Cevher Özer

Beşiktaş uzun zamandır belli başlı sistemi olmayan bir takımdı. Özellikle guardlar birebiri seven,kendine oynayan guardlardı. Bizde top paylaşımı çok daha iyi,belli başlı sistemimiz var. O yüzden katkısıda daha çok artacaktır bizde. Cevher üzerindende setler oynanacaktır mutlaka. Hücumda ekstra bir silah olacak. Hayırlısı olsun. Özellikle Ermal'in gidişi ardından daha çok sevindim açıkçası bu transfere.
 
Cevher Daçka'dayken 3 numara oynuyorduki zaten o bölgedeki oyunu ile parladı.

Cevher uzun süredir sistme, takıma bağlı oyun oynamıyordu bu onu elbetteki bizim beklentilerimizin yüksek olduğu alanlarda daha kötü gösteriyordur ancak bizim takımda,Oktay Hoca'nın elinde onu sistemin önemli bir parçası yapabiliriz. Cevherin bence en büyük eksikliği atletizmini hücumda etkin kullanmamasıdır. Güçlüde bir oyuncu üstelik içeri daha etkin kullanırsa dışarda daha rahat pozisyon bulacaktır şut için.Zaten dediğim tarzda oynamaya başlarsa yada becerebilirse ısındığı maçlarda tutulması çok güç olacaktır zira ligimizde uzun oyuncuyu hem içerde tutup hemde dışarda tutacak hızda ve fiziksel yeterlilikte uzun sayısı oldukça az.

Ermal'ın gidiş heberinin ardından bence çok yerinde bir transfer oldu.
 
Ben olumsuz bakanlara katılmıyorum,bence Cevher çok yararlı olacak bize..Eğer ki sırtı dönük oynamayı biraz daha alışkanlık hale getirirse daha da fazla katkı verir..

Bi de 2.05 boyu olan adama niye 3 numara oynadığında şaşırıyosunuz anlamıyorum..Tam Can'ın bahsettiği gibi 3,5 tan 4 de oynadığı dönemlerde vardı,yararlı da oluyordu..2.05 için eskiye oranla biraz daha ağır olması biz de sadece 4 numara olarak kullandırtacaktır onu..

Ayrıca eğer ki doğruysa başta Oktay hoca,sonrada burdaki arkadaşların inatla Shumpert'a 4 numara demesi de beni öldürecek..
 
Cevher'i açıkçası Daçka zamanında takip etmiyordum ama son 5 senedeki Beşiktaş kariyerini düşünürsek yine dediğimin arkasındayım.

Kaldı ki o zamanlar çok genç olduğu ve fiziğini tam geliştiremediği için 1 pozisyon aşağıda oynamış olabilir. Şuan öyle bir seçenek yok gibi gözüküyor. Shumpert'ı bile 3 numarada kullanmayan Oktay Mahmuti Cevher'i hiç kullanmaz. Zaman zaman ikisini yan yana oynatabilir bir ihtimal.
 
Müthiş atlet ve hırslı bir oyuncu, seyirciyle bir seviye yukarıya çıkanlardan. Ataman oyuncularına daha fazla serbestlik veren bir koç, Mahmuti'yle ne olur göreceğiz. Diğer parçaları görmek lazım ama yine de iyi transfer bana göre.
 
Bi de 2.05 boyu olan adama niye 3 numara oynadığında şaşırıyosunuz anlamıyorum..Tam Can'ın bahsettiği gibi 3,5 tan 4 de oynadığı dönemlerde vardı,yararlı da oluyordu..2.05 için eskiye oranla biraz daha ağır olması biz de sadece 4 numara olarak kullandırtacaktır onu..

Hareketsiz, drive özelliği olmayan sadece sabit oynayıp şut atan biri benim gözümde Cevher. 3 oynamaya hiç yatkın değil yani.
 
Hareketsiz, drive özelliği olmayan sadece sabit oynayıp şut atan biri benim gözümde Cevher. 3 oynamaya hiç yatkın değil yani.

