EL 3. Hafta | Montepaschi Siena 103 - 77 Galatasaray MP

Siena oyuncularının özgüvenleri yüksek düzeyde.Maçı hep kontrol altında tuttular.Zaman zaman onları durdurmayı başardık.En azından skor olarak biraz yaklaştık.Teknik faul aldırdık.Ama adamlar özgüvenleriyle maçı farka götürdüler.Ufak bir hatada hemen cezayı kesiyorlar.Lakovic üçlüğü kaçırdı.Sonra adamlar ard arda sayılar buldu.Momentum tam bize geçiyor derken bir anda öne fırladılar.İçerideki Kazan maçını alsaydık gerçekten iyi olucaktı.Neyse artık.İnşallah diğer maçlarda daha iyi oluruz.

Skor moralimi bozuyor ama normal yani,ne beklemem lazım ki ?

Biz nereden nereye gelmişiz,5.sınıf yabancılarla oynarken,amatör seviyede yerlilerle oynarken birkaç yıl içinde ligde şampiyonluğa oynayan bir takım olmuşuz,eurolig'e kalmışız,herşey hemen olmaz,eurolig'te zamanla ve istikrarlı bir şekilde yatırımı devam ettirerek başarılı olacağız.

Yıllardır Eurolig'te oynayan,bizden kat kat daha fazla bütçeyle mücadele eden Efes bile ne hallere düştü şu eurolig'te o yüzden benim için bu skor karalar bağlama sebebi değil,aksine tecrübe,gelecek yıllarda yaşayacağımız başarıların anahtarı.
lakoviç,shumpert,ender,gordon,songaıla,andriç bunların hepsının eurolıg tecrubesı var.tecrube derken hangı tecrube yanı,bir arada oynamalarından ve gelecek yıllardan bahsediyosan seneye kım kala kım gıde bellı degıl..

bize ihtiyaç en çok bugünlerde var...
Ankaralı kardeşlerimizin takımı bağrına basması ve Olimpija maçına moralli göndermesi lazım...

Grup D O G M TP P Form
1. Siena 3 3 0 261:205 6
2. Barcelona 2 2 0 174:125 4
3. Galatasaray 3 1 2 217:243 4
4. Union Olimpija 3 1 2 191:227 4
5. Unics Kazan 2 1 1 139:143 3
6. Asseco Prokom 3 0 3 195:

Union la 4.lük için kapışırız
o yüzden bu maç çok önemli
orda maçı aldık mı hem özgüven gelir takıma
hemde işimiz garanti olur

İzlemesi çok sinir bozan bir maçtı..100 bin kişilik bir şehrin takımı geliyor 25 milyonluk bir camianın takımını daha 3.dkda nakavt etmesi ve maç boyunca çaresiz kalmak moral bozuyor ister istemeden..Nüfusu 100 bin dediysek tabiki bir takımın gücü şehrinin kalabalıklığından gelmez ama sadece ilginç bir detaydı

Bu tip maçlardan sonra o eksikti bu yanlıştı şu olmadıydı felan konuşmak biraz anlamsız kalır ama şunu açıkça söyleyebiliriz Tutku Açık resmen yokları oynuyor..Ve Furkan eksiklerini kapamadan Nba gitmeyecekti..Bitiriciliğini geliştirmediği sürece sanırım uzunca zaman bizimle..

Bu kadar fark beklemıyordum acıkcası karsımızdakı takım avrupanın en dısıplınlı takımı ozel bır takım sıena hemen hemen her sezon aynı kadro ve ıstıkrar butcelerı cok fazla degıl ama ıstıkrar var bızım ıcın kılıt maclar olımpıja prokom ve kazan dır.

