Efe Güven

Ertuğrul hoca konusunda da yazdım burası için de aynı şeyi düşünüyorum. Koç değiştirsek ne olacak ki asıl sorun burası değil. Sorun basketboldan anlamayan, bilmeyen ve Galatasaray'da basketbolu küçültmek amacında olan bir bir zihniyet.
 
Nevriye Yılmaz, A Takım'da çalışmak istemediğini belirterek son Çukurova maçında benche çıkmadı. Yılmaz'ın A Takım yerine, altyapıda çalışmayı istediği öğrenildi. (basketfaul)
 
Nevriye Yılmaz, A Takım'da çalışmak istemediğini belirterek son Çukurova maçında benche çıkmadı. Yılmaz'ın A Takım yerine, altyapıda çalışmayı istediği öğrenildi. (basketfaul)

Nihat Bey bu haberde bir eksiklik var! En azindan ben hic bir sey anlamadim. Oyuncu olarak mi benchte yer almak istememis yoksa teknik insan olarak mi ?
 
En kısa zamanda hem Nevriye hem de Efeden kurtuluruz inşallah. Galatasaray kişisel amaçlar için kullanılacak bir yer değildir.
 
Önümüzde ki üç maç sıralamada altımızda ki takımlar ile.
Bu 3 maçı da kazanırsak ligten düşme korkumuz olmaz.
Muhtemelen Efe Hoca da alacağı bu 3 galibiyet ile yerini sağlamlaştıracaktır...
 
Ekrem Memnun A Milli kadın basketbol takımı koçluğu görevinden ayrıldı.

Bizim yönetimimiz keşke takıma dahil edebilse!
 
Hemen Ekrem Memnun ile anlaşalım bu arkadaşı da ait olduğu alt yapıya gönderelim. Bana kalsa kulüpten uzaklaştırırım ama malum torpili varmış.
 
Bu bütceyle yapabildiginin en iysini yapiyor Efe Hoca. Hakkini verin
En son kazandığımız sanırım 8 maç oldu rakiplerin hiç birisinin bütçesi bizden iyi değil. Zaten hedefi olmayan bir takım için Efe Güven olmuş başkası olmuş bir şey fark etmez. Eurocup'da oynadığımız takımların hali ortada ne kadar kötü olduklarını görüyorsunuz. Bu maçlarda takım koçsuz oynasa yine kazanırdık her türlü.

Ben sahada hala basketbol adına düzgün birşey göremiyorum.
 
Son düzenleme:
En son kazandığımız sanırım 8 maç oldu rakiplerin hiç birisinin bütçesi bizden iyi değil. Zaten hedefi olmayan bir takım için Efe Güven olmuş başkası olmuş bir şey fark etmez. Eurocup'da oynadığımız takımların hali ortada ne kadar kötü olduklarını görüyorsunuz. Bu maçlarda takım koçsuz oynasa yine kazanırdık her türlü.

Ben sahada hala basketbol adına düzgün birşey göremiyorum.

Eline verildigi bütceye göre daha iyi oyuncular secebilirmiydi? Belki bi Monika konusunda yanilmis olabilir ama diger oyuncular bu bütceye göre alinabilicek en iyi oyunculardi
 
Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın başantrenörü Efe Güven, GS TV’de İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu Son Topa Kadar programına konuk oldu ve kadın basketbol takımımızın sezonunda şu ana kadarki gelişmeleri değerlendirdi.

