EL 2. Hafta | Galatasaray MP 64 - 68 UNICS Kazan

Tarih: 27 Ekim Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu, İstanbul
TV Yayını: Ntvspor
Online Yayın: http://www.ntvspor.net/canliyayin
Canlı Skor Takibi: http://www.euroleague.net

Rusya temsilcisi UNICS Kazan EL'de sezona evinde Siena yenilgisiyle başladı. Yaş ortalaması yüksek kadrosuyla dikkat çeken takım tecrübe anlamında bize sıkıntı yaratacak olsa da gerek takım olgusunun gerekse de oyun temposunun zayıflığı nedeniyle de bize avantaj sağlayacaktır. İlk Euroleague maçımız nedeniyle büyük heyecanla beklediğimiz bu maçta salonumuzun tıklım tıklım olması nedeniyle de yüksek tempoyla bir başka yönden de avantaj sağlayacağız.

Rus temsilcinin guard pozisyonunda eski Galatasaraylı Lyday ve eski Fenerbahçeli Lynn Greer dikkat çekiyor. Ofansif özellikleriyle tanınan bu oyunculara karşı hücumda üstünkük sağlayabiliriz. Diğer bir tanıdık isim ve sezon başında forumumuzda önerilerde sık sık ismi geçen Henry Domercant. Domercant Siena maçında attığı 30 sayıyla dikkat çekmişti. Yine eski oyuncumuz Mike Wilkinson, geçen sezon Partizan'da dikkat çeken Nathan Jawai ve Rus Milli takımında da oynamış Amerikalı K.McCarthy diğer önemli isimleri. Uzunlar Belaruslu Veremeenko ve Rus Savrasenko da rotasyonu tamamlayan isimler olarak dikkat çekiyor.

Rus takımının kadrosu ve bilgileri;

http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=UNK

79-71 yenildikleri Siena maçının istatistikleri;

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=UNK&gamecode=12

76-74 yenildikleri Khimki maçının istatistikleri;

http://www.eurobasket.com/boxScores/VTB United League/2011/1016_2099_1846.asp

Ortada anlaşma var da bilmiyorsam kusura bakmayın ama bizim klüp iç saha maclarının biletlerini neden maca 3 gün kala cıkartıyor? 3 gün içinde taraftar salonu doldurabilmek için nasıl hazırlanacak merak ediyorum. Gecen sezon Fenerbahce'nin bazı Euroleague maclarının biletleri 1 ay öncesinden satısa cıkartılıyordu. Bizimde salonu cehenneme cevirebilmemiz için buna benzer birşeyler yapmamız lazım.

Full çekmeli salon.Fenerbahçe'nin rezil atmosferinden sonra tüm Türkiye ve Avrupa salon nasıl doldurulur ve nasıl atmosfer oluşturulur görmeli.Biz taraftar olarak görevimizi yerine getirirsek zaten sahadaki aslanlar görevlerini yapacaklar ve bizi sevindireceklerdir.Önemli bir mazereti olmayan her Galatasaray'lının Perşembe günü orada olması ve takıma hak ettiği desteği vermesi lazım.

fenerbahçe maçı biletleri çıktığı andan yarım saat itibaren bitmişti.
bu maç içinde aynı durum olur,kombinesi olmayanlar ellerini çabuk tutsun ..

Biletimi salondan alacağım bilet kalacağını düşünüyorum o zamana kadar ne kadar olur fiyatlar ?

Büyük ihtimalle tribün biletleri 10 lira olacak.

Mesleki İngilizce hocası kusura bakmasın ama bench arkasını kendisinden daha çok özledim. Ders saati ile maç saatinin aynı saate denk gelmesi tamamen kendisinin şanssızlığı benim yapabileceği bir şey yok.

Hem sahada hem tribünde çok önemli iki sınav vereceğiz. Sahada belki de gruptaki kaderimiz açısından en önemli sınavımıza çıkacağız ve mutlaka kazanmalıyız. Bunun yanında devamlı katılımcı olabilmek için sanırım salonu doldurup bazı şeyleri kanıtlamamız gerek.

oyun kurucu üzerinden oynanan 4 ve 5 numaralı oyuncuların ikili savunmasında zorluk çekiyoruz. umarım bu konu da çalışmalar yapılıyordur. alan ve oyuncu paylaşımı çalışmaları. göze çarpan en önemli savunma zaafımız bu. oyun olarak doğru oyun oynayacağımızda hücum konusunda doğru şekilde hücum edeceğimizden şüphem yok. yeter ki şutlarımız girsin ve her maçta yaşadığımız belli dönemlerdeki düşüşleri yaşamayalım. taraftarımızın desteğinin muazzam olacağından eminim

Seyirci faktörünü de arkamıza alarak kazanacağımızı düşünüyorum, salonun full olacağı düşüncesindeyim.. Ayrıca kötü gün dostlarımızdan Mike Wilkinson'u tekrar İpekçi'de görmek güzel olacak..

Galatasarayımı iç sahadaki ilk euroleague maçında yerinde izleyeceğim. 3.lük için gruptaki en büyük rakibimiz olarak görüyorum kazan'ı. 2 de 2 ile başlamak çok önemli. Umuyorum kayıpsız geçeceğiz.

Abdi İpekçi'yi hayal etmek istiyorum ama edemiyorum...

bu arada KOMBİNE ALIN :)

Gruptaki yerimizi belirleyecek olan maç bu maçtır, hedef maçımızdır.

İlk ikinin olmayacağını düşünürsek iç sahadaki Kazan maçı gruptaki üçüncülük şansımızı belirleyecek yegane maçtır. O yüzden gruptaki en önemli maçımızdır.

Bu maçta salon dolmazsa Barça maçındaki dolu salonun çok da önemi olmaz. En önemli maç bu maçtır.

domercant dışında bir skorer çıkartmalarını önlersek maçı kazanacağımızı düşünüyorum.. domercant skorunu atsın çok problem değil...öneml olan diğer oyuncuları devreye sokmamak.sıena maçında domercant dışında bir tek jawai çift hanelere çıktı.kilit nokta bu olacak bence..

grubun en önemli maçı bence, barça ve siena maçlarından daha önemli çünkü 3. lük için direkt rakibimiz ve kesinlikle yenmemiz gerek. %100 dolu tribün olması gerek!!! biletlerin bir an önce satışa çıkması gerek. bu arada tam maç saati dersim var ama sanırım dersi asmak için gayet güzel bir neden:) (o saatte ders mi olur demeyin 7 saat fark var:D) tv den destekleyeceğim....

Gruptaki hedeflerimiz doğrultusunda muhakak kazanmamız gereken bir maç Kazan maçı.Hücum olarak bizden daha üstün olabilirler ama gördük ki atan değil tutan kazanıyor genellikle.Hele ki tutan bizsek yani :)