Öncelikle bunu yapan takım F.Ülker de olsa aynı şeyleri yazardım....
Ben de bu olayın çok fazla abartıldığını düşünüyorum...
Hele kendi taraftarımızın ligden çekilelim gibi söylemlerini hayretler içinde karşılıyorum...
Burada yapılan hatanın bize zerre kadar bize faydası olmamıştır.Yapanların iyi niyetine de inancım sonsuz, zaten kötü niyet olacak bir durumda ortada yok...
Elbet bize yakışmadı ama GS yönetimi de bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı...
Zaten eğer durum bu noktalara gelinceğini bilinseydi, 25 Eylül tarihine ard arda 5 hazırlık maçı ayarlanır, bu ceza çekilirdi...
Bu hata resmi bir maçta yapılsaydı o zaman sonuna kadar abartanlar haklı olurdu...
Ergin Ataman'ın dediği gibi cezanın özü saçma...
Uluslarası bir turnuva bu. Cezanın burada çekilmesi de saçma.O zaman lig maçlarında ceza alanlar da Avrupa da oynamasın, cezayı Avrupa da çeksinler...
İşin özü FB yönetiminin oyununa bir kez daha gelindi, olay abartıltıkça abartıldı...
Sahte belgelerde Almanya'da verildi,mağdurun onlar olması lazım ama onlardan hiç bir itiraz yok.Neden bu bir hazırlık maçı.Emnim koçlarda GS 7 kişi oynayıcağına Cemal'in sahada olmasını yeğlerdi.7 kişi takıma 40 sayı fark atıp hazırlık maçı yapmak kimsenin işine yaramaz.
Olayı ortaya çıkaran Oyak Renault menejerini de kutluyorum.Uyduruk bir hazırlık maçı nedeniyle 5 kişiyi işinden etti, 2 sporcunun da uzun süre salonlardan uzak kalmasını sağladı.Geceleri rahat uyuyordur herhalde...
Bu arada kimse beni Okan Çevik, Koray Mincinözlü vs. yanlısı da zannetmesin.Bana göre bu teknik kadroyla fazla ilerleyemezdik, bu açıdan bir bakıma iyi oldu...
Son olarak yine FB ve FB li basının oyununa geldik.Olay çok fazla abartıldı. Eminim aynı hatayı herhangi bir braşta FB yapsa çoktan unutulurdu.Malesef şimdi olması gerekenden çok daha ağır cezalar alıcağız.Ligden ihraç kesinlikle olmaz ama büyük ihtimal puan silinir, Cemal Nalga en az 1 yıl, belki en suçsuz kişi Tufan 3-6 ay ceza alır...