Ekrem Memnun

Zaten o sorunun sorulması kasıtlı ve ne amaçla sorulduğu da belli.Ama coach geçiştirerek,farklı bir cümle kurarak cevap verebilirdi.Bence de abartmış.Bu tarz sorular Fatih Terim'e de, Ergin Hoca'ya da soruluyor ve çok da güzel cevaplar veriyorlar.
 
Abi Türkiyeden bir yarışma için sorulsa tamam, fenerbahçe kımıl zararlısı olabilir, çirkef yöneticileri de olabilir ama teknik olarak adamlar Türkiyeyi temsil ediyor yalan mı yani :) Ayrıca ben şahsen Fenerbahçenin başarılarıyla mutlu oluyorum çünkü onları geçmemiz için aslında ne kadar daha çalışmamız gerektiğini anlıyoruz :)
 
bu fener değil midir Galatasaray şampiyon olmasın diye yıllarca birilerinin altına yatan, basketbolda sahadan çekilen, başkanı ATATÜRK'e suikast düzenleyen, ayrı cumhuriyetiz diyen...şiken yapan, hakem tehdit eden iki de bir UEFA'nın sopasını yiyen...UMMC'ye canı gönülden başarılar en az 30 fark bekliyorum hadlerini bilsinler!
 
Bir Türk takımının kupayı almasından tabi ki gurur duyarım. Ancak bahsi geçen takım fenerbahçe olunca tereddüt yaşarım. Neden mi? Şöyle ki; kupayı aldıktan sonra şerefiyle bu şampiyonluk statüsünü sürdürebilseler inşallah alırlar da Türk bayrağımızı dalgalandırırlar. Ancak senaryo böyle olmuyor maalesef. Herhangi bir maçı kazandıktan sonra bile -bizimle alakalı olmayan- kazandıkları için değil, Galatasarayı nasıl da ezdik, nasıl da rezil ettik diye seviniyorlar. Kupayı aldıktan sonra da aynı şey yaşanacaktır. Kupa bizim! Biz Avrupa Şampiyonu olduk diye sevinmeyecekler. Aynen şöyle sevinecekler: Galatasarayın nagalip ayrıldığı turnuvadan biz kupayı alarak geldik. Galatasarayı bilmem kaç sayı farkla gömdüler. Biz bilmem neler yaptık. Biz yenildikten sonra gidip elin takımını tebrik edenlerden ne bekliyorsunuz.

Kısacası; şerefiyle sevineceklerse, bu sevince ortak olurum. Bir Türk takımı iyi ki kupayı aldı derim. Ekrem Memnun ise basketbol adamıdır. Yabancılar kazansın diyemez. Tabi ki Fenerbahçe'nin kazanmasını dileyecektir. Ancak "başarılar dilerim" demesi yeterli olurdu. Başarı dileklerini biraz fazla abartmış. O da sıcağı sıcağına bir ropörtaj olduğu içindir. Büyük bir hayalkırıklığıyla ülkemize dönüyor. O yüzden bu beyanı için Ekrem Memnun'a kızmamak gerekir.
 
Yani bu nasıl bir açıklama başarılar de geç ya da yorum yapma hocam.Bu açıklama Ekrem hocaya olan güvenimi sarsmaz belki ama çok gereksiz olmuş malesef.
Ayrıca biz Galatasaray taraftarıyız bizi diğer takımlar ilgilendirmez.Aslında malum takıma herşeyi demek geçiyor içimden ama bize yakışmaz.Nötr olmalıyız bence...
 
Sen Türk değil misin ? Bu nasıl çarpık bir zihniyet yahu !!

Edit: Aklıma geldi sen Galatasaraylı mısın yoksa anti-fenerbahçeli mi ? Buna karar ver önce ...

Emre Ağabey, Fenerbahçe'nin başarısı Galatasaraylı bir Türk vatandaşı olarak beni mutlu etmez. Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray'dan başkasının başarısı beni mutsuz eder. Hele bir de Fenerbahçe olursa bu başka takıma,başarısı beni kahreder...
 
Ekrem hocayı seviyorum ama fenerbahçe ile ilgili söylediklerine asla katılmıyorum. Çok şükür fenerbahçe'yi tutacak kadar milliyetçi değilim. İnşallah şampiyon olamazlar.
 
Tutku Ağabey,ben Ekrem Hoca'nın böyle iki yüzlülük yapacak kalibrede bir adam olmadığînı düşünüyorum. Gönlünden geçmeyen birşeyi bence iyi gözükeyim diye söyleyecek bir adam değil. Bence tüm samimiyetiyle böyle düşündüğu için söyledi. İşte zoruma giden de bu. Nasıl gerçekten Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ister ?
 
İçiniz rahat olsun arkadaşlar. Ekrem Hocanın yaptığı açıklama tamamen temsil ettiği makam ile alakalı ve politik amaçlı bir açıklamadır.

Olaya şu iki açıdan bakmakta fayda var:

1- Galatasaray takımını temsilen konuşan herhangi bir isim 'İnşallah F.Bahçe elenir' açıklaması yapamaz. Yaparsa bu açıklama camiaya mal edilir ve bu açıklamayı yapan kişi haddini aşmış olur.

2- Eğer Ekrem Hoca kendisine yöneltilen bu soruya taraftar gibi 'İnşallah F.Bahçe elenir' şeklinde cevap verirse bu G.Saray'a hiçbirşey kazandırmaz, aksine rakibimize kstra motivasyon sağlar. Neden rakibimizi motive edelim?

