkları gibi. Aysal'ın açtığı yara 5 senede ancak düzelir.

Aysal'dan para yok diyede duydumda (Ödeme sıkıntılarımız var. Sneijder'in sözleşmesi çok yüksek olduğu için biraz bekleyecek. Tv'den duydum ağzından.) duymamız önemli değil. Sporculardan duymamamız önemli olan. Sprcuların kaçmamsı önemli olan. Ayrılmış sporcuların alacaklarını tahsil edemedikleri için mahkemeye vermememeleri önemli olan.

Arkadaşlar herkes haklı bu konuda. Ünal Aysal'ın da büyük hataları oldu, seleflerinin ve haleflerinin de büyük hataları oldu. Galatasaray Spor Kulübü denetlenemiyor. Tüm birimlerde hayatta bir yere gelememiş lise mezunları ya da yakınları istihdam edilmiş ve kulüp hep atıl kalmış.
Çağın gerektirdiği dinamizm yok çünkü lise kafası devlet memuru kafası. Unutmayın bu Lise devlete Fransızca bilen memur yetiştirmesi için kuruldu. Açık söyleyeyim bizim kulübün çok ciddi bir yapılanmaya girmesi gerek.
Yoksa yarın da Dursun Özbek yönetiminin finansal raporları böyle sayfalarca konuşulur ve bir yere varılmaz.

Adnan Polat idari yönden ibra edilmeyen eski başkan hem de dinazor genel kurul tarafından.Biride gelmiş yok şunu yok bunu yaptı diyor.Polat tv lere çıkıp sms kampanyası yaptırdı be sen ne hikayesi anlatıyosun.
Konu bütçe ve sponsorluk bu arada unutmayalım.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sühan Cem Bey ve Serdar Bey..İkinizde çok değerli bilgilere sahip olan ve saygı duyduğum forum üyelerisiniz.İkinizinde verdiği bilgiler çok değerli ve çok şey öğreniyoruz.Ancak, sitenin abileri olarak ikinizden de ricam , olgunluk yaparak Aysal ve geçmiş yönetimlere ilişkin tartışmaya son vermeniz ve tecrübe - bilgilerinizden güncel bütçe, yönetim ve bundan sona ne yapılması konusunda bilgiler vermenizdir.Olan olmuş artık geçmişte ve çok kritik bir süreçteyiz.Çok doğru hamleler yapmamız ve taraftar olarak bir arada hareket etmemiz şart.

Bence de arkadaşlar artık geçmişi bırakıp,günümüzdeki konulara kafa yormak lazım.Şurası kesin ki tartıştığınız daha önceki yönetimlerden daha beter bir yönetimle karşı karşıyayız!!

Bayern maçının olduğu gün, bütçeyi yarıya indireceğim diyen, öğrenci indirim olmadan kombine fiyatlarını 35.000 TL'ye çıkaran ve yöneticileri tarafından her fırsatta Ergin Atamanı göndermeye çalışan bir yönetim varken geçmiş konular bize yarardan çok zarar verir..

Cem beyin dediği gibi çok kritik bir dönemden geçiyoruz.Bu yüzden şu şöyle kadro kurdu,şu böyle dedi diyerek kendimize zarar vermek yerine birlik olup Ergin Atamanın arkasından durmamız lazım..

@Serdar Bülent

ben "Aysal'ın hatası Basketbol da Lütfi'nin verdiği sözlerin üzerine çıkması" derken sen neden ben başka bir şey demişim gibi basketboldan örnek veriyorsun? Okuduğunu mu anlamıyorsun?

Verdiğim tüm örneklerin delilleri var. Bunların bazılarını divan kurulu kayıtlarından da bulabilirsin. Eğer sadece Başkanların sözlerine ehemmiyet veriyorsan zaten Ünal Aysal da alenen söyledi hükümetin projeleri engellediğini. O sırada kulağına kar suyu mu kaçtı? Bİz Aysal'ın hatasız olduğunu söylemedik. Kim ne hata veya doğru yapasra onları söylüyoruz. Sen husumeti olan adamlar gibisin. İşten atılmana mı vesile oldu nedir durum? Konu bütçe sponsorluk GS tarihinde bütçeyi en çok geliştirmiş en çok sponsorluk bulmuş (ki devletin engellemelerine rağmen -başkanın kendi SÖZLÜ açıklaması-) Sen ise burda ne anlattığın hala belli değil. Aysal GS'ı batırdı.

