Ekrem Memnun

Maçın başında yaptırdığı savunmadan Şebnem'i oyuna alıp maçı kazandırmasına kadar en iyisi olduğunu o kadar net kanıtladı ki kendisiyle ne kadar gurur duysak az.

Yaşımdan dolayı 97 takımını bilmiyorum. Geldiğinde kendisi hakkında çok az bilgim vardı. Bu forumda bir yaşça baya büyük bir abimiz (o dönemleri takip eden) Ekrem hoca hakkında çok samimi içten koç'un başarılı olacağını söyleyen bir yazı yazmıştı. Asıl benim ona inancım o yazıyla başladı. Geçen süre zarfında maalesef yeterli desteği vermedik. O hiç vazgeçmedi. Takımı hakettiği başarılara ulaştırdı.

Çok büyük bir adamsın be Ekrem Hoca.

Benım ıcın takım sporlarında elındekı malzemeyi mazeret uretmeden kullanan ve başarı yakalayan hoca'lar değerı her zaman fazladır. Sezon basında zorakı alınan ZEE ( para konusunda) ve herkesın ne oynayacağı merak ettığı BONE yola çıkıp bırgun bıle çıkıp ağlamayan EKREM Hoca'yı canı gönülden kutluyorum. Insallah herzaman soyledığım gıbı bır kac ıyı GALATASARAY'lı çıkıp bu subeye destek olur.

Salamanca'daki Perfumerias maçından önce, dışarıda bir süre sohbet etme fırsatımız oldu. O sohbet sonunda maçı izlemek için içeriye girerken aklımda tek bir düşünce vardı:
Sadece basketbol anlamında değil gerçekten adam gibi adam.
Tebrikler Koç, kişiliğini bu takıma aşıladığın için,
her şey için...

Daha öncede yazdım. Geçen sene ben koçtan ümidimi kesmiştim. Cem Akdağ'la anlaşılıp sonra bozulmasından da pişman olmuştum. Fakat muazzam bir iş başardı. Burayı hakettiğini fazlasıyla gösterdi. Duruş olarak zaten öyleydi. Taktik olarakta gösterdi. Fakat yaptırdığı alan savunmasıyla 2 takımıda felç etti. Şampiyonlukta en büyük pay sahibi koçun.
3. lük kadromuz için normal sonuç olurdu. Güvenle oynatabildiğimiz 7 oyuncumuz var. 1 tane 1 numara, 1.5 tane 2 numara, 2şer tanede 3, 4 ve 5 numara ile şikecileri ve ekaterinburgu geçmek fevkalade.
İspanyollar, Spartak zayıfladı. 2 senedir şampiyonluğu zorlayan 3 takım var. Yönetimimiz bunu görür umarımda ambargo koymak için gerekeni yapar. En azından 1 1 numara, 1 2 numara transferi şart.
Ne kadar teşekkür etsek az. Kelimeler kafi değil.

Işıl Ekrem Memnun'un kendisinin kahramanı olduğunu söyledi, Ekrem Hoca hangimiz kahramanı değil ki bir rüya görmek istesem bundan daha fazlasını istemezdim tasarlayamazdım. İşte Ekrem Memnun bu rüyayı gerçeğe dönüştüren insan. Büyüksün Hocam.

Hocam senin varlığın ve başarınız cesur yürekli insanların her zaman Galatasaray çatısı altında toplandığının bir ispatıdır.

Neden hep para pulla, hile hurda ile değil de yürekle şampiyonluklar yaşıyoruz? Karşı kıyı veya başka rakipler bu işler için milyonlar harcarken neden biz emeklerimizle, sevgimizle şampiyonluklar yaşıyoruz? bu soruları sormak bile büyük kıvanç kaynağı.

Sabah uyandığımda bir kez daha dedim ki "iyi ki Galatasaraylıyım be". Teşekkürler Hocam Teşekkürler Aslan Kızlar.

benim için bir efsanedin hocam birgün torunlarım olursa onlara seni ve takımını anlatacam... Tabi önce evlenmem lazım :) Allah razı olsun hocam, bize yaşatıklarım için, helal olsun...

Sen bizim başımıza gelen en güzel şeysin koç.
Seni asla unutmayacağım.
Sancho'nun son saniye basketi ile aldığımız FB derbisinde 1 saniye kala aldığın mola ve sakinliğin inanmışlığın senin ne kadar büyük bir koç olduğunu göstermişti.
Avrupa şampiyonu yaptın bizi.Bunca zorluklara bunlar sıkıntılara rağmen bir gün ölüp gideceğiz senin ismin baki kalacak.Hep hatırlanacaksın.
BÜYÜK KOÇ EKREM MEMNUN.

