Denham Brown

Re: Dee Brown hakkında görüşler

Değil mi Pınar Hanım..

Woolridge 28 sayı atmış Dee Brown ne yapsın !! Karşısında Woolridge gibi bir adam var yani !!

Joventut'ta 18 yaşındaki bebe guarda ezilmiş..Yeter mi?

Yetmez.Woolridge'e tabii ki 28 sayı attıracak.
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

genelde bu tur konulara cevap yazmadigimi, yazilarimi takip eden arkadaslar bilir. bu prensibimi de bozmak taraftari degilim, ancak bu konu gittikce can sikici bir hal almaya basladi.

bir basketbolcu tabii ki tartisilabilir, hele galatasaray gibi beklentilerin cok yuksek oldugu bir takimda, uzun vadeye yayilan performans dusuklukleri elestirilecek, ve bu konuda gozle gorulur bir iyilesme beklentisi icine girilecektir.

fakat ozellikle bir takima sempatizanlik besleyen insanlar icin, elestiri kavrami yapici olmadiktan sonra, hele ki belli bir noktadan itibaren kendini ifade etme yolunda olumsuz elestiriyi dustur edinmek en basta kendine sonra da ayni ortami paylastigin insanlara saygisizliktir.

oncelikle biraz geriye donme taraftariyim, galatasaray basketbol subesinin dee brown transferi; herseyden once sunu dusunmeliyiz, galatasaray spor klubunun nasil bir vizyonu olmalidir.

bu transfer, senelerce arka planda kalmis, 10 yili askin bir suredir hemen her organizasyonda iddia sahibi olamamis bir klubun meydan okumasidir, en onemlisi de bu takimi yonetenlerin vizyon sahibi olduklarinin onemli bir gostergesidir. gectigimiz sene nba de konferans finali oynamis bir takimin 2. oyun kurucusunu transfer etmek basarili bir yonetim tasarrufudur.

benim de icinde bulundugum onemli bir guruh, bu transferin ardindan basketbol subemize olan ilgilerini bir seviye daha yukariya cikarmis ve sirf bu transferin ivmesiyle bile galatasaray spor klubu otoriteler tarafindan sampiyonluk adaylari arasinda gosterilmeye baslanmis, taraftarlar ise yuksek sesle sampiyonluk kelimesini telaffuz etmeye baslamistir.

belirttiklerim isiginda, gecmise donup, transferi buyuk bir hataydi ya da su oyuncu daha iyi olurdu gibi soylevler sadece abesle istigaldir, ve hatta zannimca bu hareket basketbol subemizin tarihindeki en onemli adimlardan biridir.

simdi gelelim dee brown performans cetelesine, bireysel istatistiklerin hicbirimizi tatmin etmedigi ortada, ancak herseyden once kendisinin bu takimin oyun kurucusu oldugu, bir takimin oyun kurucusu kadar varoldugu gozonune alinarak takim performansi da degerlendirmeye tabi tutulmalidir. kendi adima ulusal organizasyonlardan cok daha onemli olan ve hatta klubumuzun kurulmasinin yegane amaci olarak nitelendirebilecegimiz bizden olmayanlari yenmek konusunda, tarihinin en ozel yerine, zirveye cikan bir takima liderlik eden oyuncumuz sirf bu noktada bile derin bir saygiyi haketmektedir.

su asikardir ki, isminin yarattigi sansasyonun ve beklentinin karsiligini bireysel anlamda veremeyen bir dee portresi de vardir karsimizda, ancak bitmemis bir sezonun, ve hatta tum rakiplerimizle esit olarak baslayacagimiz playoff serilerinin oncesinde daha soylecek sozu vardir dee nin.

yazinin butununde goreceginiz gibi, hic bir noktada, ilk defa avrupada oynuyor, ya da kendisi cok duygusal, ailesinden uzakta gibi mazaretler gozonune alinmamis, buyuk bir oyuncunun bu mazaretleri siginmamasi gerektigi varsayilarak, aslinda transferinin klubumuz acisindan nasil bir rol oynadigi ve onem arzettigi gosterilmistir.

bilinmesini isterim ki, yapici elestirilere saygim buyuktur ancak, hemen her maglubiyetten sonra gsbasket.org un bir masturbasyon araci olarak gorulerek, murat ozyerin onderligindeki bu kadroya terbiyesizlik sinirinda elestiriler yapilmasina son verilmesinin zamani gelmistir.

saygilarimla
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Gerginim bugün yazamıyorum birşeyler ama sen yazmışsın adıma da Savaş ;)
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Savaş abi zaten terbiyesizlik sınırı aşılırsa bu eleştiri olmaktan çıkar ve hakaret ismini alır.

