Diana Taurasi

Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak gösterilen Diana Taurasi, Galatasaray Medical Park ile anlaşmasının ardından, Phoenix'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taurasi, Phoenix Mercury'de gazetecilere yaptığı açıklamada, tek suçunun spor salonunda fazla zaman geçirmek olduğunu belirtti ve daha sonra aklandığı doping suçlamasının, itibarını zedelemeyeceğini ifade etti.

Doping kullanmakla suçlanmasının kendisini daha da güçlendirdiğini, hayatta böyle şeylerle karşılaşıldığını kaydeden Taurasi, sonuç olarak bunun üstesinden geldiğini, Phoenix'te ailesi başta olmak üzere birçok insanın kendisine destek olduğunu söyledi.

Taurasi, hiçbir zaman yasaklı madde kullanmadığı için bu durumun itibarını zedelemeyeceğini, artık 2012 Londra Olimpiyatları'na odaklandığını belirtti.

Rusya'da 5 sezon oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye gelen ve doping suçlamasından aklanmasının ardından Galatasaray ile anlaşan Taurasi, Türkiye'ye neden tekrar döndüğünün sorulması üzerine, ''Bu çok karşılaştığım bir soru. Bu olay dünyanın her yerinde başıma gelebilirdi. Dolayısıyla bu durum beni ürkütmüyor. Hatayı Türkiye veya federasyonu değil, laboratuvar yaptı'' diye konuştu.

insan diil ki :)

Diananin gelmesine neden sevindim.Cunku herhangi bir koc katkisina gerek olmadan dilerse her maci bize getirebilecek bir oyuncu.Fowlesa nasil top indirileceginide uygulamali gosterecek bu sene.

Bizim takım elele, hep beraber tribüne...

mercury_media_taylortaurasidupree.jpg

Taurasiyi bize kazandırmada payı olan Hacettepeye aslında teşekkür etmemiz lazım ama WADA lisanslarını askıya almış. Senmisin oyuncumuza doping damgası vuran. İyi olmuş..

Hacettepe nin Taurasi nin test sonucunu yanlış yorumlamışız demesinden sonra başka bir açıklama oldu mu acaba? Şimdi 'numunesini saklıyorduk bi daha kontrol ettik; yine modafinil çıktı. 6 ay 1 sene ceza veriyoruz.' Gibi bi olayla karşılaşma ihtimal var mı?
Önder abi böyle bir ihtimal varmıdır. Başımıza böyle bi sıkıntı gelmesinden çekiniyorum açıkçası...

Lisans askıya alınmış. Artık ne deseler boş bence. Bu kıza baya ısındım ben beklemediğim bi şekilde.

Hacettepe bu islere bakmiyor artik.O yuzden bir soz soyleme hakki veya geriye donuk yorum yapma sansi bulunmuyor.Zaten Fenerbahce Genclerbirliginden Orhani aldi ondada modafinil cikmisti Taurasi aklaninca onuda akladilar.O yuzden bu isleri kimse karistiramaz artik.Cunku sonuc bizden cok onlara zarar verir.

Diana bir sene kalabilirse bu takımda, sözleşmenin süresi önemli dğeil istediğimiz kadar tutarız onu. İş bakalım kaç ay durabilecek. Onu kontrol altında tutabilecek birileri lazım. Geçen sene Seimone yapabiliyordu bu işleri takımda. Bu sene zor olacak. Takımda baskın karakterde Türk oyuncu da yok. Bu kontrolü bir profesyonelin sağlaması lazım. Aklıma bir isim geliyor ama söylemeyeyim artık. Umarım kontrol edilir. O zaman zaten el üstünde tutulur. Tribünler onu sever o tribünleri buradan ayrılmaz.

Dün gece McCoughtry'ye koyduğu bloğun namı bana kadar geldim ama link bulamadım.Bulan bir arkadaş gönderirse sevinirim
fenerli angelmiydi o sanki o degil gibi geldi bana saç baş bir alem olmuş...