Re: Dee Brown hakkında görüşler
mustafakaya' Alıntı:
Beyler unutmayalım Beykoz maçından sonra Dee yi kahraman yapmışdık ! Adam istikrarsız olabilir ama kesinlikle maçdan kopmuyor ! Maçda ona çalınan düdükler bize çalsa hakemi döverdik. Unutmayalım bu Dee nin ilk senesi !
Sence bu yazdıklarını düşünüp yazan kaç kişi var? Bu forumdan hiç bu kadar çok ve acımazsızca eleştirilen bir oyuncu var mı? Yok.Neden ?Çünkü medyanın abartmasıyla Dee'ye 1 milyon dolar verildiği sanıldığı için, her yaptığı hata ya da başarı da fazlasıyla ön planda oldu.Bunu daha önce de yazdım, aldığı parayla o rakamın uzaktan yakından alakası yok.Dee'nin ne kadar aldığını bilseydi bazılarımız onun aldığı parayla 3 adam getiririz gibi yazılar yazmazlardı.
Adam 23 yaşında NBA'den geliyor.
Eğer Dee'nin performansı çok iyi olsaydı NBA'de kalırdı.O yüzden bence sanki NBA'den Kobe'yi getirmişiz gibi, sezonun başında bu kadar çok hava atmamız gereksizdi.Medyada bu kadar yer almasına ben pek anlam verememiştim.Kendisini geliştirmek için gelmiş bir oyunucya yıldı zmuamelesi yaptık.
Kendisi ilk başta bu kadar medyatik olmaktan hoşlanmış olabilir belki ama başına gelecekleri farkında değildi.Her zaman en çok baskıyı kendisi yaşayacaktı.Herkes tarafından...Zaten öyle de oldu.İlk olarak kendi insanlarımızdan gelen ırkcı tepkilere alışmak zorunda kaldı.Polisin yolda sürekli çevirip pasaport sormasına, insanların parmakla gösterip yüzlerini buruşturmasına,...vs.Daha sonra Avrupa basketine, saldırgan taraftarlara, haksız karar veren hakemlere...
Yurt dışında yaşamaya alışmak hiç de kolay değil özellikle ırkcı davranışlarla karşınıldığında.Ben bizzat kendim bu aşamalardan geçtim, ve o ülkeye alışmam iki yılımı aldı.Tabi benim amacım dil öğrenmek olduğu için, onların dilini öğrendikten sonra herşey çok daha kolay olmuştu.Bazılarınız düşünebilir o kadar siyah futbolcu var neden memnunlar? Eğer villada yaşayan, son model jip'e binen bir zenciyseniz burda krallar gibi yaşarsınız, kimse size dokunamaz, laf söylemez.Ama siz Hyundai e binen vasat bir dairede oturan ve milyonlar kazanmayan bir zenci iseniz, durum farklı.Para ile saygı kazanılıyor bu ülkede malesef.
Dee'nin çok fazla duygusal olması, burda işini daha da zorlaştı.İlk olarak her zaman üzerinde olacak baskıya alışması gerek.Ama bunların değişmesi ve bazı şeylere alışması zaman alacaktır.Bu süre içinde yapması gereken sadece kendini geliştirmek olmalıdır.Bunu da başaramıyorsa işi çok zor.O zaman asıl, küçük takımlarda oynarken yaşayacağı zorluklara kendisini hazırlaması gerekir.Sport business dedikleri şey çok acımasız.Bir gün yıldızken ertesi gün hiç sevilmeyen biri olabilirisiniz.
Dün akşam baskının ençok kendi üzerinde olduğunu bilerek oynayan Dee, kendisinden beklenen performansı gösteremedi, ama lütfen gerçekçi olalım.Karşımızdaki takım Avrupa'nın en güçlü takımlarından biriydi ve dünyanın ikinci iyi ligi olan ligde ,2.sırada yarışan bir takım.Ayrıca NBA takımlarının gözleri üzerinde olan bir oyuncuları var.Bizden daha iyi bir takım olduklarını itiraf etmek gerekir.Hakemler zaten her zaman bizim karşılaştığımız en büyük engellerden biri.(Irkcılık faktörü malesef sporda da kendini gösteriyor)
Gelelim sadede.Burda kalmasını istiyor muyum? Hayır! Kendisi ile aynı parayı alıp, bencte oturup bazı maçlarda hiç ter bile aktırmıyan oyuncular varken, onun bu kadar stres altında bizde oynamasının hiçbir anlamı yok.Eminim kendini geliştirebileceği başka takımlar mevcuttur, Galatasaray'dan başka.
Bazılarınız diyebilir Pınar herzamanki gibi avukatlık yapıyor ama hiç alakası yok, bu yazılanları okuduktan sonra sanırım onun gitmesi için elimden geleni yapacağım .İçiniz rahat olsun.