Kadın basketbol takımımızın 8 maçlık galibiyet serisi üzerine konuşan başantrenörümüz Efe Güven, “Şu an keyfimiz gayet iyi. Takımımız form olarak çok iyi gidiyor ve işler iyi giderken doğal olarak iyi hissediyorsunuz. Bu işin doğasında da bu var. Önemli olan bu performansı bütün sezona yayarak devamlılığını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Efe Güven takımımızın geçtiğimiz hafta oynadığı Kırçiçeği Bodrum maçı ve deplasman yolculuğu esnasında yaşanan zorluklar hakkında “Sanki yurtdışında bir deplasmana gidiyormuşuz gibi hissettik. Biraz yorucu bir seyahat oldu. Bu işin doğasında olan şeyler. Gece 2-3 gibi otele varmamız bizi biraz tedirgin etti. Oyuncularımızın uyuduğu, uyandığı saatler gösterecekleri performans üzerinde belirleyici oluyor. Sonrasında da bizim için çok önemli olan bir MBA Moskova maçı oynayacaktık. Oyuncularımızın sağlığı açısından maçın saatinin 1-2 saat ileriye alınmasını talep de ettik. Ancak bu talebimiz kabul edilmedi. Oysa rakibimiz de onay vermişti. Maçla alakalı konuşmam gerekirse arada bir güç dengesi farkı olduğu aşikardı. Bu sezon oynadığımız en rahat maçlardan biri oldu. Bu yüzden biz de mümkün olduğu kadar fazla oyuncumuza süre vermeye çalıştık. Herkesin süre alıp, skora katkı verdiği ve salona gelen taraftarlarımıza keyif veren bir oyun ortaya çıktı. Nerede oynarsak oynayalım her zaman yanımızda olan ve sanki iç sahada oynuyormuşuz gibi hissettiren bir taraftarımız var. Onlara keyifli bir mücadele izletmek istedik.” sözlerini söyledi.

Başantrenörümüz Efe Güven, takımımızın sezon başından beri gösterdiği performans hakkında “Dış atışlarda genel bir sıkıntı yaşıyoruz, bunu düzeltmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Eldeki mevcut imkanlar doğrultusunda kurduğumuz kadroda belirli defolarımız olacaktı. Bu defolardan bir tanesi de dış şut yüzdemiz. Bu defoyu kapatabilmek için de çok iyi savunma yapmamız gerekiyordu. Önümüzde hücumumuz üzerine biraz daha çalışabileceğimiz 1 haftalık süreç olacak. Sezona başladığımızda savunmamız çok iyi bir durumda değildi. Çok fazla sayı yediğimiz maçlar oldu. Bunun üzerine çok çalıştık ve savunmamızı iyi bir seviyeye getirdik. Yeni kurulan, genç bir takımız. Bu zorlukları aşmak sabır ve zaman gerektiriyor. Sabır ve zaman istemek şu anki Türkiye şartlarında imkansız. Bizim insanımız spora başarı odaklı yaklaşıyor ve çok sabır göstermiyor. Yeni kurulan bir takımda bunları oturtmak zaman ve sabır isteyen bir şey. Savunmamızı şu anda iyi bir seviyeye getirdik, hücumumuzu da aynı seviyeye getirmek istiyoruz. Çift yönlü bir takım haline gelmek istiyoruz. Savunma istikrarımızı devam ettireceğiz ve hücumumuzu daha üst seviyeye çıkaracağız. Hücumda doğru şutları buluyoruz, isabetleri bulmaya da başlayacağız” dedi.

Kırçiçeği Bodrum mücadelesinden sonra Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’na düzenlediği ziyaret ile alakalı Efe Güven, “Bu tür sosyal sorumluluk projeleri çok önemli. İnsanlara değer verildiğini ve herkesin eşit olduğunu göstermek çok önemli. Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmamak gerekiyor. Zaten oraya gittiğiniz zaman hayatın kazanmak kaybetmek üzerine kurulu olmadığını bir kez daha anlıyorsunuz. Hayatın yaşam ile ilgili olduğunu çok net görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Efe Güven takımımızın 15 Aralık Cumartesi günü oynayacağı İstanbul Üniversitesi maçının hazırlıklarıyla ilgili “Biz maçlara hazırlanırken, rakibimizin neler yaptığından ziyade bizim neler yapmamız gerektiğine odaklanıyoruz. Bizim amacımız kendi oyunumuzu rakibimize kabul ettirmek. Biz rakibimiz kim olursa olsun aynı ciddiyette ve disiplinde hazırlanıyoruz. Rakibinize muhakkak saygı duymanız gerekiyor ancak bu saygıyı öncelikle kendinize, yaptığınız işe, giydiğiniz formaya ve sizi takip eden insanlara duymanız lazım. Oyuncularımız ve antrenör ekibimiz de bunun bilincinde. Bizim geçen sezon katılamadığımız Türkiye Kupası’na katılabilmek adına kazanacağımız her maç, atacağımız her sayı çok önemli. Biz bunun bilincinde olarak maçlara hazırlanıyoruz. Biz yanlış hatırlamıyorsam EuroCup’ta en az sayı yiyen ikinci takımız. Ligde de en az sayı yiyen dördüncü takım konumundayız. İstanbul Üniversitesi maçında hem bu performansımızı devam ettirmek hem de hücumda da etkili bir oyun sahaya koymak istiyoruz. Sonrasında da bir sonraki pazara gününe kadar maçımız olmayacak. Bir sonraki hafta Pazar günü Hatay ile çok önemli bir maç oynayacağız” sözlerini söyledi.