Tecrübe konusunda karşıt görüş bildirenlere nasıl açıklayabilirim tam bilmiyorum ama kafamdakini az çok belirtmeye çalışayım.. Bu kadro sonuçta buraları ilk defa oynuyor. Bakıyorsunuz Siena'ya, Barcelona'ya hep belli bi çekirdeği koruyup üzerine koymaya devam ederek kalıcı oluyorlar burada. He tabi ki yepyeni kadroların da başarılı olma ihtimali var ama onlar da hatırı sayılır bir bütçeye bakıyor. Bu sezonki Cska bunun en tipik örneği, keza favori olarak değerlendirilen takımlardan Efes gibi..

Maça gelirsek, beklenti olarak sadece Lakovic'ten hayal kırıklığı yaşadım. Sorumluluk almasını beklerdim ama elini taşın altına koymak için geç kaldı. Ayrıca, benim Oktay hocanın tercihlerinde tek karşıt olduğum nokta Songaila-Cevher idi. Cevher'in de yeterliliği elbet tartışılır ancak Songaila ağır kaldı dış şut tehtidi de olduğu için karşı takım oyuncularının, ayrıca hücumda da ağır... En büyük alkışı da hiç kuşkusuz Shipp hakediyor. Son maçlara bakınca belli bi standart oturtmaya başladı gibi kendi oyununa..

Bizim için son 16 yeterli bir hedef bana göre. Ben çok geniş hayaller kurabilen bir insan değilim, o yüzden Union Olimpija ile 4.lük mücadelesi vermekten öteye gidemeyiz diye düşünüyorum. Ya 4. ya 5. bitireceğiz.. Hedef maçımız olan Unics maşını baştan sona üstün götürüp sonlardaki kötü oyunumuz sonucu kaybetmemiz malesef hedefi bir kademe düşürdü, yapacak birşey yok..

İnşallah bu önemli mücadeleden gerekli dersi çıkarıp bir an önce silkelenip kendimize geliriz..

İzlemesi çok sinir bozan bir maçtı..100 bin kişilik bir şehrin takımı geliyor 25 milyonluk bir camianın takımını daha 3.dkda nakavt etmesi ve maç boyunca çaresiz kalmak moral bozuyor ister istemeden..Nüfusu 100 bin dediysek tabiki bir takımın gücü şehrinin kalabalıklığından gelmez ama sadece ilginç bir detaydı

Çin oturup ağlasın o zaman :D

gruplardan 3. veya 4. cıkmanın bır avantaj veya dezavantajı var mı?

Siena ve Barcelona zaten bizim sadece kağıt üzerinde rakibimiz. Diğer takımlara karşı puan kaybetmeleri zor ihtimal. Esas rakiplerimiz Kazan ve Olimpija. Kazan'ı deplasmanda yenemezsek Olimpija ile 4.cülük için yarışacağız.

Union'a deplasmanda kaybedersek 4.lük mücadelesine dönüşür gibi işler.Union deplasmanı gruptaki 2.hedef maçımız olacak.İlk hedef maçı Kazan'dı kaybettik.Önümüzdeki Union maçı önümüzü şekillendirecek.Ayrıca Prokom içerde Kazan ya da Olimpija'dan birine çelme takabilir.Onuda es geçmemek lazım.Kaybedilen çok bişey yok şu an.

Maça gelince oyuncularımız kazanıcağımıza inanarak çıkmamışlar.Hedef maçımız olmadığının ben bilincindeydim.Bazı arkadaşlar galibiyet ümidi taşıyorlardı ama sadece ümit.%95'imiz kaybedeceğimizi biliyordu ancak bu kadar fark biraz ağır oldu.Taraftar olarak hedef maçımız olmadığını bilmemiz oyunculara da yansımış.Onlarda bu şekildelerdi ama maç bir şekilde oynanacaktı.Hayal kırıklığımız son topa kadar mücadele eden takımın özünden uzak görüntüsüydü.Tecrübe işine çokta katılmıyorum.Tecrübe için iyi bir kadron olacak ki maçı sonlara doğru kafa kafaya götürdüğünde bir işe yarasın.Ne yazık ki kalite farkı kendini gösterdi.Sezon başından beri eksik yönlerimizi biz biliyoruz.Teknik ekipte muhtemelen görüyordur.Geçen sene beklediğimiz hamleler gelmeyince şampiyonluğu vermiştik umarım aynı sorunu yaşamayız.Şimdi de radikal kararlar alıncağını sanmıyorum ligi 1.bitirmek bu sezon ki en önemli hedefimiz olmalı.Euroleague bu sene bizim için zevk.1 sene önce Bornova maçını düşmemek için oynuyorduk şimdi Euroleague.Bu bile bana yetiyor.Teşekkürler aslanlar :)

