Ben geçen senelerden farklı bir oyun göremedim sahada.. Oyuncular değişmiş ama H.Ü in sistemsizlik ve disiplinsizlik üzerine kurulu oyunu değişmemiş. Ne savunma yapabildik ne de doğru düzgün hücum yapabildik. Dixon'un tek başına zorlamaları ve yine habire salladığımız 3 lüklerden bulduğumuz sayılar var.
Yabancılarımızdan en çok Hedley umut verdi bana. Savunmayı bilen bir adam. İlerleyen zaman diliminde hücumda da etkili olacaktır.
Dixon çok sayı attı ama tarz olarak hiç hoşuma gitmedi. Seyirci bu tip adamalrı sevebilir ama bunlar 3 maç kazandırıp 5 maç kaybettiren türden adamlardır. Fazlaca disiplinsiz gördüm kendisini. Kenarda da ona müdahale edebilecek çapta bir hoca yok.
Henüz yeni gelmiş olmasına rağmen oynadığı süre içinde gördüğüm kadarıyla Garnett tam bir bomba(!)... Geçen sene ayakkabısını çıkarıp smaç atmaya çalışan kokocu amerikalımıza(Little mıydı neydi) benziyor. Hareketleri "benim basketbolla alakam yok" dedirten cinsten.
Hüseyin Demiral savunmada sıfır oynadı. 3 değişik damı savundu 3 ünü de savunamadı aslında.
Fatih savunmada caydırıcı bir unsur ama çabuk faul problemine giriyor ve hücum gücü sınırlı.
Şemsettin ve Burak çok kötü oynadılar. Yorumsuz geçiyorum.
Serhat hücumda katkı yapacak gibi göründü ama onun da savunması çok kötü.
Sonuç olarak geçen seneden farklı olan tek şey kadro. Ortaya konan oyun bana çok umut vermedi. Dixon-hedley gibi adamlar şut soktuğunda ve günüde olduklarında dişimize göre olan rakipleri yeneriz onun dışında fazla da bir numara çıkmaz. Takımın kimyası (özellikle savunma yönünden) bozuk gibi geldi. Dixon hücumda disipline edilmez ise çok başımız ağrır. Bu maçta ortaya konan oyun bu sezon da "sokak basketbolu" oynayacağımız izlenimi yarattı.
Not: Basketbolla fazla ilgisi olmayan babamın maç sonu yorumu "Bu halil üner den başka adam mı yok yahu?"