Dursun Özbek: Seneye Bütçe Düşecek

300 000 bilekliğe Hamit'in yıllık ücretinin 1/3 ü ancak çıkıyor değerli dostum. Aynı miktar Başkan'ın basketbola ayıracağım dediğim bütçenin de 1/3 ü aynı Zamanda.

526 mıydı neydi satılan bileklik sayısı.(Divanda) Doğru rakam buymuş ama gene de bunlar komik rakamlar. Bizim yönetimin bileklik projesiyle amacı anca bir sembol yaratmak falan olabilir

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başkan bunu dedikten sonra 3 maçtır Erkek takımımız Allahın izniyle kazanıyor.
Kadın takımımızda 2 maç üst üste kaybetti.

300 000 bilekliğe Hamit'in yıllık ücretinin 1/3 ü ancak çıkıyor değerli dostum. Aynı miktar Başkan'ın basketbola ayıracağım dediğim bütçenin de 1/3 ü aynı Zamanda.

Çok doğru, ben bi an Hamit TL para alıyor gibi düşündüm.neredeyse 1 milyon bileklik parasına Hamit'i pışpışlıyoruz. Utanmazlar da basketbol şubesinin üç kuruşluk bütçesine sulanıyorlar. Cidden bunlarda utanma sıkılma yok...

Yönetim boşversin bu bileklik işlerini, geliri sadece basketbol şubesine gidecek ürünler çıkarsınlar almazsam Burak demesinler...Zira armanın hakkını sonuna kadar veren basketbolcularımız var ve basketbol şubemiz yatırımı futboldan daha fazla hak ediyor.

FNCbasketbol dün bir yazı yazmış, küçülmeden kasıt geçen yılki borçlarıda kapsıyarak söylemiş. Yani bütçe yine aynı olacak, tabi başkan ne dediğini bilmediği için milleti kendisine düşman ediyor. Böyle olacaksa bizim için gayet iyi olası bir eurocup zaferi ile artadabilir bu bütçe.

FNCbasketbol dün bir yazı yazmış, küçülmeden kasıt geçen yılki borçlarıda kapsıyarak söylemiş. Yani bütçe yine aynı olacak, tabi başkan ne dediğini bilmediği için milleti kendisine düşman ediyor. Böyle olacaksa bizim için gayet iyi olası bir eurocup zaferi ile artadabilir bu bütçe.

Dursun Özbek o rakamı verırken ıkı seyı kast etmıs olabılır doğrudur birincisi toplam oyuncu bütçesi ikincisi klübün kasasından çıkan toplam para eger kast ettiği ikincisi yani klübün kasasından çıkan çıkan g toplam para olsa idi telafuz ettiği rakamın 6 milyondan daha yuksek olması gerekırdı.

Bu sene takımı 6 mılyona kurduk denıyor yarısını odeobank verdi 3 kaldı diyelim gecmıs oyuncu borçları odendi sizin yazınıza göre o da ıkı mılyonmus buraya kadar toplam 5 eder (kaldı ki madem bu ıkısının toplamını kast ettı ve toplamı 5 milyon neden 5 demedi de 6 dedi ?). e subenın oyuncu maas butcesı dısında para harcadıgı vir çok kalem var bılancolara bakılırsa (bu sitede var ) diğer kalemlerın toplamı ile oyuncu bütçesi hemen hemen esıt yanı 6 mılyon oyuncukara gıderde yaklasık bır o kadar diğer harcamalar var .Diyelım oyuncu butcesı dısındakı harcamlar biraz daha az oldu 4-5 milyonda kaldı.Bu durumda klubun kasasından çıkan toplam para 5+(4-5) toplam 9-10 mılyon dolar cıvarında olmalı.

Dursun Özbek'in telafuz ettiği rakam bu sezon subenin klube topkam malıyetı olamaz oyle olsa 9-10 milyon dolardan bahsetmedi lazımdı. yanı takımın oyuncu butcesı olmalı zaten başka birçok yerde birçok farklı kişi bu sezonki oyuncu butcemızın 6 milyon dolar olduğunu söylemişti Dursun Özbek de tam da bu rakamı telafuz etti.Topkam oyuncu bütçesi yada subenın toplam maliyeti yerıne klubun bu sezon oyuncu bütçesine katkısı +gecmıs donemden kalan oyuncu borcları gibi speesifik bir parametreyi kast etmiş olması pek mantıkı olmaz .Kaldı ki öyle bile olsa 6 mılyon değil 5 milyon demesı gerekırmıs zatej.Ayrıca en son borclar yuzunden bir ceza daha aldık sırada yenılerıde var denıyor.Vorçlarında tamemen temızlemıs değiliz.Seneyde gecmıs donemden kalan oyuncu borcları gibi bir derdımız olacak gıbı duruyor.

