Ceyhun Yıldızoğlu

2. Caferağa maçında ben de rotasyon istemiyorum. Artık battı balık yan gider. Zaten 5. maça kızlar ölü gelse o salonda dirilirler. Yeter ki 5. maç olsun

Tabi ki rotasyon yapsın ancak orası yeri değildi, tam farkı kapatmışız rüzgarı arkamıza almışız, hücumda savunmada işler iyi gidiyor, 3.periyot başlayalı da sadece 3 dakika olmuş. Sonrası malum zaten.

Ben bu maçı bilmem ama serinin genelinde oyuncu rotasyonunun dengesini kuramadığını düşünüyorum. Gerçi çıkardığı oyunculara kızıyorsunuz siz ki dediğim rotasyonu yapsa neler derdiniz o ayrı.

Ceyhun Hoca eğer ilk üç maç sonunda takımda dengeli bir rotasyon yapmış olsaydı, şimdi daha rahat olabilirdik. Nihan Tuğba Gülşah ve Hodges konusunda istikrarlı bir rotasyon sağlamalıydık. Şu görülüyor ki eğer Melisa 4. maçtada oynayamayacaksa Gintare'nin kesinlikle takıma alınması lazım. Bahar bugün etkisizdi çünkü Bahar hayataında oynamadığı kadar süre aldı şu 3 maçta bugün de 35 dakikaya yakın sahada kaldı. Hadi sylvia oynar diyorsun tamam buna bende katılırım. Ama normal sezonda bile maç başladıktan 5 dakika sonra kenara aldığın Bahar'ı neden bir şekilde rotasyona sokmuyorsun. Kİ Sylvia'nın rotasyonu zor ama Bahar kolay. Çıkar Bahar'ı Tamika Dörde geçer Gülşah üçe. Veya Seimone 3'e kayar Doneka 2'ye gelir. Tamika'yı dinlendirirken de Bahar girer 3'e gülşah gelir gibi rotasyon değişimlerine gidebilirdi. Şu an zengin kadromuza rağmen yorgun bir takıma sahibiz. Burada Ceyhun hocanın kabahatli olduğunu düşünüyorum.

Ben zaten bu maçın başa baş geçeceğini Pazar günü rahat alacağımızı düşünüyordum. Benim kızdığım, Bahar'ın yorulması sonucu 4 numaranın düşmesi yaptığımız kısmi alan savunmasını sekteye uğrattı. Sonrasında da dışarıdan atılan isabetli şutlar maçın dengesini değiştirdi. Hocayı seviyorum ama bu anlamda iyi iş çıkarmadı bence. Nihan dediğimiz oyuncu bile en azından Zagota'nın oyuna girdiği anlarda onun savunmasında kullanılabilirdi. Nitekim Zagota'nın attığı iki boş üçlük maç içinde önemli noktalardan biriydi.

Hocayı birçok konuda eleştirdim sene başından beri hala kattığı birşey olduğunu düşünmüyorum. Ama rotasyon konusunda mantıklı olanı yapmıştır bana göre. Yedeklerimiz gerçekten çok vasatlar. Nihan Tuğba ikilisi iyi olsa rotasyon yapardı. Ama bu iki sporcumuz büyük hayalkırıklığıdır. Belki Gülşahı daha fazla düşünebilir ama genel olarak Fowles'ın 40 dk diğer iki yabancımızın da +35 oynaması gerekiyordu. Başka türlü başedemeyiz. Tuğba ve Nihan azıcık da olsa katkı verse zaten Gintareyi değerlendirir hoca Donekayı tribüne çıkartarak. Fowlesı da dinlendirme imkanı bulur ama Melisa sakatken ve yedek kalitemiz bu kadar düşükken buna mecburuz.

Bu akşam 33. dkda ivme bize dönmüşken Augustus'u çıkarmak bize şampiyonluğa mal olacak gibi duruyor. Acaba ne düşündü yada neye kızdı ciddi anlamda merak ediyorum.

6 günde 3 maç'ı 40 dakika çıkmadan Kobe olsa oynayamaz, açık ve net.. Phil Jackson'da enayi değil ama işte oynamaz hocam..

sağ da sol da yazılmış , ayağının her tarafı şiş diye , hem Fowles'ı , hem seri'yi kendi ellerinle bitirmek üzeresin Ceyhun hocam tebrik ederim..

