Dixon konusunda çoğu kişiyle ters düşeceğim fakat ben açıkçası gitmesini istiyorum...
Evet Dixon iyi bir oyuncu. Hatta bize gelen gelmiş geçmiş en iyi yabancılardan biri. Fakat bazı hassas noktalar var
1- Savunma yapmıyor. Sadece bir hucum oyuncusu. O sahadayken (ki 35 dkdan fazla kalıyor) 4 kişi savunma yapıyoruz. Özellikle adam adamada çok sık geçildiği için uzunlarımıza daha fazla yük biniyor. Alan savunmasında ise boş şut veriyoruz.
2- Hucumda eli çok düzgün olmasına rağmen şut seçimleri genelde çok yanlış. Çoğu zaman 2-3 kişinin arasına girip dengesiz şutlar atıyor, bencilliği tuttuğu zamanlarda (ki sık sık tutuyor) takımın diğer 4 oyuncusunu oynatmıyor. Böyle olduğunda da ya 40 sayı atıyor ya da 8-10. Ama 40 sayı attığı zamanlar bariz bir şekilde daha az.
3- Malik sahada olduğu zaman diğer oyuncular hep onu arıyor, kendilerine pas gelse, uygun konumda olsalar bile şuta kalkmıyorlar. Bu da takım oyununu zedeliyor.
4- Büyük maçların oyuncusu değil. Sadece kazandığımız Efes maçında yanılmıyorsam 30 küsür atmıştı. Diğer büyük maçlarda (derbiler ve Efes ile Ülker maçları) hep 10lu sayılarda kaldı ve çok şut kaçırdığı için takıma zarar verdi.
5- Sıkı savunmaya karşı kesinlikle hücum edemiyor. Hatırlarsınız Dixon'ı oynatmamak için rakip takımlar ikili sıkıştırma uygulardı ve Dixon da kilitlenir kalırdı. El üstünden kaçırır dururdu. Büyük oyuncu olmak demek sert savunma uygulandığında takımı rahatlatacak sayıları, asistleri sağlayabilmek demektir. Dixon bunları pek yapamadı.
Tabii ki iyi yanları da var, fakat ben açıkçası Mitchell'a çok güveniyorum. Dixon'dan daha komple bir oyuncu, daha bir takım oyuncusu gibi duruyor. Bana öyle geliyor ki Mitchell bu eksik yanların çoğunu doldurabilecek kapasitede. Son saniye üçlükleri atan bir oyuncuda liderlik vasıfları hiç de küçümsenmeyecek seviyededir.