Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray LH 62 Fenerbahçe Ülker 64

Eksiklerimizde olsa ve tam hazır olmasakta, oturmuş bir takımımız var..Bizim kontrolümüzde geçen rahat bir maç olmasını bekliyorum..Daha önce uzun uzun yazdığım gibi Fener'in takım kimyasında ciddi sorunlar var(atan çok -tutan yok- top paylaşımı- ego savaşı vs) ve 3-5 haftada çözülecek şeyler değil bunlar..Belki uzun vadede Obradavic etkisiyle bir düzene girebilirler...İlk ciddi resmi maçta bu söylediklerimin daha net ortaya çıkacağınıdüşünüyorum.. Umarım yanılmam...Takımımıza başarılar...

Uzun vadeli çıkarımlara pek gebe olmasa da mental açıdan değerli maç,yarı yarıya derbi ve ucunda kupa var.Oyun mantıklı gelişmeyebilir ama farklı bir değer barındırıyor.Ek olarak geçen sezonun ekmeğini yemek istiyor insan.
Etraflıca düşünmesem de tam Markoishvili'lik ortam diyorum,umarım oynayabilir.

Maç sanki biraz gölgede kaldı gibi (Gündemin yoğun olması,Samsunda olması vb).Takım olabilme açısından biz daha iyiyiz ama kupa maçlarında hocanın dediği gibi henüz hazır değildi çoğu oyuncumuz.Fakat Fenerbahçede hiç hazır değil, ben daha ağır basacağımızı düşünüyorum.Bir de son olarak keşke şu maç Ankarada yada İstanbulda yarı yarıya olsaydı

Fenerbahçe'de bu maç özelinde bir rotasyon darlığı olur gibi. Ömer-İlkan ve Oğuz oynamayacak. Bjelica ve Vidmar (Büyük ihtimalle Bjelica) dışarda kalacak. 10 kişilik bir ana rotasyon oluşuyor. (Kenan ve İzzet dahil). Fenerbahçe için, Melih'in performansı önemli olacak.. Biz hücum bölümünde henüz hazır değiliz ama çok iyi savunma yapıyoruz. Kazanacağımızı düşünüyorum.

Teknik olarak fazla bilgim olmadığından birşey diyemeyeceğim fakat Ergin Ataman bu maçların hocası.TAkım birbirini tanıyor.Bence Macvan ve eğer durumu iyise Marko kadroda olmalı.Ersin bu maçın oyuncusu olabilir.

Metecan'la Kenan Sipahi'nin süre alabileceğini düşünüyorum.

Obradovic baktı ki maç elden gidiyor,zaten gençlerle oynuyorum ben yeaa tarzında bir cinlik yapabilir.

Arroyo-Ender
J.Gordon-Göksenin-Sinan
Cenk-Markoishvili
Dudley-Erceg
Furkan-Jawai

Açık söyleyeyim bana göre Göksenin 10 ya da en fazla 15 dk , Sinan 0 dk oynarsa maçı kazanırız.Çünkü bu senaryoda Arroyo , Ender ve Gordon'un süreleri artıyor , 3+2 kuralından dolayı bu senaryoda mecburen Marko bu sefer az süre alıp Cenk'e 3 numarada iş düşecek ama Marko zaten sakatlıktan yeni çıktı oynayacak mı o bile belli değil.Kısacası Göksenin 10 dk oynasa Sinan hiç oyuna girmese maçı kazanırız.Belki ilginç gelecek ama bana göre maçtaki performansımızı belirleyecek en önemli unsurlardan birisi.Çünkü zaten sezon başındayız ve hücumda ritimsisiz , Göksenin ya da Sinan'ın oyunda olması 4 kişi hücum etmemize sebebiyet verir.Çünkü bu 2 oyuncu yakın savunma yaparken hayat kurtarmıyor , rakibi çok yakın savunsa bile o kadar iyi engelleyemiyor.Ve savunmayı güçlendirelim derken savunmada bariz bi değişiklik olmamasına rağmen hücum varyasyonlarımızda bariz bir düşüş yaşanıyor ve durgunluk oluyor Göksenin ya da Sinan oyunda olunca.

Takımdaki en ayarsız isim Gordon olduğu için kilit isimlerden birisi de.Arroyo falan zaten ne vereceği az çok belli her zaman.Ama Gordon iyi oynarsa şansımız çok artar.Penetre gücünü kullanırsa ve zor pozisyonlarda değil uygun pozisyonlarda takım düzeni içerisinde şut atacak bi şekilde oynarsa maçı alırız.

Takım Türkiye Kupası'nda beklenenlerin altında olabilir ama bu derbi. Biz geçen senenin şampiyonuyuz. Oturmuş kadromuzun üstüne eklenmiş takviyelerle daha güçlü olduk. Fenerbahçe ise Avrupa'nın hatta dünyanın en iyi koçlarından birini alarak ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Eklenen yabancılarda gayet kaliteli. Kağıt üzerinde yerli kadromuz daha ağır basıyor.

Açıkçası kupada ki formsuzluk beni korkutmuyor. Ergin Ataman bu ligin gediklisi ve başarılı bir koç. Obradovic en iyilerden olabilir ama burası biraz daha farklı bir ortam. Bu yüzden Obradovic'e bir hoş geldin demek için en iyi fırsat elimizde :)

2012-2013 sezonu Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu Galatasaray Erkek Basketbol Takımı şampiyonluğunu taçlandırmak için parkeye çıkıyor.Rakip 2011 Ekim’indeki Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde olduğu gibi Fenerbahçe Ülker.9 Ekim Çarşamba günü saat 19:00′da başlayacak mücadeleye Samsun Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu ev sahipliği yapacak.Karşılaşmada tribün paylaşımı yarı yarıya olacak.