Bana maval okumayın abicim. Aysal öncesi Polat şu finansal kalemleri kullanmıştı Canaydın bunu yapmıştı de! (ki Canaydın da Aysal'dan likidite yaratmıştı ama sen bilirsin belki) BÜtçe ve sponsorluk başlığında sübhaneke okuyup o batırdı Allah belasını versin o çıkardı allah daha iyi etsin hakkımızı helal olsun helal olsun helal olsun diye ağlayacak adamlar değiliz. Bana anlat kardeşim Polat bunu bunu yaptı Dursun bunu bunu yapıyor Aysal ise yapmadı batırdı de

Benim bildiklerimi bana anlatma! Yenişafak Fotomaç dedim hala da arkasındayım. Neymiş Polat zamanı hiç ödeme olmadı diye giden olmamışmış. Zizic misal neden gitti GS'dan bak şimdi bir merak düştü bana! Andrija Zizic diyeyim de Google'dan aratırsın belki kim olduğunu! Kaldı ki Polat GS'ın yeni yapılan stadının gelirlerini yedi bitirdi Misimovic Zapata Culio aldık fahiş fiyatlarla. Sonuç? Gİderken GS'ın hiçbir geliri kalmamıştı. E izin ver de ödesin o kadarını. Ki o dönem kulübün bir şansı vardı kombine ve locaların geliri derneğe kalıyordu. Yani ben futbol kombinesi alıyordum o parayı basketbol için kullanabiliyorduk

Neyse konu bütçe ve sponsorluk. Sen bize anlat bakalım Polat Süren Canaydın ne yapmış bütçe ve sponsorluk için Aysal ne yapmış neden batırmış. TV'den çok iyi dinlemişsindir tüm başkanlarımızı. O finansal araçları öğrenelim sizden önce. Sonra da bunun -/+ olayına bakar deriz aa Polat bunu yapmış Canaydın bunu yapmış. o zaman ben size burada Aysal'ın asıl yaptığı hataları anlatırım. Onu da ne yazık ki gazetede okuyamazsınız. Sizin için dedikodudur. Bazı şeyleri herkes bilir kimse açıklamaz. Böyle durumlar var. Bunların hepsi de mail gruplarında söyleniyor. Ha Aysal da umurumda değil. Ama birini kötülerken daha kötüsünü referans verirseniz orda şiraze kayar!

Terim'in haber gönderdiği olayına karı dedikodusu diyorsun ahahahaha bu arada başkanların tğüm konuşamlarını dinledim diyorsun! Aysal ilk başkan olduktan sonra 20:45'te (kanalturkteydi sanırım) konuşma yaparken kendi anlattı. Terim'i ben istemedim Sevgili dostum Ali Dürüst ısrar etti Terim çok istekliymiş. O isteği hoşuma gitti vs vs diye ee ne oldu karı dedikodusu nedir senin için? İşine gelince mahalle ağzı yap işine gelmeyince kapa gözlerini görmedim ki görmedim ki de ahahaha ya git çocuk kandır Serdal! Ben yemem bunları.

Bu arada cocuk tacizi gibi iğrenç bir olaya bakış açınız da midemi bulandırdı! Olay gerçek,karışanların isimleri ile belli ayrıca GS lise yönetiminin yaptıkları da var.

Gop olayı medyada e son olay patlayınca BJK da duyunca çıktı. Cendere yolu olayı tmamıyla kapatıldı medyada çkmadı. Ama medyada çıkmadı ben "karı dedikodusu yapıp masal anlatan" biri olduğum için sen cendere yolunun yapımını bekle.

Neyse finansal araçları başkan ve yönetimlerin nasıl kullandığını belirten aradaki farkı anlatan yazını bekliyorum. Neden Aysal batırmış Polat nedne daha iyiymiş öğrenelim bakalım Belki biz de Polat gibi parayı Panama'ya kaçırmalıydık bunları da paylaşabilirsiniz bekleyeceğim.

NOT: Bu kadar laf dedim A.Polat ile stad açılışında olan olayları saymazsak pek de sıkıntım yoktu. Canaydın dışında hemen her başkanın bir şekilde iyi niyetli olduğuna inanıyorum

Yanıtı bekliyorum. Şu an zamanım yok daldan dala atlamış olabilirim. imla falan bakmadım. Gece daha detaylı yanıt veririm. Yazının sertliği de newton'un etki-tepki prensibi gibi olmakta bunu da belirteyim.