Şahsen Ekrem Hocanın ne düşündüğü konusunda kafamda hiç soru işareti olmadığı için ne söylediği hiç umrumda değil. Ben biliyorum Hocayı, gerisi teferruat...
 
Ben bir gariplik görmüyorum Ekrem hocanın açıklamasında. Aksine keşke biz de taraftar olarak örnek alabilsek. Fenerin kupayı almasını istiyorum anlamında söylemiyorum bunu. Almış yada almamış benim umrumda olmaz. Salona gelen rakip oyuncuya küfür edince sizce dahamı motive olup hırslanır yoksa dahamı korkar? Senelerdir yaptığımız hata..
 
Fenerbahçe mevcut Türkiye'yi çok güzel temsil eder,böyle başa böyle tarak.Türkiye'nin idealden ne kadar uzakta olduğunu da yüzümüze vuruyorlar,bu yönden teşekkür bile edilebilir.3 Temmuz 2011'den beri görüyoruz ülkenin dinamikleri gereği hayatımızda yer eden insanların özünde ne kadar kaygan olduğunu.Mevzu güç odaklarına gelince nasıl bir olduklarını;sözde ideolojik farklılıkların nasıl bir anda ortadan kalktığını.Üç ana partiden tutun karikatüristlere,sözde halk çocuğu olup devrimcilik oynayan aydınlardan tutun ABD destekli liboşlara kadar hepsi ağız birliği ediyor konu Aziz başkanlarına gelince.Statüko baldan tatlı,mazallah taşlar yerinden oynar da NATO mafyası yerini kaybederse nereden beslenecekler?
Türkiye'nin bu yüzünü kabullenebilen Fenerbahçe'yi de desteklesin,eyvallah.
 
Ekrem hocanın açıklaması centilmenlik sınırları içerisinde bir nezaket örneği. Bunun dışında konuşayım, şike sürecinde gördük "Türk" takımlarını. Hepsi sıraya girip şikecilerin uşaklığına soyundular. Sadece Bursaspor, biz ve Trabzonspor tepki gösterdi.

Düzen, sermayenin düzeni. Türk falan hikaye kalıyor maalesef. O yüzden şikecilere hiç bir maçta asla destek vermem, her dalda, her branşta beter olsunlar.
 
Ekrem Memnun bence kendisine yakışacak açıklamayı yapmış.Tabiki bazı arkadaşlarımızın Fenerbahçe'nin başarısızlığını isteme hakkı var,bundan ötürü kendilerini yargılama hakkımız yok.Bana sorarsanız Fenerbahçe bayan basketbol takımı buralarda olmayı hak ediyor.Ancak Türk sporunda, sosyal medyanın olumsuz gelişimi ve ülkedeki insani değerlerin bir bir kaybolmasıyla büyük bir erozyon yaşanmakta.Daha 14-15 yaşında çocukların tribünlerde"Reis" adı verilen kişilerin yanında etmeye başladığı küfürler,maça girmeden alkol almış "velet topluluğunun"oluşturduğu taraftar yapılanmalarını asla kabul etmeyeceğim.Maalesef Fenerbahçe'de de bizde de diğer takımlarda böyle oluşumlar söz konusu.Hiçbir bilgi birikimi olmadan ahkam kesmeye çalışan,küfür ederek bir yere varmak isteyen,holigan tipli yöneticilerin tabağını yalayarak bir yere gelmeye çalışan taraftar yapılanmalarını asla kabul etmeyeceğim.Aklıselim Fenerbahçe taraftarı bu başarıyı sonuna kadar hak eder,diğerleri ise hiçbir şeyi.Ben olaya bu açıdan bakıyorum...
 
Bu açıklamanın neyini tartışdığımızı da anlamış değilim. Yarın Fatih Terim'e de böyle bir soru sorulsa çok büyük ihtimalle aynı cevabı verecek.

Gereksiz konular üzerinde fala duruyoruz maalesef.

Ama unutmada N.K.F.V.A.S. inşallah madara olurlar
 
Büyük hoca. Şampiyon olamasak bile bu değişmeyecek benim gözümde. Ama yaşadığı bu kadar sorun üstüne şampiyon olursa işte o zaman unutulmazlar arasına girer.
 
Şunu bilin ve aklınızdan çıkarmayın ki Ekrem Memnun çok büyük bir insan ve hoca. Umarım hep beraber kalırız.
 
En son Cem Akdağ zamanı bu takımın belirli sistemler ve setler dahilinde oynadığını görmüştük.
Savunmaya öncelik verip, hücumda da herkesin görev aldığı, topun paylaşıldığı bir sistem.
Sistemli şekilde oynayınca da Fenerbahçe'nin "yerli kalitesi!" zırvalığının da boş olduğunu gördük.
Yalnız yapbozun kayıp parçası gibi hep bir eksik bu şubede mevcut.
Koç var oyuncu kalitesi yok, oyuncu kalitesi var koç yok, oyuncu kalitesi ve koç var bu seferde düzgün yönetici yok.
Maalesef yönetilemeyen kriz ve üstüne birde hiç almasaydık daha faydalı olacak 2 transfer bu seneye çok büyük darbe vurdu.
Bunları yazarken ben hala bu sene şampiyon olamayız diye düşünüyorum.
 

Üst