Takımımızın EuroCup Women’da kazandığı Energa Torun ve MBA Moskova maçlarıyla gruptan lider çıkması üzerine açıklamalarda da bulunan başantrenörümüz Efe Güven, “Biz Monika’yı sene başında izleyip transfer etme kararı verdiğimiz dönemde istatistikleri, oynadığı oyun ve performansı bu düzeydeydi. Antrenman kampında da gayet iyi bir performans gösteriyordu. Sene başında formsuz bir dönem yaşadı. O dönemde bir sakatlığı da vardı ve sonrasında yaşadığı sakatlıktan dolayı 1.5 aylık bir tedavi süreci yaşadı. Son maçımızda çok iyi bir performans gösterdi. Biz bu performansının artarak devam edeceğini umuyoruz.

Gruptaki son maçlarımızda savunmada çok iyi bir direnç ve performans gösterdik. Savunmayı çok önemsiyoruz ve savunmamız üzerine çok çalışıyoruz. Biz sene başında bu takımın sayı atarak değil, iyi savunma yaparak kazanacağını söylemiştik. Bunu oyuncularımız da gördü. Şu anda takımımızın bu savunma performansını göstermesinin sebebi oyuncularımızın savunmamıza inanması, güvenmesi ve savunmada çok iyi konsantrasyon göstermesi. Savunmaya çok konsantre olduğumuz için hücum tarafında bazı konsantrasyon eksiklikleri yaşıyoruz. Kaçan atışların büyük kısmı boş atışlar oluyor. Bunun sebebi konsantrasyon eksikliği. Bunun sebeplerinden biri oyuncularımızın savunma tarafında çok fazla efor harcaması. Enerjimizi daha ekonomik kullanarak bu enerjiyi hücum tarafına da yansıtmamız gerekiyor. Elimizdeki kadro doğrultusunda yapabileceğimizin en iyisini yapıyoruz. Oyuncularımız bu konuda büyük özveri gösteriyor. Takımımızdaki herkes savunma yapıyor ve bundan keyif de alıyor. Uzun seneler sonra belki ilk defa ilişki açısından aile gibi bir ortam var. Takımımızdaki en tecrübeli isim Işıl, o da bu sene geçtiğimiz yıllara göre farklı bir role sahip. Antrenmanlarda ve maçlarda takım arkadaşlarına çok yardımcı oluyor, onlara çok pozitif yaklaşıyor. Bize ve takıma çok yardımcı oluyor.

Tüm bunların yanında taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Taraftarlarımızın enerjisiyle bizi ileriye itmesi takımımız için çok büyük bir güç oluyor. Dış atışlardaki problemimizi de çözdüğümüz andan itibaren çok daha farklı bir takım olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında takıma bir takviye düşünüp düşünmediği üzerine başantrenörümüz Efe Güven “Biz de yöneticilerimizle takviyeyle alakalı konuşuyoruz. Şu anda iyi bir ivme yakalayan takımımız var. Şu anda takımdan memnunum ancak tabii ki takıma takviye yapmayı düşünüyoruz. Bizim eksiklerimizi giderecek bizi daha komple bir takım haline getirebilecek bir takviye düşünüyoruz. Eğer takviye yaparsak önceliğimizi uzun oyuncu olarak düşünüyoruz. Skor gücümüzü arttırmak için skorer eklemesi de yapabiliriz. Takip ettiğimiz oyuncular var, bu oyuncular hakkında yönetimimizle de konuşuyoruz. Eğer bütçemize uyan, takımımıza getirebileceğimiz bir oyuncu bulabilirsek ocak ayında takıma takviye yapmak istiyoruz” dedi.

