Can Topsakal

Şerefiyle istifa etmiş derken . Şerefiyle takımdan ayrılmak Oktay Mahmuti'nin , Mancini'nin ayrılması gibi olur. Ayrılırsın o kulüple işin biter
Hasan Şaş'ın ve bu Topsakal beyfendinin ayrılması gibi olmaz. Bu kesim ayrıldıkları günden beri buldukları medya mensubuna konuşuyor. Takımın , koçun , oyuncuların arkasından atıp tutuyor.

Galatasaray Liv Hospital’de dün istifasını yönetime sunan Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal, Millyet gazetesine bir röportaj verdi. Topsakal, koç Ataman’ın genç oyuncu Göktürk Ural’a attığı sokatın kabul edilemez olduğunu ve böyle bir ortamda yer almak istemediği için istifa ettiğini söyledi. Topsakal ;

‘Hocası olarak hem dövüyorsun hem de kadro dışı bırakıyorsun. İki ceza neden? Bu davranışı bir baba olarak kabul edemezsin. Bu yüzden de devam etmem doğru olmazdı.Çocuğa haksızlık yapıldığını düşünüyordum. Galatasaray değerleri ve etik anlayışı bir yana insan olarak böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Bu yüzden geçen hafta konuyu açtım ve başkanımız Ergin Ataman’la görüşeceğini söyledi. Ancak değişen bir şey olmadı. Bu yüzden ben de devam etmeme kararı aldım’

açıklamalarını yaptı.

Topsakal’ın yönetim kurulu üyeliği ile finans ve mağazacılık konusundaki çalışmaları ise devam edecek.

Adam hâlâ neler diyor ?
Ben böyle utanmaz bir adam görmedim.

Ergin Ataman'ın işi çok zor gerçekten...
Madem istifa ettin, hala GS yönetimindesin, sus biraz değil mi ? Anlaşayamayabilirsin, yapılanlar sana göre doğru bir başkasına göre yanlıştır, ancak arkadan sallamak niye ?
Anladığım kadarıyla olaylar düşündüğümüz gibi gerçekleşti. Can Topsakal rest çekip Ya Ergin Ataman ya ben dedi. Duygun amcada baktı, taraftar Ergin Hocanın arkasında, olası bir başarısızlıkta kelle gider, rus rületinde silahı Can Topsakal'ın eline verdi...
Göktürk olayında hatalıdır değildir, ayrı mevzu. Bana göre de hatalı ancak gitsin demem. Ergin Hocanın bu takıma hizmetleri büyük. Tam tersi bu olayı basına sızdıranlar defolup gitsin... Ergin Hoca bu olayda belki haksız olabileceksen ağız burun dalmış olsa dahi tamamen haklı konumdadır artık...
Can Topsakal gitti, sıra Murat Özyer'de. Bana onuda çok tutmayacaklar gibi geliyor. Çünkü Can Topsakal'ın amacı buydu, Ergin Hoca apar topar bir skandal ile gönderilecek, yerine Özyer'i getirecekti. Yemedi ...
Her zaman kaybeden gider, sıra Özyer de....

Bir antrenörün oyuncusuna tokat atması affedilemez bir şey. En azından yapılan hatanın ardından geri adım atılması gerekirdi. Ataman, egosu yüksek olduğu için geri adım atmak istemedi. Başka bir gerekçe düşünemiyorum. Bu durumun mantıklı bir açıklaması yok” dedi.

A takımında oynamak için mücadele gösteren altyapıdaki genç basketbolcular için mesaj veren Topsakal “ Genç oyuncular sonuna kadar çalışmalarını devam ettirsinler. Bütün antrenörler böyle olmayacaktır. Galatasaray’a yeni koçlar gelip onlara değer verecektir” ifadelerini kullandı.

Bak sen.
Yeni Koçlar demek he !!
Dökül şöyle Can Bey.

Galatasaray
yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, Best FM'de yayınlanan "Gökhan Dinç ile Basın Tribünü" programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı. Galatasaray basketbol şubesi sorumluluğundan neden istifa ettiğinin perde arkasını anlattı.