Şampiyonlukla tamamladığımız 2012-2013 sezonunda iki takım 4 kez karşı karşıya gelmiş,taraflar ikişer galibiyet elde etmişti.Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan ve takımımızın aldığı emsalsiz cezadan ötürü sadece kadın ve çocuk taraftarlarımızın izleyebildiği mücadele iki taraf arasında oynanan son derbi niteliğini taşıyor.Karşılaşma baştan sona üstün oyunumuz ve unutulmaz savunma performansımızın sonucunda 66-53′lük üstünlüğümüzle noktalanmıştı.

İki taraf arasında oynanan son yarı yarıya derbi geçtiğimiz sezon Eskişehir’de oynanan Türkiye Kupası mücadelesiydi.Tribün paylaşımının derbinin ruhuna uygun olması sebebiyle iki tarafın da iple çektiği mücadelenin kazananı tribünler ve rakibimiz Fenerbahçe Ülker’den ziyade TBF ve hakemler olmuş,karşılaşma oyun içinde yaşananlardan ziyade hakemlerin oyuna darbesiyle akıllarda kalmıştı.

Ekim 2011′de Kayseri’de oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finali şüphesiz ki Galatasaraylıların zihinlerinde güzel bir yere sahip.Litvanya’dan kazanılan Euroleague katılım hakkının ivmesiyle çıktığımız maçta ilk üç periyot takımımızın üstünlüğüyle geçildikten sonra bitime 5 dakika kala 7 sayı geriye düşmüş,Preston Shumpert ve Luksa Andric’in muazzam performanslarıyla geri dönüşü gerçekleştirip son dakika içinde öne geçmiştik.Rakibimizin Emir Preldzic’le son hücumda turnikeyi bulması üzerine maç uzamıştı.İlk uzatma periyodunun son anlarında iki tarafın da kaçırdığı serbest atışlar hafızalara kazınmış ve sonucunda oyun bir kez daha uzatmaya gitmişti.İkinci uzatmanın son dakikasına 98-90′la önde girsek de rakibimizin 99-97′yle farkı 2 sayıya indirmesine engel olamamıştık.Bitime 30 saniye kala Ender Arslan’a yapılan taktik faulde Ender’in çizgiden 2/2 ile dönmesi ve akabinde yaptığımız savunma Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın kazanıldığının müjdesini vermiş;Luksa Andric’in smacı ise uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir kareyi oluşturmuştu.103-97 ile kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası Galatasaray’ın erkek basketbolda adım adım ileri gidişini simgeler nitelikteydi.

Takımımızın 2011′de olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzemize getireceğine inanıyor,Samsun ve çevre illerde yaşayan Galatasaraylıları bu değerli mücadelede takımımızı desteklemeye çağırıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray LH-Fenerbahçe Ülker | GSbasket.Org

Hakemler fenerlilere 3 adımda turnike attırmasınlar, gslilerin tek adımda turnikesine steps çalmasınlar da akşam zevkli bir basketbol şöleni izleyelim. Aslanlara güveniyorum, Ergin Ataman TAM DA BU MAÇLARIN adamı ! Haydi başarılar !

arroyo, cenk, ender, gordon bugün sayı yönünden yine başı çeken isimler olacaktır. en az ikisinin çift hanelere ulaşması gerekecektir. özellikle furkan savunmanın yanında hücum ribaundu da yapmalı ve sayı veya asist ile sonlandırmalı. ama herşeyden önce takım savunmasını tüm maça yaymalıyız. fenerbahce ülkerin adam akıllı hazırlık macı yapmaması ve daha takım olmamaları, uzun oyuncu yönünden eksik olmaları bizim için avantaj. hem hücumda hem savunmada takım halinde oynarsak onları sindiririz. kupayı almak dileği ile....

furkan oynayacak mı arkadaşlar ? fenerin riband sıkıntısını bu sene de çekecegini okc macında gorduk, okcnin guardları bile riband çekiyordu fenerli uzunlardan

Arroya ile Ender iyi oynarsa Cenk'te şutlarını sokarsa sıkıntı olmayacaktır. Fenerbahçe ekstra bir skorer bulamazsa 20 sayı fark bekliyorum.

sadece bu maç için konuşmuyorum genel sezon olarak düşündüğümüzde bence kadromuz Fenerin kadrosundan 1 level daha yukarıda. En azından daha sistemli, oturaklı diyeyim. Bir kere Fenerin yerli rotasyonu çok kötü. Melih ve Kenan harici gecelek açısından da elle tutulur bi oyuncuları yok. Hala bitmiş okeye dönen Ömer Onan büyük bir önem kaplıyor kadroda siz düşünün gerisini.

Bizim için önemli olan hücum performansımız. Şutörlerimiz sezona kötü başlangıç yaptı, eğer o bilindik performanslarını sergilerlerse maçı kazanmamız daha kolay hale gelir. Marko paşa yokmuş olsun, dom dom reyis ne kadar maç eksiği olsa da sever böyle ortamları. Vurur masaya alır maçı rahat olun.

ha bir de hakem 3lüsünü unutmamak lazım. Geçen seneki kupa finali akıllarda, bu maçta da en büyük rakibimiz olacaklardır. Kıyamazlar yine Fenerbahçelerine.