can sıkan mağlubiyet değil. yenen 100 sayı bu takımın en önemli özelliği savunma zaten takım olarak attıgımız sayı 70 75 lerde dolayısıyla rakipleri bu sayının altında tutmak lazım ama 100 sayının hiçbir mazereti olmamalı. rakip nekadar disiplinli olursa olsun

Siena takımı bırakın birbirine alışma evresini, birbirlerinin günde kaç defa işediğini filan bile biliyordur. Bu kadar güzel alan paylaşan takım birde 1. ve 3. periyodun ilk 5 dakikadı neredeyse kusursuz şut sokunca maç nerelere gitti.
Yenilgi beklenen sonuçtu ama herkes 4. periyot 'Acaba maçı alabilirmiyiz' hissini yaşamak istiyordu eminim. Fenerbahçe'nin de orada oynadığı iki maçı izlemiştik geçen senelerde. İkisinde düzen dışına çıkıp el üstü şutlarla, zorlamalarla top kaybedip ezilmişti Fenerbahçe. Biz ise ne olursa olsun hep setimizi oynadık. Kimse(Lakovic'in görevi hariç) maç gitti bitane ben atayım moduna girmedi. Oturtulmaya çalışılan mantığın bu anlarda bile dağılmadığını görmek çok güzel.
Gelecek hafta deplasmanda kazanıp avantajı cebime koymamız lazım artık. Oktay Hoca'ya o kadar çok güveniyorum ki taktik teknik eleştiri aklımdan bile geçmiyor. Songaila'ya tepkiler var okuduğum kadar. Geçen seneki adaşı Lavrinovıc gibi görüyorum ben onu. Değeri ilerki zamanlarda daha çok ortaya çıkacak. Nerede duracağını iyi bilen avrupalı uzun her zaman avantajdır.
Zaza'nın da iki haftası kalmış. Onuda takıma monte edersek çok umut doluyum Top16'daki yerimiz için.

Hala tecrübe masalını dinleye duralım...Ya da 4.'lük hayallerini, Kazan'ı deplasmanda yenme düşlerini kuralım....
Bu grupta rahatça sonuncu oluruz bu oyunla, dost acı söyler...
Helal olsun Oktay Hoca, Tutku Açık gibi geçen sene seni finale taşıyan oyuncuya sırtını çevirdin ya, onu kaybettin ya....
Gordon gibi 3. sınıf yabancıları ona tercih ettin ya. Üstelik kaybettiğin tek yerli oyuncu Tutku olsa bari. Göksenin, Cevher, Haluk( 40 yaşında olması önemli değil, gelsin 2 dakika oynasın, ateşlesin yeter)....Başka birşey demiycem...
Tutku, Cevher gibi yürekli yerli oyuncuları kazanmadan değil Top 8, F4, gruptan çıkma hayallerini bile bıraktım ben bugün...
Songalia, Lakovic gibi bitmiş yıldızlarla Avrupa'da işimiz yok, biz evimize geri dönelim. Özellikle Songalia beni çok yanılttı, ah diyorum onun yerine gerçek bir "5" alsaydık...
Takıma bakıyorum, çoğu "çakma" pozisyonlarında oynuyor. Furkan gerçekte "4", Gordon "1", Lakovic "1", Shumert "3" Shipp "2",Songalia "4"...Olacağı bu, üst düzey bir takım karşısında ezilmek...
Belki biraz sert eleştirdim ama benim yaşımda olanlar muhtemelen Avrupa'da rezil olmak için beklemedi Euroleague anını. 3 periyod deyince maçtan önce eleştiri almıştım, 1 period dahi direnemedik... Asıl Tecrübeye bakıyorsak, son 10 yılı gözden geçirelim bir Avrupa'da. üst üste 2 malubiyet sonrası serbest düşüş. Gruptaki iddayı kaybetme, kendi evinde saçma sapan malubiyetler...Bu seneki rakipler daha da güçlü üstelik...

