EL 5. Hafta | Galatasaray MP 66 - 70 Regal Barcelona

maçtan yeni geldim.çok fazla yorum yapmak istemiyorum ama şu bir gerçek ki bu maçı kazanabilirdik...ama malesef olmadı..lorbet in o üçlüğü yok mu hala gözümün önümden gitmiyor...

Aynı atmosferde oynanacağını düşünürsek, biz bu Siena'yı buradan çıkartmayız. Çıkartırsak da ben hiç bir şey bilmiyorum.

Gurur duydum, hem de bir çok şeyle.

Gerisini getirmeliyiz, devamlılığı sağlamalıyız. Taraftar olarak, takım olarak, yönetim olarak ve kulüp olarak...

Maç bitmiş, sözde "yenilmişiz" ama kalbimde tarifi imkansız duygu ve sevinç vardı. O an, resmen yüzümde gülücükler vardı. Hem taraftara hemde bütün Aslan Yüreklilere sonsuz teşekkürler. Bir kez daha anladımki Galatasaray'lı olmak bir ayrıcalıktır. Gururluyuz lan, var mı daha ötesi!

Galiptir bu yolda mağlup...

Hem sahadakilere, hem kenardakilere hem de tribündekilere helal olsun. Çok daha güzel günler göreceğiz çok.

Her kime karşı olursa olsun, her zaman SON TOPA KADAR!..

salladık ama yıkamadık,canları sağolsun çok iyi mücadele vardı sahada....

Barcelona maçı olması nedeniylede tarihi bir akşamdı.....

İnanılmaz mücadele etti takımımız , yaptığımız savunmaya Barcelonanın bile caresiz kaldığını izlemek büyük zevkti. Dış şut yüzdemiz biraz daha yüksek olsaydı maçı kazanmamız içten değildi biz boş üçlükleri sokamazken adamlar el üstünden attı efes maçında olduğu gibi ayrıntılarda kaybettik, sonuna kadar mücadele ettik taraftar yine efsane maçlardan birini yarattı. Üzgünmüyüm kesinlikle hayır , gururlumuyum evet !

KAzanmak güzel Barca maçında kazanmak daha da güzel bir maçtan çok fazlasını kazandık bu kesin rakibin bizden çok sayı bulmuş olması bu gerçeği değiştirmiyor.

İnterbasket'de Litvanyalı bir basketbol sever şunu yazmış

"A full and noisy house in Abdi Ipekci in Barca - Gala game...now I know the most popular team in Turkey"

Abdi İpekçi tamamen dolu ve gürültülü artık Türkiye'nin en popüler takımı kim biliyorum.

kulaklarımda halen dünden hafızamda kalan tezahüratlar ve arasıra sebepsiz yere yüzümde bir tebessüm
yenildik ama dün gece salonda olduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi

saldır Galatasaray
bir tek seni sevdim gerisi harbiden yalan...

Eurolig te yabancılarından en az verim alıp buna rağmen en çok iş yapmaya çalışan bir takımız..
seneye canlı-dinamik-aç yabancı transferleriyle daha da iddalı olacağız inşAllah...

Güzel gün,güzel geri dönüş,çok güzel tribün.Gsbasket'in güzel çiftiyle de noktalanınca unutulmaz bir akşam oldu.Lakovic serbest atışı kaçırmasa maç topunu elimize alabilirdik ama zorlamamak lazım.Yazın olası Barcelona maçına dair ne hayal ettiysem dün İpekçi'de buldum.

Barça en son ne zaman bir periodda 9 sayı atmış?
Saha içi basketleri sadece 5 (1 üçlük, 1 ikilik), 4 sayı da faul çizgisinden. Sezon boyu sayı ortalaması 80-85 olan takımı 70'lerde tuttuk.
Bu anları yaşatan, aslan yüreklilere sonsuz teşekkürler.
En doğru kararım futbol kombinesini satıp basket kombinesi almak oldu bu sene.

Abi senin yine yüzünde tebessüm oluyor, ben direk tezahürat yapıyorum durduk yere :)

Bu takım çok güzel yerlere gelecek yeter ki doğru yapılanlar devam etsin. Top 16'ya içeride Prokom ve Olimpija'yı yenersek kalırız, ki bence bu inanılmaz bir başarı, Top 16'da da iyi maçlar yaparız, oradan çıkamasak bile yönetime, oyunculara ve en önemlisi Oktay Hoca'ya çok şey borçluyuz. Yürüyedurun aslanlar.

Navarro : Böyle taraftara ilk defa şahit oluyorum. Fark 20'den kapandıktan sonra salona girip bize saldıracaklarını zannettim

Twitterda yayılıyor bu açıklama, ntvspor efes maçına bağlandığından röportajları bilemiyoruz :)

Spor yazarı Volkan Üstünyıldız'ın haberine göre Navarro maçtan sonra "100′den fazla Euroleague maçına çıktım böyle taraftar görmedim. Muazzam ve ürkütücüydüler” yorumunu yapmış.
Gerçekten olağanüstü bir atmosfer vardı. Orada böylesi bir atmosfer yaratıp takıma destek olan herkese teşekkürler.

