Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray LH 62 Fenerbahçe Ülker 64

9 Ekim 2013 Çarşamba

Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker | Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu | 19:00

27. Cumhurbaşkanlığı Kupası Finalini kazanan ve 1 yılık aradan sonra yine Fenerbahçe Ülker'le bu kupada karşılaşacağız. Fenerbahçe'de İlkan ve Oğuz oynamayacak. Bizim kadromuz kupadan sonra belli olur gibi..

biletler ; http://www.biletix.com/etkinlik/PBCKE/TURKIYE/tr

LİGTV3

Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray LH - Fenerbahçe Ülker | 9 Ekim SAMSUN

104. Blok 6-7-8-9-10'u aldım. Forumdan arkadaşlardan gelen var ise tanışmak isterim.

Ergin Hoca takımın savunma ve hücumundan memnun değil.
Bende takımı çok iyi görmedim açıkçası.
Henry,Cenk,Sinan ve Erceg çok formsuzlar,Furkan ve Jawai de yeni sakatlıktan döndüler.
Yine de Ergin Hoca'ya güvenim sonsuz.
Rabbim utandırmasın inşaAllah...

Oklahoma maçı gösterge olmasa da FBÜ uzunlarda sıkıntı yaşıyor, çok fazla hücum ribaundu veriyor. Luka Zoric'i çok formda görmedim.
Ayrıca yerlileri her ne kadar gelecek vadetse de şu an için çok yeterli ve tecrübeli değiller. Bo-Bogdanoviz-Bjelica-Kleize-Zoric'ten 3'ünün parkede olacağını düşünürsek yerli sıkıntıları bizim işimize gelecektir. Ribaunt problemleri özellikle Furkan'ın işine gelir.
FBÜ kağıt üstünde favori görünüyor olsa da başa baş bir mücadele olacak.
Maalesef çok umutlu değilim, çünkü 8'e karşı 5'te şansımız az...

Kazanmamız gereken bir maç. Fb'nin kadro kalitesi daha iyi olsa da Avrupa Şampiyonası'ndan dolayı takımları yeni toparlandı.Bizim yeni katılan oyuncular, formsuz da olsalar en azından oturmuş, geçen seneden oynama alışkanlığı olan bir takımımız var.Fb'nin Obradovic'le ve yeni transferleriyle zamana ihtiyacı var

Zor maç olacak yabancı tercihleri etki edecektir.Domercant'ın tribünde olmasını umuyorum.

Arroyo-Ender
J.Gordon-Göksenin-Sinan
Cenk-Markoishvili
Dudley-Erceg
Furkan-Jawai

En ideali bence Jawai formda olsa Fenerbahçe Vidmar'sız pota altı savunması iyi olmayan bir takım çemberi savunamıyorlar.

Ortada bir maç ama Fenerbahçe'nin bir adım önündeyiz bence Bojan'ı yavaşlatırsak avantajımız artar ki Markoishvili bunu yapabilir.

Özellikle guard'lar konusunda çok ağır basıyoruz.

Kleiza özellikle fizik olarak bize sorun çıkartabilecek bir isim kendi pozisyonunda, bu yüzden bence en dikkat etmemiz gereken nokta bu olmalı. İş eğer Bo'nun penetrelerine ve Bojan'ın birebirlerine kalırsa, oyunun kontrolü kesinlikle bizden yana olacaktır. Takım içi formsuz oyunculara pek kafa takmıyorum çünkü sonuç olarak bu bir final ve ucunda kupa var, en formsuz oyuncumuzun bile bunun bilinciyle sahaya çıkacağına eminim. Hocamıza güveniyorum ve başarılar diliyorum.

Öncelikle Karadenizli arkadaşlar kızmasın ama maçın oynanacağı şehir tercihi yanlış kanımca. Böyle bir maç için Samsun´daki salonun kapasitesi yetersiz. Ha biletler bitmezse o daha da acı verici bir durum olur. Bunları Ankaralı biri olduğum için söylemiyorum asla.

Ülkenin dört bir yanına basketbol sevgisini aşılamanın yolu senede bir derbi olması muhtemel maçı Anadolu´da oynatmaktan geçmez. Önce altyapıya önem verirsin, tesisleşmeyi sağladıktan sonra beden eğitimi öğretmenlerine hak ettiği değeri verirsin, ülkenin spora bakış açısını değiştirirsin...

