EL 6. Hafta | Galatasaray MP 78 - 76 Asseco Prokom

Valla maça gelmeyenler çok şey kaçırıyor . :) Kazan - Efes -Barca maçlarına geldim hiç galibiyet görememiştim. Prokom da bir ara arayı açınca artık bende bir şey olduguna inanmaya başlıyordum ki çocuklar çevirdi maçı sagolsunlar benim salona gelme olayı noktalanmamış oldu :D

aynı şeyi bende kendim için düşünmüştüm. her zaman aynı bölgede maç izlerim sırf bu yüzden salonun başka bir bölümnde maçı izledim.çünkü kazan-efe-barca maclarını kaybettik bir totem yapim dedim.bu seferde procom maçı kötü geçti ve son 4 dk eski yerime geçtim.resmen trübün değiştirdim.bu sefer de maçı kazandık.:)

Tutku, Gordon, Songaila, Zaza harikaydılar.. Forumun büyük çoğunluğunun söylediği Jaka'dan cok sayı beklemeyelim onemli olan tecrübesi vs gibi şeyler bu maçta oldu evet, en azından böyle oynamalı Lakovic. Aslında takımda kötü oynayan savunmada Shumpert vardı. Genel anlamda hücumda tutukluk vardı. Ama artık Zazamız da var!
Bazı seylerden ders alınmış, Lakovic'de özellikle bunu gördüm, çok mutlu oldum...
Ayrıca kalpten gidiyordum. Çok heyecanlanınca sinirlenince ellerim karıncalanır, 70-70 bittiğinde resmen o karıncalanmayı hissettim ve direk soğuk uygulamak zorunda kaldım, ama bu takım herşeyi hak ediyor! :)

oyun kurucularımız çok yürekten oynasalar dahi hücuma çok yavaş geçiyoruz. Ve oyunun sıkıştığı anlarda penetre eden delici özellikte oyuncumuz malesef yok bunu 1 numaraya ve 3 numaraya transferlerle çözebiliriz bence. 16 ya kalırız ama oradan bir adım öteye gidebilmek için takviye şart. takımımız çok yavaş top çeviriyor. Ve bugün tamamen zaza ve songaila'nın birebirleriyle maça tutunduk. jaka'ya bir tane bile set kuramadık 3 lük için kaç maçtır. barcelona maçında j. pargo gibi mc caleb gibi bir oyuncumuz olsaydı o maçı da çevirmiştik. böyle takımlara karşı dönmek normal ama barcelona gibi takımlarda yetmiyor malesef.. inşallah derrick rose muhabbeti gerçek olur. 3 numaraya da atlet ve şutu olan bir oyuncu gelse final eight uzak değil.

patlayıcı bir 3 numaraya ihtiyacımız var sanırım. lakovic katkı vermiyor. ender de güven vermiyor bazı maçlarda. gordon çok kontrollü oynuyor. doğru oyunları oynasa da çok yavaş oynadığı için geç kalıyoruz pozisyon bulmaya. tutku bence bu takımın jokeri nerde ne yapacağı belli olmaz ama ikili oyunlarda ona göre uzunla sahada olması gerek. ben bir 3 numara alınması taraftarıyım. songailaya özel oyunlarda da oynanmalı. ayakları yavaş ama sırtı dönük iyi oynuyor

"BAZEN de maçlarda her şey ters gider. İyi savunma yaparsınız ama rakip iyi şut attığı bir gündedir ve iyi savunulan şutları üst üste sokar. Rakip üç kere çizgiye basar hakem kaçırır. Pota altındaki en enerjik oyuncunuz bir gün önce sakatlanır oynayamaz. Her şey ters gider.( Kaan Kural )"
İşte o an takımına her durumda inanan büyük Galatasaraf taraftarının ruhu ve Son topa kadar mücadelenin bayrak adamı Oktay Mahmuti devreye girer .Tebrikler

arkadaslar onceliklee bu forumda yeniyim cok uzaklarda endonezyada yasiyorum eger boylee maclarinin full goruntusunu yayinlarsaniz minnettar olurum,,hepinize saygilar

http://www.youtube.com/watch?v=yz4JfAEtwNI&feature=youtu.be

Bir an salonda rüya mı gördüm, nasıl oldu böyle bir şey diye düşünürken Erkan Abi çimdikledi. Gerçekten olmuş bu olay.

