• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

BuzzerBeater (Basketbol Menajerliği)

Takımımın ismini değiştirmem mümkün mü?

100.000 Dolar fazladan paran varsa değiştirirsin Kerem Abi.

Sen bana tarif et de ligde iyi gidersem değiştireceğim :)

Ben de görmüştüm 100000 verip değiştiriliyordu ama bulamadım şimdi.

Bendede o opsiyon kaldırılmış.Galiba sezon başladıktan sonra kaldırıyorlar bu opsiyonu.
Normalde solda takımımın ana sayfa linkine girdikten sonra altta gözükürdü ama sezon başladı işte.

Sanırım öyle Erdal :)

Salonu genişletiyorum bende 2000 koltuk daha arttırdım 400.000 'e patladı..

Bende sezon başı takımımın ismini değiştirdim 100.000`e patladı bana.Sadece sezon başı değişiyor takımların ismi.

Antreman Hakkında Bilinmesi Gerekenler

* Antreman alacak olan oyuncuyu o hafta içinde antreman bölgesinde en az (toplamda) 48 dk. oynatmalısınız.
* 2 pozisyona antreman veriyorsanız oyuncunun iki farklı pozisyonda oynaması farketmez. Toplamda 48dk'yı dolduruyorsa o hafta tam antreman alır.
* 3 pozisyona verilen antremanlar 2'ye ve özellikle bir pozisyona göre oldukça yavaştır. Tavsiye edilmez.

Öncelikle oyuncularım çok yavaş özellik atlıyor diyen arkadaşlar, kaç mevki antrenmanı veriyorlar?
antrenör seviyeleri nedir? başlangıç için seviye 4 almanızı önermiştim. sonra paranıza göre 5lik alırsınız.

Biliyorsunuz tek mevki antrenmanla en hızlı artısı alırsınız. 2 haftada 1 atlar oyuncunun özelliği(tabi potansiyel,yaş vs. özellikler önemli) fakat bir dez avantajı vardır en fazla 3 adam yetiştirirsiniz. haftada 3 maç oldugundan. bu antrenman tipini yeni başlayanlara önermem çünkü size para lazım ve bu parayı da ne kadar çok adam yetiştirirseniz o kadar çok kazanacaksınız. ama elinizde mükemmel bir cevher varsa 18 yasında ve milli adayı ise onun üstüne düşebilirsiniz. yine de önermem satın paranızı alın.
sizin için önereceğim çift mevki antrenmandır. bu sayede en fazla 6 en az 4 oyuncu yetiştirirsiniz ve satıp daha çok kar edebilirsiniz. Ayrıca oyuncularınız ortalama bir hızda gelişir. ne 3 pozisyon kadar yavaş ne 1 pozisyon kadar hızlı. Ama bazen 1 pozisyon kadar da hızlı gelişebiliyor.

Veysel Kaya' Alıntı:
Ya ben yine deplasmandayım kupa maçında niye iki maçtır deplasmanda oyunuyorum acaba daha iyi ligde olan deplasmanda mı oynuyor?
Veysel tamamen şans faktörü geçerli fikstürlerin belirlenmesinde. bu yüzden şansına küs :)

Erkin ben genelde guardlar veya boyalı alan oyuncularına veriyorum ama çok nadir sonuç alabiliyorum. Antrenör seviyem 4 henüz.

Rusya 4. liginden bir takımla hazırlık maçı ayarladım :) :) Bakalım yenebilecek miyim ? :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Erkin ben genelde guardlar veya boyalı alan oyuncularına veriyorum ama çok nadir sonuç alabiliyorum. Antrenör seviyem 4 henüz.
4. seviye şimdilik yeterli. malum milli takıma oyuncu yetiştirmiyorsunuz.
Kerem antrenman verdiğin gençler kaç yaşında? hangi antrenmanı veriyorsun? kaç pozisyon veriyorsun?
kısa oyuncuların ilk etapta gelişmesi gerekenler üstten 6 yetenek yani dış defans,uzaktan şut,menzil,top tutma,top sürme, pas verme.