Maça gelecek olursam, formsuz isimlerimiz korkutmuyor beni. Çünkü bu maç özelindeki motivasyon olumlu katkı sağlayacaktır takıma. Zaten iki takım da hazır değil. Kadrosunu bize göre daha iyi noktaya taşıyan bir ekiple karşılaşacağız ve rakibin kenar yönetimi bizde oluşabilecek rehaveti önleyecek bir isim. Bizim kenar yönetimi ise bu tür maçların havasını, değerini çok iyi bilen tecrübeye sahip.

Ataman´a da öğrencilerine de güveniyorum.

Marko'nun durumu nasıl acaba? Sakatlığı sürüyor mu , geçti mi? Macvan ve Domercant'i rotasyon dışında bırakıp Markoishvili'yi kadroya almak en doğrusu olacak.

Jawai yavaş yavaş takıma ısınmaya başladı, Erceg hücumda şimdilik tutuk ama savunmada ribaund performansı fena değil. Arroyo, Ersin, Ender ve Gordon ise kusursuzdular son maçlarda.

FB Ülker'in hangi yabancıları kullanacağını merak ediyorum. Bjelica-Kleiza'yı birlikte kullanırlarsa 3-4'te sıkıntı yaşayabiliriz ama pota altından baya ekmek çıkarırız. Bjelica yerine Vidmarı kullanırlarsa bu sefer 3-4'te ve pivot pozisyonunda durum dengelenir.

Sezona kupayla başlarız umarım. Ergin hoca ve aslanlara başarılar!

Derbi havası farklı olur, Ergin Hocaya çok güveniyorum, mutlaka şapkadan tavşanı çıkartacaktır, bu maçta bence kilit nokta Markoishvilinin durumu. Çünkü domercant hiç hazır değil, böyle bir maçıda şu an kaldırabileceğini düşünmüyorum, ayrıca jawai oyundayken mutlaka ama mutlaka doğru yerde topla buluşturmalıyız.... BAŞARILAR ASLANIM.... GELSİN KUPA....

Takımın şu anki ritmi olması gerekenin çok uzağında, özellikle de takıma yeni katılan oyuncuların. Ama buna rağmen geride kalan sezonda edindiğimiz alışkanlıklar, yapının iskeletinin kazanmayı bilmesi, bizi kupada 3'te 3 ile lider yaptı. Kupa oyununu baz almaktan ziyade, farklı bir maç, tek maç olacağını görmek lazım. Bu açıdan kazanmayı bilen takımımızın geçen seneden kalan ana iskeleti, yeni parçalardan bir kaçını yanına çekerek yine yeterli performansı gösterecektir.

Bizim adımıza kritik noktalardan biri pivot pozisyonunda gerek Jawai P&R'lerini iyi kullanmamız, gerekse de Furkan'ın ayak hızını değerlendirmemiz. Zira Fenerbahçe Ülker'in en zayıf yanlarından biri bu, hem yavaşlıkları, hem de Zoric'in erken faul problemine girme ihtimali. Ayrıca yapacağımız savunma, özellikle ön alan savunması kritik. Göksenin ve Jamont oldukça iyi durumda, savunmada çok iş yapacaklardır. Arroyo zaten gerektiği zaman devreye girecektir. Burada önemli olan dış şut konusunda istikrarı yakalamak, hem Erceg'in hem de Domercant'ın kariyerleri boyunca oldukça iyi yüzdelerle attıkları atışları sokmaları, kilidi açacak unsur olacaktır.

Rakipte ise bilhassa Bogdanovic ve Kleiza'ya dikkat etmek lazım, ikisi de size'lı, şutu mevcut, skorer oyuncular.

Fenerbahçe'de Vidmar'ın oynayacağını düşünüyorum. Oğuz'un da olmadığını düşünürsek Bjelica'nın dışarda kalma ihtimali var.

Maçı Kazanacağız.Çünki Kadromuz oturdu Başımızda Ergin hoca var.Obra daha tam oturtamadı.Onlara ilk Acı yenilgiyi tattıracağız.
HER ZAMAN SÖYLEDİM.
SEMTİ HAWAİ NATHAN JAWAİ.