Jaka : )

işte hep söylenen, zaman zaman eleştirilen bir şey vardır: Kolej havası. İster beğenin ister beğenmeyin, bir takımda oyuncuyla-seyirci aynı okulun öğrencisiymiş gibi bir uyum yakalarsa ne 20 sayılık Barcelona, ne 15 sayılık Prekom dayanabilir bu havaya. Tebrikler aslan oyuncular, tebrikler aslan taraftar!

Öncelikle herkese selamlar.İlk mesajımın bu maç sonrasına düşmesi ayrıca mutlu etti beni :)) Bi ara maçı izlerken iki ayağımın da uyuştuğunu hissettim.Uzatmada oyuncular yorgunluktan ellerini dizlerine koyup eğilirlerken bi anda televizyon karşısında aynı hareketi yaptığımı farkettim :))

Son 3.5 dk kaldığında paltomu aldım çıkıyordum. Songailanın hücumuna bakıp çıkayım dedim. O sayı oldu sonra da hemen topu dışarı attıar. İşte o zaman anladım ki bu takımın maçından erken çıkılmaz :)

Valla maça gelmeyenler çok şey kaçırıyor . :) Kazan - Efes -Barca maçlarına geldim hiç galibiyet görememiştim. Prokom da bir ara arayı açınca artık bende bir şey olduguna inanmaya başlıyordum ki çocuklar çevirdi maçı sagolsunlar benim salona gelme olayı noktalanmamış oldu :D

Aynı duyguları bende yaşadım kazan-efes-barca mağlubiyetlerinden sonra bu maçı kesin rahat alırız diye düşünüyordum. maç sıkıntıya girince diğer maça gelmemek gerektiğine inandım neyse ki giden maçı geri getirdik galibiyet gördük :) nasıl bir maç kalbi bırakıyorduk.

Dün kazandık ama....
Bu oyunla Top 16'da averaj takımı oluruz ancak. Şu galibiyetsiz Prokom'dan daha iyi savunma yapıyoruz o kadar...
Bu galibiyetten alınması gereken çok ders var...
Özellikle Lakovic ve Songalia konusunda...
Yarın bavullarını alıp gitseler çok iyi olur. Yerlerine de oyuncu filan alınmasın...

Maç heyacanı bakımından süperdi lakin Shipp e bazen çok kızıyorum sayı kralı bir adam şuttan bu kadar korkar mı ? Ceza atışı gelmiş atmamak için yan pas yapıyor bombom 2 atışı yapmadan pas verdi sorumluk alması gereken hiç bir yerde gözükmedi iyi mi oyuncu tabiki iyi ama biraz guven aşılamak lazım şut özelliğini kaybetmişe benziyor maç kaybedilirse kaybedilsin onun şutuyla ama birazda kafayı kaldırıp potayı görmesini istiyorum şahsen,gordon mesela hiç tereddüt etmiyor lakoyu saymıyorum bile şut kacar maç kaybedilir ama shippin mutlaka potaya en azından ceza şutlarını atmasını temenni ediyorum

Dün en zor maçımıza çıktık. Bunu lütfen hesaba katın.
Grubun en zayıf takımı olabilir ancak Euroleauge takımı sonuçta.
Stres şutlara ve savunmaya da yansıdı. Ama kazanmasını bildik.

Maç zaten zor, bir de hakem çıktı ortaya, çok acayip kararlar verdiler. Bunara rağmen kazanmak da çok önemliydi, bunu unutmayalım.
Kazan deplasmanında çok daha rahat, buna bağlı olarak çok daha iyi bir oyun bekliyorum.

Biraz sabredelim. Epi topu iki yıllık bir takımız. Gören de yıllardır Euroleauge'de oynuyoruz zanneder.

Dün kazandık ama....
Bu oyunla Top 16'da averaj takımı oluruz ancak. Şu galibiyetsiz Prokom'dan daha iyi savunma yapıyoruz o kadar...
Yarın bavullarını alıp gitseler çok iyi olur. Yerlerine de oyuncu filan alınmasın...