Ancak biz Dee Brown'ı sadece taraftarın sempatisi olan bir oyuncu olsun diye veya düne kadar düşmemeye oynayan takımların guard'larına ezilsin diye almadık.

Bu akşam Galatasaray-İst.B.Belediye maçında 3. golden sonra spiker Öztürk Pekin'in söylediği söz:

''İst.B.Belediye takımının guardı düştü''

Bir takımın guardı ne ise takımda odur.Bunu defalarca söyledik.
Bugün,daima vasat bulduğum ve maç başına 15 sayı atan Woolridge 28 sayı atmış ise Dee Brown 19 atmış 99 atmış beni pek ilgilendirmiyor açıkçası..
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Savaş çekine çekine girdiğim forumda bugün böyle bir yazı görmek hoşuma gitti açıkçası teşekkürler.
Her ne kadar Dee den çok daha fazlasını bekliyorsam da eleştirinin nolduğunu bilmek önemli.

Dipnot : Tugay kardeşim oradaki "gard" kelimesi bokstan geliyor ;)
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

+ fast-break sayıları,asistleri,rakip sahaya hızlı top getirmesi
_ şutu,faulleri,1 e 1 e karşılık verememesi,savunma zaafı

bence önümüzdeki sene dee brownun yerine daha winner bir guard alınmalı
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Pınar Anidjar' Alıntı:
Ahh bee Dee ne yaptın yine. Nerdeyse hiç dinlenmeden oynadın, 19 sayı attın, kendinden uzun adamları tutmaya çalıştın, takım arkadaşlarının paso top çevirdiği şut kullanmaya korkan çocuklara sayı attırmaya çalıştın, herşeye ramen yüreğinle oynadın, sırf senin yüzünden maçı kaybettik.Yazıklar olsun sana!

Pınar Anidjar @

Size bir kaç sorum olacak..

Woolridge kimdir ve nedir bize 28 sayı atabilmiştir?
Gilbert kimdir ve nedir bize 32 sayı atabilmiştir?
Rick Rubio'nun tecrübesi nedir?
Rubio'nun kalitesi nedir?
Bir guard nedir, nasıl olmalıdır?

Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Sevgili barış :)

İstersen son 2 sorunu geri al :)

Beykoz maçında Gilbert,Erdem mi savundu Dee mi? Ya da değişimli oynadılar ona karşı ama malum bizim dış savunucularda zaafımız var bu nedenle dışarıdan iyi atıcıları olan takımlara karşı eğer yüksek yüzdeli oynarlarsa o gün çok zorlanıyoruz.

FBÜLKER de son oynadığımız maçta feci bir dış yüzde ile oynamıştı,geridönüşte bununda etkisi olmuştu o gün ama girseydi eğer o şutlar Ayhan Şahenkte bizim onlara yaptığımızı bu kez onlar bize yapmış olacaktı.

Rick Rubio,herşeyden önce Avrupalı ve altyapısı zekası çok farklı.

Bizim ikili sıkıştırmalarda Dee'nin yaptığı top kayıpları ortada.Pazar günü yine Oyak Maçının kritik bir bölümünde TRT3 Pota programında özeti izlerken yaptığı hatayı gördüm gerçekten böylesine tecrübesiz bir guard ile oyunun can alıcı bölümlerini oynamamız riskli bizim için...
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Burada yazıp çizmekle olmuyor, size önerim maçtan sonra hesap soracaksanız direkt kendisine sorun.Yabancı dil problemi olanlara yardım edebilirim.Çarşamba bekliyorum....
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Gilbert'ı maçın büyük bölümünde Murat tuttu diye hatırlıyorum ama Woolridge konusunu bilemiyorum maçı izlemedim.
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

