Cem Akdağ

Re: Ben Sonuna kadar CEM AKDAĞ Diyorum!!!

Galatasaray Basketbol takımı Ergin Atamanın oyuncağı olmamalı.Adam 40 yıllık efes pilsen kültürünü bile ne hale getirdi 8 9 yabancı aldırdı efes pilsen bence tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirdi kendisiyle.İsim peşinde koşmayalım ve Ergin Atamanı bu kadar gözümüzdee büyütmeyelim.Ergin Atamanın yapacağı herşeyi Cem Akdağ fazlasıyla yapabilir.hiç değilse Galatasaraylılık kültüründen ve spor etiğinden vazgeçmemiş oluruz.

Bu konuda son bişey söylüyorum.Gittiği her takımda şampiyonluğa oynayan bir şekilde zirvede kalmayı başaran Christoph Daum yerine, ilk 2 ye de giremezse ilk 5 e de giremezse karakterli duruşu ve karizmasıyla Frank Rijkaardı tercih ederim.

Benim için de bu konu bunun gibidir ve benim gözümde
Ergin Ataman=Christoph Daum
Cem Akdağ = Frank Rijkaardtır.

(Teşbihte hata olmaz)

Geç kalmamak lazım ses duyurmak için. Ergin Ataman'ın Efes'den ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Galatasaray'lı yöneticiler ile pazarlık halinde olduğu ve ücretin konuşulduğu dedikodusu geliyor kuvvetli şekilde.

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Geç kalmamak lazım ses duyurmak için. Ergin Ataman'ın Efes'den ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Galatasaray'lı yöneticiler ile pazarlık halinde olduğu ve ücretin konuşulduğu dedikodusu geliyor kuvvetli şekilde.

Duyuralım ozaman sesimizi abi.

Genelde işleyiş şöyle oluyor: Başarılı olan hoca, aslında yeteri kadar başarılı olmadığı gerekçesiyle gönderiliyor ama ayıp olmasın diye onu başka bir takımın başına geçiriyoruz, mesela Cem Hoca'yı bayan voleybol takımında görebiliriz :)
Şaka bir yana, eğer ciddi anlamda karizmatik bir yabancı hoca olursa Cem Hoca'nın gitmesi anlaşılabilir. (Tanjevic değil tabii) Öteki türlü takımdan ayrılması için bir neden yok.

Bence önümüzdeki sene için asıl önemlisi yönetimin tavır değişikliği olmalı. Adnan Polat, 'abi' kimliğini üstünden atmadığı sürece, her branşta ne sporcular (bakınız futbol takımındaki laçkalık ve sezon başında basketbol takımındaki amatörlük) ne de yöneticiler (basketbol federasyonu mesela) takar kulübü. Bu yıl Cemal Nalga olayından dolayı, uslu çocuk tavrı takındık. Hak arayacak durumumuz yoktu çünkü yapılan olayı açıklayacak durumda bile değildik. Artık sezon bitti. Yeni bir başlangıç var önümüzde.

Cem Akdağ giderse yabancılar kalmış, iyi türk oyuncular alınmış hepsi hikaye. Hala Cem Akdağ'ın yerine birinin aramak iş bilmezliğin, aptallığın en büyük örneğidir.
Bu konuda çalışma yapmış kim varsa basketbol şubesi ile ilişkilerini kesmek lazım hemen.

Cem Akdağ gelsin takımın başına, elinde kurmadığı bir kadro ve yetersiz yerliler olsun.Üstüne üstük 1 tane dahi pivot olmasın buna rağmen takımı Eurocup'da 2. tura taşısın ligde de kümede tutsun.Yani bütün cefayı o çeksin.

Sonra da Ergin Ataman gelsin 3 yerli transferiyle kesinlikle ligi götürebilecek bir takımın üstüne kurulsun.

Yok öyle yağma...
;)

Eren Aydın' Alıntı:
Cem Akdağ giderse yabancılar kalmış, iyi türk oyuncular alınmış hepsi hikaye. Hala Cem Akdağ'ın yerine birinin aramak iş bilmezliğin, aptallığın en büyük örneğidir.
Bu konuda çalışma yapmış kim varsa basketbol şubesi ile ilişkilerini kesmek lazım hemen.
Bence Ergin Ataman olayı kesinlikle Yiğit Şardanın fikri..
O gün maçtan sonra kafasını eğip demek ki Galatasaray her branşta şampiyonluğu hedefleyen takımlar kurmalıymış gibisinden bişeyler söyledi.Bu ülkede basketbolun yeterince içinde olmayan herkes içinde maalesef başarı=Ergin Ataman.Çünkü kendisi her platformda reklamını çok iyi yapıyor.Birazcık araştırılsa söylemlerinin altı dolumu diye bakılsa herşey anlaşılacak ama maalesef...