Sylvia NBA'de 32, Tamika 34 dakika oynuyor ortalama olarak. 4-5 maç 40 dakika oynaması bu derece etkilemez. Oyuncuyu güçlü kılan mental duruşudur. Mental olarak güçlüyseniz sahada da güçlü olursunuz. Kendinizi düşünün canınız sıkkınken veya mutlu iken yaptığınız eforlardan hangisi daha yorucu olur. Bugün takım mental olarak hazırlanmamıştı maça. Sylvia'nın o salondaki ikinci maçında çok daha farklı olacağını düşünüyorum. Saha içinde aktif dinlenmeye de geçebilir aslına bakarsanız. Hoca buna göre bir planlama da yapabilir. Ama daha önemlisi, Hocanın Sylvia'sız oyun için plan yapması gerekir. Hakemlerin bu durumu göz önüne alınırsa bir maçta 5 fal alması şaşırtıcı olmaz. Bugün maç ortasında 1 dakika sahada yoktu takım nasıl hücum edeceğini bilemedi. Tamika zorlama bir üçlük attı potaya değmedi top. Bu takımın oyundan keyif alması lazım. Hoca oyunculara bunu aşılamalı. Sakin kalmalılar. Bugün FB ilk yarı 4 sayı öne geçti anında oyun disiplinini kaybettik zorlama atışlara başladık. Kİ bunlar girdi de ilk yarı 4 sayı ile kapandı zaten. Sakin olmalı Oyudan zevk almalıyız. Yoksa o stres bu takımı bitirecek. Tamika gibi bir oyuncuyu her an birine dalarken görebiliriz. Seimone gibi biri bile kavga edecekti bugün o kadınla. Mental yönü kuvvetlendirirsek takımın kuvvetleneceği muhakkak. Artık rotasyonu konuşmanın manası yok 4. maç oynanacak. Bu saatten sonra 100 dakika olsa bile bu oyuncular oynamak zorunda (tabi Melisa gelir veya Gintare takıma girerse ayrı)

Ben Ceyhun hocaya hep saygı duymuşumdur, hala da öyle..
Seneye de mutlaka beraber olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Ama şu seride coaching olarak maalesef yenildik..
1. maçı da bu şekilde kaybettik..
Ratgeber saha kenarında , gömleği pantolunundan çıkmış, top gibi yuvarlanıyor..
Ama yendi Ceyhun hocayı..
Sezonun bitmesine artık 1 maç var ve ben hala rotasyonumuzun düzgün olduğunu düşünmüyorum..Neden alan savunmasına döndüğümüzü bilmiyorum.. Nevriye üzerinde Melisa'yı neden denemediğimizi bilmiyorum (ki kupa finalinde epey yavaşlatmıştı).. Yani coach bir şey yapar, herkes şaşırır ya.. Rakip , seyirciler şaşırır.. Biz hiç şaşıramıyoruz.. Hiç bir özel plan yapmadık mı biz şu seri için.. Hiç mi özel hazırlık yapmadık..

Bir de Türkler mevzusu her zamanki gibi.
Şu ülkenin en iyi 5 bayan Türk basketbolcusunu yazsak en az 3, belki 4 tanesi Fenerbahçede..
Birsel, Nevriye, Esmeral oradalar herkesten önce..
Biz ise Bahar Çağlar ve Gülşah gibi güzel parçalar buluyoruz ama hala eksiğiz.
Sezon bitti.. Ben hala Esra Şencebe'nin neden gittiğini çözemedim..
En iyi yabancılar bizde, yabancılarımız çok üstün gerçekten ama Türklere yeniliyoruz..
Türk rotasyonumuzu derinleştirmemiz şart..
Fenerbahçe, bizdeki oyuncuları çala çala bir noktaya geldi son 10-15 senede..
Madem yatırım yapıyoruz, biz de Fenerbahçe'den oyuncu almaya çalışalım..
Tabii Nilay gibi değil..Mesela Birsel'i koparmayı deneyelim.
Neden olmasın.

Valla söküceksin alacaksın. herkes diyor Işıl varken Birsel'e ne gerek var diye. Biz demiyoruz ki Birsel oynasın Işıl gitsin filan diye. Biz artık Işıl'ın bi maçı olsun dili dışarı çıkmadan maçı bitirmesini istiyoruz. 40 dk boyunca gerçek point guard ile oynayalım istiyoruz. Yok Işıl yedek kalmış yok Birsel yedek kalmış boş iş bunlar.
Rotasyon konusunda bence zayıf kaldık. Hadi bugün bu lafları bize yuttur Ceyhun Hocam vallahi razıyım ben...

