EL 9. Hafta | Galatasaray MP 80 - 59 Union Olimpija

Bu maci onlarca oyuncusu gitmis Uniona'a karsi farkli alacagimizi dusunuyorum..Zaten 8 sayi dan asagi farkla yenilsek bile Top-16'ya kaliyoruz ama kolu,kanadi kirik Euroleague'in en zayif takimina karsi degil yenilmek +15 ve ustu fark normal olur. Her maglubiyetin elestrisi olabilir ama bu macin kaybedilmesinin bahanesi olamaz.
 
Buraya gelecek kadronun büyük çoğunluğu 22 yaş ve altında oyunculardan oluşacak.
Yaşlarından ziyade değinmek istediğim nokta bazı oyuncular geçen hafta ilk kez oynadı.
Capin'in de gittiğini düşünürsek Rothbart ve D.Thompson dışında elle tutulur adamları yok.
Bu saydığım isimler de zaten tam kadrolu haldeyken de önemli görev adamları değildiler.
Bandırma Kırmızı maçında olduğu gibi Göksenin,Sertaç gibi oyunculara yine fazla süreler verilebilir.
Tamamen hocanın ve oyuncuların merhametine bağlı bir maç.Maça asılırsak tarihi bir fark yaşatırız.
 
Goksenin iyi hos guzelde,bana kalirsa Sertac degil eksik Union karsisinda,Bandirma kirmizi veya 2.ligden bir takima karsi bile su anda yetersiz kalir..Sertac bana kalirsa olmadi..Butun gencler tutacak degil ya. En onemlisi Ilkan asil.. Ben ortalama + 15 fark bekliyorum bu mactan bakalim.
 
doğrusu içim biraz buruk..en azından kazan ve burdak siena maçlarından galibiyet bekliyordum ama olmadı..şimdi sıradan bir takım olan olimpiayı yenmek veya prokomu fazla birşey ifade etmiyor..bu kadar zayıf kalacağımızı düşünmemiştim..allahtan efes bu grupta olup biz de efesin grubunda değildik..
 
doğrusu içim biraz buruk..en azından kazan ve burdak siena maçlarından galibiyet bekliyordum ama olmadı..şimdi sıradan bir takım olan olimpiayı yenmek veya prokomu fazla birşey ifade etmiyor..bu kadar zayıf kalacağımızı düşünmemiştim..allahtan efes bu grupta olup biz de efesin grubunda değildik..

üzülerek aynı görüşte oldugumu belirtmek zorundayım.hadi siena sistem takımı gelenekleri var falan ama kazan'ı bir kez olsun yeneydik iyi olurdu sanki..adamlara iyice kılım artık...green,lyday,domercant üçlsünden özellikle hazetmiyorum...allahtan lampeyi gönderdiler bu sene de bir de onunla ugraşmak zorunda kalmadık...
 
Sonuç olarak top 16 için kazanmamız gereken bir maç ve rakip şu anda çok zor durumda. Bizim için ise bu maçta fark beklemek doğal hakkımız ama destek olmak herşeyden önemli futbolda çarşamba fener, pazar trabzon bu çarşambada baskette top 16, bundan iyisi şamda kaysı :) ilerisi için ise 2 ve 5 numara oynayacak ama can yakacak 2 oyuncu almak şart birde taraftar abdi ipekçide bir başka coşuyor. Tribün kombine aldım bu sezon iyiki almışım :)
 
Bu maçı rahat alırız. Aama bu kolay galibiyet bizi kandırmasın zira dağılmış bir takımla oynayacağız. Kaybettiğimiz maçlardaki eksikleri unutmayalım. top 16 garanti zaten biz oyuncu bakalım eksik yerlerimize
 
Bu maçı kazanıp gruptan çıkmayı garantileyelimde Barcelona maçında kabus yaşamayalım. Zaten parasızlıktan bu kadar oyuncu kaybetmişken yener ve işi bitiririz. Hatta bir iki takviye yapabilirsek top 16 dada iddialı olabiliriz tabi kura şansı da önemli olacak.
 
iyi bir 3 ve 5 numara alamazsak top 16 nın en zayıf takımı olduğumuzu üzülerek belirtmek istiyorum. top 16 galibiyet çok uzak bir ihtimal bu kadro ile.ama herşeye rağmen buralarda olmak çok güzel bir duygu bu takım çok daha iyi olacak ileri yıllarda el de oynamayı gelenek halina sokarsak ilerleyen zamanlarda herşey daha iyi olucaktır.tecrübe ve sürekli oynama alışkanlığını yaratmamız gerekli.
 
Yarın yenip işi bitiriceğimizi düşünüyorum.Birde umarım 15-20 farkla kazanırız.Rakip iyi durumda değilken kazanıp moral depolamalıyız.
 
Capin in TT ye gitmesiyle iyice güç kaybettiler.Onlardan çok daha iyi takımız bu sefer İpekçi de rahat rahat kazanırız.Yinede şu grupta 3. olabilirdik elimizle verdik üzülmemek elde değil.
 
Rakibin kadro eksiklerini ve moral durumunu gözönüne alınca rahat kazanılması gereken bir maç diyebiliriz. Öyle de olması lazım, iyi basketbol ve iyi skorla kazanmalı...
 
Keşke önemli oyuncularını kaybetmeselerdi. O zaman rakibi daha ciddiye alabilirdik. Geçen hafta sonu oynanan B.Kırmızı maçında konsantrasyon eksikliklerinin nelere yol açabileceğini gördük. Umarım maçın başından ciddiye alıp rahat kazanabiliriz. Kadro için Lakoviç ve Ship'in durumlarının ne olacağını bilemiyorum ama umarım bu maçta Evren'e biraz süre verilir. Caner Oktay hocanın daha sevdiği tipte bir oyuncu ama EL maçlrının çoğunda hücumda sıkıntı yaşadık. Caner ise skoru pek düşünmeyen bir oyuncu (en azından son zamanlarda). Zaten takımda yeteri kadar sert savunmacı var. Hücumdaki potansiyel katkılarını görebilmek adına bence Evren hamlesi iyi olabilir.
 
yarın ki maçta tribün desteği çok önemli.. 8 adet bilet aldım ve yakın çevreme verdim.. yarın yenilmez armada son topa kadar biz tribünde son sesimize kadar mücadele vereceğiz..
 

Üst