Ez cümle konuşurken toplam oyncu bütçesini kast etmiş olmalı yapılan ikinci açıklama sayısal verilerle pek örtüşmüyor ama bir geri adım işareti ise o dw olumlu

Dursun Özbek o rakamı verırken ıkı seyı kast etmıs olabılır doğrudur birincisi toplam oyuncu bütçesi ikincisi klübün kasasından çıkan toplam para eger kast ettiği ikincisi yani klübün kasasından çıkan çıkan g toplam para olsa idi telafuz ettiği rakamın 6 milyondan daha yuksek olması gerekırdı.

Bu sene takımı 6 mılyona kurduk denıyor yarısını odeobank verdi 3 kaldı diyelim gecmıs oyuncu borçları odendi sizin yazınıza göre o da ıkı mılyonmus buraya kadar toplam 5 eder (kaldı ki madem bu ıkısının toplamını kast ettı ve toplamı 5 milyon neden 5 demedi de 6 dedi ?). e subenın oyuncu maas butcesı dısında para harcadıgı vir çok kalem var bılancolara bakılırsa (bu sitede var ) diğer kalemlerın toplamı ile oyuncu bütçesi hemen hemen esıt yanı 6 mılyon oyuncukara gıderde yaklasık bır o kadar diğer harcamalar var .Diyelım oyuncu butcesı dısındakı harcamlar biraz daha az oldu 4-5 milyonda kaldı.Bu durumda klubun kasasından çıkan toplam para 5+(4-5) toplam 9-10 mılyon dolar cıvarında olmalı.

Dursun Özbek'in telafuz ettiği rakam bu sezon subenin klube topkam malıyetı olamaz oyle olsa 9-10 milyon dolardan bahsetmedi lazımdı. yanı takımın oyuncu butcesı olmalı zaten başka birçok yerde birçok farklı kişi bu sezonki oyuncu butcemızın 6 milyon dolar olduğunu söylemişti Dursun Özbek de tam da bu rakamı telafuz etti.Topkam oyuncu bütçesi yada subenın toplam maliyeti yerıne klubun bu sezon oyuncu bütçesine katkısı +gecmıs donemden kalan oyuncu borcları gibi speesifik bir parametreyi kast etmiş olması pek mantıkı olmaz .Kaldı ki öyle bile olsa 6 mılyon değil 5 milyon demesı gerekırmıs zatej.Ayrıca en son borclar yuzunden bir ceza daha aldık sırada yenılerıde var denıyor.Vorçlarında tamemen temızlemıs değiliz.Seneyde gecmıs donemden kalan oyuncu borcları gibi bir derdımız olacak gıbı duruyor.

Ez cümle konuşurken toplam oyncu bütçesini kast etmiş olmalı yapılan ikinci açıklama sayısal verilerle pek örtüşmüyor ama bir geri adım işareti ise o dw olumlu
Tabi buda var, daha sponsor,yayın,iddaa ve olası bir şampiyonlar liği uleb'in bir orğanizyonundan gelecek parada var. Sene sonuna kadar anlaşışan rahat yok bize.

Tabi buda var, daha sponsor,yayın,iddaa ve olası bir şampiyonlar liği uleb'in bir orğanizyonundan gelecek parada var. Sene sonuna kadar anlaşışan rahat yok bize.

Şampiyonlar ligi katılım ücreti 70.000 dolar ile 200 bin dolar arasında bir para. Ordan çok bir şey beklememek lazım planları Euroleague üzerine yapmamız gerekiyor.

Şube içi masraflar, takımın gelirlerinden karşılanıyor bir bölümü de oyuncu borçlarına gittiğini düşünürsek - noktasından 0 noktasına gelene kadar yönetimin bütçe koymasına ihtiyacımız var.

Adnan Öztürk: "G.Saray'ın 5 yıl boyunca futbola ayırabileceği para 120-140 milyon Dolar'dır" | Spor Haberleri

