Ceyhun Yıldızoğlu

fowles sakatlandıktan sonra oyuna girmemeliydi.5 kısayla iyi bir ahenk vardı en azından hücumda..
Fener o stresle iceri top indirmiyordu çunku.Tek hatası bence buydu..

Onun dısında takımı ayakta alkıslıyorum.Böyle bir özveri ve yurek gösterisi her zaman yasanmaz..
Tebrikler sarayın sultanları..

Tolga abi Ratgeber Matovici kullanmaya başladı ve Fowles oyuna girmek isteyince oyuna aldı.

Kendisinden tek bir ricam var. İstifa etsin. Ama bizden değil, Milli Takım antrenörlüğünden. Dopinge prim, dopingciye ödül veren kirli federasyonun bir parçası olmayı ben ona yakıştıramıyorum.

Hoca ilk devredeki alan savunması ısrarı deışında iyiydi bugün bence. Rotasyonu iyi ayarladı ve takımı diri tuttu. Fakat işin geneline bakarsak takımın doğru düzgün oynadığı bir set bile yok malesef. Seneye büyük hedefler için yabancı bir koç lazım diye düşünüyorum.

Augustus ile bencede devam edilmeli. Tamika gelmeyecekse sezon başında asla tekrar son bir ay kala getirilmemeli. Kendisine bir sezon daha vermek gerektiğini düşünüyorum. Kaçan bu şampiyonlukta kendisinin çok bir suçu olduğunu düşünmüyorum var ama çok fazla değil. Federasyon zaten baştan diyet borcu olarak belirlemişti şampiyonluğu bu oyunu ancak çıkıp eze eze oynayan bir takım bozardı. Bizim takımda o kadar eze eze yenecek durumda değildi. Ceyhun Hoca dan seneye öyle bir kadro ve oyun bekliyorum.

Umarım bu yılki kadro seçimi hatalarından ve final serisindeki hatalarından ders almıştır. Seneye çok daha iyi bir performans göstereceğine inanırıum/umut ediyorum. Seimone ve Fowles ile devam etmeli. Bunların yanında Sophia mutlaka ikna edilmeli artık. Daha fikirlerim var ama onları gelecek sezonki yapılanma konusuna yazsam daha iyi olur. Sadece Currie, Hodges, Petronite gibi sıradan oyuncularla bu işin yürümeyeceğini, her tercihinin altın değeribde olduğunu bilmesi bu yıldan çıkarılacak en önemli ders olmalı. Yani transferlere dikkat.

Konuyla alakası yok ama buraya yazmak istedim. Hocayı, ekibini (malzemeci Hasan dahil) ve takımı bir yere davet edip ne olursa olsun bu seneyi ve beraberliğimiz kutlamak lazım. Büyük bir şey yapmamıza da gerek yok. Sadece onların yanında olduğumuzu, GS'lının mücadele edeni sırf verdiği mücadele için bile yalnız bırakmayacağını takımımıza hissettirmemiz lazım. Özellikle Sylvia-Tamika ve Prenses gitmeden, takım dağılmadan bunu yapmak iyi olur diye düşünüyorum. Aslında Çarşamba günkü maçı beraber izlemek de iyi bir fikir ama onlara bir günümüzü ayırmak tercih sebebi.

Konuyla alakası yok ama buraya yazmak istedim. Hocayı, ekibini (malzemeci Hasan dahil) ve takımı bir yere davet edip ne olursa olsun bu seneyi ve beraberliğimiz kutlamak lazım. Büyük bir şey yapmamıza da gerek yok. Sadece onların yanında olduğumuzu, GS'lının mücadele edeni sırf verdiği mücadele için bile yalnız bırakmayacağını takımımıza hissettirmemiz lazım. Özellikle Sylvia-Tamika ve Prenses gitmeden, takım dağılmadan bunu yapmak iyi olur diye düşünüyorum. Aslında Çarşamba günkü maçı beraber izlemek de iyi bir fikir ama onlara bir günümüzü ayırmak tercih sebebi.

Böyle bir şey yapılsa çok iyi olur, özellikle yabancılar açısından.