Borcumuz üç ayda 500 milyon lira artmış. Borç alacak farkı da 970 milyon tl. Ben bunu anlamıyorum, mali konulara kafam pek basmıyor. Bu borç nasıl bu kadar arttı? Artması kura bağlı diye bir bahane de olamaz gördüğüm kadarıyla. Kulüp gittikçe dibe gibiyor böyle bir ortamda bilen arkadaşlar ve abiler bu konuda bizi ya da en azından beni aydınlatırlarsa çok memnun olurum. Basketbol bütçesini de direk ilgilenen bir konu diye düşünüyorum üstelik naçizane görüşüm Aysal Polat tartışmasından daha çok fayda sağlayacağı

Borcumuz üç ayda 500 milyon lira artmış. Borç alacak farkı da 970 milyon tl. Ben bunu anlamıyorum, mali konulara kafam pek basmıyor. Bu borç nasıl bu kadar arttı? Artması kura bağlı diye bir bahane de olamaz gördüğüm kadarıyla. Kulüp gittikçe dibe gibiyor böyle bir ortamda bilen arkadaşlar ve abiler bu konuda bizi ya da en azından beni aydınlatırlarsa çok memnun olurum. Basketbol bütçesini de direk ilgilenen bir konu diye düşünüyorum üstelik naçizane görüşüm Aysal Polat tartışmasından daha çok fayda sağlayacağı

Hocam şöyle diyim kulübün giderleri net ve belli; Branş giderleri, maaşlar, ödemelerden tutta en basit ödenen faturaya kadar bunları dengelemek ve artıya geçmek için başarı gerek maç kazanmak gerek hisselerin artması gerek maç kazanamıyorsun ama maçbaşları ve yıllık ödemelerin aylığa bölünmüş şekli her ay oyunculara ödeniyor ama maç kazanamayınca futbol ile anlatayım en basiti 1 milyon tl galibiyet primi alamıyorsun ama maç başı en 400-500 milyar ödüyorsun ve kaybedince hisseler oynuyor takım potadan düştükçe hisseler elden ucuza çıkıyor. Giderler belli artar ama bu sezon azalmaz gelirler ise hep değişir bizde başarı kaynaklı çok eksiye geçtik. Bu bizi çok zorluyor.

Kulübün belini büken futbol şuan. Hangi branş iyi olursa olsun futbol kötü ise borç artar. Sezon bitiminde yönetimin elinde bir fırsat var;

Emre Çolak, Umut, Sabri, Hamit sözleşmeleri sona eriyor. Toplam 10-15 Milyon dolar maaştan kurtuluyorsun umarım bunlardan hiçbiriyle sözleşme yenilenmez.

Bruma veya Telles belki opsiyonlarına göre satılamaz ama 3-4'e olsa da gitmeliler.

1-2 heyecan verici transfer hamlesi ve iyi bir teknik direktör ile kombine satışlarını arttıracaksın. Bu hamleler dışında gayrimenkul ve store tarzı gelişim projeleri ile borç yükü ve maaş yükü düşürülür.

Hocam şöyle diyim kulübün giderleri net ve belli; Branş giderleri, maaşlar, ödemelerden tutta en basit ödenen faturaya kadar bunları dengelemek ve artıya geçmek için başarı gerek maç kazanmak gerek hisselerin artması gerek maç kazanamıyorsun ama maçbaşları ve yıllık ödemelerin aylığa bölünmüş şekli her ay oyunculara ödeniyor ama maç kazanamayınca futbol ile anlatayım en basiti 1 milyon tl galibiyet primi alamıyorsun ama maç başı en 400-500 milyar ödüyorsun ve kaybedince hisseler oynuyor takım potadan düştükçe hisseler elden ucuza çıkıyor. Giderler belli artar ama azalma gelirler ise hep değişir bizde başarı kaynaklı çok eksiye geçtik. Bu bizi çok zorluyor.

Kulübün belini büken futbol şuan. Hangi branş iyi olursa olsun futbol kötü ise borç artar. Sezon bitiminde yönetimin elinde bir fırsat var;

Emre Çolak, Umut, Sabri, Hamit sözleşmeleri sona eriyor. Toplam 10-15 Milyon dolar maaştan kurtuluyorsun umarım bunlardan hiçbiriyle sözleşme yenilenmez.

Bruma veya Telles belki opsiyonlarına göre satılamaz ama 3-4'e olsa da gitmeliler.