Hala tecrübe masalını dinleye duralım...Ya da 4.'lük hayallerini, Kazan'ı deplasmanda yenme düşlerini kuralım....
Bu grupta rahatça sonuncu oluruz bu oyunla, dost acı söyler...
Helal olsun Oktay Hoca, Tutku Açık gibi geçen sene seni finale taşıyan oyuncuya sırtını çevirdin ya, onu kaybettin ya....
Gordon gibi 3. sınıf yabancıları ona tercih ettin ya. Üstelik kaybettiğin tek yerli oyuncu Tutku olsa bari. Göksenin, Cevher, Haluk( 40 yaşında olması önemli değil, gelsin 2 dakika oynasın, ateşlesin yeter)....Başka birşey demiycem...
Tutku, Cevher gibi yürekli yerli oyuncuları kazanmadan değil Top 8, F4, gruptan çıkma hayallerini bile bıraktım ben bugün...
Songalia, Lakovic gibi bitmiş yıldızlarla Avrupa'da işimiz yok, biz evimize geri dönelim. Özellikle Songalia beni çok yanılttı, ah diyorum onun yerine gerçek bir "5" alsaydık...
Takıma bakıyorum, çoğu "çakma" pozisyonlarında oynuyor. Furkan gerçekte "4", Gordon "1", Lakovic "1", Shumert "3" Shipp "2",Songalia "4"...Olacağı bu, üst düzey bir takım karşısında ezilmek...
Belki biraz sert eleştirdim ama benim yaşımda olanlar muhtemelen Avrupa'da rezil olmak için beklemedi Euroleague anını. 3 periyod deyince maçtan önce eleştiri almıştım, 1 period dahi direnemedik... Asıl Tecrübeye bakıyorsak, son 10 yılı gözden geçirelim bir Avrupa'da. üst üste 2 malubiyet sonrası serbest düşüş. Gruptaki iddayı kaybetme, kendi evinde saçma sapan malubiyetler...Bu seneki rakipler daha da güçlü üstelik...

Furkan Aldemir'i uzun forvet olarak görme hastalık haline geldi.Sırf boyu 2.08 diye topu yere vuramayan,sahanın hiçbir yerinden şutu olmayan ,sayılarının hepsini potayla başbaşa kalabildiğinde atan ,hızı ve atletizmi uzun forvet için eksik kalacak birini nasıl uzun forvet olarak görüyorsun Emrah abi?

Ayrıca Tutku Açık'ın süre alamamasındaki baş sorumlu Gordon değil Ender'dir.O transfer edilmese zaten Lakovic-Tutku ikilisi götürecekti oyun kurucu mevkisini.Ama kendisi transfer edildi mevki şişti ve Lakovic oyun kurucudan ziyade şutör guard olarak kullanıldı.

Kaldıki ilk 3 maçın hepsinde ayakta kaldı Jamon Lucas Gordon.Hepsinde hem hücumda hem savunmada takım genelinin üstünde bir katı verdi.