Teşekkürler Ekrem hoca. bu kadar sıkıntıya rağmen, paraların ödenmemesin rağmen ve kadro sıkıntısına rağmen sen bize bu başarılarıy yaşattın. Sana nasıl Teşekkür etsek azdır.

Ekrem Memnun'un daha kulüpte adının esamesi okunmazken forumda yeni sezonda kim koç olmalı diye bir soru sorulmuştu biz bir kaç kişi Ekrem Memnun ismi üzerinde ısrar etmiştik hatta hepimizin çok sevdiği Cem Akdağ bu göreve bir numaralı adayken. İşte kimisi Erkek basketbolunu bırakıp neden Kadın basketboluna gelsin, adam Efes'te çalışıyor ne işi var Galatasaray'da diyenler vs. olmuştu dönemin Galatasaray Erkek takımında koç Oktay Mahmuti 2. asistan Koç Emir Alkaş'dı, Tabi Emir Alkaş ile Ekrem Memnun'un dostluğu çok eskiye dayanır ikisininde efes yıllarında beraber çalışmışlıkları var hatta aralarındaki ilişkiye dostluk demek biraz hafif kalacaktır abi-kardeş den başka birşey demezdim ben şahsen ikisi için. Yani Emir Alkaş hocayı çok iyi tanıyan biri olarak çok rahat söyleyebilirim.

O dönemde yani Ekrem hocamın Galatasaray'a gelme dönemlerinde Galatasaray'da asistan koç olarak görev yapan Emir Alkaş'ın çok büyük emekleri vardır diye düşünüyorum hatta biliyorum. Tamam Ekrem hoca sen ben gibi Galatasaraylı görev çağırdığında belki kaçmayacaktı ama onun bu işe sıcak bakmasında Emir Alkaş'ın payı büyüktür, bunu bi not alalım bir köşeye.

Hayat işte Ekrem hoca Efes'ten Galatasaray'a gelirken Oktay hoca ve Emir hoca tekrar Efes'e döndü, döndü dönmesinede adamlar abi kardeş zaten e Emir Alkaş dediğin adamda sen ben gibi Ali Sami Yen kapalısında kombinesi ile maç izleyen bir adam olunca Ekrem hoca ile Galatasaray ve Basketbol eksenli fikir alışverişleri hiç bitmedi. Ben çok iyi biliyorum Emir Alkaş çok maçımızın kasetini izleyip fikirlerini analizlerini hoca ile paylaşmıştır keza oyuncu seçimlerinde Kelsey Bone transferinde belki Kelsey'nin kaç maçını izledi işimize yarar mı yaramaz mı acaba diye. Tamam gönül ister Parker gelsin Galatasaray'a ama o bütçe ile alınabilecek en değerli yabancı Pivot'u aldığımızı şu an çok açık. Bir parantezde Shavonte'ye açmak isterim o dönem transferi askıya alınmıştı çünkü belki ikinci bir Guard transfer edilecekti (burada bunu anlatırken Ekrem hocamın Birsel'in en top zamanlarında bile Işıl Birsel'den çok daha iyi bir oyuncu dediğine şahitimdir onu belirteyimde yanlış anlaşılma olmasın) o dönem çok düşünülmüştür takımda ama en sonunda Işıl'a çok şükür ki sonsuz bir güven çıktı o fikir teatilerinin sonucunda Işıl'ın bu büyük sorumluluğu kaldırabileceği fikri bir Capyy olmasada Cappy'nin tabiri caizse çakmasının (kimse alınmasın ama öyle) da olsa Galatasaray'ın ihtiyacı olduğunu Emir hoca hep söylemiştir buradan yakınlık kurduğu bir kaç kişiye. Şu kupayı almamızda Shavonte'nin payı yadsınamaz hatta tüm sezon katkısı yadsınamaz hem Işıl'ın bu olağanüstü performansını tahmin edip hem Shavonte'nin takım kimyası içerisinde çok faydalı olacağını bize söylemişti Eminim Ekrem hocama da söylemiştir vardır eli bu iştede diye tahmin ediyorum.

Hayat işte şube yöneticilerinin Ekrem Memnun'a Şaziye'yi bile çok gördüğü dönemde çok eminim başarısız olsun iyice küçülelim istedikleri bir dönemde Ekrem hocamın bu yüreğini azmini belki tahmin edemediler. Bunu da tarihin bir köşesine not düşelim.

Ben şimdi bunları neden anlattım bu başarı öylesine büyükki öylesine mutlu ettiki bizleri Ekrem hoca teknik ekibi zaten insan üstü bi çaba göstererek bizlere bu güzelliği yaşattılar ama ben perdenin arkasındakilerede teşekkür edelim istiyorum, bu sefer emek koyan kimse sadece üç beş kişinin takdiri ile yetinmesin istiyorum arkadaş.