Teknik taktik olarak forumdaki arkadaşlar kadar çok fazla anlamıyorm ama sahada maçı seyrederken gördüğüm ;

Bu takım şu anda türkiyede her maç öncesi favori durumdadır kadro kalitesi nedeni ile
O yüzden hakemdi,yönticilerdi falan çok fazla tatavaya gerek yok diye düşünüyorum
Koç normal ve üstü bir yönetim gösterirse her koşulda yeneriz
Herşey onun yeteneklerine bağlı zira böyle bir kadroyu yönetmek nasip olmayabilir bir daha .

Alan savunmasina gectigimizde onlar basarili oluyor. Kazandigimiz macta man to man yaptigimiz icin basarili olduk. Aslinda bugun icin pek umudum zira iyi de oynasak, adamlar cirkef. Hakemler onlarin yaninda. Oyuncularimizi taciz edenler sozlerle ve davranisla. Fowles deseniz 120 dakika 3 mac ust uste hic dinlenmeden oynuyor. Sakatlandiktan hemen sonra bile girmek istedi. Kizcagiz saha da yigilip kalacak diye korkuyorum artik.

Takım tam ivmelenirken mola alıp yada oyuncu değiştirip hızımızı kesmeyelim,lütfen. Fırsat yakalayınca vuralım geçelim, sonra soluklanırız.

Hakem dedik , yönetici dedik ama senin de payını unutmadık hocam !

Vasat yönetimin üzerine çıkamadın,oyuncuların şahsi çırpınışlarına eşlik edemedin, eline gelmişti fırsat hocam !

Büyük takım koçu değilsin hocam ne yazıkki. Hakemlerden çok çektik ama senin de hatalarını görmeden gelecek değiliz. Seneye umarım Cem Akdağ ismi başımızda olur, yada yabancı bir koç .

Pota altında sene başından beri sıkıntımız vardı. Geçen sene ZK'nın 4 için güçsüz dediği Bahar'ı da uzun sayarsak sadece 3 uzunumuz vardı.

Bu uzunlardan biri seriden 10 gün önce sakatlandı, tek bir dakika oynamadı.

Tuğba'yı oyuna soktu eleştirildi, halbuki onu oyuna sokmasa Nihan oyuna girecekti, o girmese Gözde'yi görürdük belki.

Hakemlerin takımı liğme liğme doğradığı ve 1 oyuncumuz faul problemine girse bile çok geride kalacağımız seride, faul problemine girmemek için "Alan Savunması" yaptı eleştirildi. Alan Savunması'nı kullanmasa 96 serbest atış atan rakibimiz, muhtemelen 150 serbest atışı görürdü 4 maçta.

Sene başında Seimone-Fowles transferleri yapıldı ondan habersiz. İyiki de yapılmış gerçi ama bu transferler sonunda maddi olarak 4.yabancımız olarak Hodges'ı seçme durumunda kaldı, rakip bu bölgede Horakova-Anete'yi getirecek güce sahipken...

Angel bu seride neyin gazıyla oynadı, ne çekti de sahaya çıktı bilmiyorum ama Tamika'ya genelde üstünlük kurdu, bu da yine onun en büyük şanssızlığıydı.

Fowles son 2 maçta sakatlandıktan sonra tekrar oyuna girmek isteyince oyuna aldı, Fowles bu kadar istekliyken onu almasa, onu küstürse daha mı iyi olacaktı?

Yaptığı hatalar yok mu elbette var. Yazsak bir bu kadar da hatası çıkar belki ama seriyi coaching yanlışlarıyla kaybetmedik biz. Geçmişi mazeret etmeyerek, şu seriyi, şu 4 maçı Fb hakkıyla aldı diyen varsa da yüz yüze konuşmak isterim gerçekten.

Her sene hoca değiştirerek bu hegamonyayı kıramayız, Ceyhun Hoca'nın eline istediği bütçe ve istediği genç Türk oyuncular verildikten sonra uzun yıllar bizimle kalacak kadar başarılı olacağına inanıyorum.

Seri boyunca Ratgeber gibi göbeğinin üstünde saha kenarında yuvarlanmadığı ve Galatasaraylı bir beyefendi gibi durduğu için de teşekkür ederim.

fowles sakatlandıktan sonra oyuna girmemeliydi.5 kısayla iyi bir ahenk vardı en azından hücumda..
Fener o stresle iceri top indirmiyordu çunku.Tek hatası bence buydu..

Onun dısında takımı ayakta alkıslıyorum.Böyle bir özveri ve yurek gösterisi her zaman yasanmaz..
Tebrikler sarayın sultanları..