Eskiden böyle değildi,ne kendini geliştirdi,ne de onu doğru düzgün uyaracak,ona yol gösterecek biri karşısına çıkmadı diye düşünüyorum..Gerçi Ergin Atamanla çalıştı ama,o da heralde o Cevher'den memnundu..

Cevher için verilebilecek en güzel örnek Nba'den Jason Richardson..Yaptıklarını,hatta yapabileceklerini köreltip sadece 3 lükçü oldu..Bundan kurtulması lazım artık..
 
Hayırlı olsun, umarım savunmasını geliştirir ve sahada mücadele eder yeterince. Onları yaptığında zaten potansiyelli bir isim.
 
Ben Daçka zamanında içeriyi yarıp smaç vurduğu pozisyonları hatırlıyorum şahsen. Eskiden bu kadar durağan değildi.
Halaayak hızı gayet iyi aslında sadece işin kolayını bulduğu için böyle yapıyor bence. Oktay Hoca onu sarsıp kendine getirirse çok faydalı olur.
 
bence uzun rotasyonunda iş yapabilecek bir oyuncu...dışardan şutu olan bir uzuna ihtiyacımız oldugunu düşünüyordum açıkçası....rakibe sorun yaratabilecek özelliklere sahip kanaatindeyim...transferi açtık vira bismillah galatasaray...
 
Kendisi daçkadayken turkiyedeki all star maci óncesi showlarda smac sampiyonu olmustu.
 
hırslı yapısıyla, taraftarla daha ıyı oynayan bir oyuncu... takıma faydalı olacaktır bence... hayırlı olsun...
 
HAyırlı olsun demek ki MAhmudi'nin takımında görmek istemeyeceği bir oyuncu değilmiş.

Bu arada dikkatleri çekmiştir belki Cevher ile ilgili haber başlığınada ve metninde Galatasaray ibaresi geçiyor sadece .CC dönemi resmen de bitti demek ki
 
Beşiktaş'taki savruk sistemi göz önüne alırsak;

Cevher'in savunmada beklentileri aşacağını, hücumda da kendisini kısıtlayacağını bilinçaltımıza yazarsak Cevher gözümüzde başarılı bir oyuncu olacaktır. Reele bakarsak da Mahmuti kendisinden yararlanacaktır zaten. Taraftar Cevher'e bu şekilde sıcak baksın da.
 
Cevher'in bu seneki Rancik'ten daha çok katkı vereceğine eminim. En azından dış şutunun çok kuvvetli olması bizi pota altında rahatlatacaktır. Şahsen Beşiktaş'a karşı oynarken en çekindiğim oyuncu Cevher'di. Bir atmaya başladı mı durmuyor arkadaş :)
 
Ben Cevher'i sevmem ama Tutku ile Haluk'u da sevmezdim. Sonra değişti... Şimdi Haluk'a büyük bir saygım ve sempatim var, Tutku'yu da kahraman mertebesinde seviyorum.

O yüzden hocaya güveniyorum. Hoş gelmiş Cevher.
 
Bence bu saatten sonra oyuncuların eski takımlarındaki performansının yeterliliğinden çok, yapabileceklerine, yeteneklerine, potansiyeline bakmak lazım. Cevher, Beşiktaş'ta daha savruk, daha bilinçsiz bir şekilde oynuyordu ama bizim takımımızda bir kalıbın içine girip verim verecektir. Zira hem iyi bir fiziği, bir Türk'e göre üst düzey atletizmi, ritm bulduğunda iyi bir şutu, hazırlanırsa drive yeteneği de var. Bu yetenekler varsa zaten sıkıntı yok. Oktay Hoca gerekli cilalamayı ona yapacaktır.

Ben gayet olumlu, iyi bir transfer olarak görüyorum. Shumpert'ı öyle 15-20 dakikalar 4 numarada kullanmak ve fiziki dezavantajı yaşamak yerine bu tip, hem 4 numara hem de hareketli oyuncular ile oynamak daha mantıklı.
 

Üst