Ben kendi çapımda bu zamana kadar hayatını bu şubeye vakfetmiş sadece basit sıradan bir Galatasaray taraftarı olarak Emir Alkaş'a DA şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürler hocam...

Kızların kupa seremonisinde Işılın kupayı yere koyup o meşhur pozumuzu verirken arkada Ekrem hocaya bir bakın.Gerisini size bırakıyorum!

Başarılarda egoların tavan yaptığı günümüzde mütevazi bir "ağabey", koç...

Bir söz vardır hocam; fazla mütevazi olma, bir süre sonra öyle sanırlar.

Rusya’da tarih yazan ve Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray Odebank’ın tarihi zaferinin perde arkasını, sarı-kırmızılı ekibin koçu Ekrem Memnun, SABAH‘a anlattı. İlk olarak Ekrem Hoca’dan Ekaterinburg’da yaşananları anlatmasını istedik: “Grupta F.Bahçe karşısında talihsiz bir yenilgi aldık. Tamamını önde götürdüğümüz maçın sonlarında akıl tutulması yaşadık. Oyuncularım yıkıldılar. KASKİ maçı öncesi onları ayağa kaldırmaya çalıştım ama başaramadım. Benzinleri bitmişti. Bende de çekince oluştu. Ama Avrupa şampiyonu olmak için öyle veya böyle Ekaterinburg’u yenmek zorundaydık. Ve oyuncularım Ekaterinburg maçı toplantısına bambaşka bir kimlikle geldi. Kazanacaklarına inandılar.” Sezona başlarken bu zaferi hedeflemediklerini de vurgulayan Ekrem Memnun, “Avrupa Ligi için dürüst olayım; hedefimiz 8′li Finaller’de olmaktı. Asıl hedefimiz Türkiye Ligi şampiyonluğu. 14 yıllık şampiyonluk hasretine son vermeyi çok istiyoruz”şeklinde konuştu.

2000 RUHUNA SAHİBİZ

Bu sezon ödemelerde bir hayli gecikmeler yaşayan sarı-kırmızılılar buna rağmen Türkiye Kupası’nı alıp, ligde de normal sezonu lider bitirmişlerdi. Koç Ekrem Memnun da kendilerini 2000′de UEFA şampiyonu olan futbol takımına benzeterek, “Galatasaray ruhu, Galatasaraylılık duruşu ve oyuncuların hocalarına inancı… Bunlar iki takım arasındaki benzer faktörler”değerlendirmesini yaptı.

KİMSENİN PARASI KALMAZ

Galatasaray’da yaşanan ödeme sorunlarının takıma pozitif etki yaptığına da dikkat çeken Memnun, “Geçen sezon da ödeme sorunu yaşadık ama paramızı kuruşuna kadar aldık. Yani Galatasaray’da kimsenin alacağı kalmaz. Hatta bu tip para sorunları ve sakatlıklar, takımı daha da kenetler” dedi. Ekrem Memnun’a, Terim ve Ataman gibi Milli Takım’ı çalıştırıp çalıştırmayacağını sorduk ve yanıt şu oldu: “İleride ne olur bilemeyiz ama ben kendimi Milli Takım antrenörü olarak görmüyorum.”

FİNAL ÖNCESİ TAM 12 SAAT UYUDUM!

Fenerbahçe ile oynadıkları final öncesi yaşadıklarını da anlatan Ekrem Memnun, “Final günü 12 saat güzel bir uyku çektim. Rakiple ve genel maç planıyla ilgili 3 ayrı toplantı yaptık. Sadece maç konuşması benim adıma duygusal geçti” dedi. Karşılaşma öncesi çokrahat olduğunu da vurgulayan Memnun, “Hiç stres yapmadım. Geçen sene 10 kilo vermiştim. Çünkü çok az kadın basketbolcu tanıyordum, isimleri bile ezberlemekte zorlanıyordum” diye konuştu.

HATAM ÇOK YALANIM YOK

Şampiyonluk sonrası oyuncularının övgüler yağdırdığı Memnun, takımıyla arasında çok iyi bir iletişim olduğunu söyledi. İdmanlarda İngilizce konuştuklarını vurgulayan Ekrem hoca, “Sürekli ‘Better’ (Daha iyi) diyerek oyunculardan daha iyisini istiyoruz. İlişkilerimizde hata çok ama yalan yok. Doğruları anlatıyoruz. Sağlık ekibinden yardımcılarıma kadar bir aileyiz” yorumunu yaptı.

HAGİ HAYRANIYDIM

Futbol maçlarını izleyip izlemediğini de sorduğumuzda Ekrem hocanın cevabı ilginç oldu: “Türk Telekom Arena’ya az gidiyorum ama Ali Sami Yen’de çok maç izledim. Hatta UEFA Kupası’nı kazanan Hagi’nin takımına kombinem vardı. Maç kaçırmazdım.”