EL 8. Hafta | Galatasaray MP 63 - 67 Montepaschi Siena

41-32'den sonra 18-2 seri yedik aklım almıyor.

Niye bu kadar istikrarsız oynuyor oyuncularımız merak içindeyim.Hepsinin bir arada coştuğu bir maç daha izleyemedik,özellikle yabancı oyuncular için konuşuyorum.

Bu maçı alacağımızdan şüphem yok ama kolay işi zorlaştırıyoruz.

son iki pozisyonunda furkanın iki büyük hatası maçı götürdü böylesine bir sienaya karşı kazanıp güven toplamak lazımdı ama olmadı.Sağlık olsun ne diyelim. Canerin yerine Haluk oynayabilir hocanın bunu farketmesi lazım...

ya biri bana 36 saniye kala 3 sayi geride iken neden faul yaptigimizi soyler mi?? birakin hucum etsinler, savunma yapalim bos donerlerse 12 saniye kalacak 1 uclukle uzatmaya gotururuz. anlamiyorum neden bir anda rakibe farki 5 e cikarma sansi veriyoruz.

Takımın mücadelesi,hırsı çok iyi ama oynanan oyun hiç tatmin etmiyor.Bu kadar eksik ve formsuz yakaladığımız Siena'yı yenmeliydik bugün.

Üçlük sokamıyoruz bu şekilde maç kazanmak çok zor oyun tıkandığı anlarda deneme atışlara kalıyoruz ya tutarsa misali.Hücum alanında büyük sıkıntı yaşıyoruz bu da oyuna negatif anlamda büyük etki gösteriyor çünkü hücumun iyi olduğu dönemlerde iyi savunuyoruz.Lakoviç'i ilk beşte başlatmayıp sonra oyuna alması onun diri kalıp skora katkı vermesini sağladı.Artık Olimpija'ja kaldık, onlar da bayağı sıkıntı içindeymiş yayıncı kuruluşun dediklerine göre.Gruptan çıkabiliriz ama top 16da Olimpija ve Prokom gibi takımlar olmayacak.Bunun farkındadır zaten takımın başındakiler de.

ya biri bana 36 saniye kala 3 sayi geride iken neden faul yaptigimizi soyler mi?? birakin hucum etsinler, savunma yapalim bos donerlerse 12 saniye kalacak 1 uclukle uzatmaya gotururuz. anlamiyorum neden bir anda rakibe farki 5 e cikarma sansi veriyoruz.

10 sayı öne de geçsek, geriye de düşsek skor her türlü kapanıyor. İlginç bir takımız.

6 galibiyetle kapatabileceğimiz grubu, 4 galibiyetle kapatıp yolumuza devam ederiz.

Evlat acısı gibi koydu cidden..Yani şaka gibi maçtı..Rakip eksik kere eksik..3.periyodu 9 sayı farka çıkartıyoruz ve periyodu 7 sayı farkla mağlup kapatıyoruz..En güvendiğimiz shumbert çemberi dövüyor Furkan pota altından dünyaları kaçırıyor 13-14 top kaybımız var bunlara rağmen oyuna ortağız ama ne oluyor anlamıyorum..

Yapacak bişey yok ama sene başından beri yokları oynayan ve bu maçta da artık saçmalamanın kitabını yazan Tutku Açığın kendisini artık biran öncce toparlaması gerekiyor..2.çeyrek son 39 saniye değil 2 dakika erken alınsa oyundan 6-7 farkla önde , genel anlamda oynadığı sürenin yarısını oynasa top kaybımızın yarı yarıya düşeceği bir oyun sergiledi bugün..

Furkanın kritik yerlerdeki yanlışlarını dahi alkışlarken Tutku açık artık sabrı zorlamaya başladı..

