Cevher Özer

çok sevindim bu transfere. sezon başında Antalya'da Türkiye kupası elemelerinde canlı izlemiştim. Beşiktaş en çok Cevher in katkısıyla yenmişti bizi. Hırslı,atletik, şut yüzdesi yüksek. Oktay hoca eminim onu çok iyi değerlendirecektir. Bu arada Furkan ı bırakmayacaklar herhalde...
 
Bence Türkiyenin en atletik en yetenekli uzunlarından biri. Beşiktaş gibi suların hiç durulmadığı bir yerde 5 sene dayandı, mental olarak yıpranmış olabilir. Oktay hoca ondan en iyi verimi alacak. 2 sene önce Eurocupın en değerli oyuncuları arasındayken zaten göstermişti yeteneğini.
 
Beğendiğim Türk oyunculardan birisiydi.Başarılı olacağı kanısındayım.Etkili dış şutlarının bize önemli bir katkısı elbette olacaktır.
 
Yerli piyasasından alanabilecek en iyi yerliyi aldık.. Hayırlı olsun.
 
Arkadaşlar, Cevher iyi bir hücum oyuncusu oldu hep, özellikle uzak ve yakın mesafe şutları onun en büyük artısı durumunda, sıkıntılı olduğu tek nokta savunması, ayrıca Bjk gibi son 3 yılda sadece hücum oynamaya çalışan bir takımda onunda savunma yapmaması son derece normal.

Ben Oktay hocanın, Cevherini defektlerini çözeceğine inanıyorum, yani içerden daha çok oynayan ve savunma yapan bir Cevher izleyeceğiz, hatta şöyle diyeyim seneye çok konuşulur Cevher.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın yeni forveti Cevher Özer, transferinin ardından Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a geldiği için mutlu olduğunu belirten başarılı oyuncu, "Böyle bir transferin gerçekleşme olasılığı birkaç gündür konuşuluyordu. Ancak bir seri oynandığı için çok da fazla gündeme getirilmesi doğru değildi. Ama sonunda hayırlı oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde iki taraf için de güzel şeyler gerçekleşir. Ben, her zaman olduğu gibi, en iyisini yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon önemli işler yaptığını belirten 28 yaşındaki oyuncu, "Ama çıta daha yukarı yükselecektir. Euroleague için bütün hamleler yapılacaktır Galatasaray Spor Kulübü tarafından. Oyuncular olarak biz de elimizden geleni yapıp, orada ciddi başarılar elde etmek isteyeceğiz. Zor bir sezon bizi bekleyecek. Ama daha önceden final oynamış bir takım ve beklentileri yüksek olan bir kulüp. O yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi
 
Önceki yıllarda Beşliktaş'ın imrendiğim yegane oyuncusuydu.Bu sezonki bir maçımızda ya sakattı,ya da faul problemine girdiği için gözlerim eski Cevher'i aramıştı.Başka da Beşiktaş'ın maçını izlemedim.Geçmiş yıllara bakarak potansiyeli yüksek,ciddi katkı verebilecek bir transfer yaptık diyebiliriz,tabii Cevher kendisine ayrılmasını düşündüğüm rolü benimseyip,bu rolün dışına genelde çıkmadığı sürece.
 
En skorer uzunumuzu kaybettikten sonra gelmesi çok iyi oldu. Cevher skorer bir oyuncu. Ve bu anlamda takımı ciddi anlamda rahatlatacaktır. Sırtı dönük oyunu iyi olan bir pivot alırsak pota altımız çok can yakar.
 
Cevher 4 numarada şutu ve size ı olması ile bence nokta denecek transfer olabilir yeni yapılan kadro yapısına baktığımızda çok farklı 5 ler buluyoruz. Eğer iyi şutu olan ve size olarak içeriyi rahat kapatacak 1 uzun alırsak. Şu kadro ile müthiş şeyler ortaya çıkarabiliriz. Örneğin ;
Lakovic - Gordon - Shumpert - Cevher - Yabancı Uzun
 

Üst