EL TOP 16 1. Maç | Anadolu Efes 68 - 62 Galatasaray MP

Beyler / bayanlar, bu başlıkta sadece ''maç'' ile ilgili konuşalım. Bu yüzden ayırdık başlıkları, rica ediyorum. Aykırı mesajlar silinecektir.

Efes, Vlado Ilievski'den beklediği verimi alamayınca Zabian Dowdell'i kadrosuna kattı. İhtiyaçları olan tarzda bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Maça gelirsek, bence ihtimaller eşit. Ender Arslan'ın olmaması bir handikap gibi görünüyor ama, Galatasaray'da guard mevkiinde alternatif fazla ve dolayısıyla bu bölgede çok sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Efes'in bu sezon en büyük zaafı rakip sertlik seviyesini yukarı çektiğinde buna cevap veriyor olmasıydı. Bu durum, maçın kilit faktörü olabilir...

Boris Savovic çok hazır ve formda geliyor, bu Galatasaray'ın yaşadığı ters eşleşme sorununa ilaç olabilir...

Savunma ve hizli hucum baska da birsey degil..Sert savunma yapan her takim Efes'i denize doktu,eger sete sete kalirsak cok zorlaniriz ama duzen disi oynarsak bence kazaniriz,tek cekindigim oyuncu Kinsey,gerisi fasa fiso.Bir de ribaund konusu var tabii ki,hucum ribaundu minimum verilmeli,Shipp cok sure almali.

Umutsuz değilim ama cepte bir galibiyet olarak da görmüyorum. Hedef maçları kazanma zamanı geldi diyorum, birilerinin ağzına, klavyesine kilit vurabilmek için en azından.

İki takımın da birbirine göre artısı, eksisi var. Efes´e göre en büyük artımız saha kenarındaki ismimiz.

Boris Savovic çok hazır ve formda geliyor, bu Galatasaray'ın yaşadığı ters eşleşme sorununa ilaç olabilir...

Savovic´in formda gelse de beklentiye girmemek gerek bence. Bazı sivri zekalı gazeteciler anlamakta güçlük çekse de setlerimiz var, koş koş at basketbolu oynamıyoruz... Alışması için zaman gerekli. Taraftar kendini bu maç için beklentiye sokarsa 3. maçtan sonra bavulunu hazırlaması talimatını verir.

Ender ve Tutku inşallah iyi dönerler.Savoviç kapalı kutu ancak takımımıza yararlı olacağını düşünüyorum.İnşallah kazanırız efesin yeni transferini görmedim ancak kaliteli bir kadroları var umarım kazanan taraf biz oluruz.Saldır GALATASARAY

Pota altı hakimiyetini onlara vermemeliyiz. Ligde sadece Barac darmadağın etmişti, şimdi yanında Batista'da olacak.

Oktay hoca'ya güvenim tam, gruba galibiyet ile başlarız umarım. En çok da Onur abi'nin dediği gibi 'birilerinin ağzına, klavyesine kilit vurabilmek için' çok istiyorum Efes galibiyetini.

Dış atışlarda son maçlarda yüksek yüzde yakalamaya başladılar. Vujacic, Savanovic, Cenk iyi sokuyolar. Barac için yardım getirirken dışarıyı unutursak yanarız ki organizasyonu çok iyi yapan bir Kerem Tunçeri gerçeği var. Barac' ın arkasında duracak oyuncuların savunma performansı bence maçın kilit noktası olur. Savovic ten bu maçta çok birşey beklememek lazım, Furkan ve Andric' e büyük iş düşüyor.

Efes ne yaparsa yapsın salonda azımsanmayacak kadar Galatasaraylı olacaktır ve maça damgamızı vuracağız inşallah.

Normalde sezon başında buralara geleceğimizi kimse hayal etmiyordu diyerek söze başlayayım. Büyük Galatasaray taraftarı olarak takımımıza verdiğimiz desteğin neticesinde takımımızda iyi performans göstererek Top 16'ya kaldı. Şimdi bizim kaybedecek bir şeyimiz yok fakat Anadolu Efes'in harcadığı para ve kurduğu kadro final four için.