Hiçbirşey değilse giydiği ateşten gömlek ve sergilediği onurlu duruştan dolayı bu görev elinden alınmaması gerekir etik olarak...

Tabi bu konuda birçok değişken olabiliyor,sponsorluk meselesi,ayrılan para ve kurulacak takımın kalibresi...Bu değişkenleri bilmiyoruz...Biraz beklemek lazım diyeceğim ama zamanda yok gibi..Çok kolay bir durum değil açıkcası...

Ancak iktisat teorisi gibi olacak ama diğer değişkenler sabitken Hoca değişimine karşıyım...:)
Bu arada yanlış anlaşılmasın Ergin Ataman'ı hiçbir şartta istemiyorum,yani değişkenler ne olursa olsun benim için Cem Akdağ>Ergin Ataman...Reklam yıldızı değil Armaya herşeyini feda edecek insanlar arıyoruz...

Halil Üner geldi taraflı tarafsız pek çok kişi tarafından sevilmedi haklı olarak antipatik bulundu.Popülist beyanlar verdi.Rakiplerimizi Off Roada çekeceğiz dedi.Gidince taraftar bayram etti

Murat Özyer geldi Taraftar çok sevdi takımı sahiplendi.Murat hocada bir noktaya kadar oldukça başarılıydı.Kimine göre İmparatordu kimine göre Ülkerin adamı..

Koray Mincinozlu geldi.Ben kendisini şahsen çok severim ama basketbolu unutmuş gibiydi basketbolsuz geçen 8 yıl ona yaramamıştı.Basketbol değişmişti hayat değişmişti.Koray Mincinozlu 1979 daki veya 80 lerdeki mincinozlu değildi ne o eski heyecan vardı ne o eski hırs.Değişmeyen tek şey mincinozlunun saha kenarındaki karizmatik duruşuydu.Bence Koray hoca ununu elemiş eleğini çoktan asmıştı.

Okan Çevik geldi.Bence eğreti durdu.Bir türlü kanım ısınmadı ona beyanatlarının içi boş gibi geldi ve yaşanan talihsiz olay sonrası o da gitti

ve Cem Akdağ geldi.Takımı yeniden ayağa kaldırdı.Sakin görüntüsünün yanında kendini parçaladı kenarda.Bu takım yıllar sonra ikili oyunlardan sayı bulmaya başladı.Ve belki de son yıllardaki en zevk veren Galatasaray takımını izledik biz.En onurlu mücadeleyi vereb takımını.Kaan Kuralın deyimiyle litvanyalı donukluğuna sahip Jasaitis bile ligde kalmayı onur mücadelesi haline getirdi.Tek kelimeyle savaştılar.

Galatasaray takımının o armalı antrenör ceketi son yıllarda hiç kimseye Cem Akdağa yakıştığı kadar yakışmadı.

Bence öncelikle Adnan Başkan kendisine adam gibi bir Danışman alsın. Eurolig standartlarındaki basketbol sahasının kaç kişilik olacağını bilemden 6000 kişilik salon için kolları sıvamak tam bir danışman fiyaskosu ve yönetim başarıszlığıdır. Cem Akdağ'ın kalmasını istiyorum ama bence bu konu çok çok çok daha önemlidir. Başkan kendine adam gibi bir Danışman bul. Basketboluda bırak Cem Akdağ'ın emrine yanına da onun her dediğini yapacak polemik çıakrtmayacak bir menager ata..

Can Akan' Alıntı:
Halil Üner geldi taraflı tarafsız pek çok kişi tarafından sevilmedi haklı olarak antipatik bulundu.Popülist beyanlar verdi.Rakiplerimizi Off Roada çekeceğiz dedi.Gidince taraftar bayram etti

Murat Özyer geldi Taraftar çok sevdi takımı sahiplendi.Murat hocada bir noktaya kadar oldukça başarılıydı.Kimine göre İmparatordu kimine göre Ülkerin adamı..

