Cenk Akyol

Sizce Cenk Akyol Kiralansın mı Kiralanmasın mı

  • Evet kiralansın

    Oy: 0 0.0%
  • Hayır kiralanmasın

    Oy: 75 100.0%

  • Kullanılan toplam oy
    75
tekrarını izlerken içim gitti. yüksekten direkt kalçasının üstüne düştü ve sedyeyle kenara gelirken durumu hiç iyi görünmüyordu. eyvah eyvah.
 
Bu yıl hiç büyük maç kazanamadık.Umarım Kuban maçıyla siftah yaparız ama işimiz çok çok zor.Kuban maçını kazansak dahi mutlaka extra galibiyet şart.Maccabi-Madrid maçından birini kazanmalıyız.Keşke Gordon sakatlanmasaydı :(
 
Olağanüstü düşüş içerisinde olman çok üzüyor beni,banvit serisindeki o üçlüklerini o kadar özledimki..her maç acaba patlama yaparmı die bekliyorum ama dakika bulmamak için çaba sarfediyor,şutuyla yaşayan oyunculardan olduğu için atışı girmedimi savunmadada düşüyor,açıkçası yerli rotasyonunda gecen sene fark yaratan oyuncuydu şimdi ise takımıda kendinide geriye götürüyor..son kez playofflarda umarım diyeceğim inşallah bu umarımda bizi haklı çıkarır..
 
Geçen seneki performansıyla milli takıma neden seçilmediği konusunda yer yerinden oynamıştı ama bu sezon play-off lar öncesi akılda kalan bir tane maçı yok koca bir sezonu yatarak geçirdi cenk malesef tam umutlanmıştık geçen sezon bu sefer olgunlaştı geriye dönüş olmaz demiştik ama bizi de yanılttı inşallah play-off lardaki performansıyla sezonu unutturur bize yoksa bu takımda kalması mümkün değil
 
ben daha önce başka bir başlık altında yazmıştım ve sormuştum. sakat mı, yoksa hoca ile aralarında problem mi var diye.
öyle görünüyor ki sakat değil, hoca ile sorunu var mı bilemiyorum ama kesin olarak formsuz diyebilirim.

fakat burada atlanmaması gereken bir nokta var:

1) Ergin hoca yerli oyunculardan pek hazzetmiyor, o kesin.

2) formsuz yabancı oyunculardan da hazzetmiyor.

3) oyuncuların performansını arttırmak için hamle yapmıyor, rotasyona dahil etmiyor ve onlara güvenmediği mesajını açık seçik yansıtıyor.

4) bu sene Cenk'e hiçbir Eurolig maçında doğru dürüst süre vermedi. geçen sene ilk 5 başlatırken bu sene yüzüne bakmadı. bangır bangır 3 numara sıkıntısı yaşarken dahi Cenk'i düşünmedi. en son, Real deplasmanında (ki kazanacağına hocanın kendisi de inanmıyordu) öylesine adam yokluğundan soktu. Cenk de Allah var 5 dakkada 3 mü 4 mü kaç üçlük attıysa hakkını verdi ve neredeyse maçı çevirecek konuma getirdi. ama ne oldu?

5) Marko'nun sakat olduğu o uzun süreçte bile, Madrid'deki performansına rağmen Cenk'i gene kenarda unuttu.

6) Bu durumda Cenk olsanız ne yaparsınız? çökersiniz tabii. sonra eliniz gitmez. hoca'nın size adam yokluğundan ve kerhen süre verdiğini hissedip oyuna küsersiniz. hakkınız var mı küsmeye? yok tabii. ama spor biraz da moral işi. daha doğrusu çokça moral işi. moraliniz sıfırsa, fiziksel durumunuzu da aşağıya çeker.

7) sonuç olarak; evet Cenk formsuz, evet Cenk isteksiz. ama burada suçlu aranacaksa bu kesinlikle Cenk değildir. kabahatin %80'i hocaya aittir.