ya neyi tartıştığımıza bakıyorum da kendime kızıyorum bakın solomonun türkiyedeki ve avrupadaki istatisklerine bakın bir de galatasarayla oynadığı 2 maça bakın o zaman dee performansını görürsünüz.basketbol takım oyunudur değilmi .savunmada bu oyunun en önemli parçasıdır .dee bazı maçlarda çok kötüydü bu da doğru ama unutmayalım doktorların 6 hafta dediği sakatlıktan 3.5 haftada kendi insiyatifiyle oynamıştır.şimdi dee eleştirebiliriz ona kızabiliriz ama galatasaray için yaptığı fedakarlığı unutmayalım artı bu avrupada ilk senesi önümüzdeki yıl kurulacak çok iyi kadroda dee'nin performansını gördüğünüzde kendinize kızıcaksınız .bu oyuncu oyun seti olmayan bir takıma liderlik yaptığınıda unutmayın.daha ne yapsın bu bile yeter
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Turkbasket,Dee Brown'nun blogundan çeviri yapıp siteye koymuş.

Dikkatimi çeken Dee'nin Ulep-Cup da Murat ÖZYER'in maç öncesi kendisi için çok heyecanlı ayakları titriyor sözüne atıfta bulunup çok güldüm,ben zaten bunları daha önce yaşadım demesi.

Turnuvada iyi olmadığını kendiside belirtmiş ama çok duygusal yine,umarız Play-Off da kendini bulur.
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Türkbasket hiçbirşey yapmamış, sadece benim yaptığım çeviride birkaç kelimeyi değiştirerek, koymuş siteye.Onun bloglarının Türkçe çevirileri sitesinde mevcut.Zaten herkes ulaşabiliyor.10 gün önce yazdığı şeyi habermiş gibi koymaları, çok komik geldi.Bir arkadaş ta yaptığım çeviriyi aynen buraya kopyalamıştı.Ama kaçıranlar olmuş herhalde.Basketbol yazarları ne yapar merak ediyorum.Birçok sitede hep eski haberler var.Biraz kollarını kıpırdatsalar fena olmayacak.
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Dee nin bu maç gösterdiği performans arkadaşlarına ne kadar alıştığının ve takıma tam anlamıyla uyum sağladığının göstergesidir. Böyle bir şey söz konusu değil diyenler 12 asisti açıklasınlar lütfen !
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

dee brown ın gitmesini isteyenlere inat

10 sayı, 2 ribaunt, 12 asist, 3 top çalma
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Ahmet Akay' Alıntı:
[quote="Emin Doğanca":2n3t0gux]dee brown ın gitmesini isteyenlere inat

10 sayı, 2 ribaunt, 12 asist, 3 top çalma
hazırlık maçı için çok güzel[/quote:2n3t0gux]
abi adamlar maçı ciddiye alsa bile bu oyunla yine böle yenerdik .

ayrıca dee brown konusunda gitmesini istiyenler işin tadını kaçırdı artık bu adamın daha çok genç olduğunu unutmayalım

son olarak , hocamız ve aslanlarımızın yanındayızpankartına uyalım. dee brown ın bir aslan olduğunu ve bu takım için emek verdiğini unutmayalım
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Emin Doğanca' Alıntı:
[quote="Ahmet Akay":2idys690][quote="Emin Doğanca":2idys690]dee brown ın gitmesini isteyenlere inat

10 sayı, 2 ribaunt, 12 asist, 3 top çalma
hazırlık maçı için çok güzel[/quote:2idys690]
abi adamlar maçı ciddiye alsa bile bu oyunla yine böle yenerdik .

ayrıca dee brown konusunda gitmesini istiyenler işin tadını kaçırdı artık bu adamın daha çok genç olduğunu unutmayalım

son olarak , hocamız ve aslanlarımızın yanındayızpankartına uyalım. dee brown ın bir aslan olduğunu ve bu takım için emek verdiğini unutmayalım[/quote:2idys690]
Kim gitsin dedi ? :shock:
 
Re: Dee Brown hakkında görüşler

Şu bir gerçek ki Dee yapılan transflerler arasında en çarpıcı olanıydı. Ne yazık ki bugüne kadar kendinden istenen performansı gösteremedi. Play-off larda bu tutukluğunu üzerinden atmazsa büyük bir hayal kırıklığı olacak. Nasıl bir oyuncu olduğunu dosta düşmana göstereceğine eminim.
 

Üst