1-2 heyecan verici transfer hamlesi ve iyi bir teknik direktör ile kombine satışlarını arttıracaksın. Bu hamleler dışında gayrimenkul ve store tarzı gelişim projeleri ile borç yükü ve maaş yükü düşürülür.
Bu sene bir de Şl geliri vardı yaklaşık 70 80 milyon tl. Seneye gelirler daha da azalacak nasıl bir yol bizi bekliyor merak ediyorum. Teşekkür ederim bu arada

Bu sene bir de Şl geliri vardı yaklaşık 70 80 milyon tl. Seneye gelirler daha da azalacak nasıl bir yol bizi bekliyor merak ediyorum. Teşekkür ederim bu arada

Dediğim gibi hep başarı kaynaklı. Her kriz bir fırsattır sözü çok gerçek ama bizim yönetim becerebilir mi bilemiyorum.
Gignac, Maxi Pereira, M'bia transferlerini yapabilseydik ki bunlar bonservissizdi şuan en az 15-20 puan fazla alırdık ve potada olurduk gelirde katlanırdı.

Bu senede bir çok oyuncu çıkacak böyle alabilirsen bu seneyi yaşamazsın formül çok net. Doğru rakamı doğru rakamla çarparsan istediğin sonucu elde edersin. 2 çarpı 2, 20 etmiyor. Bu yönetim yapamaz diyeceksin kendi bilirler Adnan Polat'ın nasıl gönderildiği hala akıllarda.

Galatasarayın güncel borcu 1 milyar 494 milyon TL.olarak açıklandı.Bu borç kasım 2015'te 995 milyon TL'idi..Öncelikle soruyorum ne yaptınız da bu borç bu şekilde arttı!! Ayrıca bu paraların nereye gittiğini bilen arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim..

Demek ki bütçe küçülterek veya herhangi bir branştan kaliteli sporcu almayarak bu işler olmuyor.Bu küçülmeye gitme kafasının ne kadar boş bir eylem olduğunu bu sefer rakamlarla gördük.Ayrıca Divan Kurulu'da konuşanlara bakıyorum da bu kafayla bir tık ileri gidemeyiz..

Bu kafayla görünen bu borcun daha da artması..Yazık gerçekten beni asıl üzen, Galatasarayı hala "1920'lerde kalmış kafaların" yönetiyor olması...Galatasaray bu kafalardan arınmadığı sürece bu kaos hep sürecek ve biz hiç ileri gidemeyeceğiz!!!

Boşverin divanın derdi adaya giderken para vermek. Dursun çaylara zam yapsın bakın bakalım ne oluyor? Özhan Canaydın çay sandviç zammı yüzünden gidiyordu da zammı geri alınca kalmıştı.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Dinazorlar gitmeden hiçbir şey olmaz bu kulüpte.Dursun Özbek hem kendi iş hayatını hemde galatasarayı bitirecek bu gidişle.Herhangi bir çözüm üretmiyorlar hayata geçiremiyorlar bilemiyorum ama koskoca camia kimlerin elinde oyuncağa döndü.Yatsınlar kalksınlar erkek basket takımına dua etsinler.

Merak ediyorum acaba yönetim kurulu toplanınca ne konuşuyorlar oda içinde.Kendi tahminime göre hastane tahlilleri yada doktor raporları belki de ilaçların yan etkilerini konuşuyorlar bu sene bu kulüpten soğuttular.25-26 yaşına geldim her branşına kadar elimden gelince izlemeye ya da takip etmeye çalışıyorum ama bu sene hevesim kalmadı resmen.

1 yıl oldu nerdeyse bir tane olumlu birşey yapmadılar (podolski transferi oldu o da bu sene gider herhalde adama pas atmıyor yerli çetesi)

Galatasarayın güncel borcu 1 milyar 494 milyon TL.olarak açıklandı.Bu borç kasım 2015'te 995 milyon TL'idi..Öncelikle soruyorum ne yaptınız da bu borç bu şekilde arttı!! Ayrıca bu paraların nereye gittiğini bilen arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim..

Demek ki bütçe küçülterek veya herhangi bir branştan kaliteli sporcu almayarak bu işler olmuyor.Bu küçülmeye gitme kafasının ne kadar boş bir eylem olduğunu bu sefer rakamlarla gördük.Ayrıca Divan Kurulu'da konuşanlara bakıyorum da bu kafayla bir tık ileri gidemeyiz..

Bu kafayla görünen bu borcun daha da artması..Yazık gerçekten beni asıl üzen, Galatasarayı hala "1920'lerde kalmış kafaların" yönetiyor olması...Galatasaray bu kafalardan arınmadığı sürece bu kaos hep sürecek ve biz hiç ileri gidemeyeceğiz!!!

Ya büyük başarılar kazanacaksın ya da bir şekilde elindeki varlıkları değerlendireceksin.