Biz Anadolu Efes'i yenmek istiyorsak en büyük eksiğimiz olan performansımızı maçın tamamına yayma konusunda başarılı olmalıyız. İlk çeyrek iyi oynayıp ikinci çeyrek düştüğümüz zaman geri dönmek çok çok zor oluyor. En son Aliağa maçında da bunu yaşadık.

Bunların yanı sıra Ender Arslan ve Tutku Açık'ın takımla birlikte Perşembe gününe kadar antreman yapmaları çok önemli. Yeni aldığımız uzun oyuncu da oynarsa az da olsa katkı verecektir.

Atmosferi ligden çok farklı bir maç olacaktır. Uzun zamandır düşüş içerisinde olduğumuzu düşünüyorum ama artık bu maça çok iyi konsantre olursak ve kazanırsak kendimize olan güvenimizi geri kazanırız. Çok önemli maç SALDIR GALATASARAY !

Savovic´in formda gelse de beklentiye girmemek gerek bence. Bazı sivri zekalı gazeteciler anlamakta güçlük çekse de setlerimiz var, koş koş at basketbolu oynamıyoruz... Alışması için zaman gerekli. Taraftar kendini bu maç için beklentiye sokarsa 3. maçtan sonra bavulunu hazırlaması talimatını verir.

Tabii, haklısınız... Ancak, kastettiğim şey, hücumda etkin bir rol oynayıp maça damga vurması değil; Songaila, Cevher ve Shumpert'in 4 numara pozisyonunu paylaşırken oluşan savunma ve eşleşme sorunlarını giderebilecek olmasıdır... Hücum setlerine çok fazla uyum sağlamasa bile, (ki, bu maçta onun üzerinden çok fazla set oynanmayacaktır, boş kalırsa sayı için hamle yapar sanıyorum) fomda olması dolayısıyla sahaya yüksek bir enerji koyabilir ve Savanovic'e zorluk çıkartabilir...

İnşallah yeni transferimizin de katkılarıyla o eski kimliğimizi hatırlayıp efesi perişan ederiz.

çok zor bir maç
efes kadro kalitesi olarak bizim üzerimizde bir takım
maçı kazanmak istiyorsak pota altında başabaş mücadele etmemiz
ve yüksek yüzdeki hücum etmemiz gerek
artık savunmamızın bir standartı var çünkü
ben %60 efes % 4o cim bom diyorum

Efes transfere en ihtiyaç olan bölgelerine takviye yapmış. Kinsey de döndü, iyi de oynuyor. Ancak bizde iyiyiz. Galatasaray sezon başına oranla çok daha oturmuş.
Harika bir maç olacak gibi gözüküyor.

Efes bir skorer oyun kurucu almış ama bizim maça yetiştirebilirler mi bilmiyorum.
Diğer bir soru Vujacic oynayacak mı?

vujacıc kesın olarak yok maca gelırsek efesın uzunları ıcerı gomuldgunde dıs atıcaları ıyı savunmak lazım tempoyu elımızde tutmamız gerekıyor salonda 7 - 8 bın taraftarımız olacagna gore sartlar galıbıyet ıcın mumkun savovıcın takımla uyum surecını mınımum surede gecıp katkı vermesı gerekıyor bu macta cokta bısey beklememek lazm 8 + sayı ıle oynarsa bızım ıcın extra olur ıcımden bı ses farklı kazanacagız dıyor ama hadı bakalım hayırlısı yolumuz acık olsun

Vujacic'e bir ceza verilmedi diye biliyorum. Yani kırmızı kart gibi oyundan atılmada direkt olarak 1 maç ceza değilmiş, Tanju abi söylemişti.

Dış şutlarda Lakavic iyi bir performans sergilerse topu potaya yollamaya korkmassa maçı kazanabiliriz.Gruba bu maçı kazanarak başlarsak , grupdan da çıkabileceğimi düşünüyorum ben.