Bir de uzun oyuncular için boy uzunluğu ne kadar önemliyse antrenman için. kısa oyuncular için de boyun kısa olması çok önemli. kısa boylu oyuncular kısa antrenmanlarında daha hızlılar. bir çok faktör var yani !!

ben kısa yetiştriyorum. tek pozisyonda yetiştiriyorum. ve 2 haftada bir yetenek artışı alıyorum. benim tek vermemin nedeni ispanyol oyuncumun milli olma şansı olduğu ve milli takım koçuyla irtibatta olmamızdan dolayı. daha sonra çift pozisyona geçeceğim.
bir ayrıntı vereyim antrenörüm 6. seviye. tabi 4. seviyeye göre artısı var ama öyle ahım şahım yok endişelenmeyin. paranız olduğunda siz de arttırırsınız.

Erkin kısalarım daha genç uzunlara göre. Ama benim oyun sistemim de uzunlara yönelik. Kısalara verdiğimde biraz daha verim alıyorum ama ben uzunlara da vermek istiyorum :)

Kerem her iki bölgeyi de yetiştirmeye kalkarsan tek bölgeye yönelen kişilere göre yavaş gelişirsin. tabi ilk etapta tüm takım iyi olsun istiyoruz ama hemen olabilen birşey değil bu. antrenman verdiğiniz bölgedeki oyuncularınızı 18-19 yaşlarında belirlemeye özen gösterin. zaten bu oyuncuları 21 yasına geldiğinde ya da 22 yasına geldiğinde satıp para kazanacak ve elde ettiğiniz parayla hem eksik gördüğünüz bölgeye adam alacaksınız hem de yeni gençler alacaksınız.

eğer acil para istiyorum sabredemem derseniz bir tavsiyede bulunayım. atıyorum 4 adam çift pozisyonda yetiştiriyorsanız. bunlardan 1 veya 2sini 1 sezon boyunca antrenman verip satın ve para akışı sağlayın. diğer 2si uzun vadede antrenman alsın en az 2 sezon. sonra baktınız takıma faydalı oluyor takımda tutarsınız. ya da satarsınız ve daha çok para kazanırsınız. tabi ki antrenman için sattığınız yere yenisini ekleyin ve sirkülasyonu sağlayın. bu sadece bir örnek illa bunu uygulayın demiyorum.
bir planınız olsun ben bunu söylemek istiyorum.

mesela benim planım suan 3 oyuncuya antrenman veriyorum 2si 20 yaşında diğeri 18 yasında. 20 yaşındaklileri takımda tutucam ve oyunkurucu mevkiim yaklasık 5-6 sezon başka adam aramayacak. diğer 18liği de duruma göre satıcam veyahutta daha sonra çift pozisyonda şutör gard yetiştireceğim için onlarla gelişmesini sağlayıp takımda tutabileceğim.

tüm planlarım hazır yani :P

Not: Umarım fazla kafa karıştırmıyorumdur.

Anladım Erkin sağol karışmadı :)

Birazdan karşılaşacağım rakibi inceledim de sanırım Play-Off yolundaki rakiplerimden biri olacak. Ülke sıralamasında da üstümde. Deplasmanda zor bir maç olacak ama kazanırsam takıma olan güvenim iyice artacak. 3'te 3 için saldırın :)

İlk çeyrek sonucu: 10-11

Pivotum 11 ribaund aldı. Bakalım maç sonuna kadar kaç olacak? :)

İlk çeyrek sonucu 13-13 öndeyim.
Saldıray batırıyor bu maçta 8-1 isabetle.
Çelik Gülnihal ve Haydar Özdinçer şu ana kadar takımı taşıyor.

13-13 nasıl öndesin Erdal? :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
İlk çeyrek sonucu: 10-11

Pivotum 11 ribaund aldı. Bakalım maç sonuna kadar kaç olacak? :)
Abi bu nasıl maç sayı atın biraz böyle giderse 30 ribauntu bulur pivotun hiç bir şut girmiyor ki :)

Benimde tam iki katı 22-20 öndeyim ilk periyot sonucu ama galibiyet alabilmek için play-off çiğneme zamanı yaptım :)

29-37 öndeydim bu skordan sonra 16-2 lik bir seri yakaladılar ve 39-45 öne geçtiler ikinci yarı umutları bağladık artık..

Lig liderine karşı ilk yarıyı 47-46 önde bitirdim.Yalnız adam 29bin küsuruncu sırada, ben 40bin küsur.Ona rağmen çok zorluyorum :) :)

Geri