Galatasaray Basketbol takımı antrenörü Ergin Ataman'ın oyuncusu Göktürk Ural'a şiddet uygulaması hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Topsakal " Basketbol şube sorumluluğundan istifa etmemin gerekçesi Göktürk'e yapılan harekettir. Üstüne üstlük oyuncunun affedilmeyip, ceza verilmesidir. Göktürk bizim evladımız ve Galatasaray'ın yetiştirdiği geleceği olan bir oyuncudur. Ergin Ataman'dan bu durumun düzeltilmesini ve oyuncunun affedilmesini istedim fakat bunu kabul etmedi. Bu oyuncu antrenöründen hiçbir suçu olmamasına rağmen tokat yemiş ve kadro dışı bırakılmıştır" şeklinde konuştu.
"Olay kendi çocuğumun başına gelseydi hakkımı arardım"
Durumu empati yaparak değerlendiren Topsakal "Aynı olay kendi çocuğumun başına gelseydi, en azından antrenörü şikayet eder hakkımı arardım. Bu durum için çevremde bir çok kişi antrenöre şiddet uygulayabileceğini söyledi" dedi.
"Bir antrenörün oyuncusuna tokat atması affedilemez bir şey "
Oyuncuya uygulanan şiddet hakkında konuşan Topsakal " Bu durum açıklanamaz. Ben böyle bir şey olabileceğine inanamam. Bir antrenörün oyuncusuna tokat atması affedilemez bir şey. En azından yapılan hatanın ardından geri adım atılması gerekirdi. Ataman, egosu yüksek olduğu için geri adım atmak istemedi. Başka bir gerekçe düşünemiyorum. Bu durumun mantıklı bir açıklaması yok" dedi.
"Takıma yeni gelecek antrenörler böyle olmayacak"
A takımında oynamak için mücadele gösteren altyapıdaki genç basketbolcular için mesaj veren Topsakal " Genç oyuncular sonuna kadar çalışmalarını devam ettirsinler. Bütün antrenörler böyle olmayacaktır. Galatasaray'a yeni koçlar gelip onlara değer verecektir" ifadelerini kullandı.
"Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmem söz konusu değil"
Galatasaray yönetimindeki durumu hakkında net ifadeler kullanan Topsakal "Aktif olarak yönetim kurulunda görevime devam ediyorum. Galatasaray Yönetim kurulundan istifa etmem söz konusu değil" dedi.

<iframe src="http://www.sporx.com/_iframe/haber_cnt.php?id=444016" frameborder="0" scrolling="no" width="550" height="20" style="margin: 10px 0px 0px; padding: 0px; border-width: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent;"></iframe>

Hiyerarşide kendisinin altında olan bir kişi Topsakal´ı ezip dediğini yaptırabiliyorsa, zahmet olacak ama Galatasaray SK Yönetim Kurulu Üyeliği´nden de ayrılması gerekir Topsakal´ın. Hizmet etmediği basketbol şube sorumluluğundan ayrılmak bir anlam ifade etmez.

Hele şu açıklamaları yapıyorsa...

Defoldu gitti hâlâ ötüyor. Ne bitmek bilmeyen Ataman nefreti varmış.. Sen kimsin? Yönetim kurulundan da defol git! Sana lazım aslında okkalı bir Osmanlı tokadı! Bu yönetim tartışmasız GS tarihinin en vasıfsız yönetimi!

Açıklamaları okuyunca Göktürk'ü kimlerin kullandığı ortaya çıkmış oldu. Kendi adıma tahmin ediyordum bu olayları Can Topsakal'ın tezgahladığını. İşin içinde Murat Özyer'de vardır diye düşünüyorum. Mayıs ayında yapılacak genel kurulda bu yönetim kurulu devam eder sadece başkan değişir ise Ergin Ataman'ın GS kariyeri sona erer.

Senin yüzünden Ergin Ataman'ı eleştiremiyorum. O kadar alenen üstüne oynuyorsunuz ki , adama hakettiği eleştiriyi yapacakken bile sizin amacınıza hizmet edebileceğini düşünerek yazmaya korkuyorum. He bir de kalıbının adamı olan insan ; '' altımdaki beni nasıl ezer '' diyip yönetimden komple istifa eder. Ama belli ki o ağırlık kendisinde yok.
Ayrıca yeni antrenörler de gelir flan filan diyerek de net olarak karaktersizliğini ortaya koyuyor kendisi. Gerçi Galatasaray yönetimi içinde saygınlık filan olmadığı için yönetime de yakıştığını düşünüyorum.

Senin yüzünden Ergin Ataman'ı eleştiremiyorum. O kadar alenen üstüne oynuyorsunuz ki , adama hakettiği eleştiriyi yapacakken bile sizin amacınıza hizmet edebileceğini düşünerek yazmaya korkuyorum. He bir de kalıbının adamı olan insan ; '' altımdaki beni nasıl ezer '' diyip yönetimden komple istifa eder. Ama belli ki o ağırlık kendisinde yok.
Ayrıca yeni antrenörler de gelir flan filan diyerek de net olarak karaktersizliğini ortaya koyuyor kendisi. Gerçi Galatasaray yönetimi içinde saygınlık filan olmadığı için yönetime de yakıştığını düşünüyorum.

Olay işte tam da bu Deniz kardeşim.
Ergin Ataman şu zamanda köstek olmak armaya ve formaya ihanettir.
Can Topsakal ve Murat Özyer bu ihanetin en büyük 2 ismi.
Biz böyle Ergin Ataman'in arkasında olursak Murat Özyer de çok kalmaz Allah'ın izniyle.

Planları tutmamış gibi geldi bana Ergin vs. Topsakal olmuş, tabii ki Ergin´i seçmiş baştakiler. Bu da küsüp gitmiş :D Çok da hayırlı olmuş şube için.

Yeni Başkan Dursun Özbek'in yönetim listesinde Ataman düşmanı Can Topsakal'ın adını da gördüm.

Ergin Hoca'nın kalacağı varsa da kalmaz gibime geliyor.