Bana kalirsa bu maglubiyet beni pek sasirtmadi.. Siena sonucta bir sistem takimi. Andersen+Rakocevic'in guc toplamlari bizim yaklasik 6-7 oyuncuya esit. Aslina bakacak olursam ben takima yenilgilere kizmiyorum.Aci gercek ki diger karsi yakanin takimi bunlarla su kadroya karsi oynasa en az 15 sayi fark atardi Jerrels'li kadrosu ile.Ayni zamanda 6 kisilik Unics'i de yenerdi..Cunku yillarin vermis oldugu Euroleague'de oynama kulturu var.Bu tamamen farkli bir sey.

Top-16'ya bir sekilde yukselicez bir aksilik olmassa..Ama bu kadronun TOP-16'da 1'den fazla galibiyet alabilecegini su yapisi ile zor goruyorum.Sonucta kadronun gucu Uleb'te final oynamaya yatkin bir guc..Uleb icin kurulmus bir kadro.Prokom ve Olimpia'yi bugun Ulebe koysaniz oradada pek bir sey yapamazlar..

Eger TOP-8 isteniyorsa 2 tane oyuncu sart. Birisi pota altina digeri 3 numaraya.. Birisi kalipli (Zaza tarzi) digeri eski Efes'li Antonio Granger tarzi 3'luk atabilen..

bu macta ve bu maca kadar en buyuk hayal kirikligi lakovic maalesef. barca macinda en kritik anda serbest atis kacirmisti, burda top kaybi yapti, bundan onceki maclarda da cok kritik top kayiplari ve yanlis sut secimleri olmustu. umarim duzelir ama bence bizim JJ tarzinda oynayan bi garda ihtiyacimiz vardi, neyse saglik olsun umarim kritik maclari almaya baslariz, bi aksilik olmazsa top16 ya kalcagiz ve bunun keyfini cikaralim, nasil olsa sampiyon olacak degiliz:)

Son 3 dk tamamen saçmaladık! Top kayıpları yanlış şut seçimleri vs. Ancak en aptalca şey 3 sayı geride iken 32 sn varken neden fauller yaptık. Bıraksaydık bize 8 sn kalacaktı. Tek yapmamız gereken basket yememekti 2 de faul hakkımız vardı. Gerçekten saçmaladık maçı uzatmaya götürebilirdik.
Diğer yandan büyük resme bakarsak Songalia 2. yarı şans buldu çok kötü oynadı Koç onu sonra kenara aldı bir daha oyuna sokmadı. Demekki güvenmiyor bende soruyorum güvenmiyorsa neden hala takımda tutuyor boşu boşuna takıma hiç bir yararı yok. Gerçektende Songalia tam bir hayal kırıklığı. Koskoca Galatasaray'da düzgün bir 4 numara yok.

Sahiden ben Darius Songalia'nin nasil uzun yillardir NBA'de oynadigini merak ediyorum dogrusu.. Hayir, hani anliyorum mesela eski Efes'li Loren Woods, eski fenerli Sean May vs.. NBA'de oynamis isimler tek tukte olsa katki veren isimlerdi zamaninda.. Ama Songalia'nin NBA'de hangi ozelligi ile tutunabildigini cok merak ediyorum.. New Jersey Nets'te oynasaydi dicem oranin sahibi Rus,hani Baltik ulkesi vs bir tanidik.. Ama o da degil.. Cok enteresan.

Sahiden ben Darius Songalia'nin nasil uzun yillardir NBA'de oynadigini merak ediyorum dogrusu.. Hayir, hani anliyorum mesela eski Efes'li Loren Woods, eski fenerli Sean May vs.. NBA'de oynamis isimler tek tukte olsa katki veren isimlerdi zamaninda.. Ama Songalia'nin NBA'de hangi ozelligi ile tutunabildigini cok merak ediyorum.. New Jersey Nets'te oynasaydi dicem oranin sahibi Rus,hani Baltik ulkesi vs bir tanidik.. Ama o da degil.. Cok enteresan.
Emre abi gençken çok iyi oyuncuydu.Atletti ve 3 numaraya yakın çabukluğu vardı ve boşken kaçırmıyordu.
Ama onu sakatlıklar ve yaşlanmak çok etkiledi.:(