Takımımızın EuroCup Women play-off turunda karşılaşacağı İspanyol ekibi Lointek Gernika Bizkaia eşleşmesini de değerlendiren Efe Güven, “İki maçlı eliminasyon üzerinden oynanan bir tur olacağı için bu maçların hazırlığı ve konsantrasyonu çok daha farklı olacaktır. Gruplardan önceki elemelerden gelen bir takımlar ve kendi liglerinde gayet iyi gidiyorlar. Biz 4 sayılık farkla 8. sırayı kaçırdık. Lefkada maçındaki oyunumuz ve Energa Torun deplasmanında aldığımız farklı mağlubiyet bunun en büyük sebebi oldu. İspanyol takımları her zaman enteresan takımlar olmuşlardır. Biz de bu maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız. İspanya’da oynayacağımız ilk maçtan önce ligimizde 3 tane maçımız var. Öncesinde bu maçlara en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Gruptan 3 galibiyet 3 mağlubiyet ile çıktılar. Maç başına 65 sayı atıyorlar ve 70 sayı yiyorlar ancak az önce de söylediğim gibi bu maçlar iki maçlık eliminasyon sistemi üzerinden oynanacağı için farklı bir atmosferi olacaktır. Takımımız son zamanlarda gösterdiği performans ve ritim ile devam ederse ben iki maçı da kazanarak tur atlayacağımıza inanıyorum. Normalde EuroCup normal sezonunu 9. sırada bitirmek bizim için başarı sayılmaz fakat kupada yer alan Türk takımlarının çoğunun üstünde yer aldık. Bu açıdan bakınca daha iyi bir yerde olabilirdik ama biraz geç toparlandık. Kaybettiğimiz Energa maçını şu an tekrar oynasak belki kazanıp namağlup gruptan çıkabilirdik. Biz yine de en iyi şekilde hazırlanarak bir üst tura kalmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak sezon üzerine genel bir değerlendirmede bulunan başantrenörümüz, “Biz sezonu 3 bölüme ayırdık. İlk bölüm milli takım arasından önceki bölümdü. Biz o bölümü oynadığımız son 3 maçı kazanarak bitirdik. Bu periyot kazanma kültürünü kazanmamız açısından önemliydi. Şu anda ikinci bölüme de iyi başladık. Milli takım arası bize çok iyi gelmedi ancak şu anda yavaş yavaş ritmimizi tekrar buluyoruz. Bu gidişatı sürdürmek istiyoruz, ocak ayında da takviye yapabilirsek üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Genç bir kadromuz var ve genç oyuncularımız geliştikçe bizim oyunumuz da gelişmeye devam edecektir. Biz de elimizden geldiğince genç oyuncularımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımız da sağ olsunlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Daha önceki programda da 50-100 kişilik çekirdek bir taraftar grubumuz olduğunu söylemiştik. Bu çekirdek kadro git gide büyüyor, 200-300 kişiye yaklaştı. Bu kadın basketbolu için çok ciddi bir kitle. Oyuncularımız da takımımızın gördüğü bu ilgiden çok memnunlar ve kendilerini taraftarlarının önünde oynarken güvende hissediyorlar. İnşallah ilerleyen dönemlerde hücumumuza da seviye atlatarak daha keyif veren bir basketbol oynayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Efe Güven bu zamana kadar fena idare etmedi. Ekrem Memnun olsaydı belki 1 galibiyet daha alırdık gerisi yine aynı olurdu. Ha Ekrem hocayı ister miyim tabii ki isterim. Tamam 8 maçtır kazanıyor olabiliriz ancak bu 8 rakip de üst düzey takımlar değildi. Hepsi bizim kalitemizin altındaydı. Önemli olan bu takım Bjk, Fb, Çukurova gibi maçlarda nasıl performans ortaya koyacak? Umarım ligi 3. bitiririz. Avrupa'da bu sezon pek başarılı olacağımızı sanmıyorum en fazla yarı final görürüz gibi. Belki takviyeler olursa geçen sezon gibi şampiyon olabiliriz. Ama takımda net bir şekilde şutör ve uzun eksikliği var sezon başından beri gözlemlediğim kadarıyla. Quigley gibi şutör ve atletik bir pivot olsaydı daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.
 

Üst