Erdal mesela Kerem Gönlüm'ün de şutu zayıf ama uzun forvet...
5 numara içn fiziği yeterli değil Furkan'ın. Ayrıca KSK'da son 2 yıl uzun forvet oynadı. Mutlaka uzun forvetin şutu olacak diye bir kaide yok.Ayrıca isterse 2.00 olsun, oynayabilen pivot oynar. Kambala 2.04 ama has mı has pivot. Adeleke 2.06 ama has pivot. Ayrıca Furkan'ın hızı ve atletizmi konusundaki görüşlerine katılmıycam. Geliştirmesi gerektiği yönünde hem fikirim ama yetersiz kesinlikle değil...

Siena'ya deplasmanda yenilmemize üzüleceğimi hiç tahmin etmezdim. Olası bir mağlubiyete sadece ortaya karakter koymadan, istemeden, savunma yapmadan, savaşmadan yenilsek üzülürdüm. Bizde bugun onu yaptık. Yani şu aşamada Euroleague'de ki ilk senemiz olduğu umrumda değil. Bugün sahada yaptıklarımız bize hiç yakışmadı. Sanki rakip bizi değilde biz kendimizi küçümsüyormusuz gibi cıktık maca(nasıl olsa Siena bizi yenecek havasında). Doğal olarak sonu hüsran oldu.

Birde Lakovic'e değinmek istiyorum. Akıllarda kalan bir Prokom macı var birde Euroleague elemesindeki kritik üçlüğü. Takımın suan en fazla kazanan oyuncusu. Tamam eline gelen topu potaya atmasını, attıklarınında %90 ını sokmasını beklemiyorum ama şuana kadar 1 lig devresi mac oynadık. Liderlik yapıp takımına sınıf atlatması beklenen bir oyuncuya göre hiçbir şekilde beklentileri karşılayabilmiş değil. Kendisi hakkında Serhat Türkel gibi düşünmek istemiyorum ama gidişat hoş değil. 35 yaşına girecek Kaukenas, Lakovic karşısında hem hücumdaki hem de savunmadaki performansıyla adeta 25 yaşındaymış gibi oynadı.

Genel olarak ilk Euroleague macımızdan beri düşüşe geçtik. Bu süreç içinde 2 mağlubiyet fazla değil ama moral bozucu. Union Olympia ve Hacettepe macları ile moral bulup Efes macına kadar form grafiğimizi yeniden düzeltmeliyiz.

Erdal mesela Kerem Gönlüm'ün de şutu zayıf ama uzun forvet...

Örnek verirken bari güzel örnek verin Kerem Gönlüm'ün şutu yok da ne demek? En son 5 sene önce izlediniz sanırım Kerem Gönlüm'ü siz!

Siena deplasmanında dağılmayan takım nadir zaten, geçen sene Fb'nin en formda zamanında skor 30 farkla bitti bu salonda adamlar tecrübeli fazlasıyla ona rağmen! Efes'i Barca'yı ezdiler geçen sene, Oly'yi dağıttılar 2 sene önce de Fb'ye 43 fark atmışlardı böyle piskopat bir takım içeride. Pek umudum yoktu ki buradaki arkadaşlarla salonda Kazan maçında da konuşmuştuk 20 farka razıyız diyen çok kişi vardı Barcelona deplasmanından bile bu kadar korkmam ben Siena farklı bir takım fark nolursa olsun baskılı savunma yaparlar, hızlı hücumları denerler vs... Union'u deplasmanda yeneriz gruptan çıkmayı kağıt üstünde garantileyip Kazan ile deplasmanda 3.lük maçına çıkarız.

Izleyemedim maci o yuzden sallamak istemiyorum...

Ama beklenen sonuc dile getirildigi gibi.Fark beklenenden fazla oldu o ayri...

Olimpija maclari bizim gruptaki kaderimizi belirleyecek ikili averaja kalabilir isler bu sebeble onumuzdeki mac cok kritik...

Guvenimizde bir azalma soz konusu degil takimimiza.Onumuzde zorlu maclar var hem el hem ligde.Birkac maglubiyet daha gelebilir sabirli olmamiz lazim yine ritmimizi bulacaz...