Çarşamba günü gidecektim ama maç için kızlarla bir organizasyon olursa dersten kalmayı göze alarak gelip gece yarısıda gidebilirim :) Arkadaşlar sakın yanlış anlamasın bu arada :D

Bu seneki yanlışlarını oyuncu tercihlerinde olsun,maç içinde olsun gelecek sene yapmayacaktır eminim..seneye daha güçlü bir şekilde girecektir sezona ve kupalara ambargo koyan takımın koçu olarak anılmaya başlayacak inşallah...

ya ben koçu anlamıyorum. sezonun ilk maçında nerdeyse bütün topları fowlesla kullandık, bütün topları içeri oynadık ve fowles nevriye ve matoviçi perişan etti, hem dünyanın sayısını attı hemde çok zor durumda bıraktı demorilize oldu ikiside. daha sonraki maçta malum ikili sıkıştırmalarla sindirdiler. taaaki son maça kadar koç buna bir çözüm getiremedi ve bana göre fowles ı minimum da kullanabildik ancak. halbuki en büyük vurucu gücümüz oydu, haksız rekabetti ama koç onu kullanacak bi çözüm getiremedi. sizce ratgeberin elinde fowles olsa durum böyle mi kalırdı yoksa bizi perişan mı ederdi. onu daha fazla kullanamadığımızı düşününce deli oluyorum. her maç 40 sayı atması lazımdı halbuki...

kusura bakmayın ama bence koç tartışılmalı , fb nin başında ratgeber var ,biz fb yi sokakta ezer geçeriz , ama salonda koçing etkisi çok , ben bu seriyi izlerken aklıma Panathinaikos -Barcelona serisi geldi hep , kadrosu daha iyi olan barcelona panathinaikos a elendi niye tamamen obradoviç yüzünden ,ratgeber kenarda sırılsıklam oluyor ki bu boşa da değil adam herşeyi deniyor , yetersiz kaldık bu konuda , bizimde artık yabancı isimli kariyerli heybetli bir koç a ihtiyacımız var , eğer bizim başımızda ratgeber onların başında Ceyhun hoca olsaydı seri 3-0 Galatasaray lehine biterdi ,gerçekleri görmek zorundayız sonra çok üzülmemek için şimdiden doğru tedaviyi yapmalıyız .

Bu kadar mükemmel anlatılır. Olay budur.

Sene içinde Ceyhun Hocaya karşı biriydim belki hala öyleyimdir ama takımdaki ruhumuzun baş kahramanı koçtur bence. Ratgaber denen adamın da bir cacık olmadığınu gördük böylece.

kusura bakmayın ama bence koç tartışılmalı , fb nin başında ratgeber var ,biz fb yi sokakta ezer geçeriz , ama salonda koçing etkisi çok , ben bu seriyi izlerken aklıma Panathinaikos -Barcelona serisi geldi hep , kadrosu daha iyi olan barcelona panathinaikos a elendi niye tamamen obradoviç yüzünden ,ratgeber kenarda sırılsıklam oluyor ki bu boşa da değil adam herşeyi deniyor , yetersiz kaldık bu konuda , bizimde artık yabancı isimli kariyerli heybetli bir koç a ihtiyacımız var , eğer bizim başımızda ratgeber onların başında Ceyhun hoca olsaydı seri 3-0 Galatasaray lehine biterdi ,gerçekleri görmek zorundayız sonra çok üzülmemek için şimdiden doğru tedaviyi yapmalıyız .

mukemmel bir yorum. ayrıca savunma kısmındaki zaaflarını da unutmamamız lazım. özellikle bu seride oyunun bazı bolumlerinde alan savunmasında cok ısrar etti

Sadece iki pozisyon..Biri ilk maç Işılın stepsi,diğeri son saniyede çalınmayan steps kararı...bu ikisi olsa 3-1 geçmiştik seriyi...Yani çok hoca farkı yok bence...Melisa olsa rahat geçerdik bence hocamız iyi yola devam etmeliyiz..

Olaylara yüzeysel bakıldığını düşünüyorum,

Fowles niye 40 dakika oynadı, neden dinlendirilmedi eleştirileri bana mantıksız geliyor. Başka ne yapılabilirdi Melisa da sakatken? En başa dönüp, neden Gintare alındı diye eleştirilse çok daha mantıklı.
Neden alan savunması tercih edildi sorusunun cevabı, Tamika'nın Angel'a, Fowles'ın Matovic'e birebirler de çok sayı imkanı tanıdığı anlar olabilir mi? Bunu cidden soruyorum, ben heyecandan çok dikkatli izleyemedim seriyi.
İlk maçta son topun Tamika'ya bırakılması, Fowles'ın sakatken sahaya sürülmesi hataymış, hataymış da ben geleceği görüp tersini yapardım diyebilecek var mı?