İşim gereği rakamların çok şey ifade ettiğine inandığım için, ağızlarda laf geveleyerek 2 saat konuşma yerine çok kısa sürede bize herşeyi sunduğu için bu röportajı buraya koyuyorum. Durum bu kadar vahim işte.
Benim anlayamadığım nokta ise kısaca şu, bu kötü yönetimin, bu borçların, bu zararın karşılığı bütçe düşürmek olmamalı.Biz sıradan bir Anadolu takımından bahsetmiyoruz. Yeri geldiği zaman söylenen 30.000.000 taraftarı bulunan koskocaman bir camiadan bahsediyoruz. Bu büyük camianın erkek basketbol şubesine ayırabileceği bütçe 3,000,000 mu olmalı? Eğer öyle düşünülüyorsa bu işte büyük bir yanlış var. Sen bu 30,000,000 kişilik camiayaya sponsor bulamıyorsan, gelir kalemi yaratamıyorsan, bu işte bir yanlış var demektir.Tamam rakamlar doğru, yalan demiyorum, 5 yılda 78,000,000 usd zarar yok demiyorum. Ama bu zararın oluşmasına sebep o koltuklarda oturan insanlardır. Ezeli rakibim dediğin kulüp 20-25 milyon dolarlarla kadro kuruyorken, sen 3 milyon dolara indirmek zorunda kalıyorsan ben nerde yanlış yapıyorum diye düşüneceksin? Bu işler yarıştığımız her kulvarda şampiyonluğa oynarız demekle olmuyor.
Galatasaray'ı yönetenler (yönetim kurulundan bahsetmiyorum, lafım ağır abi geçinenlere)isterse bu bütçeler yaratılamaz mı? Yaratılır....Yapacakları çok basit bir iş.Ama istemiyorlar. Kulüp avcumuzdan uçup gidecek diye. Çok kısa ve net.

Başkanın verdiği rakamlar doğru mu basketbol için özellikle benim dikkatimi çeken 2013 yılı gelir gider farkı 22 milyon dolar dedi bu doğru mu?

Bu tür haberler taraftarların korkmasını sağlayıp bir kurtarıcıya ihtiyaç duyulması için yapılıyor yani zemin hazırlanıyor. Sonra o kurtarıcı geldiğinde taraftarın desteğinin bağımlılık düzeyde olması sağlanıyor ki hatalara ses çıkmasın.

Bunların hepsi şark kurnazı

Doğru. Basketbol değil çoğu amatör branşlar zarar ediyor. Bunun nedenleri de gelir elde edilememesi; bana göre de yönetimlerin başarısızlıkları. Eğer tüm branşlarda faaliyetlerin var ise tek branşta faaliyet gösteren takımlarla yarışmak için alt yapıya eğilmem gerekiyor. Gelir getirici projeler üretmen gerekiyor. Belediyelerle anlaşıp arsa tahsisi yapıp buralara spor tesisleri yapman gerekiyor. Bunun içinde yöneticilerin çalışması gerekiyor. Bizim yöneticiler ne yapıyor. Yalnızca futbol için elde edilen gelirleri diğer branşlara harcıyor. Sonra da zarar ediyoruz diye söyleniyorlar. 1 sene takımlar iyi oluyor. diğer sene rezil oluyorlar. Bakın voleybol için yaklaşık yılda 1 milyon tl burhan felek spor salonuna kira ödüyorduk. Şimdi taç spor açıldı ödemiyoruz. Günlük değil; planlı çalışırsak az bütçe ile çok işler yapabiliriz. Bayan voleybol takımı yarı final oynuyor. Erkek basketbol takımı ben ce iyi gidiyor. Bütçelere bakılırsa diğer yıllardan daha düşük. Demek ki yapılabiliyor.

3 5 milyon dolar olsa anlarım da 22 milyon dolar çok fazla degıl mi sponsor iddaa reklam falan hiç mi gelir yok da 22 milyon dolar açık verildi.

2012-2013 sezonunda erkek basketbol takımı bütçesi masraflar dahil taş çatlasın 15 milyon dolar civarındadır 22 milyon borç alacak farkı tamamen uydurma ve korkutma taktiği.

Şu futbol dışı branşlarda iyi çaldıklarını itiraf ediyorlar işte. Biri sınıf arkadaşını bilmem ne müdürü yapar kulüp iş hayatında tutunamamışlara kapı olur bizlerde konuşuruz.

Murat Temur iyi değinmiş, birkaç şeyi ben duymuştum bizzat öyle dolaplar çok çok fazla malesef hiç beklemediğiniz bir isim bile bunu yapıyor o kadarını söyliyim üzücü..

Bu adama hala inanan var mı ? Adam çizgi film karakterinden daha komik. Şurdan sen ben gitsek divan kurulu toplantısına ondan daha çok şey bildiğimize eminim.

Furkan Dillice'nin bahsettiği gibi gider en fazla 15 milyon dolardır. Asıl sorulması gereken 7 milyon dolar ve hatta gelirleri de katarsak 10 milyon doların üstünde bir para nereye gitti?
İki seçenek var:
1- Başkan yalan söylüyor
2- Birileri sağlam götürmüş.