8) zaten hoca buna benzer tavırları çok maçta sergiledi bu sene. Barcelona ile son maçımızda, mumla aradığımız ve maçı çeviren Furkan'ı da Eurolig'de ilk zamanlarda oynatmadı. ona da güvenmediğini fazlasıyla hissettirdi. hele Bonsu ilk geldiğinde yüzüne de bakmadı. Macvan-Erceg yanyana oynattı, gene de Furkan'a dönmedi. ta ki, eli mahkum olana, yani Bonsu tükenene kadar.

9) o yüzden Ergin hocanın bu tavrının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

10) Arroyo hata yapınca, Hairston hata yapınca, Erceg yapınca gıkı çıkmıyor ama iş Cenk'e, Furkan'a, Domdom'a geldi mi dövmekten beter ediyor, hemen kenara alıyor.

11) yeri değil ama benzer bir durum olduğu için yazacağım. hoca ne zaman Domdom'u oyuna alsa, oyununu beğenmeden 2-3 dakka sonra çıkarıyordu. halbuki adamın eline top bile değmiyordu belki o kısa sürede. sonra da verim alamadı sonucuna varılıyordu. halbuki Domdom'a çizilmiş bir set hücumu olmadığı gibi ona pas bile atılmıyordu. böyle bir durumda hangi oyuncudan verim alabilirsin ki zaten?

12) neyse, çok uzattım. bugün Ercüment SUNTER de demecinde yabancı sınırından yakınmış, ki bizimki de hep benzer şeyleri söylüyor. yerli hocalarda ve özellikle bizimkinde şöyle bir görüş var: iş antrenörlüğe gelince (kulüp veya milli takım farketmiyor) "yerli hocalara güvenmek lazım, Türk hocalar çalıştırmalıdır, yabancılar paralarına bakıyorlar, vs." gibi yerli, yerli vurgusu yapıyorlar ama iş oyuncu bazında değerlendirmeye alındığında "yaa, yabancı sınırı niye var, böyle saçmalık mı olur..." bilmem ne, zırvalar yumurtlarlar. ama bu çelişkilerini de farkedemedikleri gibi, herhangi bir oyuncu yetiştirmeyi, formunu artırmayı, kazanmayı akıllarının ucundan bile geçirmezler.

velhâsıl; Cenk'in durumuna biraz bu pencereden bakmak lazım, sanırım.
 
Geçen seneden bir kaç Resital sundu bize bugün.

Bu şutlarinın devamını bekliyoruz geri kalan maçlarda da Aslan Parçası :)
 
TR'de ki en iyi şutörlerden biri. Hatta en iyi Türk şutör. Bugün maçı getirdi. Marko yüzünden çok fazla süre alamıyor. Hoca Hairston'u da rotasyona sokunca süreleri daha da azalıyor. Yalnız statik değilde biraz daha hareketli birisi olsa 2 numarada da süre bulur ama maalesef değil.
 
En iyi yerli şutördür çok net. Şut mekaniği muazzam, şut soktuktan bir iki dakika içinde attığı şutlarda sokma yüzdesi %70-80'lere çıkıyor alev aldı mı durdurmak çok zor. Bu sene sakatlıklardan dolayı form tutamadı ancak final serilerini özel olarak seviyor Cenk geçen seneden biliyoruz :) böyle devam aslan parçası
 
Beyler bugün cenk'in özellikle ilk devre ve son periyod yapmış olduğu savunmayı unutmayın. Sadece şut soktu demek ayıp cocuğun bu günkü emeklerine. Bu arad son yirmi saniye kala sportmenlik dışı faul yapıp bide durduk yere enderi iten bjelicaya gerekli tepkiyi vererek takım olarak geri adıma tmıyacagımız mesajıda verdi. Bence hala turk pasaportlu en yetenkli 3 numaradır hemde uzak ara, yeterki bugünkü gibi tam konsante olsun maça.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Üst