Marko'nun 4.faulu alıp çıkması ile hem hücum anlamında sorumluluk aldı hem yaptığı baskılı savunma ile markoyu aratmadı. Özellikle son maçlarda çok iyi oynadı. Son maç kaliteni bir kez daha göster...
Türkiye'nin taraftar ve tarih olarak en büyük camiasındasın.Efes seni geri ister ama gitmen hayırlı mı olur bilinmez.Çok örnek var Efes'ten önce gönderilip sonra tekrar geri alınan ama geri dönmekten pişman olan oyuncu.Ermal Kuqo Galatasaray'da çok sevilirken Efes'e geri döndü kariyerinin en yanlış kararı oldu.Keza 3 yıl önce Kerem Tunçeri-Sinan Güler ikilisine teklif yapıldı kalmayı tercih ettiler.Eminim şimdiki akılları olsa,zamanı geri alabilseler ikisi de Efes'i seçtiğine pişman olmuştur.Tunçeri inanılmaz şekilde düştü,Sinan da yaptığı yanlış seçim yüzünden 2 sene sonra gelmek zorunda kaldı.Aslında başka isimlere gitmeye bile gerek yok.Cenk gencecikken geldi en iyi zamanlarını Galatasarayda geçirdi,geri döndü hep hakettiğinin altında değer gördü,yine Galatasaraya döndü ve en parlak,en göz önünde zamanlarını geçirdi.O kadar fazla örnek basketbolcuyu geçtim kendi yaşamı bile vermesi gereken kararın ne olduğunu apaçık gösteriyor bence
Cenk eğer Efes-Darüşşafaka tarzı taraftarsız bir takıma(Darüşşafaka ihtimali düşük gerçi Oktay hoca ile olan probleminden dolayı) giderse Galatasaray ortamını hayatta bulamaz.Bizde Cenk gibi benchten girip katkı verecek yerli 3 numara bulamayız.Şu 2 sene duygusal anlamda hem Cenk hem Galatasaray için çok önemliydi.Kimse güvenmezken Galatasaray sahip çıktı,o da hakkını verdi büyük ölçüde şampiyonluğu getiren maç olsun.Biraz kısa 2 yıl ama Cenk benim gözümde Galatasaray formasıyla gördüğümde mutlu eden,o formayla özdeşleşmiş bir isim oldu.Şimdi tekrar Efese dönersen ilk 5 bile başlasan o saygınlığı,taraftarın verdiği değeri göremeyeceksin,belli bir formayla özdeşleşme ihtimalini de kaçıracaksın (Bana göre çok çok öenmli bir olay)
100-200 bin için oyuncu öğütücüsü Efese gitme lütfen Cenk.Üçüncü kez aynı hatayı yapma.Hem birlikte oynamaktan en çok keyif aldığını söylediğin Ender de kalıyorken