Öyle güzel bir basketbol kültürü yarattık ki artık herkes hayranlıkla izliyor. Artık bunu daha da ileriye taşımak, erkek kadın demeden en kolay maçta bile salonu mümkün olduğunca doldurmak gerekir. Dünkü atmosferin bize kattığı öyle değerler varki bunu önümüzdeki günlerde çok daha iyi göreceğiz.

Topun bizi sevmediği bir maçtı, onların panyalı giren üçlüklerine karşın bizim toplar potanın içinde çıktı. Bir gerçek var ki çok iyi bir takım Barcelona ve onlara karşı 20 sayı geriye düşmek çoğu takım için maçın bitiş düdüğü anlamına gelse de 12.000 kişiyle yapılan alan savunması böylesi şutör bir takımı durdurmaya yetti. Sahada ve tribünde insan üstü bir inanç ve mücadele vardı. Arkamda Barcelonalı yöneticiler oturuyordu maç başlarında onlar bile tribüne eşlik edip tempo tuttu arada. Tabi birde maç sonlarında surat ifadelerini, verdikleri tepkileri görecektiniz. İki el kafada çaresizce sahayı ve tribünleri izliyorlardı. Kazanmanın gayet normal geldiği bu insanlar maç bitince çocuklar gibi sevindiler.

Başta da dediğim gibi basketbol takımlarımızı izlemeye devam edin. Bu sinerji aratarak devam etsin.

Maçtan geldikten sonra kafamı yastığa vurduğumda kulağımdaki uğultu halen devam ediyordu. Müthiştik, gerçekten 20 sayıdan maçı buraya getiren ana etkendik. TV nin karşısındaki tribündeydik ve fark 20 ye çıktığında atılan ilk basketteki tepkiyle maç döndü. Normalde 20 ye çıkmış farklarda o basketler fazla alkış almaz beste girilse de rağbet görmez. Ancak 18 e indiğinde fark sanki herkes inanmıştı son periyotta bir şeylerin lehimize döneceğine. Efes maçından çok çok farklı bir tribün vardı, kimse kızmasınama inanın Efes maçına yenildiğimize bir nebze de sevinmiştim. Çünkü o maçtaki durgunluk bugüne taşınmayacak ve çok agresif bir tribün ve atomosfer olacak beklentim artmıştı. Gelen, bağıran, inanan tüm yürekli aslanlara sonsuz teşekkür. 90 lı yıllardan tribün enstantenelerini yaşattınız, efsane KAPALI döneminden hatıraları canlandırdınız.

GSTV de Ender, Cevher, Furkan, Oktay Mahmudi konuştular. İlk defa Oktay Mahmudi'nin sesinin titrediğini, kelimelerin ağzından titreyerek çıktığını gördüm. "Bugün burada olmak çok mutluluk vericiydi, bugünü yaşamak çok güzeldi" dedi. Tribünden fazla bahsetmezdi onlar olduğunda hatta Prokom maçında olurlarsa çok daha güzel şeyler olacak dedi. Dünkü konuşmasını lütfen izleyin ve adamın bugünkü salon atmosferinden ne kadar etkilendiğini anlayacaksınız.

Hocam sen bu yolda devam et, biz bu takımın ve senin arkandan sonuna kadar geleceğiz, yenmişsin, yenilmişsin hiç önemli değil.Küme düşmemeye oynarken SORGULAMADIK bugün de sorgulamayacağız..

Maç öncesi hepimiz dün gece tarihi bir maç olacağını biliyorduk. Daha önce yaşadığımız coşku atmosferlerin aynılarının tekrarlanacağını da bekliyordum ancak maç 20 sayı olunca acaba dedim koparmıyız ama sahada öyle bir karakterli yürekli oyuncularımız var ki rakip Barcelona da olsa bitti gitti demedim ki salonda kimsede vazgeçmedi. Bence maçın en önemli dakikalarıydı kopmadık bağlandık resmen maça asıldık son topa kadar verilen mücadele inanılmazdı salon resmen yıkıldı. Barcalı oyuncuların üzerine üzerine tepelerine biniyordu, kimse Arena ya kesin galibiyet alırım diye gelemeyecektir dün gece itibariyle herkes önlemini alıp gelecek ama şunu çok iyi biliyorum ki siena Arena da boğulacaktır. Bu takımın ilk hedefi olan ilk 16 yapacak güçte.
tekrar tekrar bizleri Gururlandıran oyuncularımızı hocamızı yönetimimizi o salonu cehenneme çeviren herkesi tebrik ediyorum orada hep beraber omuz omuza olmak harikaydı

Maç sonu gelen demeçler yorumlar avrupa'nın her atmosferini ortamını tatmış insanlardan duymak ayrı bir keyif vericiydi, herşey daha yeni başlıyor yolun çok başındayız
peşindeyiz Galatasaray