Evet, takım molalardan dönüşü hayal kırıklığı oldu kimi zaman, Fowles ve Seimone %100'leri ile kullanılamadı (ama verimliliklerinin hiçbir zaman %60'ın altına düştüğünü de düşünmüyorum) da ciddi bir coaching hatası ile kaybettiğimiz bir maç olduğunu iddia eden var mı? Ratgeber de en az Ceyhun Yıldızoğlu kadar hata yaptı ama onunkiler tolere edildi hakemler tarafından. Sahada da aynısı vardı, Fenerbahçe'nin oyuncularının da en az bizim kızlar kadar zayıflıkları ve hataları vardı, zaten hatalar olmasının zorunluluk olduğu bu oyunda tersi olamazdı. Ama laciverti pohpohlayan düdükler, kırmızıya çıkmayınca daha çok hata yapan ve zayıflıkları olan taraf hak etmediği halde kazanan oldu.

Takımı bu kadar sahiplenmemizin, siz şampiyonsunuz dememizin sebebi hakem hataları ile kaybetmeleri değil, sahadaki kıyıma karşı yine de kazanacak kadar iyi oynamaları ve düzeltilebilecek hatalar sayesinde her şartta şampiyon olabileceklerini göstermeleridir.

Hakem katliamını yok sayıp, maçlar NŞA oynandı diye düşünürsek-bu ne kadar mümkün bilmiyorum ama-; şampiyon olamadığımıza göre Ceyhun Yıldızoğlu çok ekstra bir katkı da sağlayamamış demek doğrudur(?). Yalnız, Seimone'nin üçlüğü girseydi 4. maçta, seri başında Michelle sakatlanmasaydı, Tuğba'lı dakikaları daha iyi geçseydik ne diyecektik aynı sezon için? Peki koçun, yerli oyuncu kısırlığı içinde sene başında 'eski takımı Botaş'a para kazandırmak için' aldırdığı 22 yaşındaki Gülşah'ın, final serisi seviyesinde ciddi süreler alabilecek kıvama gelmesini, ilk maçı çevirebilecek bir güvenle sahada iyi işler yapmasını unutacak mıyız? Kendisine zırt-pırt faul çalınan Bahar'ın, son yıllarda (yerli-yabancı) Nevriye'yi en iyi savunan Galatasaraylı oyuncu olmasını da unutmamak lazım. Esra ile Yasemin'i yollayarak, iki gencin önünün açılması çoook mantıklı bir hamleydi. Esmeral ile Nevriye kaç yaşına geldiler sahi, kaç yıl daha oynayacaklar, Bahar ile Gülşah kaç sene oynayacaklar peki bu ligde? Fenerbahçe son güzel günlerini yaşıyor, o yüzden topuyla tüfeğiyle saldırıyor bu yıllardan başlamasın çöküş diye. Ama bitecek haramilerin saltanatı. Sakın alt yapı da bize şu kadar fark atıyorlar, oradan da iyi oyuncular gelecek diye kaygılanmayın TKB2L'nin resmi sponsoru Fenerbahçe alt yapısından, a takıma verilmiş bir fert gördünüz mü bugüne kadar? Benchte oturuyorlar işte kızlar.

Fenerbahçe'yi bir daha ne zaman bu kadar kötü yakalarız, tren kaçtı diye de hayıflanmaya gerek yok. Bu sene başı hariç, Fenerbahçe kadrosunun, özellikle yabancıların bizimkinden daha iyi olduğunu hatırlamıyorum son 3-4 yılda. Saha avantajını alan da, kendi sahasında-kupada Fenerbahçe'yi yenen de, Tarsus hariç Anadolu'dan tulum çıkaran da bu koçun takımıydı. Seneye de yine yapacaklar. Her insan hata yapar ama artık Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri en az hatayla sahaya gelecekler, hakemler bundan da fazlasını yapamaz ya? Bu sene seçim şansının daha bol olduğu bir havuzdan alacağı oyuncular ile, tamamen Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımını olacak Galatasaray'ı izleyelim bir de, kararı sonra veririz.

Bu arada koçun işine karışılmaz ama; "Bilekse bilek, yürekse yürek; bu takıma Augustus gerek!" :)

Ratgebermi? Daldgamı geçiyorsunuz yoksa ciddimisiniz anlamadım. Oyuncusundan "ırkçı", başkanından "mola al" diye fırça yiyen birinden bahsediyorsunuz? Ceyhun Yıldızoğl'nu 50 tane Ratgeber' e tercih ederim. Önemli olan koç bu sene yaptığı hatalardan ders alsın ve özellikle oyuncu seçimlerinde yine hata yapmasın.