Top16da isterse her önüne gelen bize 50sayı çaksın zerre umrumda değil, 1.5 sene önce küme düşmemeye oynayan takım şimdi Euroleague'de Top16dan bahsedebiliyorsa bizim susmamız gerek diye düşünüyorum :)

Songaila geri dönüşün baş mimarlarından oldu. Bugüne kadar bu takımdaki en kritik işleri yaptı. Son periyot çok istekliydi. O Zaza'nın sırtıyla yaptığı verkaç bunun bir göstergesi. Bırakmadı, yılmadı. Bugüne kadarki performansı yeterli mi, hayır değil, ancak dün daha iyi olacağı mesajını çok net verdi.
Lakovic'e top kayıpları nedeniyle kızardım, dün sadece 1 tane yaptı. Savunmayı biraz toparlamış. Sorumluluk alması gerektiğini hatırlamış. Eski maçlardan ders çıkardığı kanısındayım ben. Ama en az bu kadar katkı yapması lazım takıma her maçta. Umarım sadece bir maçla kalmaz bu olumlu hareketleri...

Dün kazandık ama....

Averaj takımı olsak ya da sıfır çeksek ne keder , son topa kadar mücadele eden bir takımımız var , gurur duymalıyız ..

Dün kazandık ama....
Songaila konusunda haksızlık yapmayalım. Union maçında da aynı şeyi yapmıştı dünkü maçta da yaptı. Hücumda sıkıştığımızda üstüste 6 sayı yaptı ki bu takımın direnci, inancı ve motivasyonu açısından çok önemliydi. Bence o sıralarda 5. faulünü almasaydı maçı daha erken de çevirip bitirebilirdik.
Oyuncularımızın hepsi çok değerli, hepsi çok yürekli, hocalarına inanıyorlar, taraftara minnet duyuyorlar ve zevk ve keyif alarak inançla oynuyorlar. Bize de bunun keyfini yaşamak kalıyor. Dün akşam aynı maç içinde yaşadığım birbirinden farklı uç noktalardaki tüm duyguların sonunda çılgınca bir mutluluğa dönüşmesi, o güzellikleri yaşamak herşeye değerdi.

Songaila konusunda haksızlık yapmayalım. Union maçında da aynı şeyi yapmıştı dünkü maçta da yaptı. Hücumda sıkıştığımızda üstüste 6 sayı yaptı ki bu takımın direnci, inancı ve motivasyonu açısından çok önemliydi. Bence o sıralarda 5. faulünü almasaydı maçı daha erken de çevirip bitirebilirdik.
Oyuncularımızın hepsi çok değerli, hepsi çok yürekli, hocalarına inanıyorlar, taraftara minnet duyuyorlar ve zevk ve keyif alarak inançla oynuyorlar. Bize de bunun keyfini yaşamak kalıyor. Dün akşam aynı maç içinde yaşadığım birbirinden farklı uç noktalardaki tüm duyguların sonunda çılgınca bir mutluluğa dönüşmesi, o güzellikleri yaşamak herşeye değerdi.
Kazan maçında da çok iyiydi. Hatta daha fazla süre alması gerekirdi o maçta. Bende bu yüzden Oktay Hoca'yı eleştirmiştim.

Bazı arkadaşlar Euroligi bu sene izlemeye başladı heralde. Euroligde kolay maç yoktur, beklemediğiniz anda favoriler maç kaybedebilir. Sienanın kendi evinde Kazana yenilmesi, Spirounun Efesi yenmesi, Brose basketin Paoyu yenmesi... sadece bu sezon yaşadığımız birkaç süpriz
Açıkçası Prokom dünkü maçı daha çok istedi bizden ta ki son 5 dakika biz gerçek kimliğimize dönene kadar. Ciddi savunma yaptılar, hiç rahat şut atamadık. Sayılarımız pota altından bulduk çoğunlukla. Basit top kayıpları ve dengesiz şutlarımız potamıza hızlı hucüm olarak döndü. Ama sahada ve tribünde bu takımın son topa kadar mücadele edeceği inancı vardı. Öyle de oldu

Bu takımla ne kadar gurur duysak az. Euroleage kalmaları bile benim için yeterliydi. Yetmedi bir de tur atlamak için çok büyük avantaj elde ettiler.

Evet eksikler çok ama sistem ve takım oyunu harika. Dün Furkan sakatken Andiç ve Songalia oyun dışı kalınca galibiyet için hiç bir inancım kalmadı. Ama bu takım öyle bir takım ki inancını son ana kadar kaybetmedi ve takım halinde geri dönüdü. Tam bir euroleage takımı olduğunu kanıtladı.

Çok iyi bir yolda gidiyoruz. Yapılacak bir kaç takviye ve bu sistemde ısrar etmeyle daha iyi yerlere geleceğiz.