Yazmayayım yazmayayım diyordum ama tutamıyorum kendimi. Bir çok kişinin bu olayı "skandal" olarak tabir ettiğini, hatta bunun Galatasaray tarihinin en büyük "bombası" olarak betimlediğini gördüm.
En başından da belirtiyorum. Bu olayın savunulacak bir tarafı yok, alınan kararlar doğrudur. Ancak benim karşı çıktığım, basının dolduruşulya biz Galatasaraylılar dahil tüm kamuoyunun sporda uğraşılması ve üzerinde durulması gerek gerçek skandallar ve sorunlar yokmuş gibi tüm gücü ile basketbol takımızın yıpratılmasına uğraşılması.
Şimdi olayda kaçırdığım ve eksik olduğum bir nokta varsa bildirin lütfen.
Maç dandik, gereksiz bir hazırlık maçı. Şimdilerde olayı bu kadar abartan ve bir çoğumuzu da yanıltan basında maçlarla ilgili tek haber dahi yok. Cemal bu maçta oynatılıyor. Kazanmamız yahut kaybetmemiz durumunda hiç bir kazanç sağlamayacağız (ne teknik ekip, ne de klüp). Böyle bir maç. Cemal kaçak oynasa da oynamasa da zaten cezasını dolduracak.
Şimdi, Galatasaray, teknik ekip yahut yönetim; Cemal'i o maçta oynatarak bi çıkar yahut kazanç elde etti mi?
Cemal'i bir lig maçında yahut resmi bir maçta oynattık da bir galibiyet mi aldık?
Diyeceğim şudur velhasıl. Evet, yaşanan olay doğru bir olay değil ve yönetimin konu hakkında duruşu takdire şaayan. Ancak konu, inanılmaz abartıldı ve ben resmen Fenerbahçeli basının, kamuoyunun gündemi değiştirerek Galatasaray'a okların ucunu çevirmelerinden başka bir amaç göremiyorum bu abartıda.
Üstelik bizi de birbirimize düşürdüler ve geçen gün takımımız yanlız kaldı.
Lütfen diyorum.
Mehmet Cansun da çok çok güzel özetlemiş olayı.