Koray Mincinozlu geldi.Ben kendisini şahsen çok severim ama basketbolu unutmuş gibiydi basketbolsuz geçen 8 yıl ona yaramamıştı.Basketbol değişmişti hayat değişmişti.Koray Mincinozlu 1979 daki veya 80 lerdeki mincinozlu değildi ne o eski heyecan vardı ne o eski hırs.Değişmeyen tek şey mincinozlunun saha kenarındaki karizmatik duruşuydu.Bence Koray hoca ununu elemiş eleğini çoktan asmıştı.
Okan Çevik geldi.Bence eğreti durdu.Bir türlü kanım ısınmadı ona beyanatlarının içi boş gibi geldi ve yaşanan talihsiz olay sonrası o da gitti

ve Cem Akdağ geldi.Takımı yeniden ayağa kaldırdı.Sakin görüntüsünün yanında kendini parçaladı kenarda.Bu takım yıllar sonra ikili oyunlardan sayı bulmaya başladı.Ve belki de son yıllardaki en zevk veren Galatasaray takımını izledik biz.En onurlu mücadeleyi vereb takımını.Kaan Kuralın deyimiyle litvanyalı donukluğuna sahip Jasaitis bile ligde kalmayı onur mücadelesi haline getirdi.Tek kelimeyle savaştılar.

Galatasaray takımının o armalı antrenör ceketi son yıllarda hiç kimseye Cem Akdağa yakıştığı kadar yakışmadı.

Şimdi sölesin biri ben ergin atamanı istiyorum diye herşey isim değil gençlik burdan ergincilere sesleniyorum.

Emre ELMALIDEREOĞLU' Alıntı:
İşi başkana, yönetime hakarete falan götürmenin anlamı yok.
Hakaret filan yok ortada. İş bilmeyen biri bu kadar önemli bir olayda böyle davranabiliyorsa anca aptaldır. Kimse kusura bakmasın.
Haldün Üstünel'de Yiğit Şardan'da veya bu kimin fikri ise, konu basketbol olunca bir adım geriye gelecekler. Basketboldan anlayan herkes Cem Akdağ'ın Ergin Ataman ile değiştirilmesinin ne kadar yanlış bir iş olduğunu bilir. Buna rağmen hala bu yönde çalışan varsa kendi bildiği işi yapsın.
Ayrıca Sühan Abi çok güzel yazmış. Bu iş böyle yürümez. Basketbol camiasının içinden yetişmiş birinin başkana yardımcı olması lazım.

Bunun konuşulması ayıbı bile bize yeter bence. Yazık, takımı nereden alıp nerelere getiren, taraftara basketbolu tekrar sevdiren; benimseten hocanın yerine hoca aramak bize yakışmaz. Nazarımda "Galatasaray'ın maç satması" tabiri ne kadar ayıpsa bu konunun konuşulması da o kadar ayıptır.

Eğer Cem hoca kalmak istemiyorsa ozaman başka aksi takdirde çok ayıp edilmiş olur.Cem ve Cihan hoca sezon başında birilerinin takımı kirlettiği pisliği temizledi.Böyle bir zamanda kim gelirdi bu takıma.Adnan başkan bunu göremeyip yanındakileri dinlerse (futboldaki gibi) seneye başarıyı bulamayız.Cem hocanın hakkı ödenmez ama kendisine haksızlık edilirse çok büyük aksilikler bizi bekliyor derim!!!

Hakan Beytemur' Alıntı:
Eğer Cem hoca kalmak istemiyorsa ozaman başka aksi takdirde çok ayıp edilmiş olur.Cem ve Cihan hoca sezon başında birilerinin takımı kirlettiği pisliği temizledi.Böyle bir zamanda kim gelirdi bu takıma.Adnan başkan bunu göremeyip yanındakileri dinlerse (futboldaki gibi) seneye başarıyı bulamayız.Cem hocanın hakkı ödenmez ama kendisine haksızlık edilirse çok büyük aksilikler bizi bekliyor derim!!!
Cem hocanın kalmak istememesi gibi bir durum söz konusu değil.Bornova maçından sonra bu soru kendisine soruldu ki bence verdiği cevap oldukça sitemkardı.Şu ana kadar gelecek seneyle ilgili bir görüşmemiz olmadı ama onlarda haklılar pek görüşecek durumda değillerdi.dedi